Mravi - odakle ?

poruka: 50
|
čitano: 33.790
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: Mravi - odakle ?
rustweaver kaže...

Na sto mislis. Mrave ili komarce? Sa komarcima na staroj Dravi sam veoma upoznat. Sire se po svim okolnim naseljima, ljeti ne mozes spavati uopce.

Za komarce.... :)

15 godina
neaktivan

A onda se naoruzaj DDT-om i rokaj. Meni kao ekologu struka sprijecava takvo tamanjenje kompletnih vrsta Smijeh

15 godina
neaktivan
Batista kaže...

Oooo vjeruj mi, dobro ih znam. A i ti si mazohist kad ides tamo spavati Smijeh

Mogao si onda usput protresti i par okolnih grmova, kad je bal nek je bal...

17 godina
rustweaver kaže...
Batista kaže...

Oooo vjeruj mi, dobro ih znam. A i ti si mazohist kad ides tamo spavati Smijeh

Mogao si onda usput protresti i par okolnih grmova, kad je bal nek je bal...

Necu da ti pricam kako je bilo obavljat nuzdu... :D

16 godina
neaktivan
Mravi - odakle ?

Gle ne znam je li tko od vas gledao emisiju na Animal Planetu, ali mravi se ipak nazivaju životinjama a ne insektima jer su daleko razvijeniji i inteligentniji.

Mravi (vjerovali ili ne) uspostavljaju sporazume sa raznim biljkama i životinjama, tako npr. gledam emisiju kad ono mravi brane biljku od napasnika, a biljka im pruža dom (šuplje stabljike) i također sklope nekakav sporazum sa biljnim ušima, da smiju da se hrane biljkom na kojoj žive, da smiju živjeti sa njima, i da ih mravi brane od drugih insekata tipa bubamara... Dok im biljne uši zauzvrat daju tzv. nektar koji oni prirodno prizvode, a kao što svi znamo, mravi obožavaju nektar.

Mravi su životinje kojima se iskreno divim, oni su mi idoli, ali termiti ne... Nek žderu drvo, i bore za teritoriju, nije me briga.

NOBODY wants you, NOBODY loves you, NOBODY misses you, NOBODY needs you, NOBODY cares about you, NOBODY makes you happy, dont cry My name is NOBODY!!! Dao joj je dvanaest ruža i jednu umjetnu.
17 godina
neaktivan
BannedOnThisForum kaže...

Gle ne znam je li tko od vas gledao emisiju na Animal Planetu, ali mravi se ipak nazivaju životinjama a ne insektima jer su daleko razvijeniji i inteligentniji.

Mravi (vjerovali ili ne) uspostavljaju sporazume sa raznim biljkama i životinjama, tako npr. gledam emisiju kad ono mravi brane biljku od napasnika, a biljka im pruža dom (šuplje stabljike) i također sklope nekakav sporazum sa biljnim ušima, da smiju da se hrane biljkom na kojoj žive, da smiju živjeti sa njima, i da ih mravi brane od drugih insekata tipa bubamara... Dok im biljne uši zauzvrat daju tzv. nektar koji oni prirodno prizvode, a kao što svi znamo, mravi obožavaju nektar.

Mravi su životinje kojima se iskreno divim, oni su mi idoli, ali termiti ne... Nek žderu drvo, i bore za teritoriju, nije me briga.

Ovo je sve jako zanimljivo, i slažem se da su mravi jako zanimljiva i fascinantna bića, no kako ti pobogu mogu biti idoli?! Smijeh

No one gets left behind. Ingame nick: Thug Life ili x3mn00b
15 godina
neaktivan
BannedOnThisForum kaže...

Zivotinje su sirok pojam, sve organizme koji pripadaju carstvu "Animalia" nazivamo zivotinjama.

Mrav je kukac (insekt) koji zivi u kolonijama sa razvijenom socijalnom strukturom. Takoder uspostavljaju simbiotske odnose sa drugim zivim organizmima (uglavnom sve sto luci secer ili nesto slatko njih zanima).

I sto su ti termiti skrivili? Zive slicno mravima. Belji se

Malo smo otisli od teme, nije ovo sat biologije Smijeh

16 godina
neaktivan
toxic kaže...

Ovak zvucat ce glupo sta ova tema radi na informatickom forumu li nesto..

Ali zanima me prvenstveno kako mravi funkcioniraju zasto??

Pa eto ostavio sam jucer casu kole na stolu di drzim komp kad ono sad mi javlja zarucnica da u casi i po cijelom stolu su mravi..

Zasto? odakle? kako?

Pa ponekad znam ostavit po 2-3 dana nesto slatko na stolu pa nista..

Neki dan isto su bili se oko cole vrtili kad sam drzao flasu na podu al sam skuzio i nije ih bilo puno i isto tak samo od sebe su se povukli..

Sjesam se da kada sam jos bil klinac da kad se znalo bilo gdje u kuhinji ostavit sescera da bi odmah oni to nanjusili i dosli..

Ali hebemu sve je savrseno cisto odakle se stvore kako znaju itd..

To neka mi neko objasni

Ugl kolko sam skuzio po hebenoj tipkovnici i misu ih bilo ps mtr.. Mrzim ih

vjerojatno im kola daje kiselinu za otapanje željeza...hahaha(šala)uzmi duboki tanjurić stavi u njega ocat i sol u njega a sa jednog kraja tanjura do drugog neku daščiću...na daščicu stavi kockicu čokolade ili šečera....u sredinu...a oko cokse na dasci isto poli octa...tanjur zajedno sa svime stavi kod kompa ili di vec ti dolaze mravi...i za 3-5 h neces imati nijednog vise svi ce porikavat...vjeruj mi radi...kad to napraviš javi jel 100% posto djeluje...ja sam inače stručnjak za mrave...samo bi trebao svakih 1 -2 h opet polit dascicu sa octom ali nije neophodno...sretno

The Truth Is Writen In Blood.And I am an Assassin Like my Father and Brother...Fight for True...
16 godina
neaktivan
Batista kaže...

Negdje u kuci/stanu imas leglo=mravinjak. Tesko povjerovat, al je tako. Vjerovatno negdje iza kuhinjskih elemenata, ispod laminata, zidne obloge, ako imas knauf...

i ovo nemora biti istina...oni zive negdje u zgradi pa dođu čim nanjuše...a ako si u kući nista cudno pa imas dvorište

The Truth Is Writen In Blood.And I am an Assassin Like my Father and Brother...Fight for True...
16 godina
protjeran
Mravi - odakle ?

Imas one ultrazvucne rastjerivace svih vrsta insekata.

17 godina
neaktivan
Mravi - odakle ?

Kod mene su se znali pojaviti kad sam unosio hranu u sobu. Uglavnom su ih privlačile mrvice i ostaci čipsa, ali bilo ih je veoma malo. Nakon što je soba dobro očišćena, usisana i oprana, nema ih nikako.

Što se tiče soka i njegovog prosipanja, tad veoma rijetko dođu.

Držite sobe uredne, bez prosipanja hrane i nekih tekućina i mislim da će biti sve ok.

It's good to be smart - It's smarter to be good
16 godina
neaktivan
decko1987 kaže...

vjerojatno im kola daje kiselinu za otapanje željeza...hahaha(šala)uzmi duboki tanjurić stavi u njega ocat i sol u njega a sa jednog kraja tanjura do drugog neku daščiću...na daščicu stavi kockicu čokolade ili šečera....u sredinu...a oko cokse na dasci isto poli octa...tanjur zajedno sa svime stavi kod kompa ili di vec ti dolaze mravi...i za 3-5 h neces imati nijednog vise svi ce porikavat...vjeruj mi radi...kad to napraviš javi jel 100% posto djeluje...ja sam inače stručnjak za mrave...samo bi trebao svakih 1 -2 h opet polit dascicu sa octom ali nije neophodno...sretno

Pojest će on to prije nego oni dođu.

NOBODY wants you, NOBODY loves you, NOBODY misses you, NOBODY needs you, NOBODY cares about you, NOBODY makes you happy, dont cry My name is NOBODY!!! Dao joj je dvanaest ruža i jednu umjetnu.
16 godina
neaktivan
Mravi - odakle ?

Jel itko od vas imao problem s mravima u frižideru? Kod mene negdje na dnu frižidera ih ima dosta.

15 godina
neaktivan

To znaci da ti hladnjak nije hermeticki zatvoren. U normalan hladnjak mravi ne mogu uci.

Ili si ih slucajno unio a da nisi ni primjetio? Smijeh

16 godina
neaktivan
Mravi - odakle ?

Slucajno ih nisam unio. A iza kuće isto ima mravi ko u priči.

16 godina
neaktivan
Mravi - odakle ?

Smatraj ih prijateljima koji ti žele počistit sobu (ako već ti ne želišSmijeh) i neće bit problema Cool

zakon
16 godina
neaktivan
Mravi - odakle ?

evo kod mene ih ima, padne mi čokolade sa sladoleda i evo njih prije neg papir donesem da pokupim

uskoro na sedmici...
15 godina
neaktivan
nidjo123 kaže...

Smatraj ih prijateljima koji ti žele počistit sobu (ako već ti ne želišSmijeh) i neće bit problema Cool

mravi su zakon jer me podsječaju na BORG KOLEKTIV

you make me horny
16 godina
odjavljen
Mravi - odakle ?

Najbolje oruzje protiv mrava NAPLAM....

Mrzim kad hodam pustnjom i pogodi me frižider... :)
17 godina
neaktivan
Mravi - odakle ?

Kako se riješiti mrava? Jednostavno...

Potrebne stvari:

• Klinčići
  • Insekticid u spreju
  • Nešto slatko
  • Usisavač

Postupak:

1. Nađite mjesto gdje ih je najviše
  2. Stavite nešto slatko tamo
  3. Kada dođu sve pospite klinčićima
  4. Pustite ih 10 min i sve posprejajte insekticidom
  5. Nakon 30 min uzmite usisavač i sve usišite (mrave i klinčiće jelte)
  6. Mrava više neće biti,a usisavač će svaki put kada budete usisavali ispuštati miris kličića što će odbiti mrave.
Nulla e reale, tutto e lecito. Requiescat in pace
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice