Gitare i sve vezano uz njih izdvojena tema

poruka: 4.970
|
čitano: 1.003.985
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Gitare i sve vezano uz njih

.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.9.2025 18:22 (royalhero).
17 godina
neaktivan
Re: Gitare i sve vezano uz njih
royalhero kaže...

Googleam cijelo jutro o barre akordima i teoriji iza njih. Ušao sam u štos sa E-style i A-style barreovima, ali sam neki dan vidio kako jedan gitarista svira Am na 7. polju u Dm style barreu. Znači poklopi 7. polje od D žice (odnosno samo D žicu, pošto je ovamo Dm) i uhvati Dm.

Sad me zanima da li se to koristi, odnosno mogu li pronaći tonove na D žici, kao što ima na E i A?

Samouk sam pa nemojte zamjeriti ako postavljam glupa pitanja. Čitao sam knjigu Guitar for dummies, ali koliko se sjećam nisu spominjani D-style barreovi.

Googlaj "CAGED system".

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
15 godina

@žice za klasičnu

Mislim da sam u nekom shopu (u švedskoj lol) uzeo u ruke nekoliko različitih (gitara) žica i da mi je hanabach medium tension (zeleni paket) bio uber najjači zvuk koji sam htio od gitare. Prije sam imao d'addario i neke od 130 kn sa spcijal premazom (jel alhambra ili savarez? ili tako nesto).. koje su mi u biti bile pre tupe. Najbolje to vidim kad opalim G žicu pa kad čujem ono kao da u loncu sviram.

Poanta, valjda mojem drvetu baš paše hanabah, ili mom uhu paše baš taj zvuk.. al treba mjenjat dok ne nađeš neke koje ti pašu.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
17 godina
neaktivan

Uzeh Hannabachove high tension, ok su mi zasad, koliko se kuzim u zvuk klasicne.

13 godina

.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.9.2025 18:22 (royalhero).
15 godina
neaktivan

Baaam{#} ... slučajno naišao > SG standard + kovčeg .. eh da imam pare .. naravno treba i provjerit gitaru da nije nešto oštećeno ili slično (i da nije kriva cijena-iako je 2 put navedena) ..  ak netko traži gitaru {#}

EDIT: PRODANO

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.5.2013 18:46 (domba_Os).
16 godina
neaktivan
domba_Os kaže...

Baaam{#} ... slučajno naišao > SG standard + kovčeg .. eh da imam pare .. naravno treba i provjerit gitaru da nije nešto oštećeno ili slično (i da nije kriva cijena-iako je 2 put navedena) ..  ak netko traži gitaru {#}

Predobro da bi bilo istinito.

14 godina
neaktivan
Pozdrav svima!
Ja imam Laney Richter Bass 30W pojačalo, a frend ima neko isto Laney, samo veće i ima neki overdrive za svoju gitaru.
Mene zanima mogu li ja svoju bas gitaru spojit na njegovo pojačalo i hoće li to raditi i može li to naštetiti ili pojačalu ili basu?
Hvala unaprijed!
Potpisah se!
15 godina
odjavljen

Nije preporučljivo spajati bass na gitarsko pojačalo, obrnuto može iako čemu.

Svi smo mi Mentalist.
17 godina
neaktivan

Trazim dobar kromatski stimer, s inputom da mogu upiknut elektricnu ili elektroakusticnu gitaru i onaj mikrofon koji se kvaci na glavu tambure/gitare. Narucio bih ga online, tako da ako netko zna dobru stranicu i dobar stimer, bio bih zahvalan. ;)

Dojadilo mi je po sluhu stimat, a i duze traje.

17 godina

KORG GA-30 ak ti nije preskup ja ga imam oko 4god(znam da sam ga dosta platil)stima i bas i gitaru imas i input i mikrofon.Mozes spustit stim za 5 polutonova,izdrzljiv je meni je jako puno puta opal a nis mu nije,baterije isto ni jednom od kad sam ga kupio nisam mjenjal.

EDIT:i da mozes 7cicane gitare stimat ak ti kaj znaci

You got to lose to know how to win
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.5.2013 19:19 (R4zOR229).
17 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...

KORG GA-30 ak ti nije preskup ja ga imam oko 4god(znam da sam ga dosta platil)stima i bas i gitaru imas i input i mikrofon.Mozes spustit stim za 5 polutonova,izdrzljiv je meni je jako puno puta opal a nis mu nije,baterije isto ni jednom od kad sam ga kupio nisam mjenjal.

EDIT:i da mozes 7cicane gitare stimat ak ti kaj znaci

Ako je kromatski mozes stimati sto god zelis, i dajguze {#}.

Ali ovaj nije kromatski koliko vidim, tako da nista. Svejedno hvala na prijedlogu.

17 godina

Kak nije?Kromatski stimeri su oni koji prepoznaju zice?

EDIT:nije ja sam fulo nes mislil sam da prepoznaje zice a ne sve tonove

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.5.2013 19:30 (R4zOR229).
13 godina
neaktivan

Sorry ak vas prekidam, kratko cu. Mozel mi neko dati link za tabove ili note domace muzike (ceca... itd)

HVALA UNAPRIJED {#}

14 godina
protjeran
BOLAC kaže...

Sorry ak vas prekidam, kratko cu. Mozel mi neko dati link za tabove ili note domace muzike (ceca... itd)

HVALA UNAPRIJED {#}

To pitaj u temi"dugmetare i sve vezano uz njih"

Da, domaca muzika...

daniel
12 godina
protjeran

Iron Maiden, AC/DC, KISS, GNR, CCR, Pink Floyd, Slipknot, Led Zeppelin, Aerosmith, The Doors, Deep Purple. Imam akustičnu gitaru i predpostavljam da je u "E tuningu"..probal sam odsvirati par pjesama, ali ne zvuče dobro..koju pjesmu od navedenih bendova bi preporučili, a da zvuči dobro na akustičnoj? P.S. više manje znam čitati ove tabove, ali ne znam kak odsvirati kad u isto vrijeme imam recimo 3 note (prikazano na linku), mislim da je to akord ili?

Edit: Probal sam odsvirati Fear of The Dark samo intro, ali jednostavno ne zvuci kak bi trebalo.

did i ever tell you the definition of insanity?
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.5.2013 8:29 (Vaas).
13 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...

Stigla je prinova {#}. Nadam se da mi Mentalist nece zamjeriti namatanje zica xD.

Majstor je Paulino Bernabe.

Nisam dugo čitao ovu temu, ne znam šta mi je.

D'Addario EJ46 sam koristio dugo vremena. Ja mislim da su one to što si tražio. Oko 50Kn su, nešto malo deblje i jače, a ktrenutačno su mi na dobroj gitari EJ46C, kompozitne, prilično skupe, ali i dobre.

13 godina
neaktivan

imam jedno pitanje u vezi guitar rig-a 5:Na svom pc-u(windows 7,64-bit)sam nedavno poceo koristiti Guitar rig 5,i kada je upaljen,nemogu cuti ostale zvukove s kompjutera,npr. youtube,zvuk dolazne poruke i sl.
sve ostalo radi skroz u redu,pa ako netko ima iskustva s ovim programom,molio bih pomoc.

15 godina
neaktivan
Jhony_7 kaže...

imam jedno pitanje u vezi guitar rig-a 5:Na svom pc-u(windows 7,64-bit)sam nedavno poceo koristiti Guitar rig 5,i kada je upaljen,nemogu cuti ostale zvukove s kompjutera,npr. youtube,zvuk dolazne poruke i sl.
sve ostalo radi skroz u redu,pa ako netko ima iskustva s ovim programom,molio bih pomoc.

Ja sam pokušavao riješit taj problem ali jednostavno nikako nisam mogao uspjeti, kao da je nemoguće :D . Možeš probati ako imaš dvije zvučne, pa preko jedne puštaš zvuk iz guitar riga a iz druge ostale zvukove.

MUST visit :D http://www.youtube.com/user/ZOJAmoviesProduction?feature=mhee
17 godina
Jhony_7 kaže...

to ti je do win7 svi imaju taj problem dok na xp-u normalno radi

15 godina
neaktivan

Šta vi mislite o gitarama sa samo jednim humbuckerom?

Ja sam svojoj kompletno elektroniku izvadio i planiram staviti samo 1 humbucker a e rupe za ostale magnete ostaviti prazne, kao u van halena.

Zanima me da li če te prazne rupe utjecat na zvuk pošto kad vako sviram bez ikakve elektronike ima čudan zvuk...

Igor
16 godina

Nemam ništa protiv gitara s jednim humbuckerom. Na svojoj vjerovatno 90% veremena sviram samo na bridge humbuckeru.

Netko radi što zna, a netko zna šta radi LOL EUW: slinA
16 godina
neaktivan
AmonZero kaže...

Nemam ništa protiv gitara s jednim humbuckerom. Na svojoj vjerovatno 90% veremena sviram samo na bridge humbuckeru.

Iskreno, tako sam i ja valjda prvih 5-6 godina. Ali ako pocnes mijenjati, pogotovu na kvalitetnom cleanu, naucis se. Takodjer, neck magnet daje, po meni, puno kvalitetniji i 'tighter' sound za shredding soloe.

Danas promjenim i po tri selekcije u jednoj pjesmi, ali opet, to je zato jer sviramo covere pa pokusavam ispasti sto vjerniji u zvuku.

Ja bi ostavio magnete.

They say freak, when you're singled out...
17 godina
neaktivan

Pa kad mi treba treble, tj. soliranje jel, onda uvijek magnet na vratu. Mislio sam da se to podrazumijeva :D. Pogotovo jer je masu puta lakse izvuci pinch harmonik na njemu nego ovom dolje. Iako ja i ritam sekciju prasim s njim, bas mi taj treblasti zvuk pase. Jos treble i presence odvrnem do kraja na pojacalu, a bas negdje na -1, 0. Ali opet, to sam samo ja. {#}

16 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...

Pa kad mi treba treble, tj. soliranje jel, onda uvijek magnet na vratu. Mislio sam da se to podrazumijeva :D. Pogotovo jer je masu puta lakse izvuci pinch harmonik na njemu nego ovom dolje. Iako ja i ritam sekciju prasim s njim, bas mi taj treblasti zvuk pase. Jos treble i presence odvrnem do kraja na pojacalu, a bas negdje na -1, 0. Ali opet, to sam samo ja. {#}

Meni bas nedostaje taj midrange crunch sa neckom. Ono kad opalis powerchord kroz cetiri zice i onda bas osjetis "pilu" u zeludcu.

Ne volim bas treble, moj presence je inace na 0. U bendu imamo jako strogu kontrolu na EQ-om, tako da smo se svi iz-EQ-ali kako spada, preklapamo se u frekvencijama minimalno i zvuk je, barem ja mislim, bas fino sredjen. Jedino na koncertu nekad zatreba dignuti presence ali to je to.

Moj ideal ideala idealnih najidealnijih zvukova je onaj sa "Under a glass moon". Svi zvukovi su savrseni - otvoreni chord, oktave, muted picking, i onda prebacis magnet na neck i odsoliras... godinama sam trazio taj zvuk.

They say freak, when you're singled out...
15 godina
neaktivan

zašto kramer gitare  i neke druge gitare sa 3 single coila imaju imaju nakrivlje bridge pickup?

Igor
17 godina

Moze neko pojasnit kak bi u ovom slucaju trebalo stimat gitaru?Znam da se slabo vidi al je vidljivo donekle.Po mojem bi stimo u taj neki cudan tunning i onda capo na prvo polje

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.5.2013 22:23 (R4zOR229).
17 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...

Moze neko pojasnit kak bi u ovom slucaju trebalo stimat gitaru?Znam da se slabo vidi al je vidljivo donekle.Po mojem bi stimo u taj neki cudan tunning i onda capo na prvo polje

Ovo je u principu, standardni stim, s tim da je zadnja zica, najdeblja - snizena na ton D, na engleskom se to jos zove dropped D stim. E sad, razlika izmedu tog stima i ovog koji si ti stavio jest ta da u ovom tvom stimu je i prva zica, najtanja, nastimana na ton H i to onaj visi, znaci moras ju zatezat. Kako se to vidi? Iz ovog akorda, akord je add9, drugim rijecima, dodas nonu, a to je visi E (nizi E, tj. onaj koji je "normalan" u standardnom stimu bi tvorio add2 akord).

E sad, da, ili stavis kapodaster na prvo polje, ili jednostavno umjesto DADGHH nastimas na D#A#D#G#CC. Jedino me brine ta prva zica, sumnjam da ce podnijeti toliku tenziju, vjerojatno ce puknuti. Zato je moja preporuka da ju nastimas nekak drugacije, mozda ju mozes nastimati tako da dobijes malo drugacije hvatove akorda, mozda bolje, mozda malo losije, ali bar ti zica nece puknuti :D.

17 godina

a zkj ju nebi spusto umjesto dizo?

17 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...

a zkj ju nebi spusto umjesto dizo?

Pa mozes ju i spustit, ali kao sto rekoh, valjda nisi skuzio, kad ju spustis i stisnes ovaj akord XXX765 to nece biti Dmadd9 vec Dmadd2 ako cemo biti precizni, tehnicki gledano. Ja bih isto spustio, razlika je ionako u toj oktavi, kad sve zice kresnes odjednom, add9 ili add2, koga briga, zvuce prakticki isto, jer ako dodas na toniku nonu to je zapravo oktava sekunde i zapravo su to isti akordi tehnicki gledano.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.5.2013 22:57 (1domagoj1).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice