Evo,neki dan sam bila kod frenda koji si je playstation 2 spojio na komp,a ima i televiziju..mene zanima zna li možda netko kako se to radi??Htjela bih si i ja spojiti PS2 na komp,a da i imam TV..pa ako netko zna,neka mi proba objasnit..
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Možda ovdje nađeš ono što te zanima.Mislim da ti treba neki adapter ako nemaš tv karticu.
http://www.techspot.com/vb/all/windows/t-3862-PS2-Output--Monitor-How.html
ja spajam neke konzle preko tv kartice neznam što tvoj frend koristi
Ja ću probat. Dakle, prvo trebaš imati na pc konfiguraciji spojen TV Tuner sa Videom Captureom na PCI ili USB. Sa konzolom PS2 imaš analogni video kabel. Za video je žuti cinch a za zvuk je bijeli i crveni (vidi sliku).
To spojiš na TV tuner koji je spojen na PC-u, obrati pozornost na boje. Moraš svaki cinch po boji spojiti na istu boju.
Nakon toga trebaš imati neku aplikaciju tipa Cyberlink Power Cinema gdje na njoj trebaš naznačiti analogni pristup na karticu.
Uz Tv Tuner dobivaš i aplikaciju za koja baš nije neko najbolje rješenje ali za prvu ruku služi svrsi.
I jasno trebaš instalirati sve potrebne drivere koje dobiješ uz Tv tuner.
I upališ PS2 i igraš svoje omiljene igre, enjoy!
E,sad...možeš još malo pojasniti( autorica teme)...zašto bi spajala na računalo PS2????
isto ti je igro na kompu ili na tv-u..!
Pitam zato,jer vjerojatno hoće koristiti zaslon računala umjesto TV-a,
a to se može postići i na drugi način.
Dovoljno je spojiti PS2 na neki DVD player koji ima i VGA izlaz.
I onda zaslon kompa na DVD player preko tog VGA izlaza i to je to.
najvjerojatnije frend ima tv karticu... ali puno je jednostavnije spojiti na monitor direktno a ne preko kompa.
E,sad...možeš još malo pojasniti( autorica teme)...zašto bi spajala na računalo PS2????
Pa daj onda spoji prek dvd-a na zaslon od kompa i stvar riješena
da, a kako spojit preko dvd-a???
da, a kako spojit preko dvd-a???
tri chinc-a u dvd kabal od monitor isto u dvd i cepas
ako ti je novi monitor imas DVI-VGA konvertor.Ja sam to dobio uz grafu
Tako je Lord Vader.Recimo,ja sam spajao samo DVD player na zaslon...
no isto tako se onda može i playstation spojit na DVD,a ovaj na monitor i to je to.
ja bi takoder htio spojit ps2 na monitor ali neznam kako?jel mogu preko onog S-video na graficki kartici,imam onaj neki kablic?kako onda kad to zastekam?gdje ima neka opcija za alalog da se to pokrene?
ja bi takoder htio spojit ps2 na monitor ali neznam kako?jel mogu preko onog S-video na graficki kartici,imam onaj neki kablic?kako onda kad to zastekam?gdje ima neka opcija za alalog da se to pokrene?
S-Video na GPU je da tv spojiš na komp pa da ti bude kao monitor evo ovako uzmeš najobićniju tv karticu za PCI ulaz uštekaš pokreneš komp driveri sve ono što treba nakraju uzmeš onaj žuti činč kabel tj. koji si dobio uz soni da uštekaš u tv onaj crveni bjeli i žuti i taj žuti ide u tv karticu a ona 2 crveni i bjeli ima adapter u kojki se uštekaju ta dva i onda uštekaš u mbo i eto ti ps 2 na kompu i moš snimat kako igraš!