Gitare i sve vezano uz njih izdvojena tema

poruka: 4.970
|
čitano: 1.004.478
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Gitare i sve vezano uz njih
R4zOR229 kaže...

Izradit elektroniku?Sta ti mislis rucno motat pickupove ili?

ne več zamjenit potenciometre.... sad imam 1 za volume i 2 za tone međutim hoču elektroniku kao u ibaneza 1 tone 1 volume

Igor
15 godina
neaktivan
Gitare i sve vezano uz njih

Ne razumijem najbolje ove šeme pa molim za pomoć.

kad imam u šemi više ovi znakova za uzemljenje je to znači da ih trebam spojit sve na jednu žicu tj na đek?

ako niste shvatili to je slika koja kako znamo govori više od 999 riječi...

Igor
17 godina
Vodka 762 kaže...
R4zOR229 kaže...

Izradit elektroniku?Sta ti mislis rucno motat pickupove ili?

ne več zamjenit potenciometre.... sad imam 1 za volume i 2 za tone međutim hoču elektroniku kao u ibaneza 1 tone 1 volume

Sta ti bi jednim potom kontroliro obadva pickupa(mislim na ton pot.)?

You got to lose to know how to win
15 godina
neaktivan

jel to nemoguče?

Igor
14 godina
neaktivan

Nije, pa ja imam tako na svojoj gitari imam samo 2 pota jedan za volume i jedan za tone.

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.3.2013 21:30 (k1klop).
17 godina
Vodka 762 kaže...

jel to nemoguče?

Nije zasto bi bilo onda sam makni onaj koji neces od ta dva i prebaci zice s nozica jednog na ovaj drugi samo pazi da isto spojis 1 i 3 nozicu da nebi bilo da na jednom pickupu pojacas do kraja na na drugom smanjis

You got to lose to know how to win
15 godina
neaktivan

e meni je sad problem što sam kupio nove potenciometre i sve skino s onih starih i switcha

Igor
16 godina

Evo jedan zanimljiv video

Netko radi što zna, a netko zna šta radi
17 godina
neaktivan
Znam da je ovo krivo mjesto za postavit pitanje o violinama, al možda netko slučajno zna.
Radi se o mostu. Dok se kupi novi most, on je veći, tj viši nego kaj treba biti, pa se mora onaj vrh skratiti. Pitanje je dal taj vrh mosta na koji se naslanjaju žice treba biti, kak da kažem, isti kružni luk, tj. jednaka zakrivljenost. Pitam zato što na mostu kojeg sam prije imao nije bila jednaka zakrivljenost, na G i D žici je bila ajmo reć blaga, a onda prema A i E žici je malo više padala, tj postala veća. Onda sam kupio novi most i njega ajmo reć jednoliko skratio, da je svugdje ista zakrivljenost, da sve žice imaju jednak razmak do fingerboarda.

A problem je kaj sam vjerojatno malo previše skratio, pa mi G žica nekad zna zujati, valjda zato kaj se previše naslanja na fingerboard. E, i onda sam se vratio na stari most, koji kao što rekoh ima veću zakrivljenost kod A i E žice. I sad pitanje - dal se ta zakrivljenost radi proizvoljno, da je svugdje isti razmak od žica do fingerboarda, ili prema nekom pravilu? Zato kaj viđam dost na tv-u na prijenosima koncerta, a i vidim na jubitubi da svi nekak imaju manji razmak na E žici, tj manji prostor od žice do fingerboarda nego na ostalim žicama.
17 godina
neaktivan
N. Ohm kaže...
Znam da je ovo krivo mjesto za postavit pitanje o violinama, al možda netko slučajno zna.
Radi se o mostu. Dok se kupi novi most, on je veći, tj viši nego kaj treba biti, pa se mora onaj vrh skratiti. Pitanje je dal taj vrh mosta na koji se naslanjaju žice treba biti, kak da kažem, isti kružni luk, tj. jednaka zakrivljenost. Pitam zato što na mostu kojeg sam prije imao nije bila jednaka zakrivljenost, na G i D žici je bila ajmo reć blaga, a onda prema A i E žici je malo više padala, tj postala veća. Onda sam kupio novi most i njega ajmo reć jednoliko skratio, da je svugdje ista zakrivljenost, da sve žice imaju jednak razmak do fingerboarda.

A problem je kaj sam vjerojatno malo previše skratio, pa mi G žica nekad zna zujati, valjda zato kaj se previše naslanja na fingerboard. E, i onda sam se vratio na stari most, koji kao što rekoh ima veću zakrivljenost kod A i E žice. I sad pitanje - dal se ta zakrivljenost radi proizvoljno, da je svugdje isti razmak od žica do fingerboarda, ili prema nekom pravilu? Zato kaj viđam dost na tv-u na prijenosima koncerta, a i vidim na jubitubi da svi nekak imaju manji razmak na E žici, tj manji prostor od žice do fingerboarda nego na ostalim žicama.

Pošto radijus vratova varira, tako varira i radijus bridgeova i za ugodnu svirku radijusi trebaju biti isti. Imaš za kupiti alat koji mjeri radijus i izgleda ovako. Čini ti se da je manji razmak na E žici možda jer je ona najdeblja ili si je gitarist tak naštimao bridge da mu action bude niži na nižim žicama. Ako su ti E i A prenisko, trebaš podignuti lijevi post na bridgeu.

Shun the non-believer
17 godina
neaktivan

Kobilica zasigurno nije simetricna, jer ni kod mene na tamburi nije simetricna, a bome ni na akusticnoj gitari. S obzirom da bas i nemam iskustva s violinama, a ni dobar dio nas ovdje, preporucio bih ti da se obratis nekom graditelju za savjet. Ili jednostavno "prekopiraj" staru kobilicu, ali je ipak topli savjet da upitas nekog graditelja.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
17 godina
neaktivan
Oke. Il odem u koji klasični music shop, oni bi trebali znati isto.
16 godina

Kupujete li žice za ele. gitaru preko ebaya ili trgovinama u hr?

Netko radi što zna, a netko zna šta radi
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.3.2013 16:10 (AmonZero).
16 godina
AmonZero kaže...

Kupujete li žice za ele. gitaru preko ebaya ili trgovinama u hr?

Kad kupujem zalihu za 20 godina - eBay. Jedan, dva paketa - trgovina.

17 godina
neaktivan

Zanima me zašto kad u MuseScoreu radim primu i sekundu voltu, dok prođe primu voltu do kraja i ide ispočetka ponavljanja, onda mi svira i onaj jedan takt ispod, što nebi trebao svirati. Jel to neki bug ili? 

17 godina
neaktivan
N. Ohm kaže...

Zanima me zašto kad u MuseScoreu radim primu i sekundu voltu, dok prođe primu voltu do kraja i ide ispočetka ponavljanja, onda mi svira i onaj jedan takt ispod, što nebi trebao svirati. Jel to neki bug ili? 

Koji takt ispod?! Pa kad odsvira primu voltu, ide ispocetka, odsvira sekundu voltu, nastavi dalje, bar meni tak.

14 godina
neaktivan
Večer ljudi! Sutra mi dolaze frendovi s gitarom i sintesajzerom, kao svirat ćemo. Ja 'sviram' bas i ovaj sibelius mi ne može iz MIDI fileova napisat tabove za pjesme: Moj bijeli labude od Prljavaca i Balkan od Azre. Pa ako ima koja dobra bas duša da mi ih napiše ili već ima pa da bio bih jako zahvalan. Hvala unaprijed!
"Pas mater." - Bob Marley
15 godina
neaktivan

Nema od tebe ništa ako sviraš po tabovima

Igor
14 godina
neaktivan
Vodka 762 kaže...

Nema od tebe ništa ako sviraš po tabovima

Note onda?

15 godina
neaktivan

najbolje ti je da je pokušaš skinit po sluhu

Igor
14 godina
neaktivan
Vodka 762 kaže...

najbolje ti je da je pokušaš skinit po sluhu

A probam, i sviram ja otprilike valjda, ali meni ne zvuči dobro to kad ne znam kako bi trebalo zvučat.

A bass covera nema na youtubeu da čujem...

14 godina
protjeran

Nece nikad zvucati ko orginal, smo ti sviraj po sluhu. A kad smo kod Prljavaca, nisu oni bas neki tehnicari, tak da mozes to s bendom ispeglati bolje no orginal.

daniel
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.3.2013 22:50 (daniel.hajdinjak666).
15 godina
neaktivan

samo prati gitaru...

Igor
14 godina
neaktivan

Ok, valjda će biti u redu.

Hvala ekipa!

15 godina
neaktivan

jeli ova rozi dio tolikoa potreban ili služi samo za lakše spajanje?

http://www.dimarzio.com/sites/default/files/diagrams/2s1v1t_ep1111.pdf

Igor
15 godina
odjavljen

Naravno da nije, dovoljan je DPDT prekidač.

Svi smo mi Mentalist.
15 godina
neaktivan

mučim se nač šemu za 1 HB i 1 singl coil, možel mi tko pomoč?

A taj dpdt prekidač... možeš li mi malo to pojasnit

Igor
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.3.2013 20:57 (Vodka 762).
17 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...
N. Ohm kaže...

Koji takt ispod?! Pa kad odsvira primu voltu, ide ispocetka, odsvira sekundu voltu, nastavi dalje, bar meni tak.

A nije bitno više, navinkul sam se, valjda bug neki.

Znači odsvira mi do prime volte i kad se vraća na početak ponavljanja, svira mi prvi takt na prvom crtovlju i prvi takt na crtovlju ispod tog prvog (praktički to je valjd 6. takt) znači svira mi ta dva istovremeno. Bug neki vjerojatno.

17 godina
neaktivan
N. Ohm kaže...

A nije bitno više, navinkul sam se, valjda bug neki.

Znači odsvira mi do prime volte i kad se vraća na početak ponavljanja, svira mi prvi takt na prvom crtovlju i prvi takt na crtovlju ispod tog prvog (praktički to je valjd 6. takt) znači svira mi ta dva istovremeno. Bug neki vjerojatno.

Da bug, je onda definitivno. Probaj skinuti najnoviju 1.3 verziju pa s njom onda vidjeti. Mozda mozes negdje naci i build sljedece velike verzije, 2.0. U toj buducoj najnovijoj verziji hrpa stvari ce biti ispravljena i hrpa stvari dodana koje su falile u verziji 1.x.

15 godina
odjavljen

Nema.

Svi smo mi Mentalist.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice