Dečki što je bilo? Nitko ništa ne raspravlja, evo ja bih htio to prekinuti. Tko ima bolji katalog Mirnovec ili Orion?
9 | Mirnovec |
---|---|
8 | Orion |
Dečki što je bilo? Nitko ništa ne raspravlja, evo ja bih htio to prekinuti. Tko ima bolji katalog Mirnovec ili Orion?
9 | Mirnovec |
---|---|
8 | Orion |
Ima mirnovec bolji no glupo mi je kada kopiraju petarde od jorge pirotehnike i ova super tnt se već godinama može kupiti na placu a oni tvrde da su je oni sada uveli novu
Orion mi je od malena u srcu te oduvijek više kod njih potrošim nego u mirnovcu
Ima mirnovec bolji no glupo mi je kada kopiraju petarde od jorge pirotehnike i ova super tnt se već godinama može kupiti na placu a oni tvrde da su je oni sada uveli novu
Orion mi je od malena u srcu te oduvijek više kod njih potrošim nego u mirnovcu
Prijatelju i ja se slažem sa tobom, Orion je barem orginalan ,a Mirnovec samo kopira tuđe petarde čak i box-eve, tako da si potpuno u pravu.
Ima i mirnovec dobrih stvari i veći asortiman ali mi je orion draži
Pa naravno da ima. Ali mi je žao što je Orion sje""" topovski udar, taj stari topovski udar čak se usudim reći da je jači od Megatrona. Što ti misliš?
Da bio je jači
i prošle godine mi je super bilo ono magnumex, piratex, i ona treća
Misliš na extra big bum, ma prošle godine sam trebao kupiti toga dosta čak da mi ostane za nadolazeću godinu ali netko je bio brži od mene hahaha valjda ću ove godine imati više sreće ako bude takva nekakva dobra akcija.
jel osjetite taj miris baruta u zraku uf hahahah
Jel uzima itko karabit, iskustva, za kolko, sta se vise isplati...
Spuzvu? Kolko je lansira :P
Pa kako ga zapalis?
Pa naravno da ima. Ali mi je žao što je Orion sje""" topovski udar, taj stari topovski udar čak se usudim reći da je jači od Megatrona. Što ti misliš?
To je posve točno. Topovski udar iz 2009god. je bio malo slabiji od Cobre33, da od Cobre33. Također Cobra11 iz 2009 god. je bila odlična. Megatron je bio slabiji od nje, a pogotovo od Topovskog udara. Sreća u nesreći je ta, što imam samo još dvije kutije Topovskog i jednu kutiju Cobre11 iz 2009 god. Obje petarde iz 2012 god. su katastrofa. Ustvari ne znam da li su mogle biti lošije. Puno dima, a puknu kao prdac.
Mirnovec priznali ili ne danas ima dosta bolji izbor i bolje petrade III razreda. Sada ima još dvije nove koje moramo najprije isprobat da vidimo kako djeluju, ali koliko čujem nisu loše.
Jorge je tu sa svojom legendarnom FP3 petradom i ako će se prodavat isto godište kao lani (2012) po istoj cijeni, bez CE certifikata, onda je to definitivno najbolji izbor od III razreda.
Što se tiče ostale ponude pirotehnike, mislim da je i tu Jorge najisplativiji i najbolji. Treba samo pogledat njihov katalog u kojem takoreći ne fali ništa bitno. Problem je u samom plasmanu njihovih proizvoda na naše tržište, jer Orion, a pogotovo Mirnovec sve to blokiraju čak pod prijetnjom tužbi za one trgovine koje prodaju njihovu robu. Zato ovdje apeliram da bojkotiramo Mirnovec i Orion koliko je to više moguće i kupujemo Jorge. Da netko krivo ne shvati, nisam simpatizer i navijač za Jorge, ali jednostavno ne volim taj način borbe za tržište. Inaće svima njima je roba većinom iz Kine i imaju neke iste proizvode, samo drugog imena i izgleda. Unutrašnjost i punjenje je isto, no Jorge odskače jer su skoro svi njegovi proizvodi sa CE cetrifikatom. Što znači veća pouzdanost i kvaliteta, no od 01.07.2017. svi pyro proizvodi će trebati imati taj famozni CE, pa tako Mirnovec i Orion.
Koje petarde 3 razreda su naj glasnije?
Megattron od Mirnovca, ali 20kn za komad je bezobrazno preskupo. No vjerojatno im ide prodaja kada ga drže na toj cijeni. Za tu cijenu dobiš 40 FP3 od Jorgea i još ti ostane 8kn. Prošle godine Metal Ship (Mirnovec) je bio na akciji (60kn, 6 kom.), a malo slabija od Megattrona koji je oslabljen. Stari Megatron iz 2012 god. je bio jači, ali daleko najjača legalna petarda III razreda u RH je bio Topovski udar (Orion), ali proizvodnje 2009 ili ranijih godina. Ove nove su smeće.
Megattron od Mirnovca, ali 20kn za komad je bezobrazno preskupo. No vjerojatno im ide prodaja kada ga drže na toj cijeni. Za tu cijenu dobiš 40 FP3 od Jorgea i još ti ostane 8kn. Prošle godine Metal Ship (Mirnovec) je bio na akciji (60kn, 6 kom.), a malo slabija od Megattrona koji je oslabljen. Stari Megatron iz 2012 god. je bio jači, ali daleko najjača legalna petarda III razreda u RH je bio Topovski udar (Orion), ali proizvodnje 2009 ili ranijih godina. Ove nove su smeće.
Oprosti sto upadam ko padobranac, ali vidim da se cesto spominje taj Jorge, tko (ili sto?) je to?
Jorge je Poljska firma koja se bavi pirotehnikom i ima kvalitetne proizvode među kojima je njihova petarda III razreda FP3. Ima 3g eksplozivne smjese i takoreći je posve ista kao i Widow Maker od Mirnovca. Zeleni svjetlosni efekt prije pucnja koji je malo jači nego WM. Štos je u tome da je prošle godine kutija bila 36kn, a ima ih 20. Po tome daleko najisplativija petarda III razreda u RH. Najveći problem su trgovine, a njih je malo, jer Mirnovec i Orion ne dopuštaju konkurenciju. Pokušaj je nabaviti ove godine da se uvjeriš u kvalitetu.
Oprosti sto upadam ko padobranac, ali vidim da se cesto spominje taj Jorge, tko (ili sto?) je to?
Mene isto to zanima, prosle godine se pricalo da dolazi jos neki proizvodjac osim mirnovca i oriona u HR.
Ovaj kod mene pyroshop(Sekstagon) u Karlovcu će ove godine imat 5 proizvođača: Mirnovec, Orion, Jorge, Pyrostar i Weco. Vidio sam katalog od oriona i kod petardi 3. razreda(topovski udar, cobra 11,...) piše 9.0g(topovski), 7.0g(cobra 11) pa možda postoji mogućnost da će biti kao 2009 g proizvodnje.
Prošle godine je pisalo 9.8 g i slične stvari. Ionako je došla konkurencija pa ćemo vidit. Ove godine Jorge će dobit onaj trokut kao mirovčev triangl i orionov atomic power.
Ovaj kod mene pyroshop(Sekstagon) u Karlovcu će ove godine imat 5 proizvođača: Mirnovec, Orion, Jorge, Pyrostar i Weco. Vidio sam katalog od oriona i kod petardi 3. razreda(topovski udar, cobra 11,...) piše 9.0g(topovski), 7.0g(cobra 11) pa možda postoji mogućnost da će biti kao 2009 g proizvodnje.
Prošle godine je pisalo 9.8 g i slične stvari. Ionako je došla konkurencija pa ćemo vidit. Ove godine Jorge će dobit onaj trokut kao mirovčev triangl i orionov atomic power.
Nemoj se previše veselit Orionovim petardama III razreda. Topovski Udar iz 2009 i 2012 su jednako teški i imaju istu količinu NEM-a, ali posve drugačije kvalitete. 2009 je imala pravi Flash powder, a 2012 zrnato smeće sa puno dima. Pošto su prošle sezone prodavali istu tu godinu (2012) ništa se nije promijenilo. I dalje se radi o 36g po kutiji, iliti 9g po komadu isto kao i kod Cobra11 (56g, odnosno 7g.) Već tri sezone zaredom kupujem 1 kutiju TU i Cobru11 u nadi da će popraviti stvar, ali ništa, tako da ne vjerujem ni sada.
Što se tiče Mirnovca, mislim da će im Shock biti dobar, a novu Dinamitku treba probati. Stara je bila podbačaj isto kao i ove Orionove dvije. Fiesta će biti nešto poput Jorgove JC05.
Jorgeov triangle bi mogao biti bolji od Orionovog i Mirnočevog. Sve to treba probati, a to ćemo znati najranije 15.12.
Ono što nas može tješiti, ali i zabrinuti je postepeno uvođenje CE norme, pa od 01.07.2017. nećemo više moći kupovati smeće. To je dobra strana medalje. Loša je u tome što će se radi toga oslabiti petarde, pogotovo ako se zabrani, a o tome se govori upotreba flash powdera (kvalitetne eksplozivne smjese). Čak postoji mogućnost da se III razred i zabrani.
Da, na žalost vidio sam letak od Mirnovca i koliko vidim sve su cijene za III razred ostale skoro iste. Kutija M80 je pojeftinila sa 80 na 70kn, ali je zato Dinamitka poskupila sa 60 na 80kn i još k tome ih je 5, a ne 7. Istina da će vjerojatno biti jača nego ono smeće unazad 3 god. ali što je previše, je previše. Megattron je ostao na 80kn pa neka im je. Mislim da bi 60kn bila nekako normalna cijena. WM je isto ostao 40kn i jedino što se nadam da će im Shock biti dobar, jer je kutija sa 20kom. svega 25kn. No traba ga najprije isprobati kakav je.
Problem radi čega Mirnovec može držati ovako visoke cijene za III razred je slaba konkurencija. Kada pogledaš i usporediš prošlu sezonu jedino je FP3 bila neka konkurencija, pogotovo što je kutija bila 36kn. Navodno će ove godine biti 40kn, što je još uvijek dobro. Stvarno mi nije jasno radi čega Orion ne vrati staru slavu Topovskog udara i Cobre11. Što se to promijenilo, da su postale prskalice. Tu ne mislim na sadržaj NEM-a, već profesionalnost. Na taj su način prevarili kupca i bojim se da će varati i dalje, a cijena ostala ista.
Ja ove godine ne mislim kupiti puno petadri. Pa bi molio za savjet da mi samo napišete, koje petarde 3 razreda su isplative?
Nekako bi htio kupiti tenkovske od mirnovca, jeftine su a stvarno su jako glasne iako su 2 razred.
Ja ove godine ne mislim kupiti puno petadri. Pa bi molio za savjet da mi samo napišete, koje petarde 3 razreda su isplative?
Nekako bi htio kupiti tenkovske od mirnovca, jeftine su a stvarno su jako glasne iako su 2 razred.
Kratko. Shock od Mirnovca i FP3 od Jorgea. Vjeruj mi, više ti ništa ne treba.