Gitare i sve vezano uz njih izdvojena tema

poruka: 4.970
|
čitano: 995.049
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen
Re: Gitare i sve vezano uz njih
royalhero kaže...
luka94 kaže...
1domagoj1 kaže...

Nećeš imati NIKAKVIH problema, samo im natočiš i daš čik-dva svakome.

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.7.2013 20:44 (Deawood).
15 godina
Gitare i sve vezano uz njih

ok hvala svima :)

http://www.pecalica.hr/users/add/3cb0b321e3e8d77d2544dd607b4cbfe6
15 godina
neaktivan

Hoj.

Planiram u ponedjeljak otići i ubosti sebi novu gitaru.

Došlo vrijeme :D

Ono šta sam razmišljao je potrošiti nekih cca 2500 kn ajmo reć.

Gledam po netu i vidim Fender CD 140.

Čini mi se super i sve to, samo ne znam kako se ponaša na pojačalu.

Također sam gledao nešto jeftiniji Fender CD 60 ili električni Squier, samo ne znam jel mi se baš isplati uzimati takvo nešto na malo duže staze.

Mislio sam sad malo "više izdvojiti" za gitaru i uzeti kako treba nešto, nego da svako malo mijenjam.

Ima li još neko preporuku akustične ozvučene ili električne gitare do tih 2500 kn.

I možda neko još pojačalo od 1500 tak da sve ispadne 4000.

Ne treba mi sad nešto što će se knap poklopiti sa ovim cijenama, već okvirno :D.

Sviram dosta akorde, ex yu rock, country, blues i sl. stvari, al bi mi dobro došla ozvučena/električna za npr. Metallicu, Gunse, Bon Jovi i slične stvari.

A nemam sad baš ni para za Fendera Strata ili Tele-a, tak da ono...

Ne bavim se profesionalno muzikom, niti sviram u bendu, na koncertima i sl.

Već ono više za svoju dušu posviram :D

Ajde ako je imao neko iskustva sa CD 140, Squierom ili CD 60 nek posta dojmove i preporuči neke gitare.

I možda pojačalo, ali stvarno mi ne treba jako pojačalo, jer to ništa neće biti na koncertima i sl.

Hajde hvala svima :D

14 godina
odjavljen

Za gitaru si uzmeš rabljenog Fendera meksikanca, a za pojacalo mi nista ne pada na pamet.

16 godina
neaktivan

Squier Classic Vibe '60's, pa onda Vintage V100 Lemon drop modificirani možeš naći za 2500KN, negdje sam vidio takvog sa ubačenim Seymour Duncan Alnico II Pro p-upovima.

Za oko 2000KN nađeš Vintage VS6, isto solidna gitara za te novce (polovno, jel), kad sam išao u Audio Pro sam jedino zamijetio da je na VS6 bilo par mašinica rasklimano, ali dalo se stegnuti, a i vjerojatno je duže vremena stajala u trgovini.

Također, skoro sam vidio na Pik-u (ti si iz BiH pa ti je lakše tamo kupiti) Blade Texas Deluxe za nenormalnih 2900KN (inače se prodaje za 3500+ otprilike) sa nekim no-name pojačalom!

Na kraju krajeva, prvo isprobaj i kupi ono što tebi najbolje odgovara i ono sa čime si ti zadovoljan.

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.7.2013 11:36 (4ucker).
13 godina

.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.9.2025 18:16 (royalhero).
15 godina
neaktivan

Hmm, ja bih više išao na novu stvar zato što u BiH jedina trgovina odakle mogu kupiti polovnu robu je pik.

Možda i nije, ali ja ne znam drugu.

Imao sam iskustva s njim i većina ljudi to prodaje sa slomljenim vratovima, razvaljenim ovim, onim, a predstave na oglasu da je u savršenom stanju.

Još puknu cijenu kao i da jest u savršenom stanu.

Zato mi se i ne kupuje takva gitara.

Svejedno hvala svima.

Ako imate preporuku za nešto novo, i bolje bi mi bilo akustično ozvučeno nego električno (zbog toga što ću često svirati gdje nemam izvor energije, na livadi, negdje...)

Ali može i električno...

Ovako nešto možda, iako je opet i ovo skupo ali eto xD LINK

Ili ovo (most probably, ako mi se svidi zvuk od royalheroa i ponašanje na pojačalu) LINK

BTW jel neko imao iskustva sa ovakvim gitarama? (jazz ak se ne varam) LINK

@royalhero, hajd probaj to danas, pošto sutra sam planirao ići to kupiti, i hvala ti :D

Hvala vam, opet

BTW. Squier mi se ne isplati uzimati na malo duže staze?

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.7.2013 13:10 (Hambrle).
14 godina
odjavljen

Dvije najbolje opcije su ti Fender meksikanac (neznam kako su cijene u trgovinama) ili Vintage LP (VRHUNSKI LPovi za stvarno malu lovu). 

I još si za 200-300kn kupiš malog prijenosnog Maršala na baterije.

EDIT: http://www.audiopro.hr/proizvod/vintage-v100bb?idPrim=6&idSec=80&idTer=0&idPro=2039 + ti ostane para za pojačalo, jedino što je ovo HR, ali vjerujem da dostavljaju u BiH.

Ili http://www.njuskalo.hr/elektricne-gitare/vintage-v100-lemon-drop-oglas-7194941, izvrsnaaa gitara, stavio je dimarzio na bridge i SD na neck, tijelo od mahagonija. Ova gitara je future proof i jednostavno je divnog zvuka. 

Eh sad, kako kažeš da ti treba za van, onda bi bilo bolje čak da uzmeš neku jeftinu Stagg gitaru za sitne pare i još neku el. za doma zato jer gitare koje se koriste na roštiljadama i sl. nikad ne dođu doma u savršenom stanju pa bi bilo šteta da izgrebeš gitaru za 2500kn :/ 

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.7.2013 13:46 (Deawood).
13 godina

.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.9.2025 18:16 (royalhero).
16 godina
neaktivan
Deawood kaže...

Ili http://www.njuskalo.hr/elektricne-gitare/vintage-v100-lemon-drop-oglas-7194941, izvrsnaaa gitara, stavio je dimarzio na bridge i SD na neck, tijelo od mahagonija. Ova gitara je future proof i jednostavno je divnog zvuka. 

Eh sad, kako kažeš da ti treba za van, onda bi bilo bolje čak da uzmeš neku jeftinu Stagg gitaru za sitne pare i još neku el. za doma zato jer gitare koje se koriste na roštiljadama i sl. nikad ne dođu doma u savršenom stanju pa bi bilo šteta da izgrebeš gitaru za 2500kn :/ 

Upravo na ovog Vintage-a sam i mislio, samo što sam se malo više zeznuo u pick-upovima, lol.

Ovih 500KN razlike se zaista isplati.

16 godina
neaktivan

Neko igrao Tyrian?

Radim remix, napol i dosade, napol iz potrebe, pa remixam Gyges... ovo je WiP... komentari?

P.S. YouTube jos uvijek croppa video - zato traje minutu i nesto...

They say freak, when you're singled out...
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.7.2013 18:42 (Deus ex machina).
12 godina
neaktivan

..

Iron Maiden
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.11.2013 11:09 (imaiden322).
14 godina
odjavljen
imaiden322 kaže...

To ti je nemoguće reći, ovisi od gitare i od onoga što se tebi sviđa.

Pravi ACDC/GNR/Maiden... zvuk nemožeš dobiti iz tranzistorca (a kamoli iz GA15).

Volume drži na pola, eq stavi na sredinu pa si slaži kako paše (nemogu ti točno reći zato jer ne posjedujem GA15), a gain stavi na lagano da dobiješ crunch zvuk za ACDC te idi sve dalje i dalje za žešću glazbu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.7.2013 20:43 (Deawood).
16 godina
neaktivan

Geez, jel se mogu ovi sto su dali TD-ove razjasniti sto im se ne svidja u coveru, ili se i ova tema napunila idiotima?

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.7.2013 17:56 (Deus ex machina).
15 godina
odjavljen
Deus ex machina kaže...

Geez, jel se mogu ovi sto su dali TD-ove razjasniti sto im se ne svidja u coveru, ili se i ova tema napunila idiotima?

Vjerojatno neki "rokeri" koji priznaju samo ganse, azru, ejsi disi i slično.

Svi smo mi Mentalist.
12 godina
neaktivan
Deawood kaže...
imaiden322 kaže...

Trebam postavke za GA-15 pojacalo (heavy metal i rock - acdc, gnr, maiden)

To ti je nemoguće reći, ovisi od gitare i od onoga što se tebi sviđa.

Pravi ACDC/GNR/Maiden... zvuk nemožeš dobiti iz tranzistorca (a kamoli iz GA15).

Volume drži na pola, eq stavi na sredinu pa si slaži kako paše (nemogu ti točno reći zato jer ne posjedujem GA15), a gain stavi na lagano da dobiješ crunch zvuk za ACDC te idi sve dalje i dalje za žešću glazbu.

znam da nije moguce..radi se o yamahi eg012...ali barem optimalne postavke..jer ovo je katastrofa...jbg, nema ni priklučak za pedalu.

Iron Maiden
14 godina
odjavljen
imaiden322 kaže...
Deawood kaže...
imaiden322 kaže...

Misliš na effects loop? To ti je potrebno samo za wah (ukoliko želiš dobiti specifični zvuk) i vremenske pedale kao delay.

A drive, distorzija... se spaja direktno u priključak za gitaru, ali dobra pedala košta više nego tvoje pojačalo (npr. ja sam svog Wamplera platio oko 1600kn).

16 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Ne sviđa im se jer ne znaju šta si ti tu odsvirao vjerojatno, rofl.

12 godina
neaktivan
Deawood kaže...

Misliš na effects loop? To ti je potrebno samo za wah (ukoliko želiš dobiti specifični zvuk) i vremenske pedale kao delay.

A drive, distorzija... se spaja direktno u priključak za gitaru, ali dobra pedala košta više nego tvoje pojačalo (npr. ja sam svog Wamplera platio oko 1600kn).

Mislim na drive...ali, mislim da cu prvo uzeti kvalitetnije pojacalo, pa onda pedalu, ili mogu s pedalom i na ovom pojacalu dobiti bolji zvuk? jednostavno sa ovim postavkama nije moguce dobiti kvalitetan zvuk...ili je to do gitare?

/npr. revelations, hallowed be thy name, the trooper, fear of the dark, can i play with madness, caught somewhere in time...gunsi prolaze..

Iron Maiden
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.7.2013 20:37 (imaiden322).
14 godina
odjavljen
imaiden322 kaže...
Deawood kaže...

Gle, najprije si nabaviš poštenog lampaša i tek onda pedale zato jer na to pojačalo nema smisla stavljati pedale, eventualno nekog Behringera.

16 godina
neaktivan
4ucker kaže...

Ne sviđa im se jer ne znaju šta si ti tu odsvirao vjerojatno, rofl.

Nisam shvatio, priznajem? Pa lijepo sam napisao da je COVER, a ne original, i jos k tome Work In Progress... meni osobno uopce ne zvuci lose za WiP, i mislim da sam pogodio note kako spada...

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.7.2013 20:49 (Deus ex machina).
13 godina
protjeran

Znas kaj su ti TD-ovi? To je u vecini slucajeva sindrom krda. Neko da TD i onda "pa zasto ne bi i ja lupil kad se vec lupa, jel"
A s druge strane nisi klinac i to te ne bi trebalo uopce brinuti. Sam znas da su tu svi Claptoni i ko brze šreda, taj je bolji gitarista.

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.7.2013 21:44 (daniel.hajdinjak666).
14 godina
odjavljen

Od kad Clapton "šređa"?

13 godina
protjeran

Procitaj jos jedan put zadnju recenicu, mozda shvatis.

14 godina
odjavljen

A ne, nisam shvatio :/, ali nemozes staviti Claptona sa šređanjem u istu recenicu.

16 godina
neaktivan
daniel.hajdinjak666 kaže...

Znas kaj su ti TD-ovi? To je u vecini slucajeva sindrom krda. Neko da TD i onda "pa zasto ne bi i ja lupil kad se vec lupa, jel"
A s druge strane nisi klinac i to te ne bi trebalo uopce brinuti. Sam znas da su tu svi Claptoni i ko brze šreda, taj je bolji gitarista.

Pa, ne brinem se i ne dira me, nego mi nije jasno... pomislio sam da cu dobiti kakav konstruktivan komentar ili da nitko nece ni pogledati... u stilu - previse bassa, fulao si notu, nije u ritmu... i mozda dobiti savjet kako da popravim da zvuci bolje.

Ali kako rekoh - ocito se i ova tema napunila maloumnicima, nema smisla ozbiljno postati materijal ili ocekivati nekakvu kvalitetnu, konstruktivnu diskusiju. Steta...

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.7.2013 22:18 (Deus ex machina).
13 godina

.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.9.2025 18:17 (royalhero).
16 godina
neaktivan
royalhero kaže...

Pa, hvala, ali ja prihvacam kritike od svakog, pogotovu kad je u pitanju nesto tako subjektivno kao muzika... svaki novi par usiju uvijek moze samo pomoci {#}

Mislim da svaki kvalitetan muzicar tako razmislja.

13 godina
protjeran

Posto sviras gitaru i ako ti je ona bitna u tom coveru, onda je malo podebljaj, jer se ne cuje bas najbolje.

17 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Neko igrao Tyrian?

Radim remix, napol i dosade, napol iz potrebe, pa remixam Gyges... ovo je WiP... komentari?

P.S. YouTube jos uvijek croppa video - zato traje minutu i nesto...

Nisam davao palčeve jer žanr nije moj štih (ni 16-bitne igre, deda deuše :P ), ali moram pohvaliti sličnost gitare s originalom - ako je ono što sam našao na yt original. Iako nisam meštar za eq, bass mi nekako čudno zvuči - ili se clippa ili ima previše "oompha" ili nešto treće.

I da, kako je već rečeno, pojačaj gitaru.

~~~ Prorok Muhammed Ali Baba Vanga ~~~
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice