Gitare i sve vezano uz njih izdvojena tema

poruka: 4.970
|
čitano: 1.004.484
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
odjavljen
Re: Gitare i sve vezano uz njih
Tomislav95 kaže...

Ok onda. Imaš kakvu preporuku? Na njuškalu se mali lampaši baš i ne prodaju (ili ih ja ne znam prepoznati{#}).

Cerina15 kaže...

pozdrav, može preporuka neke akustične gitare za početnike, da bude cijena do 1000kn?

Pisalo se puno o tome i u ovoj temi, ne da mi se ponavljati.

Svi smo mi Mentalist.
17 godina
neaktivan
Tomislav95 kaže...

Ok onda. Imaš kakvu preporuku? Na njuškalu se mali lampaši baš i ne prodaju (ili ih ja ne znam prepoznati{#}).

Ja bih ti prodao svojega, 5W, ali onda necu imati na cemu svirati {#}

The programmer is fighting against the two most destructive forces in the universe: entropy and human stupidity. --Damian Conway
16 godina
neaktivan
Gitare i sve vezano uz njih

da znam, pitao sam dosta ljudi i gledao po internetu svugdi nađem drugačije..

One bright morning when my work is over I will fly away home ...Bob Marley
13 godina

.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.9.2025 18:22 (royalhero).
16 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...
Tomislav95 kaže...

Ja bih ti prodao svojega, 5W, ali onda necu imati na cemu svirati {#}

Zašto bi onda prodavao?{#} Koje imaš?

Roses are #FF0000 violets are #0000FF all my base are belong to you.
17 godina
neaktivan
Cerina15 kaže...

da znam, pitao sam dosta ljudi i gledao po internetu svugdi nađem drugačije..

Za tu cijenu ti je maltene svejedno. Uzmi neku polovnu, vjerojatno ces bolje proci i obavezno isprobaj, pregledaj ju. Vidi kako ti lezi u rukama, jel ti se svida zvuk, kakav ti je vrat, opcenito osjecaj. Koja ti se najvise na taj nacin svidi, nju kupi. Nemas za te novce previse neke mudrosti, znas kako se kaze "kolko para tolko muzike".

The programmer is fighting against the two most destructive forces in the universe: entropy and human stupidity. --Damian Conway
17 godina
neaktivan
Tomislav95 kaže...

Zašto bi onda prodavao?{#} Koje imaš?

Zato jer si mislim uzeti Randalla RG50, prilicno me vuce i izgleda mi kao best buy.

Malog Ibaneza Valbee-a, jedna cijev u preampu, jedna u powerampu, trebalo bi zamjenit lampe, ne svidaju mi se ove stock, ali za svoju velicinu (i namjenu, pojacalo za vjezbu za po sobi - iako kad ga odvrnes poprilicno je glasno) i cijenu je i vise nego dobro. K tome, mozes na njega i usnu harmoniku spojiti {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.2.2013 16:56 (1domagoj1).
13 godina
neaktivan
Jakovp kaže...
Tomislav95 kaže...
Mislim da to baš nije za mene jer najviše sviram metal i rock. Možda da si uzmem nekog jačeg tranzistorca?

Ako želiš da ti uši iskrvare...

za pocetnika to i nije losa ideja jer oni i tako ne prepoznaju razliku, kao sto i vidis...

ja ti jos uvijek preporucam micro cube, pojacalo nije vrhunsko, ali kazem, za stan, za sobu je super, plus sto ima te efekte, jer opet sta ce mu lampa ako ju nece moci odvrtati sto je i cilj lampe (ako ne moze priustiti glasno svirati)

onaj koji jesam
13 godina
neaktivan

Dan ljudi, naime imam jedno pitanje, malo ću otići u offtopic, nadam se da neće biti ljutnje.

Znači, da bespotrebno ne otvaram temu, pitati ću ovdje. Naime svirao sam bisernicu neko vrijeme, ali sam morao prestati radi određenih razloga. Eto sada sam dobio priliku opet svirati,na D-štimu (prije je bio G), ali nije više to to. Pa ako ima tko, a da se razumije u sviranje prima, bio bih zahvalan na nekakvim notama ili savjetu kakvom... tnx i LP.

Errando discimus...Disce parvo esse contentus....Qualis vita, finis ita
17 godina
neaktivan
Johnny4286 kaže...

Dan ljudi, naime imam jedno pitanje, malo ću otići u offtopic, nadam se da neće biti ljutnje.

Znači, da bespotrebno ne otvaram temu, pitati ću ovdje. Naime svirao sam bisernicu neko vrijeme, ali sam morao prestati radi određenih razloga. Eto sada sam dobio priliku opet svirati,na D-štimu (prije je bio G), ali nije više to to. Pa ako ima tko, a da se razumije u sviranje prima, bio bih zahvalan na nekakvim notama ili savjetu kakvom... tnx i LP.

D bisernica? Fora, vecinom vidam samo G ili E. Mislim, nista se nije promijenilo osim tonova :D, i dalje se stima po kvartama, tako da ti je najtanja zica D, druga je A, treca je E, zadnja najdeblja je H.

Sto tocno znaci "ali nije vise to to"?

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.2.2013 19:17 (1domagoj1).
13 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...

D bisernica? Fora, vecinom vidam samo G ili E. Mislim, nista se nije promijenilo osim tonova :D, i dalje se stima po kvartama, tako da ti je najtanja zica D, druga je A, treca je E, zadnja najdeblja je H.

Sto tocno znaci "ali nije vise to to"?

Ma znam ja kako je koja žica naštimana, znam di se kaj svira, note itd.   Na to nije više to, sam mislio nekadašnje sviranje i ovo danas, nekako nejde više, prije sam bio u mogučnosti ćuti nešto i odsvirati u roku pola sata, sada jednostavno nejde. naravno to je sve do nedostatka vježbe. Očito smo nekad prezauzeti nečime da se bavimo onime što volimo, al dosta "dubokog" dijela  {#}.

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.2.2013 19:24 (Johnny4286).
17 godina
neaktivan
Johnny4286 kaže...

Ma znam ja kako je koja žica naštimana, znam di se kaj svira, note itd.   Na to nije više to, sam mislio nekadašnje sviranje i ovo danas, nekako nejde više, prije sam bio u mogučnosti ćuti nešto i odsvirati u roku pola sata, sada jednostavno nejde. naravno to je sve do nedostatka vježbe. Očito smo nekad prezauzeti nečime da se bavimo onime što volimo, al dosta "dubokog" dijela {#}.

Pa sviraj, vratit ce ti se, nije to nesto sto se samo tako zaboravlja.

Evo, pogledaj ovdje. Otidi pod "Skole", malo scrollaj dolje i tamo ces naci knjige Skola za tamburu - Bisernica 1 i 2 Lazara Malagurskoga te Tamburasku pocetnicu Radovana Brdarica. Doduse, ako se ne varam unutra se obraduje E bisernica, ali to ionako nema veze, sve mozes i na D odsvirati. Trebalo bi te pogurati dalje.

Sretno! ;)

13 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...

Pa sviraj, vratit ce ti se, nije to nesto sto se samo tako zaboravlja.

Evo, pogledaj ovdje. Otidi pod "Skole", malo scrollaj dolje i tamo ces naci knjige Skola za tamburu - Bisernica 1 i 2 Lazara Malagurskoga te Tamburasku pocetnicu Radovana Brdarica. Doduse, ako se ne varam unutra se obraduje E bisernica, ali to ionako nema veze, sve mozes i na D odsvirati. Trebalo bi te pogurati dalje.

Sretno! ;)

Naišao sam na to prije, svejedno puno hvala  {#} . Ajde ako bude sreće, možda uspijem kakvu lovu skupiti, pa si nabaviti jednu svoju za po doma...Tnx ;)

16 godina

Malo prelistavam forume pa naletio na ovo.

Tko treba odličnu gitaru za male pare ovo je gitara za vas.

http://www.gitare.info/plug.php?e=classifieds&item=1867

Osobno imam Sz520 kojeg sam zgrabio prije 6 mjeseci i prezadovoljan sam i vjerujem da skoro neću mijenjat gitaru.

Netko radi što zna, a netko zna šta radi
17 godina
neaktivan

Odlična gitara! Gitarist u bendu ima takvu, al treba se naviknut na takav tip vrata. Drugačiji je od vratova klasičnog Ibaneza. Al sviđa mi se i ovakva vrsta, samo kažem, treba se naviknuti.

15 godina
neaktivan

je li šipka u vratu obavezna

Igor
15 godina
odjavljen
Vodka 762 kaže...

Da, osim kod klasičnih.

Svi smo mi Mentalist.
17 godina
neaktivan
Vodka 762 kaže...

Je, inace bi se vrat savinuo pod napetoscu zica. Napetost je oko 47 kg za standardni stim, desetke.

15 godina
neaktivan

imam par pitanja:

1. Kako se štima intoncija na gitarama sa floyd rosom?

2. Utječe li (i koliko) drvo na zvuk el. gitare?

3. da li če se gitara manje raštimavat ako promjenim mašinice?

4. I šta znači ono ltd u esp gitara, jeli to kao squir u fendera?

Igor
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.2.2013 13:31 (Vodka 762).
17 godina
neaktivan
Ukratko:
1. Prvo na mašinicama, pa zaključaš šarafe na vrhu vrata, pa fino naštimaš sa onim finim štimerima na mostu.
2. Utjeće. Uzmi gitaru od johe / mahagonija / oraha (mada je rijeđi) i sviraj na cleanu. Vidjet ćeš da ima neke razlike. A kolko ti je i da li ti je bitna ta mala/velika razlika, to je tvoja stvar.
3. Zavisi. Kakve su ti mašinice? I da li su one glavni razlog raštimavanja? I kakva ti je gitara?
4. Marka.
16 godina

Ovo za LTD. To su ti praktički iste gitare. Malo kavlitetniji LTD modeli imaju iste magnete i ostale dijelove, ali se razlikuju u materijalu i načinu od kojeg je tijelo i vrat gitare izrađen.

Evo jedan odličan video.

14 godina
neaktivan
Večer!
Imam Stagg Jazz Bass 4 žice.
Da objasnim problem,
kad je prvi volume pojačan, a drugi stišan, ili su oba pojačana kod određenih tonova čuje se nekakvo neugodno zujanje i jako ružno zvuči.
A kada stišam prvi volume, a pojačam drugi zvuči 'kristalno čisto' u usporedbi s prethodnim.
Štim je u redu, za žice isto mislim.
Je li problem u Staggovim defaultnim pickupovima i ako je koje kupiti da se problem riješi, a i da bass zvuči nešto bolje?
Hvala unaprijed,
BenjamiX
"Pas mater." - Bob Marley
15 godina
neaktivan

Možda ti negdje žica žumi.... Rastavi i zaletuj.

Igor
16 godina
16 godina
neaktivan

Pitanje o lampasima...

Radi se o Triaxisu, dakle, primjetio sam da u zadnje vrijeme imam nesto distorzije na clean kanalu. Prckam po settinzima lijevo-desno vec 4 tjedna, cak sam probao i Green umjesto Yellow (Yellow bi kao trebao biti jos cisci), namjestao zvukove sa gain na bijednih 1.0 (a bio je na 7.0 da da mracniji ton)... i ne ide.

Overdrive se cuje samo na attacku, pa sam pomislio da je presence prejak, ali cak i kad ga ubijem na 0 - osim sto je zvuk mutav, ne vrijedi nista.

Da ne nabrajam dalje propale pokusaje - pitam se da li je u pitanju hardware. Signal ide drito u Triaxis, iz Triaxisa u GForce i od tamo u 2:90. Bypassao sam GForce da provjerim da li on radi probleme, ali overdrive je jos uvijek ondje.

Da li je vrijeme za zamjenu lampica? Stavio sam nove novcate 12AX7 (ali bez A, kazao je tip u prodavaonici da nije neka razlika u zvuku) prije otprilike 2 godine, i ne "gazim" ga bas, radni volume mu je 5.5 od 10.

Takodjer, da li je moguce da u pitanju nije Triaxis, nego da 2:90 (opet) radi probleme?

All our needs put together don't bleed on their own... you paid for an eyeful - so behold the bull....
12 godina
neaktivan

Bok svima! Trebam malu pomoc i koji savjet. Dakle sviram akusticnu gitaru duze vrijeme i htio bi naravno prijeci na elektricnu :)) e sad moram priznat da se bas i ne razumijem u elektricne.. Ako bi mi mogli dat neki savjet kod kupnje ili predlozit neku gitaru koja je dostupna u hrvatskoj.. Nebi htio neku smece, ali opet ne nesto pretjerano dobro :D Hvala!

Check my blog: www.incognitoboss1blog.blogspot.com
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.2.2013 23:28 (XXX-Man).
15 godina
neaktivan

ako hočeš novu nekog squiera ili gio ibaneza... ako imaš sreče možež na dobru naletit a nebi ti bilo loše da kupiš korištenu.

I imam ja jedno pitanje: da li se mogu 2 sinl coila spojit u humbucker?

Igor
13 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Pitanje o lampasima...

Radi se o Triaxisu, dakle, primjetio sam da u zadnje vrijeme imam nesto distorzije na clean kanalu. Prckam po settinzima lijevo-desno vec 4 tjedna, cak sam probao i Green umjesto Yellow (Yellow bi kao trebao biti jos cisci), namjestao zvukove sa gain na bijednih 1.0 (a bio je na 7.0 da da mracniji ton)... i ne ide.

Overdrive se cuje samo na attacku, pa sam pomislio da je presence prejak, ali cak i kad ga ubijem na 0 - osim sto je zvuk mutav, ne vrijedi nista.

Da ne nabrajam dalje propale pokusaje - pitam se da li je u pitanju hardware. Signal ide drito u Triaxis, iz Triaxisa u GForce i od tamo u 2:90. Bypassao sam GForce da provjerim da li on radi probleme, ali overdrive je jos uvijek ondje.

Da li je vrijeme za zamjenu lampica? Stavio sam nove novcate 12AX7 (ali bez A, kazao je tip u prodavaonici da nije neka razlika u zvuku) prije otprilike 2 godine, i ne "gazim" ga bas, radni volume mu je 5.5 od 10.

Takodjer, da li je moguce da u pitanju nije Triaxis, nego da 2:90 (opet) radi probleme?

pogledaj si zvucnike da nisu alo isprdili pa "distorziraju"

onaj koji jesam
13 godina
neaktivan
Vodka 762 kaže...

ako hočeš novu nekog squiera ili gio ibaneza... ako imaš sreče možež na dobru naletit a nebi ti bilo loše da kupiš korištenu.

I imam ja jedno pitanje: da li se mogu 2 sinl coila spojit u humbucker?

u principu mogu, ali nije to tako jednostavno kao sto izgleda.... singlovi se razlikuju po vrsti magneta, broju namotaja zica, debljini sto mijenja i sam zvuk... tako da ako u teoriji spojis 2 random singla dobit ces... nesto :D

onaj koji jesam
17 godina
neaktivan
Jedno pitanje, mada je ovo možda kriva tema za to.
Dal itko zna koje dobre i lako orijentirajuće da tako kažem programe za pisanje nota, al uz opciju da ima i playback, da čujem što sam napisao i da nije previše ograničen program, tipa da najkraću notu koju može zapisati je osminka il tak slično.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice