Gitare i sve vezano uz njih izdvojena tema

poruka: 4.970
|
čitano: 1.004.366
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Gitare i sve vezano uz njih

ima li ona šipka koja prolati krot vrat neko posebno ime ili je to samo šipka koja prolazi kroz vrat, gdje bi nju mogao kupit i koliko košta....

Igor
15 godina
neaktivan
Re: Gitare i sve vezano uz njih
Vodka 762 kaže...

ima li ona šipka koja prolati krot vrat neko posebno ime ili je to samo šipka koja prolazi kroz vrat, gdje bi nju mogao kupit i koliko košta....

truss rod

http://www.pecalica.hr/users/add/3cb0b321e3e8d77d2544dd607b4cbfe6
14 godina
neaktivan

Evo pitanje:

Dali je laney pojacalo od 30W jace (glasnije) od pojacala marshall od 15W ???

Moj nickname je sranje, ne sviđa mi se i zanemarite ga.
17 godina

Da budes precizniji malo

You got to lose to know how to win
14 godina
neaktivan
15 godina
odjavljen

Bože sačuvaj odgovoriti na takvo pitanje.

Svi smo mi Mentalist.
14 godina
neaktivan

Pa zanima me zasto je cijena ista a snaga (Power, P, mjerna jedinica: W (watt)) duplo razlicita...

Dali kod marshall -a se tih 400 i nesto kuna baca samo na ime?

16 godina
neaktivan

Evo odlucio sam da naucim svirati gitaru, nis opakog ono nego polako sam kod kuce.

Imam tu neku knjigu za sviranje gitare za idiote,ali volio bih cuti neke vase preporuke - odakle poceti, dal mozda ima na netu kakvih dobrih tutova ili tako nesto?
Hvala puno! :D 

Listen, this is no set of rules. I'm not tellin' you what to do, all I'm saying is I'm bringing up of three things that are like, so important to the world, I don't have to find as much importance in.
16 godina
zerocool12 kaže...

Evo odlucio sam da naucim svirati gitaru, nis opakog ono nego polako sam kod kuce.

Imam tu neku knjigu za sviranje gitare za idiote,ali volio bih cuti neke vase preporuke - odakle poceti, dal mozda ima na netu kakvih dobrih tutova ili tako nesto?

http://www.gitare.info/list.php?c=pocetnici

Imaš tu dio "Škola" to si pogledaj malo. Jednostavne vježbe, ima video lekcije, onak sve od početnika pa da experta.

Netko radi što zna, a netko zna šta radi
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.3.2013 23:02 (AmonZero).
17 godina
neaktivan

cijena se ne formira po kolicini watta.

Kvaliteta zvuka nema veze s snagom.

17 godina
zerocool12 kaže...

dobra ti je to knjiga za pocetak(ak mislimo na istu-Guitar for dummies)

15 godina
neaktivan

sad sam sazno da Fender gitare madi in USA imaju 22 praga za razliko od meksički (koje imaju 21), kako još mogu prepoznat "prave" gitare?

Igor
16 godina
neaktivan
AmonZero kaže...
zerocool12 kaže...

http://www.gitare.info/list.php?c=pocetnici

Imaš tu dio "Škola" to si pogledaj malo. Jednostavne vježbe, ima video lekcije, onak sve od početnika pa da experta.

R4zOR229 kaže...
zerocool12 kaže...

dobra ti je to knjiga za pocetak(ak mislimo na istu-Guitar for dummies)

Hvala puno :D

Listen, this is no set of rules. I'm not tellin' you what to do, all I'm saying is I'm bringing up of three things that are like, so important to the world, I don't have to find as much importance in.
14 godina
neaktivan
Dr. Zoidberg kaže...

cijena se ne formira po kolicini watta.

Kvaliteta zvuka nema veze s snagom.

A moze li marshall pojacalo od 15W biti glasnije od bubnja ??

(snaga ovisi o glasnoci, ne?)

17 godina
neaktivan
Games 4 life kaže...

A moze li marshall pojacalo od 15W biti glasnije od bubnja ??

(snaga ovisi o glasnoci, ne?)

Ne direktno. Snaga znači da pojačalo radi na nekom nominalnom naponu i nominalnoj struji. Kako će se ta snaga iskoristiti ovisi o tome kako je pojačalo napravljeno i koje je vrste.

To što je pojačalo Marshall ne znači da je automatski kvalitetno. Ovo što ti razmatraš su entry-level pojačala koja audiofilima zvuče kao golo govno (iako nisu tako loša), ali za onoga koji nije svirao na boljima će zvuk biti epic. No da se na trepavice postaviš, taj Marshall ne može biti glasniji od bubnjeva, dok bi ih recimo jedan Orange Tiny Terror od 15 W lagano mogao nadglasati.

Shun the non-believer
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.3.2013 15:46 (i_rambo_plache).
15 godina
odjavljen

A osjetljivost zvučnika?

Da bi zvuk bio duplo jači, treba vam zvučnik osjetljiviji 3dB. Također, da bi vam zvuk bio duplo jači na istom pojačalu, treba vam 10 puta veća izlazna snaga.

Ima pojačala od 5w koja koštaju po 5000$, a i više. 

Svi smo mi Mentalist.
16 godina
Jakovp kaže...

A osjetljivost zvučnika?

Da bi zvuk bio duplo jači, treba vam zvučnik osjetljiviji 3dB. Također, da bi vam zvuk bio duplo jači na istom pojačalu, treba vam 10 puta veća izlazna snaga.

Ima pojačala od 5w koja koštaju po 5000$, a i više. 

?

Ozbiljno?

15 godina
odjavljen
4ucker kaže...
Jakovp kaže...

?

Ozbiljno?

Naravno, to su boutique pojačala koja rade vrhunski majstori i tu nije bitna snaga, skoro je isto za 5 i 100w, čak i cijene dijelova (transformatora). Izlazni stupanj je jedostavniji dio pojačala, razlika u cijeni je zbog trafoa i lampi, ali kod većih cijena ta razlika skoro nestaje. Naravno, velike firme će uvijek puno više naplatiti ovo od 100w, jer bi se inače ljudi čudili, ali oni koji znaju točnp što žele ne pitaju za cijenu.

Svi smo mi Mentalist.
14 godina
neaktivan

Da li postoji neki program koji moze ucitati neku pjesmu

i smanjiti glasnocu svih instrumenata osim gitare ?

16 godina
Games 4 life kaže...

Meni se čini da to Audacity može. Možda mi se ne čini dobro.

17 godina
Games 4 life kaže...

riff reapter ti moze izolirat gitaru al opet ak previse oces maknut vokale zna pojest i nesto gitare

17 godina

Sta mislite e ovoj gitari

http://www.njuskalo.hr/gitare/gitara-akusticna-deviser-oglas-6544298

u petak ju je neko prodavo na njuskalo isto al za 400kn a na gitare.info sam procital da je to neka japanska firma i da radi ok gitare.Ako neko zna bilo bi ljepo da odgovori a mozda i osoba koja je imala onaj oglas za 400kn opet stavi isti.

16 godina
R4zOR229 kaže...

Sta mislite e ovoj gitari

http://www.njuskalo.hr/gitare/gitara-akusticna-deviser-oglas-6544298

u petak ju je neko prodavo na njuskalo isto al za 400kn a na gitare.info sam procital da je to neka japanska firma i da radi ok gitare.Ako neko zna bilo bi ljepo da odgovori a mozda i osoba koja je imala onaj oglas za 400kn opet stavi isti.

Mislim da znaš i sam odgovor na to pitanje. Za te novce - prosjek.

17 godina

Moze pomoc,koja je ovo ljestivca

uspio sam skuzit da je pjesma iz G#(valjda)i nekak mi je najbliza half-whole tone ljestvica(nzn kak se to po naski zove)al nisam siguran tak da ako moze pomoc u zivotu nisam skidal pjesmu po sluhu

17 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...

Moze pomoc,koja je ovo ljestivca

uspio sam skuzit da je pjesma iz G#(valjda)i nekak mi je najbliza half-whole tone ljestvica(nzn kak se to po naski zove)al nisam siguran tak da ako moze pomoc u zivotu nisam skidal pjesmu po sluhu

Pa ako je pjesma u G#-u, tj. Ab-u (jer G# ima sest povisilica i jednu dvostruku povisilicu pa se cesce zbog jasnoce i jednostavnosti koristi enharmonijski kljuc Ab koji ima cetiri snizilice) onda je i ljestvica Ab lol. To i znaci kad velis da je pjesma u nekom dur-u/mol-u, da sviras tu ljestvicu.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
17 godina
neaktivan

Vjerojatno misli na skalu. Ovako oduhativno, zvuči mi pentatonski i vuče na Top Gun {#}

Shun the non-believer
16 godina
neaktivan

Može mi netko reći s čim da dignem žice na gitari, bridge je fixed. Jel mi treba jako mali imbus ili mogu s nečim drugim.

Roses are #FF0000 violets are #0000FF all my base are belong to you.
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.4.2013 16:05 (Tomislav95).
17 godina
neaktivan
Tomislav95 kaže...

Može mi netko reći s čim da dignem žice na gitari, bridge je fixed. Jel mi treba jako mali imbus ili mogu s nečim drugim.

Pogledaj kakav je saraf?

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
17 godina
i_rambo_plache kaže...

Vjerojatno misli na skalu. Ovako oduhativno, zvuči mi pentatonski i vuče na Top Gun {#}

yes al mi ne vuce bas na pentatoniku,mozda evenutalno blues ak neko slucajno zna nek napise

Tomislav95 kaže...

pa pogledaj ja sam do sad vidio sam imbuse one male za to

12 godina
protjeran

Slušam ove bendove: Guns N' Roses, AC/DC, KISS, Iron Maiden, Slipknot, Black Sabbath, Pink Floyd, Creedence Clearwater Revival, Dire Straits...no uglavnom, imam akustičnu gitaru, već imam neke osnove i znam odsvirati par jednostavnih pjesama. Pa me zanima koju pjesmu mi predlažete kao početniku da probam odsvirati? Do 5. razreda osnovne sam išao u glazbenu na klavir, sad sam 2.srednje, ali klavir me ne zanima, već sam pomalo i note zaboravio čitati, pa sve kaj sam do sad odsvirao na gitari, sam odsvirao po sluhu ili ako gledam guitar lessonse na YouTubeu. Jednostavno je. Hvala! LP :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.4.2013 14:30 (Slash3322).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice