Gitare i sve vezano uz njih izdvojena tema

poruka: 4.970
|
čitano: 993.207
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Gitare i sve vezano uz njih
Deawood kaže...

Uopće nije bitan taj 0.5 herca. Što misliš da je Jimmy Page štimao svoju gitaru na točno 440, pa što ti je. 

Oprema ne čini gitarista, vještina čini.

Ne, bitno je da je gitara lijepa jer tad lijepo zvuči. Probaj uzeti tuner pa raštimati svaku drugu žicu za 0.5 Hz, okinuti neki akord pa vidjeti kako divno zvuči. Imaš pravo, Jimmy Page nije štimao svoju gitaru na točno 440 Hz, to su radili tehničari umjesto njega.

P.S. - mo'š ti imati vještine da ti na uši izlazi, svejedno ćeš lošije štimati od štimera. Fact.

~~~ Prorok Muhammed Ali Baba Vanga ~~~
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.7.2013 23:21 (i_rambo_plache).
16 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Doktore, prica se o apsolutnom sluhu - dakle, gitara je kompletno rastimana, niti jedna zica nije redu. Ili jos bolje, iz nekog cudnog razloga skinuo si sve zice odjednom i mijenjas ih (bad idea, btw).

Nemas tuner, nemas referentne note - nastimaj je u stim, bilo koji stim.

Ma referirao sam se na:

Gle, mogu naštimati gitaru kao da si ju naštimao na štimeru (naravno, niti na štimeru ne možemo točno u Hz jer je to gubljenje vremena), ali ne nekakve teške dropove zato jer ne sviram nikakav teški metal (Metallica je je LIMIT).

Gdje kaže da ne može naštimati dropove, a ako je već naštimao gitaru standardno kao na štimeru (:P) drop je čas posla :)

16 godina
neaktivan
Deawood kaže...

1. Uopće nije bitan taj 0.5 herca. Što misliš da je Jimmy Page štimao svoju gitaru na točno 440, pa što ti je. 

2. Oprema ne čini gitarista, vještina čini.

1. Kompletno netocno. 0.5Hz krvari moje usi. NEMAM apsolutni sluh, ali ako nije svaka zica _SAVRSENO_ ustimana tako da stimer stoji u sredini i ne mrda - ne mogu svirati od zivaca.

2. Ovo mi je totalni pet-peeve, kad se sire ovakvi mitovi bez ikakvog smisla ili veze.

Oprema nije tu da zamjeni gitaristu, ali oprema doprinosi zvuku, koji doprinosi emociji, a to je ono sto se trazi! Ako oprema nema veze, zasto si platio svoju pedalu 1600kn, i zasto hvalis staromodna (skupa) Fender/Marshall pojacala? Zasto se snimaju albumi u zvucno izoliranom prostoru, uz mikrofone koji kostaju tisuce dolara?

Sviraj na Laneyu/tranzistorcu i uz pomoc vjestine izvuci zvuk kakav god hoces.

Govoriti protiv opreme, a pritom se pozivati na nekakve emocije i vjestine je totalni paradox i glupost! I opremu treba znati koristiti! Najobicniji wah ili delay ne mozes samo ugurati u signal chain i ocekivati cuda.

Samo da, najlakse je pljuvati, umjesto nauciti...

They say freak, when you're singled out...
Poruka je uređivana zadnji put sri 31.7.2013 4:54 (Deus ex machina).
14 godina
odjavljen
i_rambo_plache kaže...
Deawood kaže...

Pa to je djelomično točno, ukoliko je gitara dobro finiširana onda će zvuk biti bolji, a i ljepša boja.

Istina jest da će zvuk biti bolji na 440Hz, ali gubljenjem vremena na štimanje nije dopustivo. A i nakon sviranja npr. Canon rock gitara će se opet raštimati od 440.

Ja NIGDJE nisam rekao da mogu naštimati bolje od štimera, ja samo kažem da mogu naštimati (ne savršeno) žice od nule. 

Dr. Zoidberg kaže...
Deus ex machina kaže...

Pa u neke lakše dropove kao Dd mogu jer sam ih koristio i čuo. 

Deus ex machina kaže...
Deawood kaže...

Za prvo imaš odg gore.

Krivo si me skužio, ja kažem da možeš ti imati Gibson VOSa, Marshall Plexija... ali ako nemaš dovoljno vještine to će još uvijek zvućati katastrofalno.

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.7.2013 7:18 (Deawood).
16 godina
neaktivan
Deawood kaže...

Krivo si me skužio, ja kažem da možeš ti imati Gibson VOSa, Marshall Plexija... ali ako nemaš dovoljno vještine to će još uvijek zvućati katastrofalno.

OK, to je sasvim druga stvar. Slazem se.

12 godina
neaktivan
@deus

zasto se ne smiju skinuti sve zice odjednom? Na koji nacin bi to nastetilo necku?
Iron Maiden
12 godina
neaktivan
Gitare i sve vezano uz njih

http://magazin.gitare.info/ prvi magazin za gitariste u hrvatskoj,potpuno besplatan

01001010011001010110001001100101011011010010000001101111011011100110111101100111001000000111010001101011011011110010000001110000011100100110010101110110011011110110010001101001
16 godina
neaktivan
imaiden322 kaže...
@deus

zasto se ne smiju skinuti sve zice odjednom? Na koji nacin bi to nastetilo necku?

Truss rod, sipka koja stoji u vratu da bi odrzavala zice stvara balans u odnosu na napetost ne voli kad se ta napetost odjednom ukloni. 'Sokiras' vrat. Jedna stvar je ako potegnes tremolo do dna za dive bomb, jer ga obicno ne drzis tamo 30 minuta nego par sekundi max....

Kad mijenjas zice, uvijek skini jednu, zamjeni je, ustimaj, i onda kreni na drugu. Ako moras pocistiti gitaru, cisti zicu po zicu ili cisti sa krpicom ispod zica.

Edit:

gle ovo, neki krelac mu stisnuo TD jer je postavio pitanje... svasta...

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.7.2013 18:52 (Deus ex machina).
13 godina

.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.9.2025 18:17 (royalhero).
14 godina
odjavljen

Ah, kad su maknuli da se ne vidi tko lupa TDove svi su počeli lupati ko luđaci.

Kažem da više volim ravne linije na kućištu i dobim 15 TDova (samo primjer) {#}

12 godina
neaktivan

Prodajem Yamaha GA-15 pojačalo. Kolko love mogu dobiti?

P.S. - TD - GTFO

Iron Maiden
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.8.2013 21:19 (imaiden322).
15 godina
odjavljen
Ovisi, ako kupuje netko pametan, onda oko 300 do 400 kn, a ako kupuje netko poput tebe, onda možda dobiješ 600 kn.
Svi smo mi Mentalist.
12 godina
neaktivan
Jakovp kaže...
Ovisi, ako kupuje netko pametan, onda oko 300 do 400 kn, a ako kupuje netko poput tebe, onda možda dobiješ 600 kn.

Hvala! Ali, nemoj biti bezobrazan.   :)

Iron Maiden
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.8.2013 16:09 (imaiden322).
15 godina
odjavljen
Netko tko se ne razumije u tržište :)
Svi smo mi Mentalist.
16 godina
neaktivan

što vi mislite o kupnji gitare i opreme preko interneta iz drugih EU država. konkretno zanima me Cort x6 VPR. pročitao sam dosta toga pozitivnoga o toj gitari. Čak je koristi jedan od instruktora na TVCifras youtube kanalu, a dosta je jeftina pa mi je malo to sve sumnjivo, ali ipak nije neki super poznati brent tipa Gibson da samo ime nosi 3k. http://en.euroguitar.com/guitar/cort/x/x6/131592.html

15 godina
odjavljen

Zašto ne, evo imaš thomman.de, jako popularan i pouzdan dućan.

Svi smo mi Mentalist.
16 godina
neaktivan

je, baš preko thomana mislim. super je to da nema carine više. puno jeftinije dođe

14 godina
neaktivan

Večer ekipa
Imam Laney RB2 30W pojačalo i Staggovu bas gitaru.
Dosad je sve radilo dobro, ali danas sam upalio pojačalo i prvih par sekundi je dobro radilo, a onda je počelo čudno pucketanje/šum koji se čuje kad bih glasnije svirao i osobito na G tonu na E žici, kad sviram tiho ništa se ne čuje, ali čim malo glasnije sviram opet počinje.
Što da radim?
Kako da znam je li problem u pojačalu ili gitari ili kablu?
Hvala unaprijed,

Pozdrav!

Potpisah se!
15 godina
odjavljen

Prvo, isprobaj bass sa tim kabelom na kompjuteru ili drugom pojačalu, da eliminiraš pojačalo. Ako je do pojačala, možda su samo elektroliti.

Svi smo mi Mentalist.
12 godina
neaktivan

evo onaj rooster u konzuma s 600kn na 300kn...čovjek se onda zapita koliko im košta proizvodnja hahah

Roses are red,my screen is blue,and I'm sitting here thinking WTF did I do?
15 godina
neaktivan
kivic15 kaže...

evo onaj rooster u konzuma s 600kn na 300kn...čovjek se onda zapita koliko im košta proizvodnja hahah

U kojem konzumu toga ima?

MUST visit :D http://www.youtube.com/user/ZOJAmoviesProduction?feature=mhee
12 godina
neaktivan
zOjA26 kaže...
kivic15 kaže...

lol haha...vjerojatno nisu lose za prvu ruku,tj. pocetnike...ima kod mene u konzumu,ostale su jos 2 a za bozic ih je bilo 10-tak(red,white,sunburst)...na yt-u ju mozes nac pod imenom ''konzumkaster'' xD

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.8.2013 16:53 (kivic15).
15 godina
neaktivan
kivic15 kaže...
zOjA26 kaže...
kivic15 kaže...

lol haha...vjerojatno nisu lose za prvu ruku,tj. pocetnike...ima kod mene u konzumu,ostale su jos 2 a za bozic ih je bilo 10-tak(red,white,sunburst)...na yt-u ju mozes nac pod imenom ''konzumkaster'' xD

Jel rooster ili konzumkaster? . Konzumkaster izgleda ko stratocaster a rooster je kopija les paula.

12 godina
neaktivan
zOjA26 kaže...
kivic15 kaže...
zOjA26 kaže...
kivic15 kaže...

Jel rooster ili konzumkaster? . Konzumkaster izgleda ko stratocaster a rooster je kopija les paula.

Obe su marke ''rooster'' koja je poznatija pod imenom ''ricomax'',konzumkaster je kopija strat-a,a ova druga je les konzum-les paul isto od rooster marke...

13 godina
protjeran

Decki, jel se vi salite? O tim gitarama nije uopce vrijedno ovde raspravljati. Ta gitara je jedino dobra za ukras u kafiću i sl.

15 godina
daniel.hajdinjak666 kaže...

Decki, jel se vi salite? O tim gitarama nije uopce vrijedno ovde raspravljati. Ta gitara je jedino dobra za ukras u kafiću i sl.

Ali koliko su te gitare pružile hrane snobovima koji prodaju spiku: "Generalno su smeće, ali ovaj kojega sam ja izabrao između reda sa kupusom i reda sa opremom za ljetovanje, dok sam čekao ženu  da obavi špežu u Konzumu...e taj je iz Fender custom shopa izašao! Još kad sam nabacio pupove sa skvajra, gotoh tunere, vrat od meksikanca, bone nut, tijelo od skvajera, elektroniku od pacifice...gitara se preporodila!" I onda ga odmah bace na njuškalo... {#} Tako da im bar zbog toga treba odati priznanje. {#}

But Father, I have dreams and courage, and the name of an excellent cosmetic surgeon. Fear not, one day word will reach you of the success of me, the great Eskimo actor, Jennifer Love Hewitt.
12 godina
neaktivan
daniel.hajdinjak666 kaže...

očito je on zainteresiran za kupnju xD

15 godina
neaktivan

Jeste probali svirat tu gitaru? 

btw ja sam mislio da je LP 300kn, htio sam proći vidjet kako izgleda. Za 300kn bio bi zadovoljan da mi samo lijepo izgleda na zidu :D

14 godina
odjavljen

Lol, Konzumci su i vise nego dobri za te pare.

Sano sto ne pise Fender pa je odmah "sranje".

12 godina
neaktivan

mogu vam reći da i nije toliko loša koliko misle(samo treba pripazit da nije iskrivljen vrat)...pogledajte videe na yt-u,slažem se da su efekti i dobra pojačala,al jbg,netko tko prvi put uzima gitaru u ruke će sigurno kupiti ovo nego nešto skuplje...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice