Kako podesit monitor najbolje?

poruka: 11
|
čitano: 4.856
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
pitanje

kako najbolje namjestiti monitor da što manje glava boli ?

dali veča ili manja rezolucija?

koliko Hz?

.......

16 godina
RE: Kako podesit monitor najbolje?
rezolucija nije bitna...a hz stavi na 75 :)
17 godina
moderator
c0x0x kaže...

kako najbolje namjestiti monitor da što manje glava boli ?

dali veča ili manja rezolucija?

koliko Hz?

.......

Nisi dovoljno precizan. Govoris o CRT monitoru? Sto vise frekvencija osvjezavanja (minimalno 85) - a to za sobom cesto vodi do nize rezolucije.
17 godina
neaktivan

Kod CRT monitora uvijek postavi na maksimalnu frekvenciju osvjezavanja, i rezoluciju koja ti pase (obicno je to za 17" monitore 1024x768 px, a za 19" 1280x1024 px): Rezoluciju za LCD uvijek postavljas na nativnu vrijednost.

17 godina

Ja sam jednom stavio na 100Hz i riknula grafa,ali oči nisu nimalo boljele.

Jel itko na T220 na 1680x1050 koristi 75Hz?

MSN i e-mail - drazen016@net.hr
17 godina
neaktivan

U Samsungovim manualima pise da je optimalna rezolucija za njihove LCD monitore 60 Hz.

" The optimal refresh rate (also called the Vertical Frequency) for all Samsung LCD monitors is 60 Hz, regardless of resolution"

17 godina

Znam to je i maximalna dozvoljena frekvencija za namjestit, ali preko ccc-a možeš forsirat 75Hz i više.

MSN i e-mail - drazen016@net.hr
17 godina
neaktivan

Sumnjam da ces nesto postici, ipak je to LCD, ja ne bih da sam na tvom mjestu. Ja koristim Philips 200WS 1650x1050@60Hz i ne vidim potrebu za vise.

17 godina
protjeran

evo da sada pitam jer mi monitor dolazi u ponedeljak pa da onda ne otvaram temu i ne dosadujem u ostalim, evo uzeo sam samsung 2333sw i sada mene zanima kako podesiti ostrinu i sl, vidim hyperion da imas t220 to su skoro pa isti monitori pa...

Sva pitanja u vezi steam-a obratite se meni na pp... :D, ovo je sukladno pravilima ;) da se locka nespavalice i birc 90% spamera bi bilo u depresiji, a ako si medu onih 10% stavi ovo u potpis!
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.5.2009 21:25 (deja_vu).
16 godina
neaktivan
autorov komentar

stavio sam na 75Hz i fullHD 

17 godina
moderator
c0x0x kaže...

stavio sam na 75Hz i fullHD 

Znaci imas LCD? Onda slobodno mozes staviti na 60 Hz. A glava boli najcesce zbog prejake ili preslabe svjetline monitora. Kad imas puno svjetla u prostoriji ili ti izvana dolazi puno svjetla, onda svjetlinu na monitoru jako pojacaj (imas u izbornik presete Game i Dynamic koji su prilicno intenzivni). Navecer, kad ima manje svjetla, stavi na Internet ili Text. I stvar rijesena. Takodjer, nabavi si nekakvu stolnu svjetiljku i stavi je iza monitora, da svijesli u zid iza monitora (nadam se da iza monitora imas zid) - ovo ce smanjiti naprezanje ociju u mracnijim svjetlosnim uvjetima.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice