Pirotehnika P&O zaključana tema

poruka: 2.943
|
čitano: 1.511.080
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Pirotehnika P&O
Cobra33 kaže...
Jonja kaže...

Svake godine nekoliko idiota ostane bez prsta, niti vise niti manje nego bilokoje druge godine.

Da na žalost to je točno, ali ove godine bar kako su prenijele tiskovine i elektronski mediji da je ove godine više od duplo povećam broj težih povreda (amputacija dijelova tijela i na žalost vjerojatno gubitak jednog oko kod djevojčice od 12 godina). Samo u dječjoj bolnici ih je 17. A što je sa drugima. Zato nisam bez razloga postavio anketno pitanje.

Istina da za 95% tih povreda su krivi sami korisnici, jer se ne pridržavaju uputa, ali sve ih je više i više. Također se pitam od kuda maloljetnicima jake petarde koje ih pretvaraju u invalide. No ono najgore je to što među tim stradalima ima i starih "ozbinjih" osoba.

Nabavi se lako... Ako mu nežele prodati u dućanu onda se kupuje na crno... Mene svake godine fasciniraju likovi koji kad im petarda nepukne idu ju podignut i gledat tako i nastaje većina ozlijeda.

Ono što možeš sutra,ne ostavljaj za danas.
13 godina
neaktivan
Pirotehnika P&O

Poz!

Dali itko zna kakva je cijena bila thunder rocketa(jorge) ??

14 godina
Zec_94 kaže...

Poz!

Dali itko zna kakva je cijena bila thunder rocketa(jorge) ??

100kn

11 godina
neaktivan
Pirotehnika P&O

Jos nema kataloga???

RAMPAGE
10 godina
neaktivan
Pirotehnika P&O

Ljudi, što vas nema? Evo vec 12. mjesec uveliko, sta ste kontali da kupite za ovu sezonu?

LONG LIVE ROCK 'N' ROLL!
13 godina
Pirotehnika P&O

Ove godine Orion ima stvarno odlične cijene i mogu reći da je potukao Mirnovec

10 godina
neaktivan
drakula789 kaže...
Zuja007 kaže...

Ja sam se isto sav stresao kad sam vidio. 

Zato ja vecinom kad bacam jace petarde ( 3. razred ) stavim ih na pod pa onda palim. Puno je sigurnije.

Tako se i pale(pucaju) petarde po pravilima...

Pa jeste. Uostalom, koliko su teske one iz 3. razreda, kad je bacis ako ti padne na beton, potrese se i ima sanse da jednostavno ne pukne. Da ne pričam o sigurnosti.

LONG LIVE ROCK 'N' ROLL!
10 godina
neaktivan
Pirotehnika P&O

Pozdrav ljudi, jel mi mozete reci mjesec i godinu proizvodnje onih novih tenkovskih koje pucaju slabije nego prethodne generacije tih? Posto kontao sam kupiti, pa da provjerim koje je godiste (pise otpozada), pa ako bude ta šugava  serija da ne uzimam 

LONG LIVE ROCK 'N' ROLL!
10 godina
neaktivan
Pirotehnika P&O

Ima ove godine Shock ili nesto slicno, nebitno koji proizvodac? Nabrojite neke najisplativije ove godine da se opskrbim

12 godina
neaktivan
Pirotehnika P&O

Pogledaj si letke orion, mirnovec, jorge, a imaš i weco ako te zanima vatromet a ne petarde. Evo moje mišljenje nakon što sam pogledao nabrzaka letke:

Mirnovec - isplativo: shock, fiesta;   neisplativo: megatron, pancer, extreme, poskok

Orion - isplativo: zolja, silver, magnum xxl;   neisplativo: granata, cobra 11, topovski

Ostalo mi je puno toga od prošle godine, tako da ove kupujem samo jorge triangl - best buy ove sezone (20kom/12kn) i FP3, obje treći razred.

14 godina
hrčak kaže...

Jesi siguran?

14 godina
Mandalore kaže...

Pogledaj si letke orion, mirnovec, jorge, a imaš i weco ako te zanima vatromet a ne petarde. Evo moje mišljenje nakon što sam pogledao nabrzaka letke:

Mirnovec - isplativo: shock, fiesta;   neisplativo: megatron, pancer, extreme, poskok

Orion - isplativo: zolja, silver, magnum xxl;   neisplativo: granata, cobra 11, topovski

Ostalo mi je puno toga od prošle godine, tako da ove kupujem samo jorge triangl - best buy ove sezone (20kom/12kn) i FP3, obje treći razred.

Razmisli malo o Metal Shipu i novoj Vražjoj. Za Shock postoji mogućnost da nije jaka kao i prošle godine.

14 godina
neaktivan
Pirotehnika P&O

Shock petarda je prošle godine imala 4 g punjenja i to kvalitetnog (kalijev perklorat i aluminij u prahu). Dobije se 20 kom za 25 kn čini mi se. Takvo punjenje za tu cijenu je bilo čudo jedno. Sam Megatron koji je skuplji 16 puta je isto imao 4 g samo što je aluminj bio german dark flake. Teško da će se ove godine to ponovit.

13 godina
Cobra33 kaže...
hrčak kaže...

Jesi siguran?

Pa kada sam usporedio cijene od mirnovca i oriona nekako orion ima bolji omjer cijene nad kolicinom i jacinom petardi

14 godina
hrčak kaže...
Cobra33 kaže...
hrčak kaže...

Jesi siguran?

Pa kada sam usporedio cijene od mirnovca i oriona nekako orion ima bolji omjer cijene nad kolicinom i jacinom petardi

A zašto uspoređuješ cijene. Da si isprobao sve nihove petarde drugog, a pogotovo 3 razreda, onda bi znao da Orionove ne vrijede ništa. Topovski Udar je Orionova najjaća petarda, a slabija od skoro svih koje nudi Mirnovec u 3 Razredu. 39kn za 4 komada, a za istu tu cijenu dobiš Metal Ship koji je barem duplo jaći i još ih je 6 u kutiji. 29kn je Shock sa 20 kom. a nova Vražja petarda od Mirnovca 45kn, a još jača od Shocka. Isto ih je 20 u kutiji. Orion se na žalost može sakrit zadnjih 3-4 godina od Mirnovca. O nekim boxevima i raketama bi se dalo raspravljat, ali o petardama jok.

12 godina
protjeran
Pirotehnika P&O

Ma, ekipa, meni čini mi se da je sve to isto. Ionako jedni i drugi sve to uvoze iz Kine, a jedino ovisi o punjenju.

Ista vrsta petarde kod jednih se zove "ovako", a kod drugij "onako". Al' nekako slično gruva.

Dal' netko uzima one rakete(ili tube u boji) za plinski pištolj, jel' to kaj vrijedi u smislu praska i doživljanja pirotehnike? Ima netko iskustva sa tim.

Gun već imam od prije, takp' da mi nije problem za njega.

Panzerkampfwagen.Unatoč svemu - Dinamo Zagreb.
14 godina
carmack kaže...

Shock petarda je prošle godine imala 4 g punjenja i to kvalitetnog (kalijev perklorat i aluminij u prahu). Dobije se 20 kom za 25 kn čini mi se. Takvo punjenje za tu cijenu je bilo čudo jedno. Sam Megatron koji je skuplji 16 puta je isto imao 4 g samo što je aluminj bio german dark flake. Teško da će se ove godine to ponovit.

Nije bilo 4g, već 3g. 1g je odlazilo na crvenilo iliti Li2CO3. No da, bila je izvrsna, a bojim se da će ove godine biti lošija. Vražja će vjerojatno biti kao lanjski Shock, samo što mu je cijena 45kn.

14 godina
PzKpfw kaže...

Ma, ekipa, meni čini mi se da je sve to isto. Ionako jedni i drugi sve to uvoze iz Kine, a jedino ovisi o punjenju.

Ista vrsta petarde kod jednih se zove "ovako", a kod drugij "onako". Al' nekako slično gruva.

Dal' netko uzima one rakete(ili tube u boji) za plinski pištolj, jel' to kaj vrijedi u smislu praska i doživljanja pirotehnike? Ima netko iskustva sa tim.

Gun već imam od prije, takp' da mi nije problem za njega.

Ja ih svake godine ispaljujem. Ne znam koje te interesiraju. One obične jednobojne, fučkajuće, vrišteće, knal patrone (gruvajuće), rasprskavajuće u boji. Meni su najbolje knal rasprskavajuće, ali to nema kod nas za kupit. Ako želiš kvalitetu kupi ZINK ili ABA patrone. skuplje su od Kineskih, ali bolje. No moj ti je savjet da kupiš MG pištolj, a ne plinski. Meci su dosta jeftiniji i pale svaku raketu. Ovi od 8 i 9mm koji put raketu ne upale, jer je pebrzo izbace. Da se to smanji treba malo ogrebat površina rakete koju stavljaš u nastavak za patrone.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.12.2015 20:45 (Cobra33).
12 godina
protjeran

Fala, ti majstore!

Ma, nisam ograničen kaj se tiče raketa, O.K., su mi i ove jednobojne patrone...

Rekli su da je za rakete najbolji plinski gun, jerbo da je su oni "engejci", da ih tako nazovem, jednostavno preslabi..?

Knall rasprskavajuće? Tko to proizvodi? Umarex? Hunter-KŽ je njihovi diler za Hrvatsku, al' ne znam jel' će imati u ponudi njihovu pirotehniku. Prošle godine su imali samo Orion.

Panzerkampfwagen.Unatoč svemu - Dinamo Zagreb.
13 godina
Cobra33 kaže...
hrčak kaže...
Cobra33 kaže...
hrčak kaže...

Jesi siguran?

A zašto uspoređuješ cijene. Da si isprobao sve nihove petarde drugog, a pogotovo 3 razreda, onda bi znao da Orionove ne vrijede ništa. Topovski Udar je Orionova najjaća petarda, a slabija od skoro svih koje nudi Mirnovec u 3 Razredu. 39kn za 4 komada, a za istu tu cijenu dobiš Metal Ship koji je barem duplo jaći i još ih je 6 u kutiji. 29kn je Shock sa 20 kom. a nova Vražja petarda od Mirnovca 45kn, a još jača od Shocka. Isto ih je 20 u kutiji. Orion se na žalost može sakrit zadnjih 3-4 godina od Mirnovca. O nekim boxevima i raketama bi se dalo raspravljat, ali o petardama jok.

Sve sto ste rekli je istina ali morate priznati da se npr. zolja vise isplati zato sto je jefitinija 15 kn nad zengom a i malo je jaca ili recimo magnum xxl koji je isti kao i velika mega a jeftiniji ili pirat gdje u orionu 80 komada je 7 ili 8 kn a u mirnovcu isto 80 komada 12 kn a da o kvaliteti kutija od mirnovca ni ne pricam, nisi ju ni taknuo sva se raspala ili je puna prosutog baruta

14 godina
PzKpfw kaže...

Fala, ti majstore!

Ma, nisam ograničen kaj se tiče raketa, O.K., su mi i ove jednobojne patrone...

Rekli su da je za rakete najbolji plinski gun, jerbo da je su oni "engejci", da ih tako nazovem, jednostavno preslabi..?

Knall rasprskavajuće? Tko to proizvodi? Umarex? Hunter-KŽ je njihovi diler za Hrvatsku, al' ne znam jel' će imati u ponudi njihovu pirotehniku. Prošle godine su imali samo Orion.

Zink. Nisam ih vidio godinama kod nas, a zadnje sam kupio u Hunteru prije barem 10 god.

http://www.feuerwerk-forum.de/album/data/500/9062DSC09233.JPG

http://home.arcor.de/firework/pyromunition/lvszink.html

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.12.2015 23:17 (Cobra33).
10 godina
neaktivan
hrčak kaže...
Cobra33 kaže...
hrčak kaže...
Cobra33 kaže...
hrčak kaže...

Jesi siguran?

Sve sto ste rekli je istina ali morate priznati da se npr. zolja vise isplati zato sto je jefitinija 15 kn nad zengom a i malo je jaca ili recimo magnum xxl koji je isti kao i velika mega a jeftiniji ili pirat gdje u orionu 80 komada je 7 ili 8 kn a u mirnovcu isto 80 komada 12 kn a da o kvaliteti kutija od mirnovca ni ne pricam, nisi ju ni taknuo sva se raspala ili je puna prosutog baruta

Pa magnum se pakuje sa 40 petardi, dok velika mega sa 50, logično onda da ce bit jeftiniji :D

Sto se ostalog tice, blago vama, u bih zakon ne dozvoljava slobodnu prodaju petardi na kojima pise da su treceg razreda. Istina, imamo Dio Commerce koji pravi treci raz, a napise da je drugi, pa prolazi, mada ima samo Big thunder (topovski), Thunder (nesto kao nato) i Granatu, toliko. Ove ostale su slabije, tipa super top i ostalo. A 3. razred Mirnovca je divota, ali eto, hebeni zakon 

I ne kontam sto stavise 80 piratki, ruse tradiciju, oduvjek ih je bilo stoja...

LONG LIVE ROCK 'N' ROLL!
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.12.2015 1:17 (Rock'n'Metal).
10 godina
neaktivan
hrčak kaže...

Bas poskupise, bokte... Sad gledam katalog, megatron 80 kn (preskupo, iako nije poskupilo), Bang 45, a i piraticu su digli, iako sad ima 20 petardi manje

LONG LIVE ROCK 'N' ROLL!
14 godina
Rock'n'Metal kaže...
hrčak kaže...

Bas poskupise, bokte... Sad gledam katalog, megatron 80 kn (preskupo, iako nije poskupilo), Bang 45, a i piraticu su digli, iako sad ima 20 petardi manje

Tko spominje Megatron. Megatron je neisplativ. Isto tako ne pričam o drugom razredu. Govorim o trećem, a tu Orion nema na žalost što tražiti pritiv Mirnovca. Definitivno ove godine treba kuput Metal Ship (40kn), Fiestu (20kn), Vražju (45kn) i možda Shock (29kn). Gledao sam prezentaciju Mirnovec petardi za ovu godinu i bojim se da je ovogodišnji Shock oslabljen. Zato ga treba najprije isprobat.

14 godina
neaktivan
Pirotehnika P&O

A jorge fp3? Jorge je dobar jer drži kvalitetu, tj. konzistentan je. Makar je shock prošle godine bio jači, fp3 je kvalitetniji. Dobro punjenje i fitilj. Gruvale su i kad si ih zapaljene bacao u vodu. I sam sam par bacio u koranu.

13 godina
protjeran
Pirotehnika P&O

Pirotehnika=zabava za glupane 

14 godina

FP3 je OK. Da, slabija je bila od Shocka i skuplja, ali sigurnija, jer je Shock imao prekratak fitilj. Sada su im cijene skoro iste. Treba imat i nju, ali i Triangl. JC09. 12kn je super povoljno.

14 godina
Silent horror1992 kaže...

Pirotehnika=zabava za glupane 

13 godina
Pirotehnika P&O

Magnum xxl od ove godine dolazi u kutiji od 50 komada

10 godina
neaktivan
Cobra33 kaže...
Rock'n'Metal kaže...
hrčak kaže...

Tko spominje Megatron. Megatron je neisplativ. Isto tako ne pričam o drugom razredu. Govorim o trećem, a tu Orion nema na žalost što tražiti pritiv Mirnovca. Definitivno ove godine treba kuput Metal Ship (40kn), Fiestu (20kn), Vražju (45kn) i možda Shock (29kn). Gledao sam prezentaciju Mirnovec petardi za ovu godinu i bojim se da je ovogodišnji Shock oslabljen. Zato ga treba najprije isprobat.

Pa jeste, Orion je možda bolji u 2. razredu, ali je 3. mirnovcov legendaran. Orion dodao sad shock, mada do toga imao samo one oldschool granate, topovske i cobre. Dok Mirnovec ima preko 10 modela, milina. I anravno, fiesta, shock, vrazja, svaka im cast sto ubacise to u svoj program. Gledao i ja prezentaciju, cini mi se da je vrazja malo jaca od shocka (ali ne mozes cuti kad su uzeli kamere koje ne snime zvuk uopste, a i ne vidi se kolicina dima, onaj drugi kadar pak svaku petardu snimi kao pljesak ruke), jeste da je skuplji znatno, ali 45 kn za 20 petardi takve jacine i dalje nije puno. 

LONG LIVE ROCK 'N' ROLL!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice