Medicinski fakultet pitanje

poruka: 4
|
čitano: 3.327
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Medicinski faks

Poz svima.

ucenik sam tš RuđerBošković i pošto sam maturant, spremam se na faks. odabrao sam medicinski (znam da je izvan struke, al me vise pocela zanimat medicina nego informatika).

na stranici od med fakulteta pise da se mogu upisati ucenici koji su NAJMANJE 2 god ucili kemiju i biologiju. ja sam oba predmeta imo po jednu godinu, al sam sam ucio iz knjiga za 2,3,4 razred gimnazije iz navedenih predmeta, sto znaci da imam znanje.

+ latinski sam isto sam ucio. Posto me brine ta izjava da moram imat najmanje 2 god te predmete, jel onda ja mogu upisat taj faks premda sam to imo 1 god (al imam znanje ko da sam imo 4 godine).

Molim hitan odgovor. ima li itko slicna iskustva?

15 godina

mozda budes mogao upisat, ali onda neces dobiti bodove za ocjene iz te druge godine koju ti nisi imao...dakle bubam, dobit ces 10 bod umjesto 20...sve polovicno, jer si slusao 1 god a ne 2...kazem, AKO ti dopuste upis...

odi pitaj, mozda imaju koji tecaj ili nesto...zelim ti srecu, izabrao si jako tezak fax, i to PRAVI fax, a ne neke polu-faxeve ili tecajeve (tako ja zovem od milja faxeve na kojima je prolaznost 90% i vise)

17 godina
neaktivan

Možeš polagati razlike. Jedan moj kolega nije uopće slušao fiziku, pa je upisao faks koji traži 4 godine fizike.

Pravi znak inteligencije nije znanje, već mašta - Albert Einstein
17 godina
neaktivan

Što se tiče kemije i biologije, trebaš prije prijave za upis položiti ispite iz ta dva predmeta prema nastavnom programu gimnazije.

Bez latinskog se možeš upisati, ali tijekom prve godine trebaš upisati i odslušati 90 sati latinskog, te položiti ispit iz latinskog do upisa u drugu godinu.

Tako je bilo prije na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Ne znam je li se što mijenjalo u zadnjih godinu dana.

Najbolje ti je nazvati fakultet na koji se planiraš upisati i njih pitati kako bi na vrijeme uspio srediti što je potrebno.

Dosta informacija možeš saznati na Perpetuum Lab Portalu kojeg uređuju studenti medicine iz Hrvatske, a i malo šire. Tamo isto postoji forum, pa buduće kolege možeš i tamo pitati ono što te zanima.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice