Izradit elektroniku?Sta ti mislis rucno motat pickupove ili?
ne več zamjenit potenciometre.... sad imam 1 za volume i 2 za tone međutim hoču elektroniku kao u ibaneza 1 tone 1 volume
ne več zamjenit potenciometre.... sad imam 1 za volume i 2 za tone međutim hoču elektroniku kao u ibaneza 1 tone 1 volume
Sta ti bi jednim potom kontroliro obadva pickupa(mislim na ton pot.)?
jel to nemoguče?
Nije, pa ja imam tako na svojoj gitari imam samo 2 pota jedan za volume i jedan za tone.
jel to nemoguče?
Nije zasto bi bilo onda sam makni onaj koji neces od ta dva i prebaci zice s nozica jednog na ovaj drugi samo pazi da isto spojis 1 i 3 nozicu da nebi bilo da na jednom pickupu pojacas do kraja na na drugom smanjis
e meni je sad problem što sam kupio nove potenciometre i sve skino s onih starih i switcha
Pošto radijus vratova varira, tako varira i radijus bridgeova i za ugodnu svirku radijusi trebaju biti isti. Imaš za kupiti alat koji mjeri radijus i izgleda ovako. Čini ti se da je manji razmak na E žici možda jer je ona najdeblja ili si je gitarist tak naštimao bridge da mu action bude niži na nižim žicama. Ako su ti E i A prenisko, trebaš podignuti lijevi post na bridgeu.
Kobilica zasigurno nije simetricna, jer ni kod mene na tamburi nije simetricna, a bome ni na akusticnoj gitari. S obzirom da bas i nemam iskustva s violinama, a ni dobar dio nas ovdje, preporucio bih ti da se obratis nekom graditelju za savjet. Ili jednostavno "prekopiraj" staru kobilicu, ali je ipak topli savjet da upitas nekog graditelja.
Kupujete li žice za ele. gitaru preko ebaya ili trgovinama u hr?
Kupujete li žice za ele. gitaru preko ebaya ili trgovinama u hr?
Kad kupujem zalihu za 20 godina - eBay. Jedan, dva paketa - trgovina.
Zanima me zašto kad u MuseScoreu radim primu i sekundu voltu, dok prođe primu voltu do kraja i ide ispočetka ponavljanja, onda mi svira i onaj jedan takt ispod, što nebi trebao svirati. Jel to neki bug ili?
Zanima me zašto kad u MuseScoreu radim primu i sekundu voltu, dok prođe primu voltu do kraja i ide ispočetka ponavljanja, onda mi svira i onaj jedan takt ispod, što nebi trebao svirati. Jel to neki bug ili?
Koji takt ispod?! Pa kad odsvira primu voltu, ide ispocetka, odsvira sekundu voltu, nastavi dalje, bar meni tak.
Nema od tebe ništa ako sviraš po tabovima
Nema od tebe ništa ako sviraš po tabovima
Note onda?
najbolje ti je da je pokušaš skinit po sluhu
najbolje ti je da je pokušaš skinit po sluhu
A probam, i sviram ja otprilike valjda, ali meni ne zvuči dobro to kad ne znam kako bi trebalo zvučat.
A bass covera nema na youtubeu da čujem...
Nece nikad zvucati ko orginal, smo ti sviraj po sluhu. A kad smo kod Prljavaca, nisu oni bas neki tehnicari, tak da mozes to s bendom ispeglati bolje no orginal.
samo prati gitaru...
Ok, valjda će biti u redu.
Hvala ekipa!
jeli ova rozi dio tolikoa potreban ili služi samo za lakše spajanje?
http://www.dimarzio.com/sites/default/files/diagrams/2s1v1t_ep1111.pdf
Naravno da nije, dovoljan je DPDT prekidač.
mučim se nač šemu za 1 HB i 1 singl coil, možel mi tko pomoč?
A taj dpdt prekidač... možeš li mi malo to pojasnit
Koji takt ispod?! Pa kad odsvira primu voltu, ide ispocetka, odsvira sekundu voltu, nastavi dalje, bar meni tak.
A nije bitno više, navinkul sam se, valjda bug neki.
Znači odsvira mi do prime volte i kad se vraća na početak ponavljanja, svira mi prvi takt na prvom crtovlju i prvi takt na crtovlju ispod tog prvog (praktički to je valjd 6. takt) znači svira mi ta dva istovremeno. Bug neki vjerojatno.
A nije bitno više, navinkul sam se, valjda bug neki.
Znači odsvira mi do prime volte i kad se vraća na početak ponavljanja, svira mi prvi takt na prvom crtovlju i prvi takt na crtovlju ispod tog prvog (praktički to je valjd 6. takt) znači svira mi ta dva istovremeno. Bug neki vjerojatno.
Da bug, je onda definitivno. Probaj skinuti najnoviju 1.3 verziju pa s njom onda vidjeti. Mozda mozes negdje naci i build sljedece velike verzije, 2.0. U toj buducoj najnovijoj verziji hrpa stvari ce biti ispravljena i hrpa stvari dodana koje su falile u verziji 1.x.
Nema.