To bi trebao biti obris lica. Alex iz filma A Clockwork Orange.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Koliko ja znam, novi ne rade u Wineu.
Cedega?
Ako se ne varam - Alex iz Clockwork Orange. Ili kako naši seljaci prevode - paklena naranča
Većer nespavalice?
ima ko volje da mi malo pomogne oko instalacije Win7?
postavil bi to pitanje u odgovarajući podforum ali nebum online do subote pa ako neko ima volje...
Većer nespavalice?
ima ko volje da mi malo pomogne oko instalacije Win7?
postavil bi to pitanje u odgovarajući podforum ali nebum online do subote pa ako neko ima volje...
Pucaj
ovako:
instaliral sam ih prije 20 dana.
sve radi za 5, brzo, stabilno, igre rade, nikakvih problema.
prošlu subotu dođe moj klinac (živi s mamom...) kod mene i
naravno PC je onda njegov. tik prije nego sam ga vozil doma veli on meni da se nekaj desilo s kompom.
neke ikone su se promijenile, dvoklik na neke programe ne radi...
u XP trivijalna stvar za složiti. ali na Win7 nisam uspel. u biti, nije mi se dalo duže mučiti s tim
pa sam se odlučil za reinstal. i tak ja krenem s reinstalom, sve ok do odabira diskova kam da se instalira.
disk na kojem su bili win7 uredno prijavljen sistemu, ali ako odaberem taj disk instalacija prijavi dase
win nemogu formatirati taj disk. ne pomaže ni brisanje i ponovno kreiranje particije.
pošto imam dual boot dignem XP i partition manager veli da je disk bad. format u partition manageru
zahtijeva restart. obavim to, disk uredno formatiran i prijavljen XP-u ali ga instalacija Win7 opet nemože formatirati...
zna neko kaj sad?
ovako:
instaliral sam ih prije 20 dana.
sve radi za 5, brzo, stabilno, igre rade, nikakvih problema.
prošlu subotu dođe moj klinac (živi s mamom...) kod mene i
naravno PC je onda njegov. tik prije nego sam ga vozil doma veli on meni da se nekaj desilo s kompom.
neke ikone su se promijenile, dvoklik na neke programe ne radi...
u XP trivijalna stvar za složiti. ali na Win7 nisam uspel. u biti, nije mi se dalo duže mučiti s tim
pa sam se odlučil za reinstal. i tak ja krenem s reinstalom, sve ok do odabira diskova kam da se instalira.
disk na kojem su bili win7 uredno prijavljen sistemu, ali ako odaberem taj disk instalacija prijavi dase
win nemogu formatirati taj disk. ne pomaže ni brisanje i ponovno kreiranje particije.
pošto imam dual boot dignem XP i partition manager veli da je disk bad. format u partition manageru
zahtijeva restart. obavim to, disk uredno formatiran i prijavljen XP-u ali ga instalacija Win7 opet nemože formatirati...
zna neko kaj sad?
Uzmi neki program za formatiranje (ne onaj iz windowsa) i sravni particiju/disk s zemljom. Onda probaj opet
napravil sam to s Partition managerom.
ne pomaže.
Evo me s friškog Windowsa... Sve OK za sada samo što mi je uništio GRUB. 
Sad moram i to obnoviti. 
Ljudi laku noć vidim da nema života tj. spama pa odo ja u krevet
@cro_blue:
blago tebi!
vidi moj raniji post...
Skini s neta hirens boot Link i tamo imaš skoro sve stvari koje ti trebaju za testiranje diska i formatiranje i hrpu korisnih stvari. Neznam jel imaš dual sa 2 hard diska ili sa jednim, ako je sa 2 onda onaj drugi samo iskopčaj i opići format samo diska gdje je bio win7, možeš sa fdiskom namjestiti aktivnu particiju. uglavnom vidi sa hirens bootom
imam diskovlja ko u priči.
vidi moj PC.
probal s hirenom. mislim da se program zove Fixmbr.
programi prijavljuju da je sve ok a instalacija win7 ga nemože formatirati.
nema čak ni onaj broj koji govori o kojoj se grešci radi.
piše samo da pogledam log...
večer
Laku noć svima..
Ma mora partition magic ili fdisk to srediti bez problema, ako je win 7 na posebnom disku onda probaj ove ostale isključiti i ostavi samo taj od win7 upaljen i onda probaj formatirati, neznam koliko sam več kompova sklopio i instalirao windowsa i uvijek sam ih mogao formatirati. probaj ovako ako niti ovako ne ide neznam kako bi onda bilo jedino ako nije disk oštećen onda, imaš tamo na hirens boot cd program za testiranje hard diska pa vidi dali je sve u redu sa njime ako ovo ne uspije
to s isključivanjem drugih diskova sam već pročital na netu no nije mi se činilo da
bi to moglo upaliti. neznam dal ima kakve veze to kaj ja imam 5 diskova + usb ladicu
s tim
Što ste se uspavali? Ja upravo dovršavam instalaciju aplikacija na friško instaliran Windows.
Kao AV dao sam priliku Avastu 5. Baš me zanima kakvim će se pokazati!?
Laku noć ljudi - sutra moram rano ustati pa odoh...
hej Cro_blue, jesi vidio kakav problem imam s win7?
imaš ti kakav prijedlog?
hej Cro_blue, jesi vidio kakav problem imam s win7?
imaš ti kakav prijedlog?
Hmmm... Imao sam ljetos sličan problem također sa Sedmicom. Jedino što mi je pomoglo bilo je bootanje Live CD Ubuntu Linuxa gdje sam iz GParteda uspio napokon formatirati disk i nastaviti instalaciju Windowsa kako treba.
Jesi li probavao s Hiren's Boot CD-om?! Na njemu ima dosta kvalitetnih alata za rad s diskovima pa vjerujem da ti barem neki od njih može pomoći.
probal.
neide.
dal bum mu još jednu šansu sutra. tj. danas. 
imam jednu live distribuciju linuxa doma. negde.
i neznam dal je to ta okojoj govoriš.
ako ga nađem u kojem je direktoriju taj program?
ima makve parametre?
imam jednu live distribuciju linuxa doma. negde.
i neznam dal je to ta okojoj govoriš.
ako ga nađem u kojem je direktoriju taj program?
ima makve parametre?
GParted ti je alat za rad s diskovima u Linuxima s Gnome korisničkim sučeljem. Ako nemaš neku od distribucija koja sa sobom ima uključen GParted, preporučam ti ga ga downloadaš u obliku Live CD-a. Alat je jako jednostavan i koristan tako da je mogućnost pogreške svedena na minimum.
Za kraj, evo ti nekoliko skrinšotova da vidiš što možeš očekivati. Meni je pomogao kad sam imao sličan problem pa se nadam da bi mogao i tebi.
hvala.
po slikama bi se reklo da je sličan partition manageru po opcijama.
da se razumijemo, ne bojim se ja crnog dos prompta,
ja sam stari kompjuteraš. vjerojatno jedan od najstarijih ovdje...
malo mi je teško to skidati: sad sam na poslu a korporacijski firewall
blokira sve živo. koristim ovo vrijeme da probam pronaći rješenje na netu.
pošto stan renoviram i otselil sam kod staraca nemam doma net...
baš veselo, ha?
i baš me je sad našlo nekaj zezati...
Hehe... Ma nema problema.
Što se tiče GParteda, naravno da nalikuje na sve srodne aplikacije. Čemu izmišljati neka drugačija sučelja kad i ovo staro provjereno dobro funkcionira.
Vidim da nema večeras aktivnosti u Nespavalicama pa idem i ja.
Laka noć svima. Vidimo se sutra.
Uživajte! 
Vecer ...
Večer
Onaj tko mi da TD je magarac
vecer
samo za naseg sretnog luku
Večer
Vidi luckya koji je stayed without words, skriva se iza ThumUpa