Za nespavalice (22h - 06h) zaključana tema

poruka: 116.250
|
čitano: 10.745.666
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Za nespavalice (22h - 06h)
16 godina
neaktivan
RE: Za nespavalice (22h - 06h)
Mitsuoka kaže...
ne da mi se sad na web stranicu ic... ali ajde na www.links.hr > komponente > hladnjaci > aktivni > scythe > mugen II Rev.B

je li oo samo meni ili ne postoji nijedna komponenta u njihovoj ponudi ???

tražio sam hladnjake nisam ništa našao

pogledam procesore,isto sve prazno...

je li ovo oni nešto rade sa stranicom ili se meni nešt shebalo

16 godina
neaktivan
Za nespavalice (22h - 06h)

Evo pa procjenite dali valja za 20 min ću ga obrisat

Unatoč dosadašnjem kaskanju za nVidiom ATI je ponovno zasjeo na tron kralja grafičkih kartica sa serijom HD 4000.

Taj uspjeh je ponovio sa novom serijom Radeon HD 5000. Te je tako nastalo čudovište, Radeon HD 5870 grafička
kartica sa 2,15 milijardi tranzistora na svega 334 mm2. Taj uspjeh treba dodijeliti i proizvodnom procesu od svega 40 nm.
Uza sve to u karticu je ugrađeno čak 1600 stream jezgri te 80 jedinica za tekstuiranje. A novost je i podrška za DirectX
11.               

Srce  Radeona HD 5870 kuca na 850 MHz te mu je pridodan i gigabajt GDDR5 memorije koja radi na 1200 MHz dok joj je
efektivni takt čak četiri puta veći te iznosi 4800 MHz. Memorija sa čipom komunicira preko 256 bitne sabirnice te nudi
propusnost od zapanjujučih 153 GB/s.

Dimenzije ove kartice su jednostavno goleme. Dužine 28 cm i težine oko 1 kg ova kartica predstavlja diva među grafičkim
karticama sa 1 čipom, te je usporediva sa prošlom dvoprocesorskom karticom 4870 X2.

Za hlađenje se brine veliki aluminijski hladnjak sa 36 rebara te također velikim dimenzijama od čak 13.5 cm dužine, 6.5 cm
širine i 2.5 cm visine. Za hladnjak su spojene 4 toplovodne cijevi. A sve to hladi ventilator veličine 75x20 mm koji svoj

posao obavlja veoma kvalitetno uz vrlo malu buku.
Kartica je uspjela zadržati potrošnju na nivou starih modela te tako pod opterečenjem potrošnja ne prelazi  190 W, a pri
radu bez opterečenja potrošnja spada na malih 30 W. To je postignuto tako da se brzina procesora i memorije spusti na 150
MHz odnosno na 300 MHz.

Da bi kartica dobivala dovoljno struje ATI je na nju postavio dva 6 pinska PCI Express konektora. Sa stražnje strane
kartice nalazimo dva DVI konektora, jedan HDMI i jedan Display Port. Svaki izlaz podržava rezoluciju do 2560x1600. Toliki
broj konektora je bitan radi Eyefinity tehnologije koju je ATI ugradio u kartice te nam donosi mogučnost spajanja tri
monitora na jednu grafičku karticu. Ali ako poželimo koristiti tri monitora jednog moramo spojiti preko Display Porta.

Što se tiče temperatura u idle načinu rada kartica se zagrijavala svega 40 stupnjeva dok je pod punim opterećenjem kartica
bila zagrijana na 85 stupnjeva, što je malo veće zagrijavanje ali uz bolju prozračenost kučišta ili bolji hladnjak
temperatura bi se spustila na 70 stupnjeva.

Zbog ukupne vrijednosti ovu karticu se isplati kupiti jer predstavlja najjaču jednojezgrenu grafičku karticu
trenutno u ponudi, koja bi se uz lagani overclocking mogla pokazati nezastinim žderačem piksela.

Society leans ever heavily on computers, if you have the power to take out computers you can take out society.
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.5.2010 23:45 (P4k1).
16 godina
neaktivan
patch123 kaže...
Mitsuoka kaže...
ne da mi se sad na web stranicu ic... ali ajde na www.links.hr > komponente > hladnjaci > aktivni > scythe > mugen II Rev.B

je li oo samo meni ili ne postoji nijedna komponenta u njihovoj ponudi ???

tražio sam hladnjake nisam ništa našao

pogledam procesore,isto sve prazno...

je li ovo oni nešto rade sa stranicom ili se meni nešt shebalo

nešto im ne radi stranica

Society leans ever heavily on computers, if you have the power to take out computers you can take out society.
16 godina

@P4k1 dlična recenzija, imaš nekih pravopisnih grešaka (č-ć) , al nema veze lako se to ispravi.Belji se

Inače odlično obavljen posao,samo tako nastaviCool

Um caruje, snaga dobro dođe :P
16 godina

Ljudi odo ja hrkačit,laka Vam noć.

Um caruje, snaga dobro dođe :P
16 godina
neaktivan

paki,pročitao sam samo zadnje 2-3 rečenice i uočio sam jednu stvar

pišeš novu rečenicu kada treba zarez

Zbog ukupne vrijednosti ovu karticu se isplati kupiti jer predstavlja najjaču jednojezgrenu grafičku karticu 
trenutno u ponudi. Koja bi se uz lagani overclocking mogla pokazati nezastinim žderačem piksela.

Što se tiče temperatura u idle načinu rada kartica se zagrijavala svega 40 stupnjeva dok je pod punim opterećenjem kartica 
bila zagrijana na 85 stupnjeva. Što je malo veće zagrijavanje ali uz bolju prozračenost kučišta ili bolji hladnjak 

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.5.2010 23:35 (patch123).
16 godina
neaktivan
Krešo91 kaže...

@P4k1 dlična recenzija, imaš nekih pravopisnih grešaka (č-ć) , al nema veze lako se to ispravi.Belji se

Inače odlično obavljen posao,samo tako nastaviCool

hvala

patch123 kaže...

paki,pročitao sam samo zadnje 2-3 rečenice i uočio sam jednu stvar

pišeš novu rečenicu kada treba zarez

trenutno u ponudi. Koja bi se uz lagani overclocking mogla pokazati nezastinim žderačem piksela.

bila zagrijana na 85 stupnjeva. Što je malo veće zagrijavanje ali uz bolju prozračenost kučišta ili bolji hladnjak 

hvala na upozorenju

16 godina
neaktivan
P4k1 kaže...

hvala na upozorenju

možeš samo staviti zarez i promijeniti veliko u malo slovo a možeš i preformulirati rečenicu tako da ima smisla (tj. da može samostalno stajati)

16 godina
neaktivan
patch123 kaže...
P4k1 kaže...

hvala na upozorenju

možeš samo staviti zarez i promijeniti veliko u malo slovo a možeš i preformulirati rečenicu tako da ima smisla (tj. da može samostalno stajati)

samo sam stavija zarez

17 godina
neaktivan
Lijepo. C/P? :P

Šalim se, dobro napisano, ali imaš par tipfelera, na početku. I ovo je malo bezveze sročeno:
''...a nakon njenog uspjehA odlučio ga je ponoviti sa novom serijom...''. 'Odlučio je ponoviti uspjeh', to mi je malo bezveze. Trebaš ovako: ''...Taj uspjeh je ATI ponovio sa HD 5000 serijom...''. Kužiš, nešto u tom stilu
Ingame: (_.:BRUNO:._) /// Ako ti je netko pomogao, stisni Hvala (ispod potpisa). ///// Od ponedjeljka do petka sam na: m.bug.hr
16 godina
neaktivan
Šef kaže...
Lijepo. C/P? :P

Šalim se, dobro napisano, ali imaš par tipfelera, na početku. I ovo je malo bezveze sročeno:
''...a nakon njenog uspjehA odlučio ga je ponoviti sa novom serijom...''. 'Odlučio je ponoviti uspjeh', to mi je malo bezveze. Trebaš ovako: ''...Taj uspjeh je ATI ponovio sa HD 5000 serijom...''. Kužiš, nešto u tom stilu

hvala

17 godina
neaktivan

evo taman se otusira i procita pakiev clanak... nije loše, meni je bilo zanimljivo to procitati... a vidim da su te na neke greske upozorili kolege gore Smijeh

ajde ljudi odo ja krmit 

16 godina
neaktivan

Dali triba još išta dodat ?

17 godina
neaktivan
Eh, i pred kraj si zasrao: ''kartica se zagrijavala'' - više ne?
Onda, 2 rečenice, jedna poslije druge ti počinju sa ''Što''.
Evo ispravak:
Što se tiče temperatura u idle načinu rada (zarez) kartica se zagrijava svega 40 stupnjeva (zarez) dok se pod punim opterećenjem kartica zagrijava na 85 stupnjeva, što je malo veće zagrijavanje, ali uz bolju prozračenost kuĆišta ili bolji hladnjak temperatura se spušta na 70 stupnjeva. Zbog ukupne vrijednosti ovu karticu se isplati kupiti jer predstavlja najjaču jednojezgrenu grafičku karticu trenutno u ponudi, koja bi se uz lagani overclocking mogla pokazati nezastinim žderačem piksela.

GTX 480 je jednojezgreni? Ako je, onda je jači od ove, pa ti ovo na kraju ne stoji, da je najjača.
Ingame: (_.:BRUNO:._) /// Ako ti je netko pomogao, stisni Hvala (ispod potpisa). ///// Od ponedjeljka do petka sam na: m.bug.hr
16 godina
neaktivan

dobro jedna od najjačih

17 godina
neaktivan
Što znači ovo: ''Zbog ukupne vrijednosti''?

Ma, ustvari, zadnju rečenicu kompletno izbaci, jer izgleda ko reklama ;)
18 godina
neaktivan

Večer!

Vidim na PCE forumu ukinuli tržnicu. Šteta:(

http://forum.pcekspert.com/announcement.php?f=6

World championships: 7, GP started: 254, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,379
16 godina
neaktivan

šta kažeš onda na ovako

Ova kartica trenutno daje najbolji omjer cijene i preformansi u high end segmentu te predstavlja odličnu kupnju

17 godina
neaktivan
Ma nije baš da pratim PCE, ali zašto? To im je bila glavna odlika

Paki, da, to je dobro.
17 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...

Večer!

Stvarno šteta, često sam tamo bio...i kupio sam par stavari od tamo...

laku noć svima btw...

16 godina
neaktivan

ljudi laku noć

17 godina
neaktivan
Guten nacht!
(-.-)Zzz...
16 godina
neaktivan

ln

18 godina
F1-IVO kaže...

Večer!

Ili u prjevodu zbog nekih budala i kretena su smrdali dobru trznicu, no ima i na forum.hr nekaj slicno ali ne takvih razmjera ali ipak ima.Nevinašce Tam se moglo nac uvjek nekaj ak je kaj trebalo, koji dio i tak to a sad ništ fuckaj ga. No to je prilika da se BUG trznica malo prosiri mozda i postane popularnija i bolja.Cool

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.5.2010 0:56 (rambox).
18 godina
neaktivan

Samo bi trebalo ovdje ukinut komentare tipa: ˝Ko će ti dat toliku lovu?!˝ i slično. Bilo bi najjednostavnije omogučit da samo postavljač oglasa ima pravo pisat u svojoj temi (ako se odlučio na smanjenje cjene ili se predomislio u svezi nečeg) a ostale stvari preko pp-a, maila, moba...

World championships: 7, GP started: 254, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,379
18 godina
F1-IVO kaže...

Samo bi trebalo ovdje ukinut komentare tipa: ˝Ko će ti dat toliku lovu?!˝ i slično. Bilo bi najjednostavnije omogučit da samo postavljač oglasa ima pravo pisat u svojoj temi (ako se odlučio na smanjenje cjene ili se predomislio u svezi nečeg) a ostale stvari preko pp-a, maila, moba...

Naprotiv, komentare treba ostavit. PCE tržnica se srozala u zadnje vrijeme baš zbog nemogućnosti samih usera da postaju u tuđim oglasima. Iako to može dovest do nereda ponekad u suštini štiti od muljatora jer

sami useri na sumljive rabote mogu reagirati "nezgodnim pitanjima" a tu će lopina podvit rep i neće poslovat... Komentare treba ( zlonamjerne ) brisati ali ostaviti samim userima da ipak mogu reagirati.

Bug sada ima ogromnu šansu postat glavna tržnica, ogromnu....

16 godina

heh,nije se tržnica na PCE srozala zato što useri nisu mogli komentirati cijene!tržnica se srozala zbog povećeg broja muljatora i sranja koja bi se vezala uz sam PCE.

zato je i ugašena!

pa pobogu ,postojao je dio PROCJENE di se prvo procjenjivalo i razglabalo o stvarnoj vrijednosti i tek tada bi išlo u prodaju!

dodatak  -- nebi se baš veselio previše tome što bi bugova tržnica mogla postati velika jer ---- dobar dio tih muljatora će oglašavati tu....

a da ne kažem da se tamo moglo dobit bar po povoljnijoj cijeni nego u ostalim oglasnicima, i išlo je donekle na povjerenje ,pogotovo starijim članovima.

a sad bute tek vidli cjene u njuškalima i slićno....

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.5.2010 11:50 (vrx).
17 godina
neaktivan
Otvoreno! Zna netko odgovor na pitanje iz birtije?
16 godina
neaktivan

Večer svim

neznam šefe nazovi poštu pa pitaj

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Za nespavalice (22h - 06h)
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice