Dajte lock teme jer se kao i svaka druga pretvorila u prepucavanje lokalnih pametnjakovica i djecurlije.
Dajte lock teme jer se kao i svaka druga pretvorila u prepucavanje lokalnih pametnjakovica i djecurlije.
Hahahahahaha.
Ovaj forum je nekad imao jednu dobru temu, i to je bila ova.
Ne čitam mnogo u zadnje vrijeme, ali čini se da se uključilo mnogo članova koji zaslužuju nickove: Killer290409.
Edit:
Ok, mislio sam da pišem u Što se događa s našim društvom, ona je dobra, ova je glupa.
Ja još nisam primjetio prepucavanje, ali sam primjetio raspravu...zapravo forum i služi za rasprave i djeljenje mišljenja...naravno uvjek ima onih koji se drže svojega i gledaju samo ravno..smatraju politiku i političke stranke, pa čak i obične osobe kao nogometne klubove...znaš ono ja navijam za ovaj klub i ne odustajem...što je pogrešno, naravno ne u sportu
Hahahahahaha.
Ovaj forum je nekad imao jednu dobru temu, i to je bila ova.
Ne čitam mnogo u zadnje vrijeme, ali čini se da se uključilo mnogo članova koji zaslužuju nickove: Killer290409.
Edit:
Ok, mislio sam da pišem u Što se događa s našim društvom, ona je dobra, ova je glupa.
Često naletim na provokatore..nešto kažem, pa dobijem odgovor "sad si ti pametan" "ti si HDZ-ovac" "ti si SDP-ovac" "Neznaš ti, mali si"
to su zapravo "killeri"..ako mu se ne sviđa moje mišljenje to nije moj problem, a ni njegov...ja imam pravo na svoje mišljenje kao i on na svoje..i ne mora uvažavati moje mišljenje kao ni ja njegovo
Sada sam pretjerao sa offtopicom, Ispričavam se
Jeste li danas otisli u Vukovar ili gledate prenos na TV-u?
Jeste li danas otisli u Vukovar ili gledate prenos na TV-u?
prijenos se gleda.
A ništa,mogao bi i ja napisati svoje mišljenje,to valjda nije zabranjeno.
Pročitao sam cijelu temu i s nekim postovima se slažem dok sa većinom ne.
Šta se tiče oslobođenja naših generala,s jedne strane mi je drago,jer nevolim nepravdu i ne volim kad je netko okrivljen za nešto šta nije napravio,a s druge strane mi je totalno svejedno,jer meni njihovo oslobođenje ne donosi ništa.
I mislim da se taj 'veliki' događaj malo previše preuveličava. Ja nisam niti objesio Hrvatsku zastavu na moj prozor taj dan,niti sam popio cugu u njihovo ime,niti sam bio tužan,niti sretan. Meni je to bio običan dan kao i svaki drugi,radio sam,platio račune,išao u trgovinu kupiti skupe namirnice itd. Ja iskreno ne vidim šta će hrvatskom narodu donesti njihovo oslobođenje?! I dalje ćemo imati visoke poreze,skupu hranu i režije,mito i korupciju. Veliki će i dalje rasti dok će se mali i dalje koprcati u dugovima i sve teže živjeti.
Mene iskreno ne zanima nikakva politika niti sam ja svoj glas dao nekoj stranci,dali to bio IDS,HDZ ili SDP. Po meni sve su to lopovi koji puno obećavaju i puno kradu vlastitom narodu da bi oni mogli živjeti kao 'bubreg u loju'.
Da živim u Slavoniji i da izađem na ulicu i da se zaderem IDS!!! ja mislim da bi dobio metak u čelo,i to je po meni naopako i jadno. Hrvatskom narodu je ispran mozak i 'plešu' kako im vođe kažu.
Hrvati,srbi,bosanci...čisto mi je svejedno,ne mrzim nitkog. Svi su oni samo obični ljudi. Svi zločini koji su se dogodili u ratu dogodili su se baš zbog političkog ponosa. U ratu se se borili obični ljudi dok su oni na visokim položajima zadovoljno trljali ruke.
Možda je general Gotovina heroj,ali iskreno mislim da su heroji i svi oni ljudi koji su se borili u domovinskom ratu,i isto tako zaslužuju pljesak,žvižduke i molitve,baš kao i generali koji su 'vrijednij'i od svih drugih običnih smrtnika.
PS. Sa ovim postom nisam mislio nikog povrijediti,vrjeđati ili omaložavati,samo sam želio iznjeti svoje mišljenje. Svi ste vi za mene ljudi i sa svakim ću popiti pivu u veselju i prijateljstvu. Peace.
I mislim da se taj 'veliki' događaj malo previše preuveličava. Ja nisam niti objesio Hrvatsku zastavu na moj prozor taj dan,niti sam popio cugu u njihovo ime,niti sam bio tužan,niti sretan. Meni je to bio običan dan kao i svaki drugi,radio sam,platio račune,išao u trgovinu kupiti skupe namirnice itd.
Mene iskreno ne zanima nikakva politika niti sam ja svoj glas dao nekoj stranci,dali to bio IDS,HDZ ili SDP. Po meni sve su to lopovi koji puno obećavaju i puno kradu vlastitom narodu da bi oni mogli živjeti kao 'bubreg u loju'.
Da živim u Slavoniji i da izađem na ulicu i da se zaderem IDS!!! ja mislim da bi dobio metak u čelo,i to je po meni naopako i jadno. Hrvatskom narodu je ispran mozak i 'plešu' kako im vođe kažu.
Hrvatski narod je kroz povijest uvijek bio užasno iskorištavan.
Kroz hegemoniju Astrije i Ugarske uvijek se izdizalo hrvatsko plemstvo koje je uz pomoć Crkve i umjetnika uvijek tjeralo ovce da rade za njih. To se dešavalo svim narodima, ali Hrvatima pogotovo.
Stvar je u tome što se pjesma koja veliča slavu Hrvatske, samostalnost i hrvatsku vlast kroz priče o jedinstvu i borbi koristi za (kao što je rečeno 100 puta samo u ovoj temi) jačanje sadašnje vlasti.
Pa pazite ove pjesme i sramote, grčki pjesnik Dimitrije Demetar koji je pohrvaćen pisao je ovako:
Sam ću zaklat svog jedinca,
Nož u srce zabit žene,
Već da vidim od tuđinca,
Pravice mi porušene.
U smrt, u smrt mili rode,
Trh je život bez slobode.
I to se konstantno ponavlja, narod ostaje zaluđen. Dok 95% naroda svijeta na utakmicama pjeva navijačke pjesme, svi znamo šta Hrvati pjevaju.
I mislim da se taj 'veliki' događaj malo previše preuveličava. Ja nisam niti objesio Hrvatsku zastavu na moj prozor taj dan,niti sam popio cugu u njihovo ime,niti sam bio tužan,niti sretan. Meni je to bio običan dan kao i svaki drugi,radio sam,platio račune,išao u trgovinu kupiti skupe namirnice itd.
Hrvatski narod je kroz povijest uvijek bio užasno iskorištavan.
Kroz hegemoniju Astrije i Ugarske uvijek se izdizalo hrvatsko plemstvo koje je uz pomoć Crkve i umjetnika uvijek tjeralo ovce da rade za njih. To se dešavalo svim narodima, ali Hrvatima pogotovo.
Stvar je u tome što se pjesma koja veliča slavu Hrvatske, samostalnost i hrvatsku vlast kroz priče o jedinstvu i borbi koristi za (kao što je rečeno 100 puta samo u ovoj temi) jačanje sadašnje vlasti.
Pa pazite ove pjesme i sramote, grčki pjesnik Dimitrije Demetar koji je pohrvaćen pisao je ovako:
Sam ću zaklat svog jedinca,
Nož u srce zabit žene,
Već da vidim od tuđinca,
Pravice mi porušene.
U smrt, u smrt mili rode,
Trh je život bez slobode.
I to se konstantno ponavlja, narod ostaje zaluđen. Dok 95% naroda svijeta na utakmicama pjeva navijačke pjesme, svi znamo šta Hrvati pjevaju.
A što mi na utakmicama pjevamo?
u boj u boj, zovi samo zovi, malo vas je malo vas je itd. I što tome fali?
Ti konstantno kroz cijelu temi svima dajes TD-ove, koji su išta dobro rekli za generale, tako da mislim da nisi nimalo relevantan za ovakve rasprave.
Ne vidim šta je tako sramotno u toj pjesmi, trebao si pročitat cjelu pjesmu ne vadit iz konteksta, evo drugi dio te pjesme, to je lijepa pjesma, eto baš smo je obrađivali pred par dana na hrvatskom.
Prosto zrakom ptica leti,
Njegova mati i moja ujna - to dve rođene sestre.
1. Nije ni trebalo doći do suđenja, ne znam kome je palo na pamet sudit ljudima koji su branili svoju domovinu , svoje obitelji, svoje ljude, od agresora, četnika, onih koje ni ne možemo nazvat ljudi.
Bit će mesa klat ćemo hrvate?
Sudi se nekom ko se branio od toga.
2. Ja sam 85 godište i nisam sudjelovao u ratu, i nije da ga se dobro sjećam, i iz Varaždina sam gdje rata nije ni bilo, ne u onom pravom smislu, jer bio je na neki način okupiran,ali se sjećam spavanja u podrumima, gledanja srpskih aviona, emisija na tvu i radiju, javljanja novinara s bojišta, upozorenja na tvu o općoj opasnosti, sirena... No mislim da imam više prava govorit o ratu od današnjih klinaca koji su godišta rata ili čak mlađi. I ti isti danas viču za dom spremni, ubij srbina, srbe na vrbe..s naše strane, ili bit će još zaklanih hrvata, ustaški izrod, dođite u beograd bit će krvi... sa srpske strane. Klinci koji nemaju pojma. Danas sam naletio na komentar na dnevnik.hr jedne klinke iz srbije koja ne može imat više od 15 godina: bit će u vojvodini još zaklanih hrvata.
3. Nisam vjernik, rimokatolik sam , ali ne vjerujem u boga ( da me se ne shvati krivo, ne vjerujem u nikakvog boga, nisam sotonist ni ništa slično) i zato ne mogu reći bogu hvala, ili hvala bože jer su oslobodili generale, nego mogu reći hvala čovijeku koji je shvatio da nisu krivi i koji ih je oslobodio, jer bog nema veze s tim.
4. na kraju, šteta što su ukinuli mogućnost da se vidi ko je kome dao TU ili TD jer me užasno jako zanima ko je budala koja daje svima TD.
5. e da, ne mrzim srbe, nisu svi krivi za rat, čak i volim pogledat tenis kad đoković igra, pratim par ljudi na fejsu ( producenata) iz srbije...
ali mrzim četnike, mrzim one srbe kojima su hrvati ustaše, niža bića od njih, oni koji bi da rat i dalje traje, oni koji bi da su hrvati svi poklani...
3. Nisam vjernik, rimokatolik sam ,
Oprosti na offtopicu - Ali kako je ovo moguće? Tehnički, ako si ateist, ne možeš biti teist (oboje je nemoguće). Valjda si mislio na to "Kršten sam, imam sakaramente, ali sam odbacio vjeru i religiju". U tom slučaju si ateist kao što se izjašnjavaš, bez obzira što si primio sakaremente ti nisi više rimokatolik niti bilo kakav oblik teista.
4. na kraju, šteta što su ukinuli mogućnost da se vidi ko je kome dao TU ili TD jer me užasno jako zanima ko je budala koja daje svima TD.
5. e da, ne mrzim srbe, nisu svi krivi za rat, čak i volim pogledat tenis kad đoković igra, pratim par ljudi na fejsu ( producenata) iz srbije...
ali mrzim četnike, mrzim one srbe kojima su hrvati ustaše, niža bića od njih, oni koji bi da rat i dalje traje, oni koji bi da su hrvati svi poklani...
Jedan koji sam 100% siguran da daje TD ti je Onjegin, odnosno mentalist, a drugi nebih znao, al je sad tek krenuo.
To su većinom djeca od 13-14 godina. I ja sam prije bio takav, dolazio sam na portale si svima sve pi*karo, a nisam ni znao zašto, jbg, shvatit ce i oni to, ne brini. Takvih ima i sa naše strane a i sa njihove, malo više sa njihove ako se mene pita, a razlog tome je šta njih u školama uče potpuno krivu povijest, uče ih da je domovinski rat bio oslobodilački rat i da su oni oslobađali svoju zemlju, uče ih da su hrvati pokatoličeni srbi i ostale gluposti,tako da ih realno nemožeš krivit. Zamisli da tebe 15 godina u školi uče da su nacisti bili dobroćudi koji su spašavali prirodi i brali tratinčice, isto bi tako razmišljao :)
Oprosti na offtopicu - Ali kako je ovo moguće? Tehnički, ako si ateist, ne možeš biti teist (oboje je nemoguće). Valjda si mislio na to "Kršten sam, imam sakaramente, ali sam odbacio vjeru i religiju". U tom slučaju si ateist kao što se izjašnjavaš, bez obzira što si primio sakaremente ti nisi više rimokatolik niti bilo kakav oblik teista.
Misli na to da se izjašnjava kao rimokatolik, ima sakramente i sve šta treba, ali ne vjeruje toliko u boga, ne odlazi u crkvu svake nedjelje, nego vjerojatno samo blagdanima i tako.
a to smo mi, glupi hrvati. jedina stvar u kojoj postujem amere je to da oni nikad ne zaboravljaju, oni ne vole ruse, kineze, vijetnamce, japance, britance i sve te. dok evo nasi politicari sklapaju primirja i veze s ovim cetnicima(srpski sadasnji predsjednik je cetnik) i zele da sve bude ko prije, a ovaj cetnik nas hebe u glavu ko mlade majmune, ja neznam jel nasu drzavu vode retardirani ljudi, bolesni ili koji vrag.
Onda da se izrazim ovako, kršten sam, primio sakrament krizme, odgajan da vjerujem u boga, ali ja sam odlučio ne vjerovati, jer mi to sve nema smisla, i odlučio sam se brinuti sam za sebe a ne oslanjati se tamo na nekog boga. ne volim se zvat vjernikom, a ni ateistom jer ovo prvo nisam, a ovo drugo mi zvuči nekak pogrdno.
Jer netko veli ateist sam, odma biva popljuvan, odma se naziva sotonistom, odma je pripadnik nekog kulta, odma sudjeluje u stvarim poput čupanja križeva na groblju i slično.
1. Jedan koji sam 100% siguran da daje TD ti je Onjegin, odnosno mentalist, a drugi nebih znao, al je sad tek krenuo.
To su većinom djeca od 13-14 godina. I ja sam prije bio takav, dolazio sam na portale si svima sve pi*karo, a nisam ni znao zašto, jbg, shvatit ce i oni to, ne brini. Takvih ima i sa naše strane a i sa njihove, malo više sa njihove ako se mene pita, a razlog tome je šta njih u školama uče potpuno krivu povijest, uče ih da je domovinski rat bio oslobodilački rat i da su oni oslobađali svoju zemlju, uče ih da su hrvati pokatoličeni srbi i ostale gluposti,tako da ih realno nemožeš krivit. Zamisli da tebe 15 godina u školi uče da su nacisti bili dobroćudi koji su spašavali prirodi i brali tratinčice, isto bi tako razmišljao :)
2. Misli na to da se izjašnjava kao rimokatolik, ima sakramente i sve šta treba, ali ne vjeruje toliko u boga, ne odlazi u crkvu svake nedjelje, nego vjerojatno samo blagdanima i tako.
1. da djeca su, ali otkud im pravo nazivat me ustašom, pričat mi kak bi mi obitelj poklali, ženu, majku i sestru silovali i p**ke im poderali? je to normalno? pa oprosti, to je hebeno bolesno. i nema opravdanja za to.
2. Mislim na to da imam sakramente, ali ne vjerujem u boga, ne odlazim u crvku ni u nedelju ni na blagdane...
Crkva je stvar koja uništava sve, čast izuzecima. Crkva nas je unazadila za par stoljeća, vidim vjernike koji idu u crkvu nedeljom, svaku večer, na blagdane... a kad izađu iz crvke gledaju di bi koga pokrali, koga bi uništili, kome bi smjestili... vjeruj mi znam to, iskusio sam to na vlastitoj koži.
a božić slavimo, jedan razlog je moja obitelj, a drugi razlog jer mi je jako drag blagdan, ne iz vjerskih nego iz osobnih razloga.
O tome bi se dalo diskutirati. Stvarno vjeruješ da je država u kojoj se skoro 90% ljudi izjašnjava rimokatolicima i u kojoj katolička crkva ima definiran pravni položaj sekularna?
Pogledaj definiciju sekularizma:
Secularism is the principle of separation of government institutions, and the persons mandated to represent the State, from religious institutions and religious dignitaries.
Dakle, to znaci odvojenost religijskih institucija od drzave. Dakle sve su religije jednake tj. nemas neku glavnu drzavnu religiju. Hrvatska je kao takva definirana i po ustavu:
Članak 41.
Sve vjerske zajednice jednake su pred zakonom i odvojene od države.
To sve stoji na papiru. Znam ja što je sekularizam, ne brini.
Hajde sad ozbiljno, vi stvarno imate dojam da su sve vjere u Hrvatskoj u jednakom položaju, bez favoriziranja kršćanstva? Evo vam samo jedan primjer - vjeronauk u školama. Je li to možda muslimanski vjeronauk? Pravoslavni?
Kako bilo da bilo...nije to sada niti bitno. Offtopic smo...
To sve stoji na papiru. Znam ja što je sekularizam, ne brini.
Hajde sad ozbiljno, vi stvarno imate dojam da su sve vjere u Hrvatskoj u jednakom položaju, bez favoriziranja kršćanstva? Evo vam samo jedan primjer - vjeronauk u školama. Je li to možda muslimanski vjeronauk? Pravoslavni?
Pa postoje i islamski i pravoslavni vjeronauk. Trenutno imas 8 vazecih nastavnih programa vjeronauka s obzirom na razlicite vjeroispovijesti. Samo sto se oni izvode u svakoj skoli vec po potrebi tj. gdje ima dovoljno zainteresiranih. Za islamski vjeronauk znam da se izvodi svugdje gdje ima minimalno 7 zainteresiranih, a to je u 182 skole u RH.
Hajde sad ozbiljno, vi stvarno imate dojam da su sve vjere u Hrvatskoj u jednakom položaju, bez favoriziranja kršćanstva?
Gledano sa zakonske strane, mislim da su sve vjerske zajednice u Hrvatskoj u jednakom polozaju tj. barem one koje su sklopile ugovor sa RH.
BAN, čovjek se pravi da je vjernik a u stvari je obična šovinistička uš koja bi po forumu zavađala amere i srbe, sramota jedna koja priželjkuje ponovno pripremati križ za već raspetoga, još poziva da se svi radujemo s njim te da budemo monolitni u slavlju njegujući istodobno sotonsko sjeme mržnje
verdict:
bar deset zdravomarija i pokoji oče naš
@jurica_m
Najprije da se osvrnem na post s prethodne strane.
Dakle ako smatraš da je Bog bio taj koji na svekoliko moljenje Hrvata oslobodio generale(koji zapravo nisu bili ništa krivi), smatraš li onda da je isti taj Bog i zaslužan za prošlogodišnju odluku i za odluku o slanju generala u Haag?
Jer ako je Bog zaslužan za njihovo oslobođenje, nije li onda i kriv zbog toga što smo ih odlučili poslat u Haag? Ili što?
I onda, jel taj isti Bog zaslužan za to što se narod i država nalazi tu gdje se nalazi? Točnije što smo u s*anjima do grla. Ili Bog nema moć da političari počnu radit na dobrobit stanovnika? A kakav je to Bog onda?
Vidiš, tu se onda dolazi do nedosljednosti Hrvata, jer kad im paše, onda Bog postoji i to je zbog njega, a kad ne onda ga se ne spominje nego se odere po politici. A Bog možda nema utjecaj na političare, oni su imuni?
Druga stvar koju si spomenuo.Pravi Hrvat i domoljub. Daj mi molim te objasni ko je to pravi Hrvat i domoljub.
Samo pazi, nije se ovih dana zaboravila politika, jer su mnogi na trgu priželjkivali prozivke. Pa onda ih nisu dobili nego su čuli riječi zahvale institucijama RH, pa su otišli kući propagirat po forumima i portalima i prozivat ljude. Jesu to možda domoljubi?
Kažeš kako su ljudima isprani mozgovi. Samo isprali su ih političari zajedno s Crkvom. Jer svaki prodaje svoje, a ne radi ništa. I da, s jedne strane mi je žao što su se ljudi borili i pogibali za državu koja je spala na ovakvo stanje. Jer su korišteni krivi materijali za gradnju.
A što se tiče branjenja Amera i Srba. Imali su oni više utjecaja na ovu presudu od Boga.
Protiv Srba nemam ništa. Dapače upoznao sam nekolicinu njih osobno, a s još dosta sam dugo vremena igrao razne online igre i sve normalni ljudi. Ne kažem da su svi takvi jer nisu, neki su zatupljeni ideologijom i ne znaju koristiti mozak. No budimo iskreni ima i u Hrvatskoj takvih.
I da, konačno je vrijeme da se okrene naprijed, dovoljno smo živjeli u prošlosti. Bilo je bolnih trenutaka, no to ne znači da moramo ostati u srednjem vijeku.
Mogao si odmah skratiti i reći: Bog je kriv što je uopće došlo do rata, bog je kriv što je pobijeno xx tisuća hrvata, nevinih civila, i nemoćnih ljudi, i što je uništeno xx tisuća kuća i ostalih materijalnih stvari u hrvatskoj
Ajd lockajte ovo, počinju 3.14zdarije.
Ovo da je Amerika utjecala na odluku suda je ravno teoriji zavjere. Isto kao da izjaviš da su Amerikanci sami srušili WTC.
OT: Prestanite s vjerskim prepucavanjem, tema je o generalima, sudskoj presudi i suđenju.
Eto, svi koji su htjeli čestitali su generalima to su napravili, makar i ovako virtualno, prodiskutirali smo o svemu što ovaj događaj okružuje i vrijeme je da se tema zatvori. Pogotovo zato što rasprava odlazi u krivom smjeru jer se sve vezano uz puštanje već reklo.