Gitare i sve vezano uz njih izdvojena tema

poruka: 4.970
|
čitano: 994.858
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Gitare i sve vezano uz njih

Ovo nije komentar na tvoje sviranje ali previše basa i backround noisea cjela stvar zvuci koda je snimana kroz pojacalo pokriveno dekom, barem meni.

16 godina
neaktivan
Re: Gitare i sve vezano uz njih
Deus ex machina kaže...

Nisam shvatio, priznajem? Pa lijepo sam napisao da je COVER, a ne original, i jos k tome Work In Progress... meni osobno uopce ne zvuci lose za WiP, i mislim da sam pogodio note kako spada...

Meni je jedino nekako prereverbasto™, kao da je u nekoj hali svirano, nisu mi rifovi dovoljno "in your face" :P Osim toga palac gore :)

16 godina
neaktivan

Hvala svima! {#}

Kad dovrsim (jer fali jos par riffova iz originala) remasterirat cu. Problematicno mi je, jer ove slusalice imaju cudni frekventni odziv, a nezgrapno mi je prikljuciti sve na home theater i onda na podu sjediti i podesavati EQ.

Sad sam i ja preslusao na tome, i stvarno zvuci bezveze.

They say freak, when you're singled out...
12 godina
neaktivan

Koje žice da si uzmem? Pukla mi je "high e" nakon bendanja u November rainu...(odnosno to je bila b žica na mjestu e)..

Iron Maiden
15 godina
odjavljen
imaiden322 kaže...

Koje žice da si uzmem? Pukla mi je "high e" nakon bendanja u November rainu...(odnosno to je bila b žica na mjestu e)..

Jako pametno, drugi put biš mogao ostati bez oka,

Svi smo mi Mentalist.
17 godina
imaiden322 kaže...

Uspio si sredit zicu u Eb stimu? Svaka cast.

You got to lose to know how to win
16 godina
neaktivan
Jakovp kaže...
imaiden322 kaže...

Jako pametno, drugi put biš mogao ostati bez ruke,

There I fixed it.

12 godina
neaktivan
d'addario za 50kn su ok?

...pukla je zato jer sam kupio polovnu gitaru, na njoj su bile te yamahine nekvalitetne zice..
Iron Maiden
16 godina
neaktivan
imaiden322 kaže...
d'addario za 50kn su ok?

...pukla je zato jer sam kupio polovnu gitaru, na njoj su bile te yamahine nekvalitetne zice..

Iskreno - ako ti je zica pukla na bendanju, mislim da je problem u pragovima a ne u zici.

They say freak, when you're singled out...
13 godina

.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.9.2025 18:17 (royalhero).
15 godina
neaktivan

Hoj

Imam Fenderovog lampaša VM Deluxe (ne znam sad koliko igra model ulogu), i zanima me jel bih ja preko dana npr mogao ostaviti upaljeno pojačalo, a preko noći ga gasiti. Nešto kao i sa kompom {#}. Da ga sad ne palim i ne gasim stalno. Zanima me koliko to zapravo šteti pojačalu, i je li uopće smijem tako nešto raditi (nisam do sad, ali me interesuje).

Hvala.

14 godina
odjavljen

To ti nije nimalo pametno. Za lampasa moras imati "isplanirano", a ne svakih 5 minuta, za takve gluposti sluzi tranzistorac.

Možeš ti ostaviti 12 sati da radi, ali lampe će ti krepati za par mjeseci i šteti samom pojačalu.

A par EL84/34 lampi je nekih 500kn.

12 godina
neaktivan

@deus

@razor

pragovi su u odlicnom stanju..problem je u tome sto sam stavio b zicu umjesto e..nisam imao zamjensku, a b je malo deblja i nije elasticna kao e...no ugl. bilo je: E, A, D, G, b, b :/
...ne trebam komentare, vec preporuku novog seta zica...hvala!

"devetke" ernie ball super slinky - koristi ih slash, dave murray, angus young, jeff beck...mislim da su ok

Iron Maiden
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.7.2013 11:52 (imaiden322).
16 godina
neaktivan
imaiden322 kaže...

@deus

@razor

pragovi su u odlicnom stanju..problem je u tome sto sam stavio b zicu umjesto e..nisam imao zamjensku, a b je malo deblja i nije elasticna kao e...no ugl. bilo je: E, A, D, G, b, b :/
...ne trebam komentare, vec preporuku novog seta zica...hvala!

"devetke" ernie ball super slinky - koristi ih slash, dave murray, angus young, jeff beck...mislim da su ok

Kupi pa ćeš vidit jel ti paše debljina, isprobavaj različite dok ne dođeš do onih koje su tebi perfektne.

Roses are #FF0000 violets are #0000FF all my base are belong to you.
15 godina
neaktivan
Deawood kaže...

To ti nije nimalo pametno. Za lampasa moras imati "isplanirano", a ne svakih 5 minuta, za takve gluposti sluzi tranzistorac.

Možeš ti ostaviti 12 sati da radi, ali lampe će ti krepati za par mjeseci i šteti samom pojačalu.

A par EL84/34 lampi je nekih 500kn.

Dobro, hvala ti.

Nisam ništa slično prije radilo, više me zanimalo mogu li.

No, ok, kad budem htio svirati malo duže palit ću pojačalo, a ovako ću svirati nasuho :D

Hvala.

15 godina
odjavljen
Hambrle kaže...

Hoj

Imam Fenderovog lampaša VM Deluxe (ne znam sad koliko igra model ulogu), i zanima me jel bih ja preko dana npr mogao ostaviti upaljeno pojačalo, a preko noći ga gasiti. Nešto kao i sa kompom {#}. Da ga sad ne palim i ne gasim stalno. Zanima me koliko to zapravo šteti pojačalu, i je li uopće smijem tako nešto raditi (nisam do sad, ali me interesuje).

Hvala.

Možeš, ali ćeš puno brže potrošiti lampe, a i to pojačalo je šrot pa ćeš ga istopiti. Bolje ga koristi što kraće. I nipošto ga ne smiješ puštati dugo na standby-u, ako ga ima, jer ćeš tako još brže uništiti lampe. Max pola sata na stdby.

Rađe ga pali više puta, to je manje štetno.

I par el84/el34 lampi je 500 kn možda samo kod naših lihvara, inače je 22e.

Svi smo mi Mentalist.
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.7.2013 13:39 (Jakovp).
14 godina
odjavljen
imaiden322 kaže...

Uzmi Elixir ili D'addario.

Jakovp kaže...
Hambrle kaže...

Baš i nije pametno naručivati dostavom lampe zato jer će se razbiti, jedino ako se prodavaču napiše JASNA poruka da ih JAKO dobro izolira.

Meni su već par puta iz švabije došle porazbijene lampe :/

15 godina
odjavljen
Deawood kaže...

Baš i nije pametno naručivati dostavom lampe zato jer će se razbiti, jedino ako se prodavaču napiše JASNA poruka da ih JAKO dobro izolira.

Meni su već par puta iz švabije došle porazbijene lampe :/

Zašto ne bi bilo pametno, šta misliš kako su došle do Hrvatske?

Pa valjda dućani koji prodaju lampe znaju kako zapakirati, to što je tebi došlo razbijeno nije nikakvo pravilo nego iznimka, otkud si uopće kupovao?

Svi smo mi Mentalist.
14 godina
odjavljen
Jakovp kaže...
Deawood kaže...

Neki znaju neki ne, npr. http://www.watfordvalves.com i http://www.banzaimusic.com/ su ok.

3 puta sam naručio sa Ebaya, 2 puta su došle cijele, a jedanput su došle u komadićima.

17 godina

Ja ih naručujem ovdje, do sada sve stiglo u najboljem redu. {#}

Never before have I encountered such corrupt and foul minded perversity. Have you ever considered a career in the Church?--The Bishop of Bath and Wells, Blackadder II
15 godina
neaktivan
Jakovp kaže...

Možeš, ali ćeš puno brže potrošiti lampe, a i to pojačalo je šrot pa ćeš ga istopiti. Bolje ga koristi što kraće. I nipošto ga ne smiješ puštati dugo na standby-u, ako ga ima, jer ćeš tako još brže uništiti lampe. Max pola sata na stdby.

Zašto je pojačalo šrot?

http://www.fender.com/series/vintage-modified/deluxe-vm-120v/

Gdje god da čitam reviewe svi su i prezadovoljni sa pojačalom

Može objašnjenje?

14 godina
odjavljen

Pa pojačalo nije šrot, ali hibrid za 1000$???

15 godina
neaktivan
Deawood kaže...

Pa pojačalo nije šrot, ali hibrid za 1000$???

Nisam te baš razumio?

14 godina
odjavljen

Hibrid je spoj tranzistorca i lampaša.

A koliko vidim na Fenderovoj stranici košta nemalih 1000$, a za te novce se nađe rabljeni Marshall JCM 2000 DSL/TSL combo.

15 godina
odjavljen

Ta nova fender combo pojačala su česti gosti naših majstora, termalni dizajn je loš a i hladni lemovi mu nisu nepoznanica, a teška su za popravke.

Svi smo mi Mentalist.
12 godina
neaktivan
Deawood kaže...
imaiden322 kaže...

Uzmi Elixir ili D'addario.

Elixir su mi malo $ :/ 

..a, Dean Markley, D'addario, Ernie Ball..? nabaci koji link, ne kuzim se najbolje u kvalitetu, trajnost itd..

Iron Maiden
14 godina
odjavljen
imaiden322 kaže...
Deawood kaže...
imaiden322 kaže...

Ja koristim već godinama Elixir i D'addario, ako nema Elixir onda kupim D'addario.

Elixir traju 2x dulje od 95% drugih žica i imaju toplji zvuk.

15 godina
neaktivan
Jakovp kaže...

Ta nova fender combo pojačala su česti gosti naših majstora, termalni dizajn je loš a i hladni lemovi mu nisu nepoznanica, a teška su za popravke.

Šta je razlog onda hvalisanju ovog pojačala po internetu?

Ne kažem da nisi upravu, samo se raspitujem.

Za ono šta ga koristim/ću ga koristit je sviranje "za svoju dušu" i poneko sijelo na vikendici.

Ne sviram u nekom bandu ili neš sl. da ne bude zabune, tako da mi ne treba neko ultra epic jako pojačalo.

Za moje potrebe mi je i ovo prejako, realno.

Nemojte mi sad gadit pojačalo, nije valjda toliko loše {#}

Osim toga imam garanciju, jel {#}

17 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Geez, jel se mogu ovi sto su dali TD-ove razjasniti sto im se ne svidja u coveru, ili se i ova tema napunila idiotima?

Evo ti onda TU da bude 4:3 {#}

Ne znam original, ali meni ovo zvuci OK xD. Jedino taj bas u pozadini, kao neke orgulje (kao sto je netko rekao, "kroz deku"), ali ok sve u svemu.

imaiden322 kaže...

Ernie Ball. Sasvim ok, a nisu preskupe.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
15 godina
odjavljen
Hambrle kaže...

Šta je razlog onda hvalisanju ovog pojačala po internetu?

Ne kažem da nisi upravu, samo se raspitujem.

Za ono šta ga koristim/ću ga koristit je sviranje "za svoju dušu" i poneko sijelo na vikendici.

Ne sviram u nekom bandu ili neš sl. da ne bude zabune, tako da mi ne treba neko ultra epic jako pojačalo.

Za moje potrebe mi je i ovo prejako, realno.

Nemojte mi sad gadit pojačalo, nije valjda toliko loše {#}

Osim toga imam garanciju, jel {#}

Pa osim kvalitete izrade vjerojatno nije toliko loše, ali je sigurno par puta gore po zvuku i svemu drugome u odnosu na pojačala stare izrade koja se mogu kupiti za iste pare. To što imaš garanciju je slaba utjeha, jer garancija je ajmo reći godinu dvije, a pojačalo bi trebalo raditi bar nekih 40 godina, tj zauvijek ako se pravilno održava. 

Ali nema pravila, nitko ne kaže da će tvoje riknuti (i ako rikne se da popraviti), no veća je šansa da to rikne nego npr stari fender iz 1970-ih.

Svi smo mi Mentalist.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice