Hrvatska Politika zaključana tema

poruka: 68
|
čitano: 13.547
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Hrvatska Politika

Socijalizam, odnosno komunizam je sigurno pravedni sustav. Taj sustav tretira ljude kao braću (slično kršćanskim principima, kojih se nažalost crkva u praksi ne drži). Taj sustav unosi jednakost među ljudima, međuljudsku suradnju i solidarnost. Kapitalizam generira nejednakost među ljudima, natjecanje, prijevare, mafijanštinu, itd., umjesto suradnje i kvari međuljudske odnose. Socijalizam bi morao biti u cijelom svijetu da bi funkcionirao. U konkurenciji sa kapitalizmom ne može opstati ali ne zato, što nije dobar, nego iz jednostavnog razloga. Npr. jedna firma kapitalističkog tipa funkcionira po principu isplativosti. Kapitalista radi samo ono što mu se isplati, što mu donosi profit. Nasuprot tome, društvena firma se organizira u cilju općeg dobra, da se zaposli ljude, neovisno da li se to isplati ili ne. Znam kod nas firmi na određenim područjima, gdje to ekonomski nije isplativo, ali su u onom sustavu ipak ustrojene i funkcionirale su (i još neke funkcioniraju, što je dobro, inače bi se mnogo ljudi već iselilo). Ljudi su bili zaposleni, imali su sigurnost i ostajali su doma. Nisu morali bježati po svijetu, ukoliko to nisu sami htjeli. Socijalizmu je bio cilj održati punu zaposlenost. Znači, to je bio sustav za ljude i radi ljudi. Sigurno da se takvo gospodarstvo ne može uspoređivati sa kapitalističkim po efikasnosti, ali se može uspoređivati po vrijednostima u odnosu na narod. Bitno je zadovoljstvo i sigurnost naroda a ne profit. To moramo shvatiti. Imate danas mnogo bogatih država ali je narod siromašan. Npr. u USA 30 miliona ljudi žive na rubu egzistencije. Nemaju zdravstveno osiguranje. Kopaju po kontejnerima. Samo se o tome kod nas ne govori, niti će te to vidjeti u serijama, koje pokazuju lažni sjaj. Drugu stranu medalju nećete vidjeti. Na Kubi su ljudi zadovoljni, jer još žive generacije, koje pamte kako su robovali za vrijeme diktatora Batiste. Sada se osjećaju ljudima. Ipak bi živjeli mnogo bolje, da nisu pod dugogodišnjom blokadom. Tako je i u Sjevernoj Koreji. Nama mediji lažnu sliku stanja u svijetu. O tome bih mogao dugo pisati. Mi smo krivo informirani o mnogo stvari, koje se događaju po svijetu.

16 godina
neaktivan
papaveri kaže...

Na Kubi su ljudi zadovoljni, jer još žive generacije, koje pamte kako su robovali za vrijeme diktatora Batiste. Sada se osjećaju ljudima. Ipak bi živjeli mnogo bolje, da nisu pod dugogodišnjom blokadom. Tako je i u Sjevernoj Koreji. Nama mediji lažnu sliku stanja u svijetu. O tome bih mogao dugo pisati. Mi smo krivo informirani o mnogo stvari, koje se događaju po svijetu.

Jesi ti bio u Kubi i tamo ispitivo ljude jesu zadovoljni ili nisu?

Pa kad je u Sjevernoj Koreji tako dobro zašto se ti onda tamo ne odseliš, nego gubiš vrijeme u ovoj napaćenoj Hrvatskoj...

Samo su dva tipa ljudi na ovom svijetu – dobri i loši. Dobri bolje spavaju, ali čini se da loši više uživaju u satima kad su budni. Woody Allen
18 godina
odjavljen
Hrvatska Politika

Komunizam je dobar, ali vrlo ga je tesko uvesti kao 100%-tnog zato jer su ljudi na vlasti i opcenito u drustvu zeljni moci i love, pa se tako redom poremeti cijela koncepcija.

Kapitalizam bi bio dobar da se ogranici abnormalno bogacenje pojedinaca i iskoristavnje radnika. Iako su neki milijarderi tipa Bill Gates zaradili novac iskljucivo svojom sposobnoscu opet nije u redu da samo jedan covjek ima toliku kolicinu novaca da doslovno moze vratiti javni dug jedne drzave (Hrvatske). Opcenito nije normalno da netko ima toliko novaca da ga fizicki ne moze opipati, dok netko doslovno nema za pol kruha i litru mlijeka.

http://isvijet.com.hr
13 godina
neaktivan
Hrvatska Politika

Niti jedan sustav nije dobar zato jer njime ljudi upravljaju.

17 godina
neaktivan
Da, ali u teoriji...u praksi je drugačija situacija jer prirodna selekcija se primjenjuje u (gotovo) svemu-jaki opstaju, slabi ne, a ljudima je u prirodi da vrše sebi bitno, imaju vlastite prioritete itd. Ljudi kao jedinke nisu jednaki, te ne mogu biti tretirani potpuno jednako što komunizam i socijalizam zagovaraju. Usto, kapitalizam potiče konkurentnost koja je kroz nedavnu povijest donijela mnoga otkrića, izume, dostignuća i dovela nas gdje smo sad.
Ukoliko misliš na poslove u SFRJ, tu je bilo svacega, pa i zaposlenih bez potrebe i kvalifikacije, korištenja raznih državnih materijala i alata u privatne svrhe itd.
Bježanje iz RH nije posljedica kapitalizma nego domaće vlasti u zadnjih 20ak godina.
(Ne)sigurnost nije loša posljedica samo kapitalizma nego "pokvarenog" morala zbog utjecaja raznih medija i trendova koji se promoviraju na sve strane.
SAD je priča za sebe, ali pogledajte npr. što rade s naftom. ;)
Da, na Kubi su napredovali, ali nisu nastavili napredak (ako se može smatrati napretkom) kao ostali narodi, te su (za većinu) "zaostali". Nisam dovoljno informiran o općem stanju pa necu ni dalje komentirati.
Što se tiče S. Koreje ili Kube: ukoliko ne znaš za bolje-bit će ti dobro kako i jest. Nemam dovoljno saznanja da bi govorio kako im je, ali mediji pišu i o kanibalizmu kao posljedici gladi u S. Koreji što je poprilično loše.
Nadalje, sposobni ljudi imaju pravo dobiti ono što mogu, a komunizam i socijalizam to ograničavaju za pogodovanje narodu. Ps. Socijalizam i komunizam nisu istoznacnice...
17 godina
neaktivan
OBO: ljudi moraju upravljati, tko će drugi? ali da odluke provodi računalo (vođeno čistom logikom) je još neostvariva ideja.. malo smo off topic :)
13 godina
neaktivan

Ljudi psihofizički nisu jednaki. To je istina. Ali ako je netko psihofizički nadareniji od drugog, to ne znači da te svoje kvalitete mora iskoristiti da bi iskorištavao slabije od sebe i činio im loše stvari. Ako bi išli vašom logikom, onda bi socijalna revolucija bila opravdana, jer se onda ti slabi mogu udružiti i pobiti svoje neprijatelje. Zašto onda kritiziraju Staljina, što je neprijatelje slao u logore? Ja mislim drugačije od vas. Ljudi se moraju međusobno pomagati a ne biti neprijatelji. Ukoliko to ne bude moguće, moramo se organizirati i svoja prava tražiti silom. Što se tiče Kube, tamo sam bio svojevremeno i ljudi su tamo veseli i prema anketama narodu nije prioritet promjena sistema. U Koreji nisam bio ali ne vjerujem medijima u vlasništvu onih, koji su protivnici tog sistema. I Kuba i Koreja su u blokadi, pa ne bi bilo ni čudno da imaju određenih problema. Nijedna zemlja na svijetu ne bi mogla izdržati blokadu. U bivšem sustavu nije sve bilo idealno. To je tek bio početak prelaska iz kapitalizma u komunizam. Ali u svakom slučaju je u onom sistemu za narod bilo tisuću puta bolje, nego li je to u ovom. To nitko ne može opovrgnuti. To nam ukazuje praksa. Vi govorite, za to su krive vlade u posljednjih 20 godina. Kriza ali nije samo kod nas. Kapitalizam propada svugdje. Vi samo vršite analizu kapitalizma u par razvijenijih kolonijalnih država. Pogledajte stanje u ostalim kapitalističkim zemljama. S vašom logikom bi smo onda mogli i za socijalizam reći, da su za to bili krivi ljudi na terenu, koji su sabotirali sustav. Ja promatram stvari prema osnovama a prema tome je komunizam društvo bliske budućnosti, jer kapitalizam u svijetu proizvodi apokalipsu.

17 godina
neaktivan
Ne moraju nikome činiti zlo (u povecem dijelu slučajeva ne cine), ali da koriste njihov rad i usluge radi svog bogaćenja-mogu. Za iste te usluge i rad su ljudi plaćeni i nitko ih ne tjera da rade ( ima iznimki u par zemalja). opravdanost i sposobnost nisu isto-grupa slabijih može pobijediti jače, ali gdje bi ih to dovelo? Gubitak "nadarenijih" je loša stvar za društvo, a ne dobra, jer oni zasad vode društvo u napredak.
za razvoj društva bitan je daljnji napredak.
Ja ga ne kritiziram, kao ni neke druge vođe iz WW2, ali se ne slažem u potpunosti s njihovim politikom.
Vrlo je dobro da imate vlastito mišljenje, inače bi bili Borg. :)
Ljudi trebaju biti prijateljski nastrojeni u socijalnom životu, ali na tržištu konkurencija je dobra.
Dio problema oko "sljedeceg" režima je taj da su Marx i Engels prezentirali ideju komunizma (kasnije su se razvile razne varijante) i to je bio kraj. Što ako komunizam ostane samo utopija? Što ako se ljudima ne svidi nakon nekog vremena? Što ako se desi scenarij iz djela 1984 Orwella?
Moguć razlog, potrebno provjeriti informacije.
Ne možete tvrditi da bi u "pravom" komunizmu bilo bolje ako niste iskusili navedeno.
dosta nesposobnih ljudi drži vlast u državama, a ja gledam gdje su sposobni i pokazujem primjer dobre vlasti kakva bi trebala niti i naša.
Tko je "sabotirao" SFRJ? Za stanje danas su odgovorne brojne afere, kriva ulaganja, privatizacija, loša uprava itd. i to je valjda svima jasno...
Društvo se već 50ak godina medijski odgaja za odbojnost fašizmu, komunizmu i socijalizmu (da se uvrstiti i konzervatizam), te su šanse za revolucionarne pokrete potpune promjene sve manji, al opet loše stanje zahtjeva promjene koje se ne moraju dogoditi.
Kapitalizam ne proizvodi apokalipsu nego selekciju.
13 godina
neaktivan

Ta "selekcija" u mnogo slučajeva vodi ka rasnoj, spolnoj, vjerskoj i drugoj nejednakosti i podvajanju ljudi. Sposobni ljudi u većini slučajeva nisu kapitalisti u onom smislu kako ih vi gledate. Većinom je to skup mafijaša, koji nemaju nikakvih moralnih ni drugih principa. Oni potom angažiraju stručnjake, koji rade za njih. Radnik, koji stvara novu vrijednost nije plaćen za svoj rad, zato što se novostvorena vrijednost odlijeva u privatne tajne račune i postaje mrtvi kapital a ljudi gladuju. Ti mafijaši po svijetu rasipaju novce na gluposti a narod nema za kupiti osnovne životne potrepštine. U mnogo slučajeva bi se, da je socijalizam, višak vrijednosti mogao usmjeriti u napredne svrhe. Ovako je prepušten pojedincima, koji ga upotrebljavaju za svoje osobne hireve. Po meni nije bitno kako će se novi sistem budućnosti zvati. Bitno je, da se uspostavi kvalitetniji sistem, koji će biti usmjeren za opće dobro svakog pojedinca. Ti, koje nazivate sposobni, bi se trebali zauzesti za takav sustav, ako su sposobni. Ovakav sustav, kakav danas djeluje razara sve. Molim vas, zar ne živete u sadašnjosti? Zar ne vidite, što se događa u svijetu? Ovakva politika ne vodi nikamo! Vodi nas prema nemirima, ratovima i tko zna gdje. Uglavnom ne vodi ka dobru. Marx i Engels su bili učeni ljudi, koji su mogli lijepo živjeti na račun drugih ali su ostavili sve svoje osobne probitke i posvetili se pomoći slabima i obespravljenima. Svaka im čast i slava!! Kapa dolje takovim ljudima. To su ti sposobni, koje ja cijenim, jer su svoje sposobnosti upotrijebili za pomoć svima a nisu bili individualisti i egoisti. Takovih kao Marx i Engels je bilo puno a te ljude nitko danas ne spominje, iako su po meni zaslužniji za razvoj društva, nego li mnogo ostalih. Šta će vam cijeli tehnički i tehnološki napredak, ako ljudi neće imati sredstava da to koriste. Što će vam sav sjaj i bogatstvo, ukoliko je nedostupno širokom krugu ljudi? Socijalizam je prekinut a mogao se je razvijati i dovesti nas do pravednijeg društva. To što je prekinut taj proces je za mene najveća greška u povijesti ljudskog roda.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.2.2013 12:35 (papaveri).
17 godina
neaktivan
Što je i očekivano jer se ljudi razlikuju i po tim osobinama.
To je problem državnih institucija i nesposobnosti riješavati takvih problema, a mnogo ograničenja postoji ako se želi nešto riješiti "na brzaka". Smatras li da državni aparat efikasnije rješava takav poslovni i tržišni kriminala da bi kapitalizam bio pravedniji i funkcionalniji?
Upravo tako, opet se vraćamo na problem da vlast drži čovjek koji ima vlastite prioritete i želje, a to se neće lagano promijeniti. Shvaćam to, ali sumnjiv tj. skeptičan sam oko ideje "komunizam-savršeni sustav".
Ne vidite postojanje izuma i otkrića koji su svima poboljšali životni standard kroz zadnjih par stoljeća? Svaka čast brojnim pojedincima na radu i uspjesima, tu nemam ništa protiv. Sve više i više to bogatstvo postaje dostupno širem krugu ljudi.
Mogu stvoritelji ideje komunizma biti uceni, inteligentni, pošteni itd., ali to ne mora značiti da su im ideje savršene.
Definitivno nije najveća greška, daleko od toga.
ja jednostavno ne smatram da ljude treba pošto-poto izjednačavati i podilaziti masi bez valjanog razloga, a također vidim da manifestacija liberalnog kapitalizma baš i ne radi kako narod očekuje.
17 godina
Hrvatska Politika
17 godina
neaktivan
cuspajz kaže...
papaveri kaže...

Na Kubi su ljudi zadovoljni, jer još žive generacije, koje pamte kako su robovali za vrijeme diktatora Batiste. Sada se osjećaju ljudima. Ipak bi živjeli mnogo bolje, da nisu pod dugogodišnjom blokadom. Tako je i u Sjevernoj Koreji. Nama mediji lažnu sliku stanja u svijetu. O tome bih mogao dugo pisati. Mi smo krivo informirani o mnogo stvari, koje se događaju po svijetu.

Jesi ti bio u Kubi i tamo ispitivo ljude jesu zadovoljni ili nisu?

Pa kad je u Sjevernoj Koreji tako dobro zašto se ti onda tamo ne odseliš, nego gubiš vrijeme u ovoj napaćenoj Hrvatskoj...

cuspajz upravo zbog ovakvog razmišljanja " odi tamo ako ti je bolje" nikad nećemo uspjeti, kad ljudima govoriiš da je u inozemstvu bolje dobiješ odgovor pa odi onda tamo ako ti ovdje nevalja i to sa vrlo ironičnim naglaskom. Zašto mi ne bi bili bolji zašto se mi ne bi ugledali na države gdje je bolje.

17 godina
neaktivan
Nema razloga zašto kod nas ne bi bilo bolje, ali baš nam i ne ide...
17 godina
neaktivan
Edge kaže...

Komunizam je dobar, ali vrlo ga je tesko uvesti kao 100%-tnog zato jer su ljudi na vlasti i opcenito u drustvu zeljni moci i love, pa se tako redom poremeti cijela koncepcija.

Kapitalizam bi bio dobar da se ogranici abnormalno bogacenje pojedinaca i iskoristavnje radnika. Iako su neki milijarderi tipa Bill Gates zaradili novac iskljucivo svojom sposobnoscu opet nije u redu da samo jedan covjek ima toliku kolicinu novaca da doslovno moze vratiti javni dug jedne drzave (Hrvatske). Opcenito nije normalno da netko ima toliko novaca da ga fizicki ne moze opipati, dok netko doslovno nema za pol kruha i litru mlijeka.

Istina da su ljudi željni moći ali pogledaj npr. Tito je nakon svoje smrti imao 2000 DM na računu to ti je kao da imaš danas 2000 eura. Sva njegova imovina , auti , umjetnine , kolekcije je bila državna i ostala državna. Jovanka broz danas živi od mirovine tita u trošnoj vili na dedinju i nema novaca ni za popravak ni za osiguranje (nedavno je vila opljačkana pa si mogao vidjeti slike na tv) a sa druge strane imamo Ankicu Tuđman koja je puna ko brod!

14 godina
neaktivan
Hrvatska Politika

Sj. Koreja i Kuba nisu komunističke države, čak niti socijalističke. Nigdje se tako ne definiraju, niti u imenu niti u ustavu (makar je na Kubi na vlasti KP).

U Sj. Koreji je ideologija Jučeizam (http://en.wikipedia.org/wiki/Juche) i dinastička vladavina, dakle nešto potpuno suprotno komunizmu ili socijalizmu.

Komunizam nije ono što je bilo u 20. stoljeću, to je bio lenjinizam (s elementima marksizma). 

http://en.wikipedia.org/wiki/Communism

http://en.wikipedia.org/wiki/Leninism

Vi neznate tko sam ja, ja neznam tko ste vi i ne zanima me.
17 godina
neaktivan
hoćeš reci da nije trošio drzavni novac, usluge i sl.?
ajde pogledaj što si napisao i linkao pa se javi..ok?
14 godina
neaktivan

Tko da nije trošio državni novac i usluge?

17 godina
neaktivan
Npr. J.B. Tito i Jovanka?
14 godina
neaktivan
pod009 kaže...
Npr. J.B. Tito i Jovanka?

Nisam napisao da podrzavam Tita, KPJ, Lenjina, Honeckera ili neke druge "komunističke" države tijekom 20.st. niti da negiram što su ti ljudi radili dok su bili na vlasti. Neznam kako se tada živjelo niti ću nekome soliti pamet da je prije bilo bolje jer to nisam iskusio na svojoj koži. Ali podržavam ideju komunizma kakvog su ga zamislili Marx i Engels.

Upravo sam onim postom htio naglasiti razliku između marksizma i lenjinizma te jučaizma. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.2.2013 20:32 (Unix).
17 godina
neaktivan
To se odnosilo na post zeronamea.
Ja istu tu ideju ne podržavam jer smatram da nije ostvariva, te bi mogla stvoriti mnoge nove probleme pri pokušaju manifestacije komunizma.
13 godina
neaktivan
Hrvatska Politika

Kako ne kužite da su BANKE problem. Prvenstveno mislim na MMF i svjetsku banku. Ovi naši majmuni su se zadužili do grla i sad im se gaće tresu od dugova. A i mi građani smo se zadužili i nama se gaće tresu. To se sve može zakonski riješiti da nitko ne padne u dužničko ropstvo. Ima 10000 ljudi bez krova nad glavom u RH. -Fino se donese zakon da nitko ne može ostati bez nekretnine potrebne za stanovanje bez obzira na dug. A sve one koji su pokrali na goli otok nek se razmnožavaju....

PRAVOPIS JE ZA SAVRŠENE LJUDE, JA NISAM SAVRŠEN A SVI ME RAZUMIJU...
17 godina
neaktivan
Hitlerovsko riješenje :)
13 godina
neaktivan

Odgovor za "pod009": Slažem se, da bi prelazak iz kapitalizma u socijalizam otvorio neke probleme. Otvorio bi probleme za sve, koji su pokrali narod i stalno mu sisaju krv. Otvorio bi probleme za mafijaše raznih tipova, koji žive na račun poštenog svijeta. Za sve takove bi prelazak u socijalizam bio kraj lijepog života na račun drugog. Za sve poštene ljude bi to bio nov početak, početak civilizacije, gdje će se cijeniti pošteni ljudski rad, gdje će ljudi od svog poštenog rada moći živjeti životom dostojnim čovjeka, gdje neće morati bježati po svijetu trbuhom za kruhom, gdje neće svakodnevno živjeti u stresu, hoće li ostati bez posla i pasti u dužničko ropstvo, itd...

17 godina
neaktivan
Pokusavam shvatiti da li ti je post ironičan-jest.
13 godina
neaktivan

Odgovor za AdolvHitler: Ja nisam zadužen, niti bih se ikad zadužio kod krvopija. U mojoj sredini, znam, nije nitko zadužen a ipak im je iz godine u godinu sve gore. Bogati su ti, koji troše i razbacuju se a narod ne troši, jer nema od čega trošiti. Jeste li svjesni, da ima obitelji, što nemaju za osnovne životne potrebe a kamoli da se razbacuju. To su samo fraze tih bogatih, da sav teret krize prebace na sirotinju a oni da još više grne novac na račun njih i da se što više razbacuju. Zar to još netko nije svjestan?!

17 godina
neaktivan
Hoćeš reci da su bogati i uspješni krivi ukoliko postoje siromašne obitelji (koje su počesto s više djece i bez roditelja koji rade)?
13 godina
neaktivan
papaveri kaže...

Odgovor za AdolvHitler: Ja nisam zadužen, niti bih se ikad zadužio kod krvopija. U mojoj sredini, znam, nije nitko zadužen a ipak im je iz godine u godinu sve gore. Bogati su ti, koji troše i razbacuju se a narod ne troši, jer nema od čega trošiti. Jeste li svjesni, da ima obitelji, što nemaju za osnovne životne potrebe a kamoli da se razbacuju. To su samo fraze tih bogatih, da sav teret krize prebace na sirotinju a oni da još više grne novac na račun njih i da se što više razbacuju. Zar to još netko nije svjestan?!

Ma kužim ja tebe. Nisam niti ja zadužen u tom smislu. Ne dugujem ništa bankama na taj način. Fora je da kada je država prezadužena (poput naše koja ne može otplaćivati niti kamatu) ona mora zgrnuti novce od negdje. Veliku industriju (ako je uopće ima) i Todorića i slične neće dirati jer će takvi preseliti proizvodnju i poslovanje u nerazvijene zemlje gdje je radna snaga jeftinija. I općenito troškovi poslovanja. Moraju udariti po porezima koje MI svi plaćamo htjeli to nehtjeli. Tu počinje spirala potonuća. Ja kroz veći porez otplačujem dug države, ostaje mi manje novaca na kraju mjeseca, pada mi kupovna moć, smanjujem potrošnju - smanjuje se proizvodnja. I tako tonemo dolje. A za sve je kriva svjetska banka koja nam je dozvolila da uzmemo kredit za koji je znala da ga nećemo moći otplaćivati. I to njihovo izračunavanje i preračunavanje kamata i sl. Zašto kamata ne bi bila npr. 2%???? (a ne ono dobiješ promjenjivu kamatnu stopu ili stopu vezanu uz valutu u kojoj ne primaš plaću). Zašto plaće nisu vezane na €ure ili Švicarce ako su krediti vezani? Jednostavno zakonski treba ograničiti "protuprirodno akumuliranje bogatstva". 

Pogledaj si Zeitgeist i možda češ malo bolje skužiti što mislim. Teško mi je sada objasniti sve što mi se mota po glavi. 

PRAVOPIS JE ZA SAVRŠENE LJUDE, JA NISAM SAVRŠEN A SVI ME RAZUMIJU...
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.2.2013 17:50 (AdolvHilter).
17 godina
neaktivan
Hrvatska Politika

Zar nije najbolje rješenje METAK koji je ionako skup 1$ po komadu, najbolje je vješanje. Ponekad pomislim da su staljinove metode najbolje. Jednostavno pobit političare i tzv. uspješne poduzetnike.

16 godina
neaktivan
zeroname kaže...

Zar nije najbolje rješenje METAK koji je ionako skup 1$ po komadu, najbolje je vješanje. Ponekad pomislim da su staljinove metode najbolje. Jednostavno pobit političare i tzv. uspješne poduzetnike.

Da idemo pobit sve ljude koji su uspješni. Ovakve budalaštine nisam dugo čuo...

Samo su dva tipa ljudi na ovom svijetu – dobri i loši. Dobri bolje spavaju, ali čini se da loši više uživaju u satima kad su budni. Woody Allen
17 godina
neaktivan
cuspajz kaže...
zeroname kaže...

Da idemo pobit sve ljude koji su uspješni. Ovakve budalaštine nisam dugo čuo...

Zar ne vidiš da je moj post ironičan zato sam i dodao prefix tzv. uspješne poduzeznike (znate na šta mislim)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice