Matematika Omjeri Pomoć!

poruka: 11
|
čitano: 17.611
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Matematika Omjeri Pomoć!

sad mi se brzo bliži popravni ispit iz matematike 1 razred srednje škole....pa me zanima....možete li mi pomoć u omjerima!?!?

kako izračunat ovo:

7:6 i 9:5 

i

ovo

2:3 i 4:5 i 6:7

...ili ako ima nekih tutriala na netu bilokakava pomoć je dobrodošla!

Odi na google i upiši SEARCH...:)
17 godina
neaktivan
RE: Matematika Omjeri Pomoć!

šta tu točno treba izračunati? daj text zadatka?

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
17 godina
neaktivan
Matematika Omjeri Pomoć!

formiraj produženi omjer iz sljedecih jednostavnih omjera!

17 godina
neaktivan
El Maniachi kaže...

sad mi se brzo bliži popravni ispit iz matematike 1 razred srednje škole....pa me zanima....možete li mi pomoć u omjerima!?!?

kako izračunat ovo:

i

ovo

malo mi je nejasno, ali možda je to to:

produženi omjer od 7:6 može biti 35:30; samo pomnožiš sa istim brojem oba broja.

od 9:5, je 45:25.

imaš kakva rješenja?

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
17 godina
neaktivan
El Maniachi kaže...

kako izračunat ovo:

i

ovo

1 1/6:1 i 1 4/5:5

1:1 1/3 i 1:1 1/5 i 1:1/7

Ja se ni ne sjećam da smo to radili u 1. srednje... Zbog toga si pao???

http://www.unizd.hr/LinkClick.aspx?fileticket=hNx1SaS7d84%3D&tabid=364&mid=840

Loo-loo-loo I got some apples loo-loo-loo you got some too loo-loo-loo let’s get together have ourselves a loo-loo-loo!
17 godina
neaktivan
Matematika Omjeri Pomoć!

Imaš sigurno u udžbeniku jedan primjer pa prvo pogledaj njega ako nema potraži u bilježnici (uz uvijet da si i pisao nešto vezano uz gradivo u tu bilježnicu) a ako niti tamo stvarno nema onda ak te to pita na popravnom tuži ju upravi vodovoda jer niste to radili...

Bar se za popravni skoncentriraj ak ti je stalo proći razred odi uči a nemoj tu visit po temama i samo mi sad molim te nemoj reć da si došao samo na ovu jer mislim da onda nemamo o čemu razmišljati...

Pouka: samo radom ćeš proći taj popravni a ne ako ti budu drugi sve riješavali, znam da neznaju svi sve i da neznaš pa pitaš ovdje druge ako netko neto zna ali postoje i instrukcije koje su ti puno sigurnije od odgovora sa foruma jer kad bi ovo bila škola onda bih ja bio učenik 24/7.

17 godina
neaktivan
Matematika Omjeri Pomoć!

znaci to ovako iđe:

2:3 i 4:5

(2*4):(3*4)i(4*3):(5*3)

8:12 i 12:15

8:12 :15

tako ispada na kraju..

17 godina
neaktivan
Matematika Omjeri Pomoć!

znan ja to sve samo ako neko zna da me uputi..ic cu ja sad za 2h na instrukcije pa sam samo upita  da malo pomogne netko ako zna!

17 godina
neaktivan
Matematika Omjeri Pomoć!

Instrukcije vjerojatno plaćaš a i kao ne plaćaš ideš tamo da ti prof./student/ica objasni ono što neznaš i zbog čega imaš popravni. Tamo moraš pitati sve kaj ti nije jasno a i onaj link koji je netko stavio mi se čini kao dobr objašnjen. (Napominjem da sam samo preletio pogledom preko toga.)

17 godina
neaktivan
Matematika Omjeri Pomoć!

ne ne plaćan instrukcije jer mi susjeda profesorica i pridaje u istoj skoli u koju ja idem samo ona bas ne pridaje meni....nisan  zadnji san test dobio 2...al san prije toga ima 3 jedinica pa me nije moga pustit....i morann  sredit sad omjere ...i jos potencije i nekih  7 formula..

17 godina
neaktivan
Matematika Omjeri Pomoć!

evo samo da vas obavjestim proša sam  omjere sam zna za 5....doša do pola i kaže on   ajde vidim da to znaš...i pita me još formulu jednu i potencije, potencije sam malo štopa al san ugl proša...eto zahvaljujem na pomoći!

može LOCK!

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.7.2009 18:48 (El Maniachi).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice