Korupcija

poruka: 37
|
čitano: 7.054
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: Korupcija
momak kaže...

.... uskok nešto pokušava ali sve su to relativno male ribe, treba korupciju prvo iskorjeniti u vladi pa onda dalje.
 pa nebi onda nitko ostao da naprave takvu čistku

a je uskok nešto ko pokušava, al teško je to u takvoj državi...al nisu ove male ribe problem, nego je problem s velikim ribama, kojima se nitko ne može približit, a koje slobodno šetaju gradom i okreću po par milja svaki dan
Moj laptop:HP Compaq 6715b, Sempron 3600+
17 godina
neaktivan
Korupcija

Treba mito strogo kažnjavati, napraviti primjer na nekima pa bi ljudi uvidjeli da se ne isplati riskirati posao/slobodu za 500-1000€

Zatvorite prozore. linuxzasve.com
17 godina
neaktivan
Armor kaže...

Naravno da postoji, uvijek je postojala i uvijek će postojati.

Svaki samostalan čovjek koji je nekad nešto trebal obaviti ne vjerujem da barem jednom to nije napravio onako, ubrzano.

Ubrzano, pod to mislim na sljedeće stvari, tj. neke primjere;

1) Idete u inozemstvo, nemate putovnicu ili je istekla, vremena nemate jer u suprotnom gubite svoje interese. Imate nekog "svog", ili nekog frenda od vašeg frenda ili strinu koja poznaje "tipa". Znači uhvatite svoju "špagu" i s čovjekom/ženom dogovorite se kako bi vaša putovnica stigla prije normalnih rokova. Tražio/la vas taj nadležni nešto za uzvrat ili ne, vi ćete mu/njoj svejedno nešto "nabaciti"  = korupcija- vama odgovara

2) Bolesni ste, na pregled trebate čekati 4 mjeseca (istinito i žalosno ali tako je kod nas) no tada shvatite da vam od kuma sestrična radi na "Rebru" kao medicinska sestra. Nazovete je, ona dogovori s doktorom i možete doće za 5 dana= korupcija-vama dobro

3) Upisujete se na fakultet, niste/ne možete prijeći zadani prag. Shvatite da je od vašeg 3. susjeda žena, sestra od neke savim treće profesorice s tog fakulteta. Nazovete, dogovorite se, stvar riješena=korupcija-vama dobro

Eto to su samo 3 primjera iz stvarnog života, iz svakodnevnice. Ima ih još puno ali ko bi sve nabrojio.

Uglavnom, svi ti primjeri korupcije (u raznim oblicima) vama su dobronamjerni i sami ste ih tražili/trebali.

U veće korupcije koje postoje ali mi na njih ne možemo utjecati, neću se miješati.

@mali.ivica87

Ak ti ne paše u Hrvatskoj, Slovenija je blizu, a ne trebaš ni putovnicuNamigiva

tvoji primjeri nisu korupcija, vec nepotizam
jesti i spavati
17 godina
protjeran
Korupcija

Narod ima onakvu vlast kakvu zaslužuje i kakvu je birao. "I ja bi krao da sam na vlasti" razmišlja građanin RH. Problem je u društvu. Društvo tolerira takav način ponašanja. Vrana vrani oko ne vadi, ako netko misli da če netko od političara pokrenuti nešto u vezi korupcije ili općenito organiziranog kriminala u Hrvatskoj ("Ja ne mogu utjecati na sudstvo", "Institucije moraju raditi svoj posao") grdo se prevario, ili je preveliki optimist. Liječnićka, sudsko-odvjetnička, politička mafija i lobisti rade što žele u Hrvatskoj. Pa neće lopov zatvoriti lopova. Mislim ono, političari ne mogu svojom plaćom dokazati sve silne vile i ostala materijalna dobra koja su si priskrbili. A i oni koji su kao "legalno" stekli veliku dobit, stekli su je svojim vezama pa dobivali državne poslove bez javnih natječaja itd. Tako je to kada se država pretvori u privatnu prčiju nekolicine političkih močnika i ostale bagre koja ide uz to. Jadno je to kada ovakva zemlja poput Hrvatske mora uvoziti hranu a imamo plodne zemlje i resursa da bi mogli prehraniti 20 miljuna stanovnika. Evo primjera korupcije u gospodarstvu, jer što bi drugo moglo biti?

Pa da. Hrvati su lijeni. Ili neki od radno sposobnih su si namjestili lažnu invalidnu mirovinu, po mogućnosti ratnu (da glumataju Ramboe po kafićima a oni koji su se stvarno borili, da prekopavaju po smeću ili moljakaju Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti (kako gordo to zvuči)). Trebamo uvesti Kineze, Arape, crnce, biti mala Francuska i onda objesiti zimmer frei, sjesti pod palmu i uživati.Outsourcing: There is always someone that will do it cheaper. Podijeli i vladaj, školski primjer vladanja budalama.Koja država osim Hrvatske može podnijeti ovako veliku birokraciju kakvu mi imamo? Rascjepkali su Hrvatsku na tisuće malih općinica i gradova i time napravili ovisnike o vlasti (glasaćku mašineriju). Svako selo ima svojeg gradonačelnika.

I ona fora sa saborskim mirovinama, katastrofa:

• Saborski zastupnici imaju pravo na odlazak u mirovinu sa napunjenih 55 godina za muškarce i 50 godina za žene ukoliko su odradili 2 godine i 1 dan mandata u Hrvatskom Saboru (uz minimum 20 godina radnog staža)
• Visina mirovine računa se na osnovi ZADNJE isplaćene plaće.

Privilegiranost. Još bi to mogao probaviti, da rade svoj posao i da rade za dobrobit Hrvatske države i Hrvatskog naroda.

Armor kaže...

Tako je. Oni koji mogu i imaju prilike će otići vani. Govna neka ostanu i neka se uguše u svojem smradu kojeg su nagomilali u ovih 17 godina samostalnosti. Idemo dalje
Zemlja smo velikog potencijala, samo treba imati viziju, ne proviziju.
Možda, kada se največi igrači u Hrvatskoj dovoljno nakradu, pa još kada stranci pokupuju sve živo i neživo što mogu u Hrvatskoj, možda če onda početi razni projekti za razvoj Hrvatske u prosperitetnu "zemlju znanja" NOT. Ili onog "znanja" kojim se samo uljepšava statistika bez nekih realnih rezultata koji bi bili korisni za napredak Hrvatske bez "odljeva" mozgova. Ili Hrvati žele biti sluge, konobari, zabavljači. Ne trebamo znastvenike, ne trebamo industriju. Trebamo, evenju molove (teško izgovaram tu riječ, muka mi je od nje), lounđe barove, šopove...potrošačka stoka.

Developers,developers,developers...coming and coming and coming...
17 godina
neaktivan
the_tux kaže...

.

Armor kaže...

Tako je. Oni koji mogu i imaju prilike će otići vani. Govna neka ostanu i neka se uguše u svojem smradu kojeg su nagomilali u ovih 17 godina samostalnosti. Idemo dalje
Možda, kada se največi igrači u Hrvatskoj dovoljno nakradu, pa još kada stranci pokupuju sve živo i neživo što mogu u Hrvatskoj, možda če onda početi razni projekti za razvoj Hrvatske u prosperitetnu "zemlju znanja" NOT. Ili onog "znanja" kojim se samo uljepšava statistika bez nekih realnih rezultata koji bi bili korisni za napredak Hrvatske bez "odljeva" mozgova. Ili Hrvati žele biti sluge, konobari, zabavljači. Ne trebamo znastvenike, ne trebamo industriju. Trebamo, evenju molove (teško izgovaram tu riječ, muka mi je od nje), lounđe barove, šopove...potrošačka stoka.

Možda. Postoji i nešto što se zove pohlepa. Igrači koji trenutno kradu krast će dok su živi ili dok ih se ne strpa iza rešetaka. S obzirom da pravni sustav ne funkcionira (kao ni samo gospodarstvo a imamo pravnika i ekonomista da neznamo kud bi s njima) opcija sa rešetkama otpada. Neka pravni dio profunkcionira i to će biti dobar početak.
Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
17 godina
neaktivan
PROTECTOR kaže...
the_tux kaže...

.

Armor kaže...

Možda. Postoji i nešto što se zove pohlepa. Igrači koji trenutno kradu krast će dok su živi ili dok ih se ne strpa iza rešetaka. S obzirom da pravni sustav ne funkcionira (kao ni samo gospodarstvo a imamo pravnika i ekonomista da neznamo kud bi s njima) opcija sa rešetkama otpada. Neka pravni dio profunkcionira i to će biti dobar početak.

Da bilo što u ovoj državi profunkcijonira to bi bio dobar početak...

Nemojte se zamarati oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade
17 godina
protjeran
Korupcija

Istina mlada smo drzava, al to ne opravdava cinjenice, i nije izgovor za s(t-r)anje u Drzavi!!!!!!

Mozemo mi bolje..

Zlo i Naopako
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice