Hrvatska Politika zaključana tema

poruka: 68
|
čitano: 13.546
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Hrvatska Politika
zeroname kaže...

Zar ne vidiš da je moj post ironičan zato sam i dodao prefix tzv. uspješne poduzeznike (znate na šta mislim)

To nije prefix, ni prefiks nego pridjev

Samo su dva tipa ljudi na ovom svijetu – dobri i loši. Dobri bolje spavaju, ali čini se da loši više uživaju u satima kad su budni. Woody Allen
13 godina
neaktivan

Nisam za to, da se nikoga ubija, već samo treba promijeniti aktualni sustav i postaviti drukčija pravila, pravila, da onaj tko stvara dobije najveći dio kolača. Vi govorite o uspješnima. Prema čemu se mjeri uspješnost? Jesu li uspješni bogati vlasnici firmi, koji uopće ne rade (za njih rade profesionalci - menađeri, inžinjeri, stotine marljivih radnika, itd.), već slažu milijarde na svoje tajne račune i po svijetu se bahato ponašaju i razbacuju s tuđim novcima. Ovdje moramo objasniti što je kapitalista. Privatni poduzetnik, koji radi sam ili uz pomoć članova svoje obitelji, nije kapitalista. To su ljudi, koji se samzapošljavaju i brigaju o život. Problem je u tima, za koje rade radnici raznih profila i od čijeg rada (odnosno rezultata rada) taj kapitalista živi. To bi trebalo zabraniti i učiniti da se višak vrijednosti ne odlijeva do džepova pojedinaca, već da se taj višak vrijednosti ulaže u društveno korisne i napredne projekte, koji će zaposliti dodatne radnike i donijeti društvu prosperitet. Tako bi svatko živio dobro a ne samo pojedinci.

16 godina
neaktivan
papaveri kaže...

Nisam za to, da se nikoga ubija, već samo treba promijeniti aktualni sustav i postaviti drukčija pravila, pravila, da onaj tko stvara dobije najveći dio kolača. Vi govorite o uspješnima. Prema čemu se mjeri uspješnost? Jesu li uspješni bogati vlasnici firmi, koji uopće ne rade (za njih rade profesionalci - menađeri, inžinjeri, stotine marljivih radnika, itd.), već slažu milijarde na svoje tajne račune i po svijetu se bahato ponašaju i razbacuju s tuđim novcima. Ovdje moramo objasniti što je kapitalista. Privatni poduzetnik, koji radi sam ili uz pomoć članova svoje obitelji, nije kapitalista. To su ljudi, koji se samzapošljavaju i brigaju o život. Problem je u tima, za koje rade radnici raznih profila i od čijeg rada (odnosno rezultata rada) taj kapitalista živi. To bi trebalo zabraniti i učiniti da se višak vrijednosti ne odlijeva do džepova pojedinaca, već da se taj višak vrijednosti ulaže u društveno korisne i napredne projekte, koji će zaposliti dodatne radnike i donijeti društvu prosperitet. Tako bi svatko živio dobro a ne samo pojedinci.

Znači netko tko radi sam i vidi da je tržište veliko nebi trebo proširit posao da ne postane "kapitalista"??? 

Pa normalno da on uzima najviše novca kad je sve sam pokrenuo!!! 

"Budimo zahvalni budalama.  Da ih nije bilo, mi ostali ne bismo uspeli." Mark Twain

Samo su dva tipa ljudi na ovom svijetu – dobri i loši. Dobri bolje spavaju, ali čini se da loši više uživaju u satima kad su budni. Woody Allen
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.3.2013 16:30 (cuspajz).
13 godina
neaktivan

To ako je nešto pokrenuo, pripadala bi mu za to pravična naknada za uloženi rad i to je sve. Bez radnika nebi ništa učinio i bio bi nitko i ništa. Samo uz pomoć radnika on postiže rezultate. Radnici mu stvaraju višak vrijednosti i otplaćuju kredit kapitalisti, koji je kapitalista podigao, kako bi pokrenuo nešto. Zbog toga su radnici de facto vlasnici svega a ne kapitalista. Kapitalisti pripada samo naknada za rad, ukoliko on osobno radi zajedno sa radnicima i to prema uloženom radu i njegovoj vrijednosti. Nikakva doživotna renta nije pravična, jer to prelazi u sferu parazitizma a to svako društvo uništava.

17 godina
Hrvatska Politika

Ima nesto u ovom liku....

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.3.2013 7:21 (lovac82).
14 godina
protjeran
Hrvatska Politika

Nasi politicari vec odavno ne rade za one koji ih placaju i od koga su izabrani (narod), vec rade za interese stranih korporacija i banaka.

Ta situacija u kombinaciji s gubitkom monetarnog suvereniteta (od 1994.-e) pokazala se fatalnom za HR.

Medutim svu krivnju prebacivat na politicare je apsurdno jer nakon sto smo vidjeli na djelu i jedne i druge, narod 

jos uvijek ne koristi mozak prilikom zaokruzivanja listica na izborima.

Vec i vrapci na grani kuze da su jedni i drugi lijeva i desna noga jedne politicke struje, medutim to se ne moze reci 

i za glasacko tijelo u Hrvatskoj.

EDIT:

Nije iz Hr, ali tice se sviju nas;

Voda$

Kao što potpuno ne poznajemo čovjeka ako imamo samo predodžbu o njegovoj vanjštini, tako ne poznajemo ni svijet koji nas okružuje ako o njemu znamo samo ono što nam objavljuju fizička osjet
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.3.2013 9:27 (Bugzapper).
17 godina
Bugzapper kaže...

Nasi politicari vec odavno ne rade za one koji ih placaju i od koga su izabrani (narod), vec rade za interese stranih korporacija i banaka.

Ta situacija u kombinaciji s gubitkom monetarnog suvereniteta (od 1994.-e) pokazala se fatalnom za HR.

Medutim svu krivnju prebacivat na politicare je apsurdno jer nakon sto smo vidjeli na djelu i jedne i druge, narod 

jos uvijek ne koristi mozak prilikom zaokruzivanja listica na izborima.

Vec i vrapci na grani kuze da su jedni i drugi lijeva i desna noga jedne politicke struje, medutim to se ne moze reci 

i za glasacko tijelo u Hrvatskoj.

EDIT:

Nije iz Hr, ali tice se sviju nas;

Voda$

Bas sam to neki dan vidio na tom bundestagu...... jbt za popi**diti s obzirom na to da je ljudsko tijelo prakticki sastavljeno od vode i da ne mozemo izdrzati dulje od par dana bez vode dok se bez hrane vec moze na dulje vrijeme ali oni tamo (DE) vec goooodinama ne piju vodu iz slavine kako god okrenes, tamo se vrti vrlo dobra lova s vodom u plasticnim bocama. Da ne govorimo o tome da se vise provjerava voda iz slavine nego ova iz plasticnih boca, cinjenica je da voda u bocama cesto bila losija od one iz slavine. Nekada je jedna marka vrijedila cijelo bogatstvo, danas si s jednim eurom na prosjackom stapu...... vecina (gradani tamo) su pozalili sto su usli u EU (ne racunam sada tamo neke mlade kojima je jedini smisao ta granica, carine i sl).

Sto se tice nas.... tocno tako, problem je sto ce svejedno vecina glasati opet za HDZ ili SDP bez obzira na to sto nemaju neke koristi od njih, nema nam pomoci. Jedni i drugi su imali vise puta priliku dokazati se ali mislim da je dosta vise, treba ih se kloniti jednom za svagda. Ja bih radije glasao za neke nove i riskirao nego opet za iste stare face pod "novim" programom.

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
18 godina
moderator
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice