Porez, pdv, carina - P&O izdvojena tema

poruka: 742
|
čitano: 415.239
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja
10 godina
neaktivan
Porez, pdv, carina - P&O

Pozdrav

Kada mi dođe pismo od carine da traže račun dali im je dosta poslati ovo ?

Na Aliexpressu nemaju za platit preko paypalla nego direkt s kartice

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.2.2015 15:08 (luka051).
17 godina
Re: Porez, pdv, carina - P&O
luka051 kaže...

Pozdrav

Kada mi dođe pismo od carine da traže račun dali im je dosta poslati ovo ?

Na Aliexpressu nemaju za platit preko paypalla nego direkt s kartice

Ako možeš pošalji i ispis kartice.

10 godina
neaktivan

Dali ce ovo biti dosta ?

17 godina
luka051 kaže...

Dali ce ovo biti dosta ?

To dvoje printaj u PDF i šalji.

10 godina
neaktivan

Hvala, ma ovo samo ceka spremno valjda ce doc sad ovaj tjedan cestitka od carine ,pise na trackingu da su otvorili paket i fali racun pa sam eto sve pripremio

10 godina
neaktivan
Porez, pdv, carina - P&O

Evo stigao je ovaj poziv od carine dali sad trebam to popunit ili im samo saljem onaj racun i ispis kartice ?

17 godina
moderator

Nemaš što popunjavati kad se ne radi o daru i kad imaš račun. 

10 godina
neaktivan

samo u emailu upisem PCP koji sam dobio i šaljem s tim racunima ?

17 godina
moderator
luka051 kaže...

samo u emailu upisem PCP koji sam dobio i šaljem s tim racunima ?

Da.

17 godina
Porez, pdv, carina - P&O

bok ekipa. 

naime narucil sam jedan paket iz kine, vrijednost 100 dolara. moze neko pojasnit ova znacenja dolje na slici tracking site-a. i dal je neko imal kakva iskustva za carinu, kolko je platil i kak dugo je to potrajalo?

hvala

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
17 godina

Mislim da je došlo na carinu

ovako je to kod mene bilo

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.5.2015 20:57 (denix).
11 godina
neaktivan
Porez, pdv, carina - P&O

pozdrav

koliko bi dosla carina procesora

i5 4590 cijena je 199,98 eura

iz njemacke trgovine

16 godina
robert1995 kaže...

pozdrav

koliko bi dosla carina procesora

i5 4590 cijena je 199,98 eura

iz njemacke trgovine

0kn

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
11 godina
neaktivan
Porez, pdv, carina - P&O

ne vjerujem

13 godina
robert1995 kaže...

ne vjerujem

ne moras, jer si tupast, oprosti mi na izrazu....kupujes unutar EU i onda nema carine, kuzis?

11 godina
neaktivan
Porez, pdv, carina - P&O

hvala na izrazu

al zar nema nekog placanja

ima onaj dugi clanak al previse je toga za citat

13 godina
robert1995 kaže...

hvala na izrazu

nema na cemu

a vidi nema, jer kad kupuješ unutar EU-e isto kao da si kupio kod nas, Hrvatska je 01.07.2013. godine postala članica EU-e i nema više plaćanja carine

11 godina
neaktivan
Porez, pdv, carina - P&O

Dobar dan planiram kupit tipkovnicu iz amerike i s dostavom kosta 75 dolara mene zanima kolka je carina i pdv za to

16 godina
death1997 kaže...

Dobar dan planiram kupit tipkovnicu iz amerike i s dostavom kosta 75 dolara mene zanima kolka je carina i pdv za to

Plaćaš samo PDV na 75$+18.75(25% pdv ) = 93,75$, nema carine do iznosa 150€.

Ponosni vlasnik PS3 i nekoliko desetaka original igara / http://www.accredo.hr/ http://www.mcsi-design.net/
17 godina
moderator
robert1995 kaže...

hvala na izrazu

Nije da ti ta informacija ne piše na samom početku članka, još je i žutim markerom istaknuta! 

death1997 kaže...

Tu ti sve piše. Pročitaj tu cijelu poruku prije kupnje da ne bi poslije bilo neugodnih iznenađenja.

http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

13 godina
neaktivan
Porez, pdv, carina - P&O

Pozdrav, narucio sam paket iz Kine vrijedan $48.5, znaci PDV cu dodatno platiti ~81kn ako sam dobro izracunao.

Ono kaj me zanima je, jer sam sada prvi put dobio poziv da dostavim racun, ako osobno dostavim racun u Branimirovu, mogu li odmah tamo sve platiti i podignuti paket? Mozda je malo glupo pitanje, ali zaista ne znam posto nisam nikada do sad narucivao nesto skuplje od tih famoznih 22€

16 godina
Porez, pdv, carina - P&O

Koliko se ceka ovih dana na carinjenje nakon sto emailom posaljete sve potrebnO ( PCP broj sa slikama transakacije ) ?

16 godina
odjavljen

4-5 radnih dana.

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
17 godina
neaktivan

Ja sam emailom sve poslao u srijedu, a u ponedjeljak je poštar donio robu i njemu sam odmah platio carinu.

Zora puca, biće dana ...
16 godina
Jura iz druge galaksije kaže...

Ja sam emailom sve poslao u srijedu, a u ponedjeljak je poštar donio robu i njemu sam odmah platio carinu.

Ja sam taman danas poslao isto sve,nadam se u ponedjeljak da dode.

Kako ide izracun,znam da sam prije racunao tipa ako mobitel dode 170 dolara ideo 170 x 5,6 x 1,25 i dobije se cifra,ako me sjecanje sluzi.

Konkretno,treba mi action cam doci,vrijednosti je 69 $,110 kn je PDV koliko jos davanja ? 

16 godina
odjavljen

Dolar je sad 6.66 () pa ti računica nešto i ne ide. Šta nije lakše u google upisati 69 usd to hrk? Ako je neka elektronika u pitanju, obično nema carine ali trošak carinjenja je nekih 30ak kuna. Dakle 69$ = 460kn * 0,25 = 115 kn. Dakle, na pošti ćeš platiti 115kn PDVa + 30ak kn carinskog postupka.

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
16 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Dolar je sad 6.66 () pa ti računica nešto i ne ide. Šta nije lakše u google upisati 69 usd to hrk? Ako je neka elektronika u pitanju, obično nema carine ali trošak carinjenja je nekih 30ak kuna. Dakle 69$ = 460kn * 0,25 = 115 kn. Dakle, na pošti ćeš platiti 115kn PDVa + 30ak kn carinskog postupka.

Oke hvala puno,joj da dolar je sad 6.6,tako sam prije racunao za mobitel.

Uglavnom oko 150 kn,ljepota :D

14 godina
Porez, pdv, carina - P&O

Ja nisam u E-mail napisao PCP broj, zaboravio da to treba i bacio onaj papir Da li će biti dovoljan Tracking number, jer sam im tako i poslao + račun! U pitanju su punjači za mobitel u vrijednosti od 20$, da li se to može podići u Branimirovoj?

17 godina
neaktivan
Porez, pdv, carina - P&O

Imam pitanje, naručio sam nešto sa aliexpressa platio negdje oko 35$, i paket zapeo na carini sa Retention reason : Invoice missing, fali račun. I sad mi je seller sa alixpressa, poslao kao račun u mail-u, ali iznos na računu tog predmeta piše 10$. 

Šta da sad šaljem carini, jel ovo šta mi je on poslao ili? Možda je ovaj ostatak bio kao shipping? Šta ako im pošaljem ovaj račun šta je on meni poslao, a oni traže ispis pa vide da je različito? Ne kužim...

11 godina
Porez, pdv, carina - P&O

Narucio sam vec dva puta neke vitamine iz amerike. Prvi put je cijena bila oko 400 kn i platio sam pdv i troskove carinjenja. Ne sjecam se tocno koliko je to bilo ali sam od zenske na carini dobio info da se na cijenu placa oko 3%. 

Dal moze netko to potvrditi?

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice