O svemiru

poruka: 636
|
čitano: 178.354
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
O svemiru

uglavnom prije par dana je bio dokumentarac o svemiru na national geographic

chaneel,i pokazali su nesto kao crnu rupu ali nije crna rupa nesto jos opasnije od nje.

Rekli su da se ona nalazi na rubu svemira

born to be gamer
17 godina
protjeran
O svemiru

ma daj

a di je taj rub svemira?

www.ddoxy.blogspot.com my xFire -- ddoxy, http://doxyzagorec.mybrute.com
16 godina
RE: O svemiru
brhgzugfewu kaže...

chaneel,i pokazali su nesto kao crnu rupu ali nije crna rupa nesto jos opasnije od nje.

kad je bilo sve sto valja ne pogledam

17 godina
brhgzugfewu kaže...

Sigurno si dobro shvatio? :S

The candle flame gutters. Its little pool of light trembles. Darkness gathers. The demons begin to stir.
17 godina
neaktivan
Random. kaže...
netko,netkovic kaže...

Ne razumijem se bas u te stvari, ali mi je ljepo gledati u nocno nebo, ovdje gdje zivim ima malo svjetlosnog zagađenja, pa ako bi mi mogli preporuciti kakav amaterski teleskop.

Upravo sam pročitao ovaj tutorial za početnike. Probaj i ti.

http://www.oi-optimus.htnet.hr/

Tu imaš osnove teleskopa i savjete za kupnju u PDF-u!

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.9.2009 22:44 (vjeko).
17 godina
netko,netkovic kaže...

Ne razumijem se bas u te stvari, ali mi je ljepo gledati u nocno nebo, ovdje gdje zivim ima malo svjetlosnog zagađenja, pa ako bi mi mogli preporuciti kakav amaterski teleskop.

pročitaj i ovo

17 godina
neaktivan
O svemiru

Večeras u 20:30 se Discovery odvaja od ISS-a tako da bi se trebali oboje vidjeti...

16 godina
protjeran
O svemiru

Hvala decki, olaksali ste mi...

16 godina
netko,netkovic kaže...

bolje da si kupis dalekozor dok se ne upoznas sa nocnim nebom nekakav olympus ili TS 10x50 je odlican izbor za pocetnika

16 godina
protjeran
loky4i4 kaže...
netko,netkovic kaže...

bolje da si kupis dalekozor dok se ne upoznas sa nocnim nebom nekakav olympus ili TS 10x50 je odlican izbor za pocetnika

To mi je bilo i preporuceno u pretproslom postu.

17 godina
neaktivan
lSS

gledajte večeras:

Tijekom utorka u 21:10:55 na jugozapadu sjajna ISS kreće se na nekoliko minuta puta preko neba da bi negdje u zenitu (pored sjajne zvijezde Vege u zviježđu Lira) ušla u Zemljinu sjenu i nestala za opažače iz Hrvatske. U trenutcima kada bude najviše na nebu biti će sjajnija i od Jupitera na jugoistoku.

Bubamara s minigunom. | http://www.erepublik.com/en/referrer/Neil+Armstrong
16 godina
neaktivan
brhgzugfewu kaže...

Možda nešto ovakvo, uglavnom ova je prilično daleko, a neka tamo i ostaneCool

A man will rise, a man will fall, from the sheer face of love, like a fly from a wall, it's no secret at all.
17 godina
neaktivan
RE: lSS
jurluk kaže...

gledajte večeras:

Tijekom utorka u 21:10:55 na jugozapadu sjajna ISS kreće se na nekoliko minuta puta preko neba da bi negdje u zenitu (pored sjajne zvijezde Vege u zviježđu Lira) ušla u Zemljinu sjenu i nestala za opažače iz Hrvatske. U trenutcima kada bude najviše na nebu biti će sjajnija i od Jupitera na jugoistoku.

To je bilo poprilično neprecizno!

17 godina
neaktivan
RE: lSS
vjeko kaže...
jurluk kaže...

gledajte večeras:

To je bilo poprilično neprecizno!

kak misliš? kasnio je? možda, jer u navedeno vrijeme se pojavio tek iznad horizonta i treba neko vrijeme da se digne malo više i uoči

17 godina
neaktivan
O svemiru

Nije prošla ni blizu Vege i bila je -2.2 magnitude (ne toliko sjajno kao Jupiter)!

17 godina
neaktivan
vjeko kaže...

Nije prošla ni blizu Vege i bila je -2.2 magnitude (ne toliko sjajno kao Jupiter)!

istina. sad sam pogledao u heavensat-u. nisam ja kriv što tamo onako ppiše. to sam kopirao sam zvjezdarnica.com

17 godina
neaktivan
O svemiru

Samo kažem, reda radi! :)

16 godina
protjeran
O svemiru

ja nesto gledao po nebu, ali sam samo vidio nesto sto je svjetlilo , pa dosta jako i kretalo se onak ne bas presporo , a ni prebrzo. mozda avion...

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.9.2009 21:50 (netko,netkovic).
16 godina
neaktivan
O svemiru

Ja sam vidio, i gledat ću svaku noć Belji se

Press any key to continue or any other key to quit.
16 godina
neaktivan
netko,netkovic kaže...

ja nesto gledao po nebu, ali sam samo vidio nesto sto je svjetlilo , pa dosta jako i kretalo se onak ne bas presporo , a ni prebrzo. mozda avion...

Upravo si to i mogao vidjeti. Dimenzije ISS-a su 73 x 108 m (Wikipedia). Visina - 346 km iznad Zemlje. Hvala na Heavensatu, Jurluk.Namigiva

I praise you, Father, Lord of heaven and earth, because you have hidden these things from the wise and learned, and revealed them to little children.
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.9.2009 22:18 (Random.).
17 godina
neaktivan
Random. kaže...
netko,netkovic kaže...

Upravo si to i mogao vidjeti. Dimenzije ISS-a su 73 x 108 m (Wikipedia). Visina - 346 km iznad Zemlje. Hvala na Heavensatu, Jurluk.Namigiva

nema na čemu. hehe.

btw. pusti netkovića. trola. to je neko od stare ekipe, protjeran davno. vidiš da je nedavno registriran. i namjerno kaže da je nešt vidio, a zna da se o iss-u raspravlja...

16 godina
protjeran
O svemiru

ma ne trolam, samo velim, nisam siguran, posto se ne razumijem u te stvari i prvi puta sam gledao.zato ispricavam se.

17 godina
protjeran
O svemiru

hehe daj postam malo da  ozivim tamu

ja sam gey
17 godina
neaktivan
16 godina
neaktivan

Lepe slike nego gledao sam neki dokumentarac u kome kazu da bi Hubble trebali da sruse na zemlju krajem 2010. i postave novi teleskop umesto njega (James Webb Space Telescope) 2012. koji bi trebalo da ima orbitu oko meseca ako se dobro secam.Uglavnom bice mi zao da gledam kako Hubble gori dok bude prolazio kroz atmosveru.

16 godina
protjeran
dwezzel kaže...

Knjiga nije jako stara ali sam je čitao pred dosta vremena i sjećam se da tip ima svoj odgovor na sve pa i na einsteinovu teoriju relativnosti. Probaj nabavit knjigu jako je interesantna.Meni je sumljiv taj foton koji se giba vaovitom putanjom kroz vakuum a svi znamo da sila ima jednoliko pravocrtno gibanje a foton se giba sam od sebe... čestice titraju gore dolje( npr. morski val) ali se ne miču dalje od svog mjesta a za fotone se smatra ovisno kako se promatraju da mogu bit i čestica i val i putuju još brzinom svijetlosti..

Pozdrav dwezzel!

Ne znam navraćaš li još uvijek na ovu temu. Davno si se bavio njome. Ali, ako si još uvijek u điru, zanima me kako i gdje si došao do knjige "Teorija jednostavnog svemira". Zaintrigiralo me ono što pišeš o njoj.

Usput, pošto Ti je "sumnjiv taj foton" što misliš o ovoj tvrdnji: "Einsteinov foton, kao čestica čiste energije, potpuna je besmislica".

Inače, nikako ne uspijevam da si predočim što bi to bila "čista energija". Imaš li Ti neku ideju što bi to bila "čista energija"?

Lijepi pozdrav!

17 godina
neaktivan

Planika ja sam ti tu knjigu podignuo u gradskoj knjižnici u Rijeci. Mislim, Autor je to sve pojednostavio i i obrazložio neke pojave putem nekih svakidašnjih slučajeva, u nekom slučaju se pozabavio sa nekom cisternom punom vode i tome sličnom, i sve to pripisuje sili -  tlaku. Probaj pogledat u knjižnici u tvom gradu. Autor je M.P. Arveš ako se ne varam. A što se tiče tog fotona i tim paketićima kvanta i tome kako elektron mjenjajući svoj valentni položaj oko jezgre pušta te paketiće energije...Može bit ali i ne mora...nego sve mi je to čudno što se tiče svijetlosti da putuje kroz vakuum bez ikakvog sredstva po čemu može putovat...puno je fizičara sad zapelo za bozon koji je glavni krvac za masu, pa te teorije struna koje su do pakla komplicirane...

Sve izgleda da je došlo do nekog zida gdje se ne zna kako dalje, jesu li te pretpostavke točne, da li se možda može vratiti malo natrag i krenuti ne tako kompliciranim putem a i pitanje je da li je čovjek uopće sposoban prodrijeti u najveće tajne svega oko nas ili mu je to jednostavno neuhvatljivo, jer da se primjetit kako je tu u igri i puno filozofskih pitanja... Uglavnom, sila treba imati neko sredsvo po kojem će se prenjet na neki drugi objekt i jednostavno to prihvaćam jer ništa nije sigurno jer toliko toga može bit krivo ili barem pogrešno gledano i protumačeno. Tko zna, možde se brko Einstein i zeznuo za neke stvari...No teško je reći išta njemu protiv kad ni ja ni mnogi drugi nisu potkovani toliko da bi to dobro razumjeli.

Oglas: kvalitetno i uvjerljivo lažem na sudu.
16 godina
neaktivan
O svemiru

Jel tko čito Hawkingovu knjigu onu šta reklamiraju na tvu? Znam za znanstvenika i sve ali me zanima kakva je knjiga. Isplati li se citat?

Audaces fortuna iuvat
16 godina
Lord Vader kaže...

Lepe slike nego gledao sam neki dokumentarac u kome kazu da bi Hubble trebali da sruse na zemlju krajem 2010. i postave novi teleskop umesto njega (James Webb Space Telescope) 2012. koji bi trebalo da ima orbitu oko meseca ako se dobro secam.Uglavnom bice mi zao da gledam kako Hubble gori dok bude prolazio kroz atmosveru.

A kad ce ga rusit koji datum?.oce se vidjet to iz nase drzave?

Allah U Akbar, everybody just be calm That's the word passed down from the Emonh It came from the Qu'ran, it can't be wrong It's only measure, the time, the God's eons So I suggest you follow Allah wa
17 godina
Canassob kaže...

Jel tko čito Hawkingovu knjigu onu šta reklamiraju na tvu? Znam za znanstvenika i sve ali me zanima kakva je knjiga. Isplati li se citat?

Hawking? Isplati! :D

Nisam upoznat, o kojoj se knjizi radi? (ali ne možeš pogriješiti)

The candle flame gutters. Its little pool of light trembles. Darkness gathers. The demons begin to stir.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice