Njuškalo biseri

poruka: 5.808
|
čitano: 1.834.620
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Njuškalo biseri
yeo kaže...

Što je tu čudno?

Stagnirala je potreba za procesorskim performansama pa procesori drže cijenu.

Kakve veze ima što je 2500k 2-3 godine star? Ima li procesor rok trajanja pa se kasnije više nemože koristiti?

Dok Haswell i Ivy Bridge imaju 10% bolje perfomanse i to na papiru.

Danas se s jednim E2180 može sasvim pristojno raditi sve svakodnevne zadaće. Prema tome, zašto bi starijim procesorima uopće padala cijena?

pa tko ce kupiti phenom x6 ili x4 za 600-800 kn kad novi fx8 mogu kupiti za 1100 kn koji je x puta bolji od phenoma, zato pada cijena procesorima

It takes only a blink of an eye for the perfect ride to become undone. When sex was safe and motor racing dangerous.
16 godina
yeo kaže...

Što je tu čudno?

Stagnirala je potreba za procesorskim performansama pa procesori drže cijenu.

Kakve veze ima što je 2500k 2-3 godine star? Ima li procesor rok trajanja pa se kasnije više nemože koristiti?

Dok Haswell i Ivy Bridge imaju 10% bolje perfomanse i to na papiru.

Danas se s jednim E2180 može sasvim pristojno raditi sve svakodnevne zadaće. Prema tome, zašto bi starijim procesorima uopće padala cijena?

ne radi se ovdje samo o performansama, stariji procesori "vuku" više struje, više se griju jer koriste stariji proizvodni proces i zahtjevaju stariji tip memorije (DDR2, za većinu Core 2 procesora). Da imaš 4000 Eura u džepu, da ti netko nudi (.npr) starog "nabrijanog" Golfa III s početka 1990.-ih sa Jagermeister naljepnicom, kojeg je drljalo cijelo selo, baca ulje i izibija novce iz džepa jer se stalno kvari ili Golfa V-icu iz 2005-2006 godine - kojeg bi odabrao?
Isti primjer, u malo drukčijem obliku se isto može primjeniti na mobitelima ili bilo kojoj drugoj tehničkoj opremi - pogotovo zato jer se radi o tehničkoj robi koja sa svakom godinom gubi više i više na vrijednosti. Ne može lik na Njuškalu tražiti 1300 kuna za rabljeni i5 2500k, kojeg je prije 2-3 godine platio malo više od te cijene. Radi se o nečemu što se zove "amortizacija" - postupno trošenje dugotrajne nematerijalne i materijalne imovine, koje pritom utječe na samu cijenu rabljenog proizvoda.

14 godina
neaktivan
Njuškalo biseri

cim cujem amortizacija sjetim se predmeta na faksu koji mi bas ne ide. statistika je bolja od ekonomike poduzeca. da nisi ti neki profesor? nekako mi je poznata ta definicija

16 godina
peace_of_cake kaže...

cim cujem amortizacija sjetim se predmeta na faksu koji mi bas ne ide. statistika je bolja od ekonomike poduzeca. da nisi ti neki profesor? nekako mi je poznata ta definicija

hahah nisam profesor, samo mi je to jedan od nastavnih predmeta iz srednje, kojeg sam imao "u malom prstu". Inače sam komercijalista po struci, samo sam promjenio branšu u informatičku (manje stresa, bar za mene).

14 godina
Njuškalo biseri

Ovo je prilika samo takva, ne propustiti!!

14 godina
neaktivan
Njuškalo biseri

Evo jos jednog bisera..

Ali oglas je vrh

Pada cijena polagano 1300 na 1100 

evo razgovora evo razgovora
403 Forbidden This file removed due to violation of ImageShack Terms of Service or by user request
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.11.2013 21:40 (Dj Master).
14 godina
neaktivan
Dj Master kaže...

Evo jos jednog bisera..

Ali oglas je vrh

stvarno sam se namucio dok sam ovo procito, de bolje to uslikaj

Potpis
14 godina
neaktivan
Njuškalo biseri
Ahoy! Ahoy!
16 godina

vidio danas taj oglas. poslao mu link na 7790 za 919 kn. rekao je da zna da graficka ne vrijedi toliko ali da ceka nekog neznalicu klinca da nasjedne... zalosno

15 godina
Njuškalo biseri

Da, baš žalosno, tamo je sve više ljudi s moralnim vrijednostima ravnih nuli i koji samo čekaju da nekog zayebu. Njuška mi je zato postala najzadnja opcija za kupnju.

15 godina
neaktivan
Njuškalo biseri

Smece od covjeka.

Zajebat nekoga naivca i biti pomiren s tim.

Strasno.

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
16 godina
Njuškalo biseri

dogovoriti slanje grafičke poštom putem pouzeća na lažnu adresu i onda kad se paket bude malo provozao kroz par županija, dobiti će ga natrag za tjedan dana, kad ga nitko ne bude preuzeo, zajedno s cijenom pošiljke i malo stresa, da se opameti {#}

15 godina
neaktivan
Njuškalo biseri

Dva bisera.

Ovaj drugi oglas - tip je prevarant (za više informacija, PP), a ovo je i inače sigurno za vjerovati (moš si mislit, svatko je mogao lažirati potpis tko je upućen u stil potpisa Ferrija, a fala Bogu, takvih ima puno jer ih svako malo ostavlja na stripovima - krivotvorenje potpisa kažnjivo po KZ-u). Presmiješno.

Na Interliberu bili po 10 Kn/kom, čuj 500Kn, svašta! Na Interliberu bili po 10 Kn/kom, čuj 500Kn, svašta!
Hahahah. 100% vjerodostojno. :D Hahahah. 100% vjerodostojno. :D
13 godina
neaktivan
Njuškalo biseri

Odlična prilika za 9500GT, GDDR2 verzija naravno. {#}

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/gigabyte-nvidia-9500-gt-oglas-9751285

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.11.2013 18:45 (vzeman).
16 godina
Njuškalo biseri
dokaz br.1 dokaz br.1
dokaz br.2 dokaz br.2
14 godina
protjeran
Njuškalo biseri

Ta nokia je zakon, sta je je :D

15 godina
neaktivan
Njuškalo biseri

Ovaj je malo preoptimističan {#}

\/\/ F1des911 \/\/ Champion of the Underworld
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.11.2013 15:46 (AbeDomeNuS).
14 godina
Njuškalo biseri

ajmo jos malo pa prodano :) 

13 godina
neaktivan
Njuškalo biseri

jbt na svakom oglasu za prodaju se strogo napominje da je komp  čiščen i servisiran ko da je mlazni avion u pitanju....{#}

16 godina
neaktivan
zlatkor kaže...

jbt na svakom oglasu za prodaju se strogo napominje da je komp  čiščen i servisiran ko da je mlazni avion u pitanju....{#}

Vjeruj mi, puno puta sam trgovao s forumasima koji imaju ocigledno isti stav kao ti, pa kada sam par puta kupovao kucista, ventove, grafe itd, ekipa to nije cistila valjda od trenutka kupnje i nije mi bilo drago. 

15 godina
Njuškalo biseri

Jedan od boljih bisera xD Prodaje lap star 10God za 750Kn,a ja imam isti samo što ima 1GB RAM-a i HDD od 40GB i to sam ga dobio jer ga je moj frend htjeo baciti xD

Btw. ovaj je još dvostruko slabji od moga...

http://www.njuskalo.hr/lenovo-prijenosnici/ibm-thinkpad-r40e-oglas-2024091

Strm
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.11.2013 14:43 (Strm).
14 godina
Njuškalo biseri

Ova tema je davno izgubila smisao!

Nije mi jasno zasto smatrate pod "biserom" onoga koji prodaje nekakvu stvar koja nije u skladu sa stvarnom cjenom?

To vam se zove MARŽA,a ne biserom!

Svatko moze navesti cjenu koju zeli-a pravi je biser koji nasjedne na nju ,pa to nam supermarketi rade iz dana u dan,no ne nazivamo ih biserima,nego redovno nasjedamo na to!

Na svome acc,na Njuški redovno nabijam cjene koje se mogu nabaviti po znatno nizoj cjeni i imam dosta uspjeha u takvoj vrsti prodaje!

Znaci ja sam biser sto sam obavio odlicnu prodaju?Ako je tako,onda ok,sviđa mi se biti biserom!

Nedavno sam prodao DIMM 256 memoriju za 300KN!Mutavo zar ne,kada svi znamo da za oko 200 KN mozemo uzeti 2 GB DDR3,no covjek je htio DIMM memoriju za svoj komp i tocka,a to je moja cjena!

Pravi su biseri oni koji prodaju plašt Harry Pottera ili onaj koji prodaje Golfa 5 "u voznom stanju" iako se na slici vidi da je totalno slupan bez točkova!

15 godina
neaktivan

Ne :)

Biseri su oni koji ili neznaju, ili jednostavno cijene svoje pa stave cijenu ko da je od suhog zlata.

16 godina
neaktivan
Njuškalo biseri

Da, ali...

Ti možda jesi u pravu što sa svojim znanjem zarađuješ na tuđem neznanju (u povijesti su se činile i mnogo gore stvari, i dalje se čine), ali zamisli molim te da ozbiljni članovi bug foruma opravdavaju nerealno visoke cijene podosta starih komponenti.

To na Njušci funkcionira jer postoje ljudi koji su zainteresirani za nešto a nemaju dovoljno znanja, ali činjenica je da je nabijanje cijena dobro jedino za onoga tko prodaje (zavarava), a također uvijek treba težiti novome i boljemu, a ne veličati "stare" komponente!

HD4890 za 900 kuna, odlično za onoga tko prodaje, za onoga tko kupuje - ne znam, valjda ok, a za mene HD4890 vs R7 260X!

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.11.2013 22:24 (godo).
14 godina
neaktivan
Njuškalo biseri vga

gtx 550 za 750 kn...???  {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.11.2013 0:08 (auslender).
14 godina
neaktivan
Njuškalo biseri

Ovaj nije smiješan, već žalostan. 

Edit: a može mu se pridružit i od istog drugi oglas.

Jao Jao
:Đ
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.11.2013 11:05 (Blacklord).
13 godina
neaktivan
Blacklord kaže...

Ovaj nije smiješan, već žalostan. 

Edit: a može mu se pridružit i od istog drugi oglas.

vidis da ima 6,66 GHz

It takes only a blink of an eye for the perfect ride to become undone. When sex was safe and motor racing dangerous.
14 godina
neaktivan
Njuškalo biseri

500 kuna za drevne DDR2-only phenome II prve generacije, strašno. No nije jedini, skoro svaki oglas danas na njušci bi mogao u ovu rubriku kao i ovaj. i7 killer..

Bezobrazno Bezobrazno
:o :o
13 godina
neaktivan
Njuškalo biseri

@Blacklord, u želji da nađeš biser, napisao si jedan. {#}

Na prvom linku se ne nalazi drevni Phenom, nego Phenom II X4 940BE, najjači AM2+ procesor.

Cijena je malo viša od realne, ali posve u skladu s ostalim cijenama za Phenome II X4 na Njuškalu (biseri isključeni {#}).

18 godina
Njuškalo biseri

Vezano za procesore za stare sockete, normalno je da u oglasima drže cenu, jer je to stvar ponude i potražnje. Jedan Phenom II nije na prodaju čoveku koji slaže novi računar, nego nekome ko ima AM2+ konfu sa nekim bednim procesorom i nema puno para. Njemu se više isplati da da 80€ za Phenoma nego tri puta toliko (što možda trenutno ni ne može da priušti da da za komp) za FX8 + novu matičnu + novi RAM. Isto važi i za LGA775 i 1155 (za ove poslednje je kriv i Intelov bezobrazluk, jer je za par godina u istom tržišnom segmentu prošao kroz tri socketa, LGA1156, 1155 i 1150, pri čemu se na svima vrte jako slični procesori).

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice