Ovisnost o računalu

poruka: 289
|
čitano: 66.692
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Ovisnost o računalu

Biti na kompu cijeli dan je najmanji problem, ali kad bi se trebali odvojit od njega e to bi tek bio problem...Belji se

Moj komp već radi dva i pol dana i kad spavam on radi...

Nema pitanja na koje ne postoji odgovor.
17 godina
neaktivan
Ovisnost o računalu

Vi svi geekovi koji se trenutno nalazite za kompom priznajte koliko vremena provodite tu gdje se sad nalazite i recite je li normalno biti 12 sati dnevno za kompom ako ti ne služi za posao. (meni nije)

vulerious - technofreak
17 godina
neaktivan
RE: Ovisnost o računalu
vulerious kaže...

Vi svi geekovi koji se trenutno nalazite za kompom priznajte koliko vremena provodite tu gdje se sad nalazite i recite je li normalno biti 12 sati dnevno za kompom ako ti ne služi za posao. (meni nije)

Zato se to i zove ovisnost...
Nema pitanja na koje ne postoji odgovor.
17 godina
protjeran
Ovisnost o računalu

Ja sam na kompu bio oko sat ili dva, sada sam do 8 sati dnevno, ali sa polusatnim pauzama između otprilike svakog sata jer ne mogu izdržati više bez pauze. Za vrijeme pauze gledam TV, čitam, sviram (klavir) itd.

Try not to become a man of success but rather to become a man of value - Albert Einstein
17 godina
neaktivan
Ovisnost o računalu

Da malo otvorimo temu koja je jako dobra a već dugo nije otvarana. Koliko sati ste za računalom? Koliko mislite da je normalno?

Ja sam još uvijek u granicama normale 6-8h.(dnevno)

Hacking isn't just Computers & Exploits. It's a Philosophy.
17 godina
protjeran
Ovisnost o računalu

Ako je to granica normale...

Ja sam jucer bio 10 sati.

HappyD ti si neko aktivno dijete hehe sviras klavir..mali mozart ili sta vec xD

8600 GTS 675/710 1008/1055 1450/1525 AMD Athlon 64 x2 4200+@2.2GHz Abit KN9 nForce 570 Ultra 2x1 GB 800MHz Kingmax Hitachi 250GB 8MB cache SM206BW Logitech MX518
17 godina
neaktivan
Ovisnost o računalu

sad kad sam na praksi 8 sati, a inače do 2 sata dnevno

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan
natan13 kaže...

Ako je to granica normale...

Ja sam jucer bio 10 sati.

HappyD ti si neko aktivno dijete hehe sviras klavir..mali mozart ili sta vec xD

Granice normale:
 5 sati -za normalne ljude
10 sati -za bugove forumaše
15 sati -za neke od nas
20 sati -pravac najbliža ludara(ako ima internet cafe)
17 godina
neaktivan
Ovisnost o računalu

Meni je prosijek oko 10-15 sati na računaru.

I da ja sam OVISNIK Namigiva

Intel C2Duo 6600 overcl. 3.0Ghz, 4Gb ram, 8800GTX 768Mb, WD 120Gb ,500Gb.
17 godina
neaktivan
Ovisnost o računalu

ja nisam puno 5-8 sati na dan , a dok je škola 2-3 sata

http://www.freewebs.com/horagio/ 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan
Ovisnost o računalu

Kad sam doma provedem nekih 2 – 4 sata za kompom, dok je na faksu drugačije. Cijeli dan budem na faksu, tako da sam od jutra do navečer na internetu, jedino kad imam predavanje napravim kratku pauzu.

Moglo bi se reći da sam i ja ovisnik, skidam sve i svašta sa neta, više ne znam što da skidam sa interneta.

17 godina
neaktivan

Po meni je onaj koji provod više od 5h na kompu a neigra WoW ovisnik o računalu (ako igra WoW onda o WoW-u)

Nemojte se zamarati oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade
17 godina
neaktivan
Ovisnost o računalu

i ja sam ovisnik,necu pricati detalje al samo da se zna.

komp je ukljucen vec mjesec i pol bez prestanka..

ako je abortus ubojstvo onda je drkanje genocid :D
17 godina
neaktivan
iwek kaže...

i ja sam ovisnik,necu pricati detalje al samo da se zna.

komp je ukljucen vec mjesec i pol bez prestanka..

Samo čekaj kad rikne, onda nece radit par dana...Namigiva
Idem na faks kako bi bio pametan, a ne zato što sam pametan...
17 godina
neaktivan
Ovisnost o računalu

Ja kad  imam sta radit na kompu budem po 6-7 sati a kad nemam sta radit onda ga ni nepalim.

17 godina
neaktivan
Ovisnost o računalu

Je li vam se ikad dogodilo da nemožete zaspat ako nečujete zvuk harda ili cpu-a. Meni je.

(to ja zovem ovisnost)

17 godina
neaktivan
Ovisnost o računalu

Pokušavam biti iskren i razborit sa sobom >

- radim, povezano je sa IT-om, na poslu sam za računarom otprilike 6 sati (ovaj post, usput rečeno, nastaje na radnome mjestu - bleeeeeh)

- dolazim kući, večeram i opet sam za računarom 2 sata, otprilike, da li igram GW, ili se zezam sa audio programima - nije bitno...

- legnem spavati, računar radi - vrti se playlista....

- ustajem ujutro, čekiram par portala uz kafu, dok imam vremena, provjerim email i slično...i izlazim vanka u šetnju i na kaficu sa družinom...prije početka smjene to je obavezna rutina - jednostavno mi ne bude dobro ako u toku dana ne prošetam gradom i ne popijem kafu negdje među ljudima...čak i ako sam prva smjena, kafa poslije posla je obavezna...tek onda mogu doći do računara i radit ono što već radim...

TV ne gledam > izuzevši eventualne NBA prijenose, ili breaking news na CNN-u, ali opet ima sve na netu...

Novine ne čitam - glupe su...a i Feral opet prestao izlazit'....

Kupujem Bug, Future Music, Computer Music (ovo spada u magazine)...

Knjige čitam, iako ne kao nekada prije, kada sam znao čitati i 3 knjige sedmično, ali ipak ih čitam, informiran sam i znam šta se dešava...

Filmove i serije gledam na računaru, uključujući i preslušavanje novih albuma...CD-i, originali, sada, kao i trake i vinili, služe više u dekorativne svrhe...Mada je brija napucati Foobar da prikazuje što više podataka...

Ono, sedmični izlasci i nisu moranje - ali se dešavaju, postoji i ta hobby aktivnost zvana muziciranje koja me stavlja u jednu garažu sa drugarima jednom sedmično...

-------------------------------------------------------------------------------------

Djevojku - nažalost - nemam...U MMORPG svijet sam se uputio zbog nesretne i tragične ljubavi (bleeeeeeeeeeh), i ne pomaže...Govorim to zato što je inače obrnuto, ljudi izlaze iz MMORPG-a zbog ljubavi...to je onaj sretniji scenario...

Aj sad maljem u glavu...

Jesam, ovisnik sam...i slutim, kako starim bit ću sve ovisniji...Češu me prsti da počnem vodit blog...Vidim dobro me ide internet egzibicionizam...

17 godina
neaktivan

Baš me zanima što bi se dogodilo kada bi se svi internetski serveri ugasili na tjedan-dva. Bio bi to zanimljiv prizor Cool

Nemojte se zamarati oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.
17 godina
protjeran
momak kaže...

Baš me zanima što bi se dogodilo kada bi se svi internetski serveri ugasili na tjedan-dva. Bio bi to zanimljiv prizor Cool

neeee!!!
Onda bi morao nac curu :D
Btw meni odgovara hehe :))
8600 GTS 675/710 1008/1055 1450/1525 AMD Athlon 64 x2 4200+@2.2GHz Abit KN9 nForce 570 Ultra 2x1 GB 800MHz Kingmax Hitachi 250GB 8MB cache SM206BW Logitech MX518
17 godina
neaktivan
Ovisnost o računalu

Dok traje skolska godina, preko tjedna sam  sam na računalu ako mi štogod treba za školu + jedno 30 minuta pogledam BUG vijesti, o hardweru malo i nista vise.

Isto tako, preko vikedenda (dok traje skola) nisam nesto dugo na računalu, kojih sat, maximalno dva.

Preko praznika sam prvi dan ono 20 sati na računalu, ostale dane samo primiršem za dogovor za izlazak ili nesto slično.

Računalo je zasitna stvar..

17 godina
Nisam neki ovisnik samo kada izađe neka nova igra ali inaće radim programe nekaj web stranica teško je nazvati se ovisnikom iak su rekli psihijatri da je gaming ilikompjuter loš za igranje..Pa šta i cuganje je i drogianje ma ubiti dok su igrice još legalne moj će komp još radit!!!
Viva la vida
17 godina
neaktivan
Ovisnost o računalu

Ne bih rekao da sam ovisan, iako provodim dosta vremena za racunalom.

Zanima me sve sto njegova moc nudi, od zabave pa do "knowledge-orijentiranim" funkcija.

Ipak, izlazim sa drustvom, igram kosarku, nogomet.. ali kada sam kuci, 90% vremena provedem za racunalom, citam e-knjige, gledam filmove, serije, slusam glazbu, pricam sa prijateljima, programiram, dizajniram..

Npr. zadnja 2 tjedna sam proveo ovako:

Ustanem oko 15:00h, rucam, sjednem za komp, dizajniram website do 20-21h, zatim igram kosarke neka 2 do 3 sata.

Dodjem kuci, istusiram se i nastavim raditi website.  (Naravno, za ti vrijeme jedem, pijem, idem u wc.. Smijeh)

Zato mi je sada lijevo crveno ko paprika, popucali kapilari :)

17 godina
protjeran
unknown kaže...
Nisam neki ovisnik samo kada izađe neka nova igra ali inaće radim programe nekaj web stranica teško je nazvati se ovisnikom iak su rekli psihijatri da je gaming ilikompjuter loš za igranje..Pa šta i cuganje je i drogianje ma ubiti dok su igrice još legalne moj će komp još radit!!!
 Tako je!
Kao i moj!
Samo da ne crkne od igranja Lol :)
17 godina
neaktivan
Ovisnost o računalu

Zavisi kako te sate koje provodis na racunalu iskorisits .

Ako samo igras igrice normalno da si ovisnik , ako ti je racunalo sredstvo zarade novca onda si na njemu iz zadovoljstva (iako ne uvijek )

Ljudi bux.to je zakon Registrirajte se preko mene i zaradite i vi : http://bux.to/?r=Xofu1991
17 godina
protjeran
Ovisnost o računalu

Vratih se sa praznika i saznao sam: nisam ovisan o računalu. Bio sam na moru tjedan dana i jednom sam otišao na 5 minuta u neku turističku agenciju gdje imaju komp i naplaćuju 1 kn/min da vidim što je novo na Bug Forumu i to je to. Zatim sam otišao kod bake i djeda. Bio sam tamo oko tjedan i pol i uopće nisam bio na kompu niti Internetu. I nisam patio oko toga.

Try not to become a man of success but rather to become a man of value - Albert Einstein
17 godina
neaktivan
Ako je netko i ovisan o računalu to je ovisnost koja nije povezana tako da odvikavanje od nje izaziva bol....možda depresiju ...ali kod većine kratkog trajanja a samo kod pet posto "ovisnika" ta "depresija " je trajala duže.
I baš zbog takve "ovisnosti" to nije tako opasna ovisnost(po zdravlje) osim ako deformira ličnost ili izazove fizičke deformacije kostiju i drugih eksremiteta(sjedenje,gledanje u monitor)..ali svaki posao nosi takve rizike.
Svaka ovisnost se temelji na užitku i oslobađanju hormona sreće(endorfina) koji ima do tisuću puta jači učinak od morfija...što ga više oslobađamo to smo sretniji...npr.čokolada oslobađa ogromne količine endorfina i zato kad smo depresivini deremo po čokoladama ili se previše igrate s kompom ili bilo što samo da se endorfin oslobodi.
v_maxcpp
17 godina
protjeran
v_maxcpp kaže...
Ako je netko i ovisan o računalu to je ovisnost koja nije povezana tako da odvikavanje od nje izaziva bol....možda depresiju ...ali kod većine kratkog trajanja a samo kod pet posto "ovisnika" ta "depresija " je trajala duže.
I baš zbog takve "ovisnosti" to nije tako opasna ovisnost(po zdravlje) osim ako deformira ličnost ili izazove fizičke deformacije kostiju i drugih eksremiteta(sjedenje,gledanje u monitor)..ali svaki posao nosi takve rizike.
Svaka ovisnost se temelji na užitku i oslobađanju hormona sreće(endorfina) koji ima do tisuću puta jači učinak od morfija...što ga više oslobađamo to smo sretniji...npr.čokolada oslobađa ogromne količine endorfina i zato kad smo depresivini deremo po čokoladama ili se previše igrate s kompom ili bilo što samo da se endorfin oslobodi.
 Potpis!
Evo i strucnog misljenja Smijeh
Mama hocu 4870!
17 godina
neaktivan
Ovisnost o računalu

da mi je samo vas ovisnike koji visite pred kompom 12 sati kako izgledate...sad story. btw ja provodim 2 h na kompu

17 godina
protjeran
Ovisnost o računalu

Hmmm ja ne provodim bas 12h...evo dokaza da nisam bas takav freak...imao sam curu prije 2 dana xD

Mama hocu 4870!
17 godina
neaktivan
SharkeY kaže...

da mi je samo vas ovisnike koji visite pred kompom 12 sati kako izgledate...sad story. btw ja provodim 2 h na kompu

Ako provodiš dva sata na kompu sta ce ti onda komp od 23 tisuce kuna?
MEJDENI OWNAJU!!!!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice