Pizza, diskusija

poruka: 603
|
čitano: 313.100
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Pizza, diskusija

Ovo je kontinentalan kraj gdje obitavaju pravi muškarci željni crvenog mesa maloprije propucane i/ili zaklane strvine. Razumiješ?

EDIT: Da ne bi bilo krivo shvaćeno (kako zna često biti na BOL-u), ovo je bio sarkazam...

Stari mi je inače ''prisilni'' vegetarijanac jer ima povišen kolesterol i tlak (dva stenta ugrađena i bio na kateterizaciji) - kako je to nasljedno (djed i pradjed isti problemi), ja ću se dokle god mogu iživljavati žderanjem svih vrsta mesa.

Amat Victoria Curam.
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.10.2011 0:36 (Landser_33).
17 godina
neaktivan
Re: Pizza, diskusija
Landser_33 kaže...

Ovo je kontinentalan kraj gdje obitavaju pravi muškarci željni crvenog mesa maloprije propucane i/ili zaklane strvine. Razumiješ?

i kakve to veze ima sa picom? tko su to pravi muškarci ne razumijem, objasni?

Landser_33 kaže...

EDIT: Da ne bi bilo krivo shvaćeno (kako zna često biti na BOL-u), ovo je bio sarkazam...

ah onda dobro... {#}

autori koje ignoriram: Sinatra, Ezio, alen-c, Viator, Talalej
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.10.2011 0:41 ((s)izgoreo).
14 godina
protjeran
(s)izgoreo kaže...
Landser_33 kaže...

i kakve to veze ima sa picom? tko su to pravi muškarci ne razumijem, objasni?

Vidiš da se zafrkavam, mislio sam na to da je tu obično hladnije (dalje od mora), pa je stoga primamljivija kaloričnija hrana iz tog razloga, barem meni.

Amat Victoria Curam.
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.10.2011 0:41 (Landser_33).
16 godina
neaktivan
Pizza, diskusija

Hmm... pa da dodam svoja dva centa...

U Puli, uzivao sam u pizzeriji Lungomare dok se nisu preselili. Kaze bivsa zena da su sad katastrofa, pa se ide u Rosu koja je na periferiji.

U Opatiji, obavezno se islo u pizzeriju cije ime nazalost neznam, no znam da treba voziti prema Ucki od centra (ne prema autoputu).. interijer je podosta posh, i znam da je to jedno od rijetkih mjesta gdje sam probao pivo Bellevue Kriek, tj. pivo s okusom tresnje.

U Rijeci se nije islo nigdje nego smo skoknuli do Opatije na ovu prije spomenutu :-D

U Istri - izbjegavati zapadnu obalu u najsirem luku. Vecinu pizzerija drze Albanci - ne smeta mi na najmanje nacionalnost nego cinjenica da nemaju pojma napraviti dobru pizzu, a naplate finih 60 kuna za velicinu normalnog tanjura.

Ah da, ostala mi je pizza iz Zagreba u sjecanju - ujak me odveo u neku pizzeriju cijeg imena se ne sjecam opet, ali znam da nema svoju zgradu vec je objekt podignut izmedju nekih visokih zgrada i ima zelene tende i krov. Brijem da je negdje u "Cvjecastom naselju" ili tako nesto.

Van Hr...

U Europi, takodjer sam se svasta nagledao. U Salzburgu sam uletio u neki restoran gdje je specijalitet bila pizza sa madjarskim kobasicama, rekoh, daj da probam. Za polizat prste. Ne sjecam se imena, no 5 minuta hoda od katedrale u centru.

Stockholm ima OK pizze, ni blizu HR. Krusna pec je nepoznanica. Nisam nasao ni jedan talijanski restoran.

Vrh vrhova cudnastva su definitivno pizze u Norveskoj - uhvatis trokut za rub, dignes ga - debeo 2cm od dodataka, ali stoji ravno, ne mozes ga saviti nego jedino slomiti i krcka u ustima ko tost.

Recepti, ubi boze. Definitivno najsmjesnija pizza koju sam ikad probao u zivotu:

prvo uklonimo obavezne pelate. Nakon toga, dodajmo isjeckane komadice pomidora, kukuruz, celer te nachos cips. U sredinu pizze dodajmo malu posudu od tijesta u kojoj treba biti mljeveno meso sa lukom i okolo toga, zelena salata. Sve skupa pokriti sirom koji sve to rastopi i poveze, i nakon toga preliti sa zelenim pesto sosom.

Da su jos dodali tortilje i maknuli tijesto od pizze, i promjenili naziv iz 'pizzerija' u 'meksicka kuhinja' sve pet...

Vidi se da je Skandinavija dosta daleko od Italije... spas sam pronasao u maloj maloj talijanskoj pizzeriji (ako se netko nadje u Oslu), koja nazalost kosta ko svetog petra kajgana. Definitivno izbjegavati lokalne monstrume "Dolly Dimple" i "Peppe's pizza", osim ako vam se eksperimentira...

Montreal, pizze nisu nista posebno, ako se ide u generalnu pizzeriju koja je jednako fast food, jer se ovdje pizza ne smatra nekim kao normalnim jelom za kupit u restoranu. 95% pizzerija izgledaju ko tipicne buregdzinice sa jednim sankom i nekoliko stolaca, i sav posao obavljaju kroz dostavu.

Stvar spasavaju talijanski restorani koji izgledaju kao tipicne hr pizzerije i imaju krusnu pec (koja je raritet!), ali to je sad druga prica.

Dakle, jedine dvije pizze koje mogu staviti u sebe su tipicna 'cheese' (tj. margerita) i 'pepperoni' (tj. margerita s nekim americkim kulenom). Sve ostalo je cudno da ne moze bit cudnije. Npr. popularan dodatak je kokos! Pa kukuruz. Pa govedina, doslovce, u komadicima! Pa onda kokos prelivena sa nekakvim slatkim chili sosom. Pa onda zelena salata na pizzi, normalno zapecena sa ostatkom. Pa `hamburger pizza`. Pa pizza sa pedocima. Pizza sa SUSHIJEM!!

Vrh vrhova u Montrealu je pizza od cca 100 kuna koja ima filet mignon na sebi... pa di taj svijet ide....

Ima i americkih pizzerija koje serviraju NYC style pizza, Chicago pizza, LA pizza... uglavnom su sve to ista pasta sa razlicitom debljinom tijesta. Niti blizu ovom calzone/pizza frankensteinu sto ga je danny pojeo.

Quebec city nema fast food pizze, talijanski restorani su skupi i obican calzone je velicine stisnute sake :-(

No... unutra ima 3 prsta sira, 3 prsta vrhunske sunke, i ostatak su natrpane gljive. Steta sto fale pelate >:-((((

Cekam interview u NYC pa da javim dojmove iz Little Italy...

Edit:

ah da - kecap na pizzi je hereticizam. Treba raspet onoga tko je to izmislio.

Turci, barem iz Antalye, iz nekog cudnog razloga ne znaju za pelate, pa pastu i pizzu serviraju s kecapom. Bljak. Covjek bi mislio da zemlja u kojoj rastu narance u Januaru ima obilje rajcica... Ne bas.

It is loneliness that makes the loudest noise... This is true of men as of dogs... - Eric Hoffer \n http://alone.pleasantnightmare.com
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.10.2011 8:45 (Deus ex machina).
17 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...
Ah da, ostala mi je pizza iz Zagreba u sjecanju - ujak me odveo u neku pizzeriju cijeg imena se ne sjecam opet, ali znam da nema svoju zgradu vec je objekt podignut izmedju nekih visokih zgrada i ima zelene tende i krov. Brijem da je negdje u "Cvjecastom naselju" ili tako nesto.

Maslina u Cvjetnom. :)

Twitter - @danny_hr // Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
13 godina
Balvan8 kaže...

Pizzerija Napoli na Laništu, lijep interijer, uvijek ljubazni konobari, od jedne pizze se stvarno čovjek može fino najest, a nisu skupi. {#}

Napoli ima divnu tjesteninu u umacima {#}

Pizzerija Blue Sky puni rubove pizza sa sirom i prebogata je svime i svačime <3

http://www.finapapica.hr/default.aspx?id=8&pid=240

Preporučujem još:

catering Tornado (+probat i krokete punjene sa sirom u umaku od gorgonzole) http://www.restorani24x7.com/restoran/tornado/zagreb/

i Rimke (+probat i zagrebački piletina) http://www.restorani24x7.com/restoran/rimke/zagreb/

17 godina
Pizza, diskusija

Jebite se, sad sam gladan.

I am creationist. I believe man created god.
16 godina
Najbolja pizza koju sam probao u svom zivotu bila je u Dubrovniku, a nema mjesta gdje ih nisam jeo....
Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
15 godina
neaktivan
Pizza, diskusija

Kapuciner u Zagrebu, 4+ ocjena, i Dvojka na Novoj Vesi, 4 ocjena. Jeo sam također jednu fenomenalnu pizzu u Opatiji, Kvarnerci će možda znati ili se sjećati, Barilla je baš restoran bio, u zgradu se kao uđe pa ima izlaz na tu terasu van, malo je niže od svih hotelskih kompleksa tj. prije njih. Davno je bilo, kažem, u srednjoj školi 2 razred izlet mislim, znači 1999. godina.

Vjerojatno više ni ne postoji, znam da je sve unutra Barilla bilo..

Inače solidnu i sam složim ili angažiram curu, uzmem u Intersparu u pekarni njihovo tijesto smrznuto, doma ga ostavim vani pola dana, dok sam na poslu, dočeka me mlitavo i spremno za valjanje, neki bolji valjak u ruke, fino malo soli, malo pasate od pomidore, 1 paket šampinjona, 12,13 deka pik šunke u ovitku i 12,13 deka nekog visokotopljivog sira, možda sa Sirelinom Goudom probati. Eventualno koji slatki feferon dodati i maslina.

Ubacim u prethodno zagrijanu pećnicu na 200c(Pizza mod), i pratim napredak. Zadnjih 5min ju oderem na Grill mod da dobije hrskavi rub i boju. Ispadne mrak, kao u City centru ako je netko jeo, one komade pizze za 10kn, na sredini centra baš, imaju pizze, sendviče,sve.

Eh, znate di još nije loša pizza, iznenadio sam se, u pekarnama Dubravica, baš fina mi je evo 5,6 puta bila otkad znam uzeti tu na posao.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.10.2011 10:30 (thedream).
15 godina
Danny_HR kaže...

Kako sam se sad rasturio. Dobili smo u uredu neki dan letak picerije Chello, koja nudi Chicago pizzu, odnosno double-decker. Naravno da smo to odlučili probati.

Ukratko, pizza ima 1100+ grama, za 2 osobe i svega finoga gore, naravno - nije za vegetarijance. ;-)

Nas dvoje i nismo je uspjeli smazati, ostalo malo više od 1/4. Haos!

Vidim da oni bas i ne rezu te sastojke.(?)

Mislim pola rajčice je gore (baš pola komada) i komad neceg zutoga (pretpostavljam sir).

Dali se to meni smao čini ili?

I ako može neki br. telefona. {#}

www.facebook.com/Battlefield3.Info
14 godina
neaktivan
Pizza, diskusija

Cudi me da nitko nije spomenuo Dream team i njihovu "pizzu" na odresku. Sama pizza nije nesto ali ovako na odresku je za ubit se dobra, jos uz brdo pomfrija i neko njihovo pecivo/lepinju/stojevec a za relativno male novce s obzirom na kolicinu. Mmmmmmm.

Vi veri veniversum vivus vici
16 godina
neaktivan
Pizza, diskusija

Naručio upravo iz pizzerije Rimke (Trešnjevka), trebalo im je da dostave dosta dugo, oko 40 minuta, ali je pizza izvrsna, super izgleda, super miriše, ima ovaj mali da se ne ulijepi pola pizze na poklopac, dosta je velika za normalnu pizzu. Cijena je 30 kn. Mislim da sam našao novu pizzeriju za dostavu nakon razočarenja iz Voxa.

EDIT: Kad je malo olakšao prvi dojam uslijed konjske gladi, osjetio sam blag okus senfa koji mi se nije svidio i primjetio da je kora kao ono tijesto za krafne. Na pizzu, nema šanse.

Među dostavnim pizzama: 7/10

Sveukupno: 5/10

~
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.11.2011 16:54 (Proz0r).
16 godina
neaktivan
Sunburn kaže...

Cudi me da nitko nije spomenuo Dream team i njihovu "pizzu" na odresku. Sama pizza nije nesto ali ovako na odresku je za ubit se dobra, jos uz brdo pomfrija i neko njihovo pecivo/lepinju/stojevec a za relativno male novce s obzirom na kolicinu. Mmmmmmm.

Wait... what...?

Screenshot!

Cyberpunk indie title - http://ghosts.pleasantnightmare.com
14 godina
neaktivan

E sad, kako da ti ja iz Ri opalim screenshot jela u Zg? {#} Dream Team je u Trakošćanskoj pa ako je nekome blizu neka ode probat i krehnut fotku, ako ne cu ja kad sljedeci put budem u Zg, dosta cesto kad odem do Zg-a tamo jedem.

Evo cekaj, nasao sam neku ocajnu sliku na njihovoj stranici. Makar ne znam kojeg boga je ajvar tamo, nikad ga nema (sto je dobro jer mi apsolutno ne pase uz to) i ne vidi se ta kvazi-lepinja. Ali se vidi da je to miješana na nekom odresku, po izgledu rekao bi pureći.

Socijalis slika, trebali bi neku bolju stavit Socijalis slika, trebali bi neku bolju stavit
Vi veri veniversum vivus vici
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.11.2011 19:05 (Sunburn).
14 godina
neaktivan
Pizza, diskusija

Preporuka pizzerije s dostavom na područje Trnja odnosno Kruge?

16 godina
neaktivan
thedream kaže...

Kapuciner u Zagrebu, 4+ ocjena, i Dvojka na Novoj Vesi, 4 ocjena. Jeo sam također jednu fenomenalnu pizzu u Opatiji, Kvarnerci će možda znati ili se sjećati, Barilla je baš restoran bio, u zgradu se kao uđe pa ima izlaz na tu terasu van, malo je niže od svih hotelskih kompleksa tj. prije njih. Davno je bilo, kažem, u srednjoj školi 2 razred izlet mislim, znači 1999. godina.

Vjerojatno više ni ne postoji, znam da je sve unutra Barilla bilo..

Inače solidnu i sam složim ili angažiram curu, uzmem u Intersparu u pekarni njihovo tijesto smrznuto, doma ga ostavim vani pola dana, dok sam na poslu, dočeka me mlitavo i spremno za valjanje, neki bolji valjak u ruke, fino malo soli, malo pasate od pomidore, 1 paket šampinjona, 12,13 deka pik šunke u ovitku i 12,13 deka nekog visokotopljivog sira, možda sa Sirelinom Goudom probati. Eventualno koji slatki feferon dodati i maslina.

Ubacim u prethodno zagrijanu pećnicu na 200c(Pizza mod), i pratim napredak. Zadnjih 5min ju oderem na Grill mod da dobije hrskavi rub i boju. Ispadne mrak, kao u City centru ako je netko jeo, one komade pizze za 10kn, na sredini centra baš, imaju pizze, sendviče,sve.

Eh, znate di još nije loša pizza, iznenadio sam se, u pekarnama Dubravica, baš fina mi je evo 5,6 puta bila otkad znam uzeti tu na posao.

Primjećujem možda premalu temperaturu pećenja, a iz nebrojeno pročitanih recepata, zaključio sam da pizzu treba peći na što višoj temperaturi, a to je kod ovih klasičnih sve-u-jednom pećnica cca 250-270°C, ako može dostići uopće koliko piše na regulatoru, i što kraće da se ne posuši. U prilog ovome ide i to što se u pravoj krušnoj peći razvijaju još daleko veće temperature preko 300°C, a to nije zato da vam jelo što prije stignu poslužiti, ako je netko pomislio...:) Jel se netko slaže ili ?

www.rigburning.comule.com
16 godina
neaktivan

Temperature su:

Tanke i hrskave pizze - 400-425°C, ali samo 90 sekundi, inače će izgoriti.

Standardne pizze - 300°C.

Deblje i vlažnije pizze - 200-230°C, duže vrijeme u odnosu na standardne pizze.

Kod kućnih pećnica važno je postaviti što višu temperaturu ukoliko se peče tanja pizza; ukoliko volite debelo tijesto, neće biti problema. Također, podloga je vrlo važna - kamen za pečenje (pietra refrattaria, baking stone, pizza stone, ...) je najbolje rješenje budući da će ravnomjerno distribuirati toplinu i (zbog poroznosti) upiti vlagu iz tijesta, te će tijesto na dnu biti hrskavo. Svoj sam nabavio u Italiji (gdje i roštilje rade na kamenu), pa ne znam može li se nabaviti negdje u Hrvatskoj (potražite ploče za pečenje od neglazirane keramike, terakote i sl.). Cijene u Italiji se kreću od 20-tak eura nadalje. Odlično je rješenje za pečenje različitih tijesta, te je konačni proizvod hrskav sa svih strana. Mislim da se može koristiti i ploča/tava od lijevanog željeza prekrivena papirom za pečenje, ali treba pripaziti na maksimalnu temperaturu koju papir može izdržati; važno je da podloga ravnomjerno distribuira toplinu (potrebno ju je prethodno zagrijati u pećnici), a poželjno je da bude porozna, što će dovesti do hrskave korice.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.12.2011 16:48 (hrx).
14 godina
Pizza, diskusija

Ima koja pizzerija u centru Zagreba da je jeftina i da ima besplatnu dostavu?

14 godina
neaktivan
Pizza, diskusija

jel zna ko kako se zove pizza samo s kečapom tijestom i šunkom?? xDD

Moj mail: grgaveliki7@gmail.com
13 godina
neaktivan
Pizza, diskusija

E sad sam gladan {#}

16 godina
neaktivan
Grga123 kaže...

jel zna ko kako se zove pizza samo s kečapom tijestom i šunkom?? xDD

Ne znam jel to ima uopće, pizza bez sira, traži samo Vesuvio (rajčica, sir, šunka) bez sira

~
14 godina
neaktivan
Pizza, diskusija

točno to sam si i ja mislio za vesuvio :)

Hvala! :D

Moj mail: grgaveliki7@gmail.com
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.2.2012 11:39 (Grga123).
14 godina
neaktivan
Pizza, diskusija

Tko zna šta je sa ovima, ne javljaju se na niti jedan broj, već skoro tjedan dana http://www.pizzeria-sidro.hr/

15 godina

Ima Lira u teslinoj

17 godina
Liverpool1892 kaže...

Tko zna šta je sa ovima, ne javljaju se na niti jedan broj, već skoro tjedan dana http://www.pizzeria-sidro.hr/

Mislim da su zatvorili! {#}

I ja sam ih više puta pokušavao dobiti, jer su blizu mene, pa bi mi pizzu ekspresno donijeli.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
neaktivan
Matozan kaže...
Liverpool1892 kaže...

I ja sam ih više puta pokušavao dobiti, jer su blizu mene, pa bi mi pizzu ekspresno donijeli.

A daj!! Bili su mi najbolji u ZG-u. 

17 godina
neaktivan
Pizza, diskusija

Piknuo sam prije par dana novu pećnicu koja ima onaj famozni "pizza mod".

Ekipa, mogu vam reći da je to nešto najbolje šta doma možeš imati. Radi donji grijač i ventilator s kružnim grijačem. Postavim je na 275° i pizza je na domaćem tijestu gotova za 5-6 minuta, tijesto savršeno pečeno, a "materijal" na vrhu savršeno obrađen bez zagorenog sira i sl.

Milina, svakako gledajte da vam pećnica ima taj mod kad i ako budete kupovali novu.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR
16 godina
Danny_HR kaže...

Piknuo sam prije par dana novu pećnicu koja ima onaj famozni "pizza mod".

Ekipa, mogu vam reći da je to nešto najbolje šta doma možeš imati. Radi donji grijač i ventilator s kružnim grijačem. Postavim je na 275° i pizza je na domaćem tijestu gotova za 5-6 minuta, tijesto savršeno pečeno, a "materijal" na vrhu savršeno obrađen bez zagorenog sira i sl.

Milina, svakako gledajte da vam pećnica ima taj mod kad i ako budete kupovali novu.

ne vjerujemo dok ne probamo, di si doma da dodjemo na degustaciju?? {#}

mi donosimo pivu {#}

Remember my friends, God is dead. Marx is also dead. But the market lives. The market must become your new God.
17 godina
Liverpool1892 kaže...
Matozan kaže...
Liverpool1892 kaže...

A daj!! Bili su mi najbolji u ZG-u. 

Sad kad je ponovo oživjela tema, pizzeria Sidro opet (već neko vrijeme) radi, samo je drugi vlasnik.

Pizza je OK.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.1.2013 11:06 (Matozan).
14 godina
neaktivan
Pizza, diskusija

Ja sam stalan gost u pizzeriji Dvojka tako da.

Da li ima nesto bolje ne znam, ali kad god odem tamo uvijek se prefino najedem i uzivam i ne za velike novce :).

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice