Polaganje mature-izravan upis na faks

poruka: 6
|
čitano: 2.172
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

evo donesli su uredbu o toj famoznoj maturi

polozis maturu i upadas na faks

obvezni matematika, hrvatski,i strani jezik te se jos dodaju neogranicen broj izbornih predmeta koje (kolo sam ja skuzil) određuju fakulteti

konacno ce valjda đaci iz strukovnih skola dobit prednost nad gimnazijalcima

kolko sam ja shvatio fakultet odredi predmete (ove dodatne) koji su vazni za faks

a sad ko uspije polozit upada na faksBelji se

ja mislim da je to jedini dobar potez HDZ-a u ovoj godini

samo da to bu funkcioniralo kak spadaIzlanuo se

Psssssst Zecovi spavaju 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.8.2008 19:38 (angel of fire).
17 godina
neaktivan
RE: Polaganje mature-izravan upis na faks
angel of fire kaže...

obvezni matematika, hrvatski,i strani jezik te se jos dodaju neogranicen broj izbornih predmeta koje (kolo sam ja skuzil) određuju fakulteti

kolko sam ja shvatio fakultet odredi predmete (ove dodatne) koji su vazni za faks

O kakvoj prednosti pričaš? Ekonomisti su uvijek imali prednost pri upisu na ekonomiju, elektrotehničari pri upisu na elektrotehniku. Pri tome mislim da većinu toga što će učiti na faksu su već manje-više radili u srednjoj. Gimnazijalci dobiju dobre temelje iz svih predmeta (matematika,kemija,fizika,biologija...) i mogu ići na bilo koji faks ali ipak trebaju više učiti kako bi nadoknadili ono što nisu u srednjoj naučili.
Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
17 godina
neaktivan
PROTECTOR kaže...
angel of fire kaže...

O kakvoj prednosti pričaš? Ekonomisti su uvijek imali prednost pri upisu na ekonomiju, elektrotehničari pri upisu na elektrotehniku. Pri tome mislim da većinu toga što će učiti na faksu su već manje-više radili u srednjoj. Gimnazijalci dobiju dobre temelje iz svih predmeta (matematika,kemija,fizika,biologija...) i mogu ići na bilo koji faks ali ipak trebaju više učiti kako bi nadoknadili ono što nisu u srednjoj naučili.
 pa upravo ti to i govorim
dosad se na prijavnima vecinom furalo na to osnovno a sad sve skole imaju jednak program (kaj se tice obaveznih predmeta-recimo graditeljska ti ima isti program iz matematike kao i sve gimnazije osim MIOCA
tak ce imat sve skole bile one strukovne ili gimnazije(tj . vecinom imaju)
a kaj se tice izbornih predmeta tu ce se gimnazijalci morat puno pripremat  dok se u strukovnim skolama tome pridodaje paznja
znaci
jednak program za sve obavezne predmete za sve skole
omjer 1:1
strukovni dio ide bolje tehnickim skolama
omjer 1:2
sto zajedno ovak gledajuci ispada da je 1:3 u korist strukovnih skola
ak uzmes da je baza 1:1
s tim da gimnazijalci imaju tu posebitost sto mogu birat na koji ce faks ic
Psssssst Zecovi spavaju 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan
angel of fire kaže...
 pa upravo ti to i govorim
dosad se na prijavnima vecinom furalo na to osnovno a sad sve skole imaju jednak program (kaj se tice obaveznih predmeta-recimo graditeljska ti ima isti program iz matematike kao i sve gimnazije osim MIOCA
tak ce imat sve skole bile one strukovne ili gimnazije(tj . vecinom imaju)
a kaj se tice izbornih predmeta tu ce se gimnazijalci morat puno pripremat  dok se u strukovnim skolama tome pridodaje paznja
znaci
jednak program za sve obavezne predmete za sve skole
omjer 1:1
strukovni dio ide bolje tehnickim skolama
omjer 1:2
sto zajedno ovak gledajuci ispada da je 1:3 u korist strukovnih skola
ak uzmes da je baza 1:1
s tim da gimnazijalci imaju tu posebitost sto mogu birat na koji ce faks ic
 Ta posebitost i nije neki luksuz kako neki misle. Skeptičan sam prema ovome jer vidio sam na svoje oči šta je bolonja donijela, ali ostaje nam da vidimo.
Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
17 godina
neaktivan

istina kaj kazs ali i to sam naveo da sve bude full objektivno

no realno je da mnogi ne upadaju tam kam su zamisliliPlač

ja nisam taj idem u prvi srednje sadSmijeh

17 godina

A moraju nekamo poupisati sve te gimnazijalce, ako ne upadnu nikamo upisuje im se u knjižicu "gimnazijsko obrazovanje", a s tim si mogu guzicu obrisati Smijeh

Mišljenja sam da gimnazijalci imaju veće bazno znanje (dosta jači su u hrvatkom jeziku i stranim jezicima, a matematika im je ista ili malo slabija nego tehničkim smjerovima- tu ne mislim na obrtnike) ali im se ta prednost gubi dok dođu na prijemni gdje ima nešto struke ili specifičnih pitanja iz fizike...(doduše sad ne bude prijemnih tako da neznam kako će sada biti).

Po mojemu prednost u obveznim predmetima ide ipak gimnaziji zbog puno jačeg znanja jezika...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice