Za lllnuclearlll ...
Ti si bas neki fin i pametan decko, i zbog tebe sam se i registrovao na ovaj forum.
Posto svake godine navratim malo da procitam sta se pise sta ima novo u svetu pirotehnike i tako procitam tvoja dva posta.
Ne znam koliko imas godina pretpostavljam da si punoletan a ako nisi onda jos bolje jer jos nije kasno za tebe.
Mnogo pametujes i ako mislis imati decu( jedino ako nisi gej pa cekas i taj zakon pa da usvojis decu) onda ti moram reci iz iskustva da se deca ne prave filozofiranjem.
Drugo procenjivati nekog na osnovu samo odredjene stvari koja pak onom ko procenjuju smeta je cist amaterizam.
To je isto kad bi neki totalni vernik procenjivao nekog ko je nevernik , normalno da bi ocena bila losa poprilicno.
I Nazalost pojedini od tih takozvanih na prvih pogled bajnih i sjajnih klinaca koje na primer prave avione ili su ko med i mleko u odredjenom svom dobu postanu manijaci ..
Cak imam slucaj takav i u svome blizem okruzenju.
Mislim nije da ti kontriram nego iznosim cinjenice koje su ti dostupne na internetu tako da niti ce svako ko baci petardu postati nasilnik ili slicno a niti ce neko ko za praznike sedi kuci i pravi avione sutra postati manijak, i to nema veze u 99% slucajeva sa tim jednostavno to se dogodi, ili je pak neko nekom silom podredjen za to bez obzira sta radio.
Ja od malih nogu( manje se novca tad imalo) sam voleo koristit pirotehniku onako kako treba bez ikakvih glupiranja i dan danas sa svojom decom koristim raznu pirotehniku pa i same petarde .
A jbg smetalo je i meni mnogo stosta ali naviko sam to ti je zivot.
i Posto vidim da pricas o nekom smislu zivota i slicno moram ti reci da je smisao da radis ono sto te usrecuje,
ja i pecam i pravim doduse ne avione nego dronove i letim sa njima i uzivam sa svojom decom ,volim dobro da pojedem itd itd itd itd i na kraju volim da za Novu Godinu ispalim koju raketu,bacim petardu,rimsku svecu i slicno.
Da i jos nesto na kraju krajeva u Nemackoj retko ces videti maloletnike da koriste pirotehniku koja nije dozvoljena za njih i tamo pirotehniku koriste iskljucivo stariji , dok je na ovim prostroima obrnuto, i eto nek neko kaze da nismo napredni...ali u losem smislu
Sve najbolje..

uostalom to je vrlo veliki biznis koji se vrlo lako može fino regulirat.

E sad, pogledavši nekolicinu pirotehnickih klipova kod njih, primijtenice se isto okruzenje - suma, livada... Rijetko grad, za razliku od nas. Njihove petarde su dusu dale za ta prostrana podrucja, dok se nase ne bi ni cule nesto posebno. Oni te svoje atomske bombe i ne mogu u gradu da pucaju, razbili bi stakla uokrug 15 m, ako ne i vise.

i kaj se sve može kod njih kupit, kratko i jasno "od prskalica pa do ručnih bombi i vrlo teške pirotehničke artiljerije".Kod nas u Hrvatskoj ništa od takve vizualno teske pirotehničke artiljerije nije niti ne možeš kupit=nije legalno.