Majke ti mile pa kaj će im tolke potvrde...koji k onda OiB služi...
Kaj nije osobna potvrda o prebivalištu---tako piše na mupovom pageu
Majke ti mile pa kaj će im tolke potvrde...koji k onda OiB služi...
Kaj nije osobna potvrda o prebivalištu---tako piše na mupovom pageu
Danas mi uletila kontrola u tramvaju i pitam ih da li ce nam ovi trenutni pokazi (studentski) vrijediti barem do 9. mjeseca (ili kad vec) ili trebam od prvog svibnja se poceti svercati (ne bas tim rijecima) i veli da ne zna!
Pa tko ce onda znati 100%?!
ja ću se taj prvi dan švercat (tj. odmah na ulasku u vozilo ću provuć pokaz), ili ću makar do busa otić i samo provuć pokaz da vidim kaj se događa..
ako aparat kaže "ok", briga me kaj će kontrola reć
Da stvarno, to se moze, probat cu i ja, ak' ce mi biti zeleno onda cu se voziti
Bicikl i nije bas najbolje rijesenje (bolje od hodanja svakako), sve ok dok se vozis ali nakon 20-30min voznje po vrucini sici snjega...uff...oblije te znoj svejedno
a gle meni je draze tak nego u se vozit u punom busu ili tramvaju
Kad bicikliraš, barem te oblije tvoj znoj, kad se nasardinaš u ZETu oblije te znoj svih oko tebe..... boje onda ZET - osječaj zajedništva i to :D
Danas mi frend na faksu kaže da nije istina ni ono sa dohotm manjim od 2000kn po osobi.
on kaže da je bio u zetu, i da su mu rekli da će se vjerovatno i to ukinuti, i da će ti samo dobiti neki popust malo veći od ostalih...
Nove cijene su dosle, mjesecna za studente je ~230kn
http://www.zet.hr/vijesti/novosti/nova-cijena-zajednickih-pretplatnih-karata-zet-%E2%80%93-hz-.aspx
J*bo ih ja....
EDIT: Mućka Đubrad
EDIT: Ne znaju se ni oprat!
EDIT: prokleti bili!
EDIT A koga ja proklinjem neće dobro proći...
EDIT:neću im ja ništa napraviti
prekjučer je bilo besplatno, danas je 83kn a sutra već 230kn..
koji mamlazi
Hebo ih Bandić.
Nove cijene su dosle, mjesecna za studente je ~230kn
Da, ali to je i za HŽ.
Da samo za tramvaj će biti 83kn, ZET+HŽ je 247kn
Hah stvarno! Jbg, nisam bio iznenađen i dok sam mislio da je opcenito 223kn
Looks like - šverc komerc...
Nema šanse...to mi je cijeli mjesečni đeparac..:P
Ja im ne dam ništa makar se morao tuči sa kontrolom i vozačem. Za pišljiva dva puta tjedano kada koristim bus ne dam tu lovu.
Ja im ne dam ništa makar se morao tuči sa kontrolom i vozačem. Za pišljiva dva puta tjedano kada koristim bus ne dam tu lovu.
Pa tebe onda jeftinije dođe kupovati samo kartu.
Pa tebe onda jeftinije dođe kupovati samo kartu.
Dođe me jeftinije švercati se.
Kekekeke
Je li netko probao pribliziti pokaz onoj kutiji?
Je li netko probao pribliziti pokaz onoj kutiji?
Otkad sam dobio karticu, samo sam je 2 puta vadio iz novčanika da ju prislonim na čitač. Ali budem probao idući tjedan.
javim sutra u 6 ujutro, prije nego krenete na fax/školu :D
Ja sam danas probao u tramvaju i pistalo mi je crveno!
Kako jbt, meni je bilo crveno :S
Ne znam čemu toliko buke oko ukidanja besplatnog prijevoza.
Kad sam ja išao u srednju školu studenti i srednjoškolci su plaćali prijevoz... I to je bilo nešto najnormalnije. Vi ste prve generacije koje nisu morale plaćati prijevoz.
Moji kolege i starci, svi su plaćali prijevoz najnormalnije. Pa to je i logično.
Pa da si i ti imao besplatni pokaz onda bi te zanimalo da li ga imas i npr. ove godine.
Koliko ono? 80ak kuna i nije puno za mjesecno vozikanje, s druge strane 80kuna je 80 kuna.
Ja sam plaćao 150 ak se ne varam, ili tako nešto slično. ;-)
Nije da ja sad tu žugam, samo pričam. Meni je plaćanje prijevoza sasvim normalna stvar.
U krajnjem slučaju, školarcima karte plaćaju starci, ne kužim što su se sad digli kao da oni sami od "svoje" love to plaćaju.
Ja sam plaćao 150 ak se ne varam, ili tako nešto slično. ;-)
Nije da ja sad tu žugam, samo pričam. Meni je plaćanje prijevoza sasvim normalna stvar.
U krajnjem slučaju, školarcima karte plaćaju starci, ne kužim što su se sad digli kao da oni sami od "svoje" love to plaćaju.
Kao da postoji "naša" lova...sve je to njihovo..;)
Ali svejedno..300 kn za kartu (treba mi i HŽ) ne dam...
ja sam plaćao cijelu osnovnu neki 300injak kuna godišne (nije da mi je trebao tramvaj za do škole ali često sam zujao po gradu) i onda su mi negdje u srednjoj dali besplatno što je naravno izgledalo odlično.. u tom valu je puno profila ljudi dobilo besplatno tako da je to bilo ono - wow! valjda je bandić trebao neke glasove i to :P
i tako, izgleda da su nam neke stvari počele dolazit na naplatu, jer krediti od holdinga su ogromni, puno ih se dizalo u zadnjih 10 godina a tako i onako sve plaćamo mi preko prireza (koji je btw najveći u hr a mnogi to ni ne znaju).. bilo je lijepo dok je bilo besplatno, naravno da mi je odgovarala, ljudi se lako naviknu kad je nešto besplatno i onda kad mu opališ normalnu cifru koju mora platiti bude šok.. no svjestan sam da nije bila realna situacija.. i ovo mi ne pada nekak čudno.. čak i uz faks, za ovu studentsku godišnju kartu zaradim u relativno kratkom roku i stvarno se nemam razloga buniti..
Znači,što bih ja sad trebao?Otići u one kućice da mi daju nekakvu markicu da plaćam prijevoz?Kud su baš sad našli naplaćivat prijevoz za učenike,što nisu od 9.mjeseca???
EDIT:Zabunio sam se,učenici osnovnih i srednjih imaju pravo prijevoza do 30.9.2011.Sve lijepo piše crno na bijelo: http://www.zet.hr/tarife/dacke-20102011.aspx