NASA bombardira mjesec da dokažu da ima vode

poruka: 117
|
čitano: 12.800
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: 09.10.09. Lunar Impact
17 godina
neaktivan
RE: NASA bombardira mjesec da dokažu da ima vode
itf4n kaže...
VirtUoso kaže...
itf4n kaže...

Oh ne! Nije bilo uzbudljive eksplozije! Jasno je da su NASAini znanstvenici nesposobni. Reci ti njima Magger, očito je da neznaju svoj posao.

</sarkazam>

zeroname kaže...

Hm neznam koliko je pametno pucati na mjesec a neznamo što se na njemu točno nalazi! Osobno mislim da je mjesec svemirska stanica

Ne brini, nije.

Kako znas da nije?

Ne znam. Ali je zanemariva vjerojatnost. Nalik mogućnosti da se ovoga trenutka stvoriš u mojoj sobi (prema kvantnoj fizici), no ne zamaramo se tom mogućnosti jer je gotovo beskonačno mala.

Obozavam ovakve teme.

... ...
Did protons and electrons create the earth?-Or did Allah meditate and create it's birth? - http://www.youtube.com/watch?v=zyYLNz1l6bQ
17 godina
neaktivan

Ne može, zato sam i napisao gotovo. Nije pravilno, ali shvaćaš što želim reći (npr. da upotrebiš sve atome Zemlje kao spremište podataka, oni zajedno ne bi mogli pohraniti tu vrijednost)

The candle flame gutters. Its little pool of light trembles. Darkness gathers. The demons begin to stir.
16 godina
odjavljen
andy0101 kaže...

Kako može biti beskonačno mala?

Ovako: Asimptotski

Asimptota Asimptota
VRATITE INTERNET ARPA-i!! // Never underestimate the power of stupid people in large groups.
17 godina
neaktivan
Magger kaže...
RaLe kaže...
General Zed kaže...
RaLe kaže...
Magger kaže...
RaLe kaže...
Magger kaže...
....

....

Znaci, citajuci, probaj spojiti u kontekst dvije recenice, pa ces svatit da ne generaliziram NACIJU, nego smatram one koji rade u NASA-i na tocno odredenom projektu STRUCNIMA. Strucnijima od "tebe" i od "sebe". (znaci, navodnici jer se ovo odnosu i na Maru i Peru i Duru koji su isto tamo nesto procitali na nekoj "nezavisnoj stranici" ili "nezavisnom blogu") 

A dobro, kako bi ti to onda rjesio? Nekakvim "referendumom" (najslicnije mi je tome), Svjetskim "referendumom"? Tipa, milijarde ljudi izlaze i zaokruzuju DA ili NE, od 7-19 sati, za trazenje vode na Mjesecu? Tko bi financirao takvo sto? Kome bi dozvolio da zaokruzuje, a kome ne bi? Tko bi financirao edukaciju koja je nuzna gradanima svih drzava da bi donijeli PRAVU odluku?

Znas RaLe u cemu je ovdje problem.. u tebi..

Pusti ljude da imaju slobodu izrazaja(pa makar vrijedjali Ameriku i Nasu), ne mozes se tako ponasat.

Sada vise ne muci tu ljude sa svoji obrambenim i dubokoumnim postovima i lati se kometiranja dogadjaja..

Nego oce li se ista vidjet vecera, oblaci me ubijaju u pojam.

Ja pustam ljude da imaju svoje misljenje i da se slobodno izrazavaju na forumu, i nije trebalo ispasti kao da ne pustam. No, moram primjetiti da svojim trazenjem od mene da se "latim komentiranja dogadaja" (na javnom forumu?!?), ti zapravo ne pustas mene da se slobodno izrazavam.

Zapravo, htio sam normalno diskutirati o toj temi, s argumentima i s jedne i s druge strane, medutim izgleda da to ne mozemo.

I BTW cini mi se da se nista golim okom ne vidi na Mjesecu. :)

Lijep pozdrav :)

http://irale.deviantart.com
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.10.2009 0:38 (RaLe).
16 godina
neaktivan

Na kratko se vidio mjesec saverseno ali nista se ne vidi, ni sa teleskopom 360x..

17 godina
neaktivan
RaLe kaže...

Znaci, citajuci, probaj spojiti u kontekst dvije recenice, pa ces svatit da ne generaliziram NACIJU, nego smatram one koji rade u NASA-i na tocno odredenom projektu STRUCNIMA. Strucnijima od "tebe" i od "sebe". (znaci, navodnici jer se ovo odnosu i na Maru i Peru i Duru koji su isto tamo nesto procitali na nekoj "nezavisnoj stranici" ili "nezavisnom blogu")

Američki znanstvenici su radili i na projektu Manhattan pa gdje nas je to dovelo... to što na nekom projektu rade stručnjaci ne znači da je to što rade "pametno" (moralno, etično)...

molim ne odgovarati ili citirati me glupim odgovorima i debilizmima, hvala na razumjevanju
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.10.2009 5:12 ((s)izgoreo).
17 godina
neaktivan

Ma nek istražuju, možda i nađu nešta

17 godina
(s)izgoreo kaže...
RaLe kaže...

Američki znanstvenici su radili i na projektu Manhattan pa gdje nas je to dovelo... to što na nekom projektu rade stručnjaci ne znači da je to što rade "pametno" (moralno, etično)...

Ubrzali su zavrsetak 2. svj. rata.

Sprijecili 3. svj. rat, izmedju Amerike i Rusije

Ubrzali industrijalizaciju zahvaljujuci jeftinoj energiji iz nuklearnih elektrana u 70-im i 80-im godinama

Ako ikad uspijemo doci do ciste energije iz fuzije, bit ce to zahvaljujuci upravo tom projektu koji je sve pokrenuo.

Meni se cini da taj projekt i nije bio tako los...

Think locally, act globally...
16 godina
neaktivan
DAXY011 kaže...

Oni su to već mnogo prije napravili i sigurno su uspjeli naći što su htjeli, pa se onda sjetili da bi mogli malo zainteresirati javnost, ali će Vam dati informacija samo na kapaljku.

Tko zna šta su već sve radili na Mjesecu samo to nitko ne zna!

Koliko me sjećanje služi F-117 stealt fighter je 10-15 g. bio potpuno tajan, dok ga jedan dan nisu obznanili. I svijet nije znao za njega, što je jednostavan obrazac, daju nam one informacije koje oni hoće. A da su htjeli, niti dan danas ne bi znali da postoji, a vjerojatno bi bilo po ovakvim forumima puno ljudi koji bi umirali od smjeha na takve ideje.. Međutim postoji. A postojao je i kad nismo mislili da postoji. Jednostvan zaključak je da zapravo ne dobijamo releventne podatke, pa je ovakvo mišljenje poput daxy011-vog potpuno opravdano..

itf4n kaže...

Ne znam. Ali je zanemariva vjerojatnost. Nalik mogućnosti da se ovoga trenutka stvoriš u mojoj sobi (prema kvantnoj fizici), no ne zamaramo se tom mogućnosti jer je gotovo beskonačno mala.

Ima i ime taj stav u znanstvenim krugovima (ne mogu se sjetiti imena), a radi se u osnovi o tome kad imaš više teorija koje ne možeš podkrijepiti dokazima, drži se one za koju treba manje pretpostavki..

16 godina
neaktivan
Magger kaže...

Na kratko se vidio mjesec saverseno ali nista se ne vidi, ni sa teleskopom 360x..

zato što nije nastao oblak prašine kakav su ameri očekivali... sad moramo čekati hubble-ove slike

Bubamara s minigunom. | http://tinyurl.com/erepNA
17 godina
neaktivan
SupremeCommander kaže...

Ubrzali su zavrsetak 2. svj. rata.

Sprijecili 3. svj. rat, izmedju Amerike i Rusije

Ubrzali industrijalizaciju zahvaljujuci jeftinoj energiji iz nuklearnih elektrana u 70-im i 80-im godinama

Ako ikad uspijemo doci do ciste energije iz fuzije, bit ce to zahvaljujuci upravo tom projektu koji je sve pokrenuo.

Meni se cini da taj projekt i nije bio tako los...

Projektu Menhattan je jedini cilj bio stvaranje atomske bombe, jer se mislilo da nacisti rade isto, a dovelo je do bacanja atomskih bombi na Japanske civile u dva velika grada, te do hladnog rata koji je prijetio potpunim uništenjem cijelu zadnju polovicu 20 stoljeća, ogromnim novčanim izdvajanjima u naoružanje, održavanje istog i na kraju za razoružanje koje traje i dan danas...

Da se ne spominje kako su znanstvenici i prije znali za atomsku energiju i kako bi sve "blagodati" iste bile moguće i razvijale se puno brže da ameri nisu uložili extraogroman novac u Menhattan i popratne militarističke kampanje nakon Menhattana, nego upravo u civilno iskorištavanje atomske energije i pametnije stvari...

Napomena: tvoja logika, da ajmo pobit parsto hiljada ljudi načinom da razvijemo novu tehnologiju nebi li poslje eventualno od nje dobili bolji toster je u najmanju ruku debilna, što vrijedi i za logiku ljudi od kojih si dobio thumbs up.

molim ne odgovarati ili citirati me glupim odgovorima i debilizmima, hvala na razumjevanju
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.10.2009 15:34 ((s)izgoreo).
17 godina
neaktivan

ameri nisu uspjeli poslati čovjeka na mjesec, pa ga sada pokušavaju uništiti... :)

Najbolje su vinske mušice...
16 godina
protjeran

Ma NASu je zivciralo sto ih mjesec stalno gleda,pa mu odlucili projektilom iskopat barem jedno oko... Smijeh

Moj blog: http://www.xzero-hack.bloger.hr Moj forum: http://www.hacking.smfnew.com
17 godina
r420r kaže...

ameri nisu uspjeli poslati čovjeka na mjesec, pa ga sada pokušavaju uništiti... :)

Na stranu sad s tim covjek i mijesec zapravo nebitno skroz, uglavnom cinjenica je da su bacili lovu bezveze na ovu eskapadu smotanu a mogli su tu lovu preusmjerit nekud drugdje di je potrebnije!Nevinašce

17 godina
neaktivan
rambox kaže...
r420r kaže...

Na stranu sad s tim covjek i mijesec zapravo nebitno skroz, uglavnom cinjenica je da su bacili lovu bezveze na ovu eskapadu smotanu a mogli su tu lovu preusmjerit nekud drugdje di je potrebnije!Nevinašce

Može neki argument za "besmislenost" LCROSSa? Zato što, da oprostiš na izrazu, javnost nije svršila na efektnu eksploziju?

Nažalost po tebe, znanstvenicima nije bitna senzacija. Super ako je ima, ako ne, opet super.

The candle flame gutters. Its little pool of light trembles. Darkness gathers. The demons begin to stir.
17 godina
neaktivan

@ itf4n

a zašto ti sve što napišemo u šali shvaćaš ozbiljno? Da ne radiš možda za NASA-u, pa si malo razočaran što niste uspjeli uništiti mjesec ili mu barem iskopati oko? :D

Najbolje su vinske mušice...
17 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...
RaLe kaže...

Nisam rekao da je eticno, ali je bolje da rade oni, nego ti i ja. (nadam se da nisi doktor znanosti :) )

http://irale.deviantart.com
17 godina
neaktivan
RaLe kaže...

Nisam rekao da je eticno, ali je bolje da rade oni, nego ti i ja. (nadam se da nisi doktor znanosti :) )

Bolje je da ne radi nitko dok se ne sastane međunarodni odbor sastavljen i od članova akademske zajednice humanističkih i društvenih znanosti, pogotovo ukoliko se radi o nečemu što može utjecati na sve ljude (ne samo amere)... evo mene je kao mjesečara duboko uvrijedio i oneraspoložio ovaj čin brutalnog i kukavičkog napada na mjesec i njegov integritet....Smijeh

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.10.2009 15:52 ((s)izgoreo).
16 godina
neaktivan

To samo mogu idioti ameri radit...

Staces to je vestacki narod,nista drugo od njih covek ne moze ni ocekivat.

17 godina
neaktivan

Ljudi,previse pametujete. Mozete samo napisati gramaticki korektnu recenicu,a ostalo da ste u pravu,sumnjam.

A vi se sad ljutite kolko hocete.Filozofi ...

Ona ne širi noge da bi fino stigla doma,ona više voli tramvaj makar vožnja bila koma. -- http://www.youtube.com/watch?v=bDpjfHWrWAI
17 godina
neaktivan

ma kakva voda. helij 3.

http://www.erepublik.com/en/referrer/Van+Raus
17 godina
neaktivan

Rezultati "bombardiranja"

16 godina

moje mišljenje....

dakle ja mislim da je potpuno suludo raketirat mjesec..

kako bih ja došao do  vode na našem jedinom pratiocu.

ovako ja bih ako je moguce izbušio rupu u mjesecu i u nju stavio bombe od nekoliko kilo tona, to misli  jer bi imao puno veći učinak nego američki način...ili je to neizvedivo????

btw. mislim da mjesec treba podijeliti na nekakve strateške zone tipa kako je podijeljena antartika čisto iz miroljubljivih razloga jer mi se negleda još jedan hladni rat i slično

prodajem Play Station 2(silver, neotvoren) cijena po dogovoru
16 godina
neaktivan
znači ima vode...
Atomska bubamara. | http://www.erepublik.com/en/referrer/Neil+Armstrong
17 godina
neaktivan
meluka kaže...

moje mišljenje....

dakle ja mislim da je potpuno suludo raketirat mjesec..

kako bih ja došao do  vode na našem jedinom pratiocu.

ovako ja bih ako je moguce izbušio rupu u mjesecu i u nju stavio bombe od nekoliko kilo tona, to misli  jer bi imao puno veći učinak nego američki način...ili je to neizvedivo????

Ako će se spustiti do površine, onda niti ne trebaju bombe, ali to je preskupo - i uvom slučaju nije bilo potrebno. Razlog zašto je obavljeno ovako je jeftinoća i efikasnost.

16 godina
neaktivan

Dali se moze naci slike hubblea od bombardiranje, ili bilo koje slike koje poblize prikazuju rezultat bombardiranja?

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.11.2009 23:20 (Magger).
17 godina
neaktivan

Jedine slike su sa LCROSSa-a, ali nema se tu šta viditi (mislim da se vidi samo na termalnim slikama temperatura prilikom udara).

Hubble ne može to "vidjeti" jer je površna Mjeseca reflektira previše svjetla.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: 09.10.09. Lunar Impact
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice