PAZITE! UKRADEN iPhone 5 32GB VIP danas zaključana tema

poruka: 67
|
čitano: 28.423
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
PAZITE! UKRADEN iPhone 5 32GB VIP danas

Ovaj covjek:

https://twitter.com/HackiPhone

Se, uz otkljucavanja i slicnih stvari, bavi i lociranjem ukradenih iPhonea (preko IMEIa), 15$ naplacuje, fer je mislim da ti nece naplatit ako ne nade

Worth of try, emailaj ga ili iMessage (hack.iphone@aol.com)

Btw, meni prije 2 godine ukrali nov 3GS, prijavio isti dan policiji, s IMEIem, serijskim, racunom, kutijom, detaljnim izvjescem, Find my iPhone 0 bodova, izvadili karticu odmah (bar sam tako zakljucio jer je kad sam skuzio da je ukraden, doduse tek 5 min poslije krade, odma isao na policiju)

Nista do dan danas, a mozda sam ja bio manje srece, mozda su ga van prodali ili sto, ili je policija jednostavno imala pametnija posla....

Da sam znao za covjeka gore sigurno bi mu se javio

Ukoliko smatrate da sam vam svojim postom, citiranjem, ili odgovorom pomogao, uzmite u obzir stisnuti tipku ''Hvala'', hvala Vam :)
14 godina
Re: PAZITE! UKRADEN iPhone 5 32GB VIP danas
Samo prijavi policiji tu se ne radi samo o kradji mobitela vec i o krivotvorenju novca...
i nogom u guzicu je korak naprijed
15 godina
neaktivan
crodrot kaže...
Samo prijavi policiji tu se ne radi samo o kradji mobitela vec i o krivotvorenju novca...

Tu mora biti obaviještena financijska policija u svakom slučaju u krajnjoj liniji.

Big deal people, big deal.

Krivotvorenje novca se shvaća itekako ozbiljno i dovoljno je 50 Ojra podvaljenih u nekoj

mjenjačnici usred turističke sezone da završi na dnevniku u 19:15.

Ako ništa drugo, imaš  jedno veliko kazneno djelo vezano uz drugo manje

pa možda u cijelini Štrumpfovi obrate više pažnju nego inače.

Yaaay, tri godine gubljenja vremena ovdje.
16 godina
Pa dao je imei ako neko nozda vidi na oglasu mobitel s tim brojem. Da slucajno neko ne kupi.
17 godina
neaktivan

Prestanite mudrovat s pričama "ja bih ovo, ja bih ono", "trebao si ovako ili onako". Ako imate kakav savjet napišite ga, ako nemate maknite se s teme.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR
13 godina
neaktivan
mar123 kaže...
Pa dao je imei ako neko nozda vidi na oglasu mobitel s tim brojem. Da slucajno neko ne kupi.

ma znam, i ja bi tak napravil, al to i nije bas pametno...tj, IMEI cak i mozes postat, al serijski broj nikako!

To bolje nek obrise...jer, svaki iphone ima odredeni IMEi i S/N...a ak neko zna oboje, lako dode do novog iphona :)

16 godina
neaktivan
Koliko gluposti u temi to je čudo! Krivotvorio je eure pa će ga policija i zato goniti?! Ma šta pričate?? On je vjerojatno samo skenirao i sprinto,što NIJE kazneno djelo... Kazneno djelo je tek kad ih je pustio u opticaj. Što ćeš ti kao prodavač teško dokazati, da su baš njegovi. Policija bi mu morala nac na kompu dokaze za to.Otiske zaboravite. A i odakle je? nije valjda glup da to u svom kvartu napravi! To bi bio vrh.
Inače, frendu su maknuli galaxy mini i policija ga našla nakon 2 mjeseca. Dakle shit koji vrijedi 600 kn! Tako da, ako si prijavio, imaš papire, pojavit će se on...
16 godina

kao 1. naravno da ju dao u opticaju, pa meni... mogao sam ja dalje snjima kupiti bilo sto... i to je kazneno dijelo ako ih isprintas. moras naznaciti da je kopija ili slicno. znaci bilo kakva kopija moze biti kazneno dijelo.

kao 2. kako sam skuzio? pa jer su lose kopije... ali tek sam u biti registrirao nakon jedne minute, ali tada je on vec pobjegao... i cak sam otisao do fine za svaki slucaj i rekli su da je kopija. ali se vidi po danu odmah.

kao 3. mene sada zanima dali da obrisem onda serijski broj i imei?!

http://www.kava.hr
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.1.2013 9:23 (KAVAhr).
14 godina
Bolje brisi serijski i imei jer ima svakakvih budala koje ce nac nacin da to iskoriste.
13 godina
neaktivan

samo serijski broj obrisi, IMEI ostavi...

13 godina
neaktivan
gamer34 kaže...
Bolje brisi serijski i imei jer ima svakakvih budala koje ce nac nacin da to iskoriste.

jedno  ide uz drugo, tj bez jednog od toga, ne mozes nista :) dakle, samo serijski broj izbrisi!

16 godina
Ja ako mi se prohtije mogu ga trazit da mi da sve osobne podatke, ako on ne zeli, nemora. A ovo s eurima je kazneno djelo, kaznjava se velikim kaznama. Ovo mu sigurno nije prvi put danjento napravio. Mene samo zanima sto bi taj frajer napravio da si otkrio odma da su lazni.
16 godina
Mojpismonosa kaže...

Ovaj covjek:

https://twitter.com/HackiPhone

Se, uz otkljucavanja i slicnih stvari, bavi i lociranjem ukradenih iPhonea (preko IMEIa), 15$ naplacuje, fer je mislim da ti nece naplatit ako ne nade

Worth of try, emailaj ga ili iMessage (hack.iphone@aol.com)

Btw, meni prije 2 godine ukrali nov 3GS, prijavio isti dan policiji, s IMEIem, serijskim, racunom, kutijom, detaljnim izvjescem, Find my iPhone 0 bodova, izvadili karticu odmah (bar sam tako zakljucio jer je kad sam skuzio da je ukraden, doduse tek 5 min poslije krade, odma isao na policiju)

Nista do dan danas, a mozda sam ja bio manje srece, mozda su ga van prodali ili sto, ili je policija jednostavno imala pametnija posla....

Da sam znao za covjeka gore sigurno bi mu se javio

mene zanima sto ako locira iphone ovaj tip?! javi mi gdje se sada tocno nalazi?! ili sto? opet mi treba policija, nemogu ja sam otici tamo, sto ako je prodao nekome?! sada zamisli dodjem nekome daj mi svoj iphone jer je ukraden ili slicno...

da, to sam se i ja pitao... sto bi bilo da sam odmah skuzio pa mu rekao... vjerojatno bi pobjegao?! ne znam... nadam se da ce to ponoviti nekom drugome i da ce taj bit malo pametniji/brzi od mene pa ga uloviti i odmah policiju nazvati... jer sumljam da sam ja jedini pacijent koga su prevarili...

EDIT: moram priznati ne bih ni ja htio dati nekome osobnu... malo mi je to privatno... ne da skrivam nesta, ali ono... najbolje da mu dam jos obtiteljske slike i slicno... bio je prije nekoliko godina jedan frajer koji je htio bas doci do mene gore u stan... rekao sam mu da moze doci do ulaza, ali ne pustam nikoga unutra... e sada bi netko mogao reci da nesta skrivam, ali opet... meni je to privatno i nezelim snjime brak, samo prodati uredjaj... frajer je na kraju dosao do ulaza i onda je oko pol sata telefon kontrolirao, sto mi je ok. nek kontrolira koliko hoce to je ok, samo osobna i takve stvari... ne znam... za osobnu mozda, mozda da procita jednom tko sam i to je to...

ali opet shvacam i mar123... barem si onda skoro pa siguran...

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.1.2013 10:18 (KAVAhr).
17 godina
neaktivan

Držite se teme da je ne bih stavio pod ključ.

Nije bitno tko (ne)će kome dati svoje podatke.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR
16 godina
neaktivan

Kao prvo.

Ako je kupljen u Vipu tada ako je sklopljen ugovor dakle ime i prezime te adresu jer ime je tamo uvjereno garanciju ( U garatni list naljepnica tamo piše koji mob, serijski i IMEI). U slučaju ako je dogodila krađa potrebno je odmah u Vipu dostaviti ugovor i zatražit iskljućenje iz mreže jer im stavlja Black lista IMEI. Oni to prosljeđuje na policiji i prate IMEI ako se aktivira. IMEI se nemože obrisat jer je u registru upisan IMEI i serijski brojevi. Tko god da je ukrađen osoba će odgovarat za krađu.

Da sam ja našao mob odmah bi javio operateru sa sazna čiji i neka dođu po mob uz dokaz Imei i ugovora radi stvarnog utvrđenja vlasnika uređaja i neka sam vlasnik ako želi nudi nagradu jer stime postaje pošten čovjek i čini dobro djelo. A ovako jako malo ih ima.

A ovo mob koji piše da je zapakiran tu nešto smrdi, zašto je zapakiran? Zapakiran nije moguće jer se u centru oni to vade garantni list i ovjere. Dakle oni provjere jer su svi na broju i testiraju dali rade.

A ovo god daje zapakiro on je nekim način je najlonom vakumiro i čini se da kao da nije otvarana. To je čista laž. Vjerovatno je na brzinu napravio da što prije prodat da nebi otkrio 

lopova. 

Toliko od mene. Lijep pozdrav.

Nenad
16 godina
Ja sam kupio 3 zapakirana u vipu, to da se mora otvorit je takva glupost.
17 godina
kiki2205 kaže...
Koliko gluposti u temi to je čudo! Krivotvorio je eure pa će ga policija i zato goniti?! Ma šta pričate?? On je vjerojatno samo skenirao i sprinto,što NIJE kazneno djelo... 

Pustio ga je i u opticaj, iliti jedna do deset godina zatvora. Policija goni po službenoj dužnosti, tu je sam mobitel mizeran problem.

17 godina

Euri u Hrvatskoj nisu zakonito sredstvo plačanja. Obratite pozornost na tu činjenicu. Hrvatska valuta je hrvatska Kuna.

Provjerite Boss Game @ http://boss-game.com/forum2/index.php
17 godina
191x7 kaže...

Euri u Hrvatskoj nisu zakonito sredstvo plačanja. Obratite pozornost na tu činjenicu. Hrvatska valuta je hrvatska Kuna.

Ima iznimaka. HNB je odobrio za specifične situacije (obrtnici ugostitelji, nemogućnost službene konverzije, isključivo HNB tečaj).

13 godina
neaktivan

Prvo ovdje se ne radi o "Krađi" nego o kaznenom djelu "Prijevare".. te eventualno o "Krivtovrenju novca"

Druga stvar kako si došao do tog "lika"?

Ako si se s njim dogovrio za kupnju/prodaju mobitela putem telefona, nazovi ga opet i reci da imaš još jedan mobitel isti takav za prodat. On će pomislit kakv papak uvalio sam mu krivotvorene euriće i hoće još trgovati super prilika za mene da još zaradim i vjerojatno će ti se javiti..

A nakon toga se nađeš s njim..

15 godina
geothia kaže...

Prvo ovdje se ne radi o "Krađi" nego o kaznenom djelu "Prijevare".. te eventualno o "Krivtovrenju novca"

Druga stvar kako si došao do tog "lika"?

Ako si se s njim dogovrio za kupnju/prodaju mobitela putem telefona, nazovi ga opet i reci da imaš još jedan mobitel isti takav za prodat. On će pomislit kakv papak uvalio sam mu krivotvorene euriće i hoće još trgovati super prilika za mene da još zaradim i vjerojatno će ti se javiti..

A nakon toga se nađeš s njim..

Je baš... {#}

Ta lopina ako imalo ima mozga (iskreno se nadam da je glup i da će se sjebat negdje), držat će taj mobitel 2-3 mjeseca zapakiran i tek onda će ga ići prodavat, a broj mu je bio vjerovatno samo za jednokratnu uporabu...

Maurer
14 godina
neaktivan

Pomogli ste dosta covjeku. Ukratko: Skoro svi pisete slicne postove. 

Pustite ga da sada sam odluci sto i kako ce dalje.

Ili neka zove horatia caina   Morao sam {#}

Ukrali ste mi jedinu zvijezdu. Drzava me krade, Vi me kradete. Sramite se!
15 godina
neaktivan

Kazneni zakon(NN 125/11; 144/12):  

članak 274. Krivotvorenje novca - kazna od 1-10 godina zatvora

članak 228. krađa - kazna od 1-5 godina zatvora, a ako je ukradena stvar manje vrijednosti kazna je do 1. godine zatvora.

Dakle, jasno je da je krivotvorenje novca puno ozbiljnija stvar, pa sigurno policija mora djelovati po prijavi, ne može je zanemariti.

Moja preporuka je svakako prijava policiji i VIP-u.

Policija po tipu papira i tonera, te i po kodu printera, i možda otiscima prstiju može puno napraviti, onda još i foto robot.

Vipnet može(po nalogu službene osobe) vidjeti gdje se telefon koristi (i tko). Također za VIP broj s kojeg su te zvali kod transakcije može ustanoviti lokaciju, te po popisu poziva s kim je komunicirano.

Nadalje, vjerojatno i Njuškalo može pomoći, vidim da bilježe broj pristupa oglasu, možda bilježe i IP adresu, a onda preko providera saznaš i tko je.

Ne bi trebalo biti science fiction ako se policija potrudi.

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.1.2013 14:45 (Medoman).
16 godina
Medoman kaže...

Kazneni zakon(NN 125/11; 144/12):  

članak 274. Krivotvorenje novca - kazna od 1-10 godina zatvora

članak 228. krađa - kazna od 1-5 godina zatvora, a ako je ukradena stvar manje vrijednosti kazna je do 1. godine zatvora.

Dakle, jasno je da je krivotvorenje novca puno ozbiljnija stvar, pa sigurno policija mora djelovati po prijavi, ne može je zanemariti.

Moja preporuka je svakako prijava policiji i VIP-u.

Policija po tipu papira i tonera, te i po kodu printera, i možda otiscima prstiju može puno napraviti, onda još i foto robot.

Vipnet može(po nalogu službene osobe) vidjeti gdje se telefon koristi (i tko). Također za VIP broj s kojeg su te zvali kod transakcije može ustanoviti lokaciju, te po popisu poziva s kim je komunicirano.

Nadalje, vjerojatno i Njuškalo može pomoći, vidim da bilježe broj pristupa oglasu, možda bilježe i IP adresu, a onda preko providera saznaš i tko je.

Ne bi trebalo biti science fiction ako se policija potrudi.

hvala na info...

vjerojatno nije bio registriran na njuskalu, ali evo, provjerit cu, odnosno poslati im mail da vidim dali imaju negdje taj broj zabiljezen...

a vipu ja vjerojatno nemogu nista... to mora policija sve ako im se da, jer meni nazalost nece nsita reci... znaci tu se samo mogu moliti da policija radi sve... cak me policajac pitao dali je u blizini bila kamera?! mislim i ako vide na slikama nesta, sumljam da im nece pomoci... ali budem i to jos pogledao dali je neka kamera bila tamo, ali i to mogu samo policiji ajviti, nemogu ja zahtjevati da mi se daju slike ili video od nekoga...

14 godina
neaktivan

cudna situacija....kao prvo si treba biti sam iskren tu na forumu,a ne nakon objave oglasa na njuskalu priznat da si prevaren...a koliko znam ako je imei poznat nema frke to bi mup treba rijesit brzo,najkasnije kad se uredjaj prvi put ponovo upali...meni je frend kupio neku kantu od mobitela pa su ga locirali i oduzeli mob posto je bio maznut....

al mislim da nije cigan{#}

16 godina
neaktivan
Ma zaboravite te eure. Kakvi otisci, kakvo krivotvorenje! Kakav csi... Mogu ti nać mob, po imei-u, ako mogu. Vratit ti ga. A ako nije nigdje još puštao te novce, ako nema na kompu scan novčanice ili sl ko će mu šta? Ti ga za prevaru moraš tužit. A to onda vuče odvjetnike i bla bla. on se uvijek moze pravdat da ih je i on dobio već negdje, nije znao i sl, opet ako je uklonio tragove.
Sumnjam da tebe zanima hoce on dobit godinu-dvije uvjetno. Tebe zanima tvoj mob!
16 godina
odjavljen

Evo da ja podjelim svoje iskustvo sa hrvatskom policijom, nema veze sa krađom mobitela ali ima veze sa krađom bicikla plaćenog kojih 4000 kuna.

Bicikl je ukraden iz osobne konobe (zaključane) gdje je držan u stambenoj zgradi a inače nikada nije bilo nikakvih krađa, provala i sličnih gluposti. Sve je prijavljeno policiji, dostavljen je račun sa serijskim brojem, slike, opisi blablabla itd.

Čak je i spomenuto nekoliko opravdanih sumljivaca s tim da je jedino što se desilo kojih godinu dana prije, je da je jednom klincu iz zgrade bicikl isto ukraden ali puno manje vrijednosti i iako je to prijavljeno policiji itd. ništa ali baš ništa se nije napravilo oko toga niti su ikoga našli i kontaktirali. Tako da ti je to jedan veliki rulet. Ili imaš sreće pa ti nađu stvar, jer bilo je slučajeva gdje su bicikli vraćeni ili dobiješ  šipak od policije, na svu sreću imam osiguranje pa sam od osiguranja dobio svotu koja je pokrila troškove kupnje bicikla pa mi je srce na mjestu.

Znam da je ovo drukčiji tip krađe/prevare itd. ali svejedno sretno sa svime što te čeka i nadam se da ćeš ponovo imat svoju ukradenu stvar u rukama.

Another Day My Dreams Fade Away, Another Day Wasted From My Real Life
14 godina
protjeran

@KAVAhr ajde mi pošalji taj imei, sliku računa ili šta već imaš. Ženin stari mi je umirovljeni krimovac pa ću pogledati s njim može li on povući stare veze da se tu nešto napravi. I na koji način si se dogovarao s tim momkom oko kupnje

14 godina
protjeran
Volume kaže...

@KAVAhr ajde mi pošalji taj imei, sliku računa ili šta već imaš. Ženin stari mi je umirovljeni krimovac pa ću pogledati s njim može li on povući stare veze da se tu nešto napravi. I na koji način si se dogovarao s tim momkom oko kupnje

Čemu meni td-i? Šta pokušajem čoviku pomoći?

14 godina
neaktivan
Volume kaže...
Volume kaže...

Čemu meni td-i? Šta pokušajem čoviku pomoći?

Ne obaziri se na TD... To ti je novi TU {#} od kada su ukinuli prikaz TU i TD-ova

Tako i meni davaju TD samo tako, jer sam trazio pomoc i savjete oko par stvari.. {#}

Ukrali ste mi jedinu zvijezdu. Drzava me krade, Vi me kradete. Sramite se!
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.1.2013 17:23 (Karlovac_047).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice