C-c-c. Naveo sam u tri posta da se radi o Stellariumu a ti me pitaš
Kad smo već kod njega: STELLARIUM DOWNLOAD
Kad smo već kod njega: STELLARIUM DOWNLOAD
nisam skuzio dok nisam pogledao temu. evo bas cu sad skinuti ovaj stellarium, malo sam se zainteresirao...
sry... nisam vidio
A šta kad izađe nova verzija?
Za godinu dana netko će Googlati "pogledajte prema mjesecu" i doći će na ovu temu i bit će mu zanimljiv Stellarium, a zbog tvog linka će skinut staru verziju.
O tom nisi razmišljao?
A šta kad izađe nova verzija?
Za godinu dana netko će Googlati "pogledajte prema mjesecu" i doći će na ovu temu i bit će mu zanimljiv Stellarium, a zbog tvog linka će skinut staru verziju.
O tom nisi razmišljao?
ali kako bude išao kroz temu, prije će naići na tvoj post pa će u njemu vidjet link, pa će kliknut na taj link, a ne na moj...
A jeste ga zakomplicirali. Ne bavim se astronomijom niti sam se zanimao za nju, ali ovo fora izgleda
A jeste ga zakomplicirali. Ne bavim se astronomijom niti sam se zanimao za nju, ali ovo fora izgleda
meni tu nije nist fora nesto sasvim uobicajeno
meni tu nije nist fora nesto sasvim uobicajeno
Ajd, dobro, može se i tako reći, ali nikad nisam nešto promatrao nebo. Jedino kad je bila pomrčina sunca i pomrčina mjeseca. Sad znam jednu stvar više.
E da, kad komplicirate. Direktni link isto nije dobar, što ako netko koristi linux ili mac? Istina, većina je na windowsima, ali ima i dosta ljudi na linux-u, za mac znam njih par, ali opet...
e steta propustio si perzeide koji su bili nedavno
e steta propustio si perzeide koji su bili nedavno
Pokušaj ovo nadmašiti!
Stellarium
Stellarium je besplatan open source planetarij za računala. Prikazuje realistično nebo u 3D-u, poput onog koje bi vidjeli golim okom, dalekozorom ili teleskopom.
Koristi se u planetarijskim projektorima. Jednostavno unesite svoje koordinate i krenite.
Web stranica Stellariuma na hrvatskom jeziku
Preuzmi Stellarium
pokusaj ovo http://www.blender.org/download/get-blender/
pokusaj ovo http://www.blender.org/download/get-blender/
Omg ima 40 različitih downloada Mogao bih, ali samo sa jednog mirrora (Njemačke na primjer, jer je najbliža).
Zanimljiva stvar. Cijelu sam večer proveo vani sa prijateljima i pomislio sam na to. Baš smo pričali o teleskopima. Sada mi je žao što to nisam spomenuo.
Hmm mislite na ovu sjajnu "zvijezdu" ili kako sam sad pročitao mars koji se nalazi točno ispod mjeseca??
Hmm mislite na ovu sjajnu "zvijezdu" ili kako sam sad pročitao mars koji se nalazi točno ispod mjeseca??
pa ta zvijezda ispod mjeseca nije mars nego jupiter...
očito si ti krivo pročito ili padaš s marsa
pa ta zvijezda ispod mjeseca nije mars nego jupiter...
očito si ti krivo pročito ili padaš s marsa
hahahaha da, pao sam s marsa lol
tnx na ispravku.. znači toe stvarno jupiter? kewl
"Treći mjesec zdesna maše mi, od zvijezda nebo ni ne vidim...."
Fora izgleda. Nezz kako to dosad nisam primjetio....
ne znam kako vi al ja sam sinoc ispod mjeseca vidio samo zvijezdu malo vecu nego ostale... da se barem mal bolje vidi taj jupiter
I vidi se bolje, ali nije jučer, jer je bio blizu mjeseca.
Ponovit ću ponovo.
Jupiter sjaji magnitudom o d-3, dok najsjajnija zvijezda sjaji magnitudom -1.46.
Što je magnituda MANJA, to je objekt sjajniji.
Tako da se super vidi kad je malo dalje od mjeseca.
Svaki dan ga gledam.
pogledajte i večeras. ali nisu blizu kao prošli put...
Jučer je isto svijetlio, jelda? ako je, onda sam ga vidio pošto je bilo vedro
Jučer je isto svijetlio, jelda? ako je, onda sam ga vidio pošto je bilo vedro
Da ova prva slika je to.