Pomoć - tko se kuži u struju

poruka: 24
|
čitano: 15.933
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Imam  samo auto akumulator a o struji znam samo da udara ko blesava hehe trebam savjet kako da sklopim uređaj koji će postići sljedeći efekt

Znači treba mi Akumulator + oscilator promjenjljive frekvencije (50 - 600 Hz) + naponsko pojačalo na 50 - 500V

Znači cilj je provesti slabiju struju u ribnjak kako bih neželjene ribe ( babuške i američke somiće ) izbacio

Riba ne smije biti ozlijeđena

Ima netko kakvu pametnu ideju osim da kupim original uređaj koji košta jako puno

Unaprijed hvala

17 godina
neaktivan

jel ti to ozbiljno?

17 godina
odjavljen

S obzirom na zavidnu količinu znanja, okani se dok nisi poginija!

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.
15 godina
neaktivan
RE: Pomoć - tko se kuži u struju

Kolega...riba ne smije biti ozlijeđena

Nije valjda da se u 21. stoljeću nemože sklopiti uređaj iz kojeg će izlazit slabija stuja tako da ne ozlijedi ni ribe ni čovjeka

15 godina
tonyboy kaže...

Imam  samo auto akumulator a o struji znam samo da udara ko blesava hehe trebam savjet kako da sklopim uređaj koji će postići sljedeći efekt

Znači treba mi Akumulator + oscilator promjenjljive frekvencije (50 - 600 Hz) + naponsko pojačalo na 50 - 500V

Znači cilj je provesti slabiju struju u ribnjak kako bih neželjene ribe ( babuške i američke somiće ) izbacio

Ima netko kakvu pametnu ideju osim da kupim original uređaj koji košta jako puno

Unaprijed hvala

gurni 220 v

15 godina
neaktivan
tonyboy kaže...

Treba gamad potamanit, iako babuške i nisu takav problem.

15 godina
neaktivan

Točno, prava napast se zove manjić....pojedoše sav kukuruz i svu hranu koja se baci u ribnjak...ako se koja riba i izmrijesti, sva jajašca požredu jebo ih ko ih doneo u naše vode...

Ajmo strujići gdje ste...ima li netko ideju kako napraviti ovakav uređaj.....

Na ovaj način bi mogao najlakše odstranit neželjene stanovnike ribnjaka a da pritom ribane bude ozlijeđena i da meni ništa ne bude

15 godina
neaktivan

Ja ko neki električar mislim da je to slabo za izradit..jer ak jedna riba pogine od odredjene struje i napona kako ne bi druga..sve je to u vodi..

Nemam potpis osim na licnoj
15 godina
neaktivan

Majstore pogledaj video koji sam stavio...pa će ti neke stvari biti jasnije...možda ti padne kakva ideja...nadam se da ti kao električar znaš da se struja može regulirat...

15 godina
tonyboy kaže...

Majstore pogledaj video koji sam stavio...pa će ti neke stvari biti jasnije...možda ti padne kakva ideja...nadam se da ti kao električar znaš da se struja može regulirat...

da ali ne možeš na tom stroju regulirati koje ćeš ubiti a koje ne,ako ubiješ jedne ubit ćeš i druge,jedino da ih tim strojem ošamutiš pa ručno biraš koje ćeš ostaviti

15 godina
neaktivan

ostaje ti jos samo da ispraznis ribnjak do kraja .. izbiras koje ti trebaju .. i vratis vodu natrag ... XD

Neoverclockabilni - Shit happens, Prodajem G9x zapakiran za 500kn.
15 godina
neaktivan
tonyboy kaže...

Znam prijatelju za regulacije al u ovom slucaju je u pitanju voda i pošto se zna da je voda dobar i brz provodnik vode što znači ak si mokar da ćeš pravo nahebat..s tim jedino uzet manju struju tj. napon i ošamutit sve ribe i čekat da izađu na površinu i onda pobrat štetočine

15 godina
neaktivan

Dečki i cure a tko je spomenio ubijanje ribe....ribe se privuku elektricitetom....a onda druga osoba grabi sa mrežicom neželjene stanovnike...i odvaja ih....ribnjak se ne može ispraznit do kraja jer leži na izvorima vode i voda bi stalno dolazila tako da to nije opcija.....Valjda ću naletit na nekog tko se malo bolje kuži u struju paće mi dat neki prijedlog

15 godina
tonyboy kaže...

Dečki i cure a tko je spomenio ubijanje ribe....ribe se privuku elektricitetom....a onda druga osoba grabi sa mrežicom neželjene stanovnike...i odvaja ih....ribnjak se ne može ispraznit do kraja jer leži na izvorima vode i voda bi stalno dolazila tako da to nije opcija.....Valjda ću naletit na nekog tko se malo bolje kuži u struju paće mi dat neki prijedlog

pa to je onda neki malo složeniji stroj,ako se netko razumi u struju ne znači da se razumije u biologiju riba i kakav ih to elektricitet privlači

15 godina
neaktivan

Gle kolega ta biologija i jest problem sto sam mu ja naveo..stroj je lako napravit al treba dobro poznavat na kojoj se kolicini elektriciteta osamuti koja riba..

16 godina

OMG, pa on ne želi ošamutit ribu, nije vam još uvjek jasno, pogledajte video, želi samo privuć ribu.

15 godina
neaktivan

Cuj privuc odredjenu ribu !! Pa gle to da je sam tak jednostavno ribari i krivolovci ne bi koristili mreze, kaveze, stapove nego bi stavili struju, privukli odredjenu ribu i bili zadovoljni Belji se

15 godina
neaktivan

Nema veze ekipa možete zatvorit temu....našao sam nekog dečka maturanta elektrotehničke škole, veli mi da super jednostavno napravit takav uređaj...

Drago mi je da je bar netko skužio da ne želim ozlijediti ribu nego samo je dignit na površinu i odstranit

15 godina
neaktivan
tonyboy kaže...

Nema veze ekipa možete zatvorit temu....našao sam nekog dečka maturanta elektrotehničke škole, veli mi da super jednostavno napravit takav uređaj...

Drago mi je da je bar netko skužio da ne želim ozlijediti ribu nego samo je dignit na površinu i odstranit

Gle prijatelju uređaj je lako napraviti al kažem ti da će tom prilikom sva riba izać na površinu

16 godina
neaktivan

Koliko sam skužio kroz vodu se zatvara krug istosmjerne struje čija se vrijeme trajanja i periodika istosmjernih impulsa mogu regulirati. Koristi se prirodna anodna reakcija ribe da se uz protjecanje el. struje kroz vodu kreće od negativnog prema pozitivnom potencijalu. Uređaj je dakle potencijalno opasan za organizme koji se nalaze u strujnom krugu (katoda uronjena u vodu i anoda kojom se barata iz ruke) i ne može biti opasan po čovjeka ukoliko se ne anodom ne dotakne izloženi dio tijela (dakle potrebno je nositi zaštitu). Intenzitet i duljina trajanja impulsa moraju biti što slabiji kako se riba ne bi trajno ''omamila''. Jednostavan uređaj bez mikroprocesorskog upravljanja bi mogao napraviti vještiji elektroničar.

One - You lock the target Two - You bait the line Three- You slowly spread the net And four - You catch the man
15 godina
neaktivan

cgsi ti si to lijepo skužio, svaka čast, uglavnom neće sva riba izać na površinu jer svaka vrsta reagira na drukčiju jačinu i frekvenciju...ali uz pomoć potenciometrase to jednostavno može regulirati....

15 godina
tonyboy kaže...

cgsi ti si to lijepo skužio, svaka čast, uglavnom neće sva riba izać na površinu jer svaka vrsta reagira na drukčiju jačinu i frekvenciju...ali uz pomoć potenciometrase to jednostavno može regulirati....

budu te ribice isparile,ako takav uređaj postoji kupi ga preko interneta

14 godina
neaktivan

Jest da kasnim ali ovako sto se tice somova uredjaj radi na 12V i na **MHz(frekvenciju necu navesti zbog mugucih zloupotreba) nema uticaj na druge ribe i moze se napraviti za manje od 3Eura.Američki somići ostaju paralisani na povrsini minut dva a zatim nastavljaju normalno plivati.poooooooooooooooooooooooooooooozzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

15 godina
neaktivan
Re: Pomoć - tko se kuži u struju
tonyboy kaže...

Unaprijed hvala

Za to treba biti jedno a to je dipl.ing.elektrotehnike.

Ne igraj se sa strujom

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice