sad mi se brzo bliži popravni ispit iz matematike 1 razred srednje škole....pa me zanima....možete li mi pomoć u omjerima!?!?
kako izračunat ovo:
7:6 i 9:5
i
ovo
2:3 i 4:5 i 6:7
...ili ako ima nekih tutriala na netu bilokakava pomoć je dobrodošla!
sad mi se brzo bliži popravni ispit iz matematike 1 razred srednje škole....pa me zanima....možete li mi pomoć u omjerima!?!?
kako izračunat ovo:
i
ovo
šta tu točno treba izračunati? daj text zadatka?
formiraj produženi omjer iz sljedecih jednostavnih omjera!
kako izračunat ovo:
i
ovo
malo mi je nejasno, ali možda je to to:
produženi omjer od 7:6 može biti 35:30; samo pomnožiš sa istim brojem oba broja.
od 9:5, je 45:25.
imaš kakva rješenja?
kako izračunat ovo:
i
ovo
1 1/6:1 i 1 4/5:5
1:1 1/3 i 1:1 1/5 i 1:1/7
Ja se ni ne sjećam da smo to radili u 1. srednje... Zbog toga si pao???
http://www.unizd.hr/LinkClick.aspx?fileticket=hNx1SaS7d84%3D&tabid=364&mid=840
Imaš sigurno u udžbeniku jedan primjer pa prvo pogledaj njega ako nema potraži u bilježnici (uz uvijet da si i pisao nešto vezano uz gradivo u tu bilježnicu) a ako niti tamo stvarno nema onda ak te to pita na popravnom tuži ju upravi vodovoda jer niste to radili...
Bar se za popravni skoncentriraj ak ti je stalo proći razred odi uči a nemoj tu visit po temama i samo mi sad molim te nemoj reć da si došao samo na ovu jer mislim da onda nemamo o čemu razmišljati...
Pouka: samo radom ćeš proći taj popravni a ne ako ti budu drugi sve riješavali, znam da neznaju svi sve i da neznaš pa pitaš ovdje druge ako netko neto zna ali postoje i instrukcije koje su ti puno sigurnije od odgovora sa foruma jer kad bi ovo bila škola onda bih ja bio učenik 24/7.
znaci to ovako iđe:
2:3 i 4:5
(2*4):(3*4)i(4*3):(5*3)
8:12 i 12:15
8:12 :15
tako ispada na kraju..
znan ja to sve samo ako neko zna da me uputi..ic cu ja sad za 2h na instrukcije pa sam samo upita da malo pomogne netko ako zna!
Instrukcije vjerojatno plaćaš a i kao ne plaćaš ideš tamo da ti prof./student/ica objasni ono što neznaš i zbog čega imaš popravni. Tamo moraš pitati sve kaj ti nije jasno a i onaj link koji je netko stavio mi se čini kao dobr objašnjen. (Napominjem da sam samo preletio pogledom preko toga.)
ne ne plaćan instrukcije jer mi susjeda profesorica i pridaje u istoj skoli u koju ja idem samo ona bas ne pridaje meni....nisan zadnji san test dobio 2...al san prije toga ima 3 jedinica pa me nije moga pustit....i morann sredit sad omjere ...i jos potencije i nekih 7 formula..
evo samo da vas obavjestim proša sam omjere sam zna za 5....doša do pola i kaže on ajde vidim da to znaš...i pita me još formulu jednu i potencije, potencije sam malo štopa al san ugl proša...eto zahvaljujem na pomoći!
može LOCK!