Gitare i sve vezano uz njih izdvojena tema

poruka: 4.970
|
čitano: 1.004.815
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Gitare i sve vezano uz njih

.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.9.2025 18:23 (royalhero).
14 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...

Ak me sjecanje ne vara neko od vas ovdje je prodavo USB interface za spajanje gitare na PC pa ak i dalje prodaje neke se javi.

Imas na njuškalu ja sam linkao prije par strana.

16 godina
royalhero kaže...
4ucker kaže...

Iskreno, imam dojam da će te popravak, ako ju i budeš tome podvrgnuo, koštati više nego takva ista, nova gitara.

Nova dođe oko 150€, nije valjda da toliko košta vrat za nju?

Tomislav95 kaže...
A budimo realni, i polovne na Njuškalu su jako pojeftinile, recesija ;)

Ma vraga, razlika je mizerna, a novo je novo. :D

To novo je novo ne stoji baš. Kupi neki Les Paul Standard iz, šta ja znam, 2008. i kupi neki star desetke godina, razlika je nebo i zemlja. Možda pomalo generaliziram, ali u suštini je tako.

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.1.2013 22:06 (4ucker).
13 godina

.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.9.2025 18:22 (royalhero).
17 godina
k1klop kaže...
R4zOR229 kaže...

Ak me sjecanje ne vara neko od vas ovdje je prodavo USB interface za spajanje gitare na PC pa ak i dalje prodaje neke se javi.

Imas na njuškalu ja sam linkao prije par strana.

to je duplo skuplje nego na ebayu :S ne zuri mi se bas tolko budem igro rocksmith na line in dok ne dode ovo.

You got to lose to know how to win
13 godina
neaktivan
4ucker kaže...
royalhero kaže...
4ucker kaže...

Iskreno, imam dojam da će te popravak, ako ju i budeš tome podvrgnuo, koštati više nego takva ista, nova gitara.

Nova dođe oko 150€, nije valjda da toliko košta vrat za nju?

Tomislav95 kaže...
A budimo realni, i polovne na Njuškalu su jako pojeftinile, recesija ;)

Ma vraga, razlika je mizerna, a novo je novo. :D

To novo je novo ne stoji baš. Kupi neki Les Paul Standard iz, šta ja znam, 2008. i kupi neki star desetke godina, razlika je nebo i zemlja. Možda pomalo generaliziram, ali u suštini je tako.

haha da, ali to je gibson a ne yamaha....

naime, tesko ces ovo popraviti i u pravilu se ne isplati, kao sto je netko vec rekao, isplativije je kupiti novu gitaru.... sry

onaj koji jesam
14 godina
neaktivan
Gitare i sve vezano uz njih

Evo imam par pitanja:

1.Vidio sam na stranici od jednog music shopa da pojacala ima za elektricnu gitaru i pod 

posebnom kategorijom za akusticnu gitaru... Znaci li to da nemogu svirati elektro akusticnu

na pojacalu za elektricnu ????

2.Evo video:

Zanima me dali ce pedale za elektricnu gitaru raditi

na elektro akusticnoj ??? I dali ce wah wah pedala isto tako dobro raditi ???

Moj nickname je sranje, ne sviđa mi se i zanemarite ga.
13 godina
neaktivan

Eto, nakon obilaska lokalnih trgovina, izbor je pao na Yamahu RBX-170. Sa popustom ću je dobiti za 1600 kuna.

Usput, samo da pitam, bass se može spojiti na PC (sa onim 6.35->3.5 adapterom) i tako svirati, jel tako? Znam da će zvuk biti lošiji nego na pojačalu.

Vi neznate tko sam ja, ja neznam tko ste vi i ne zanima me.
16 godina
neaktivan
Da, kupiš si onaj pretvarač i uštekaš u line in.
Roses are #FF0000 violets are #0000FF all my base are belong to you.
13 godina

.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.9.2025 18:22 (royalhero).
12 godina
protjeran

dakle, radi se o gitari Ibanez SAS36FM

sad kad sam saznao točan model mjereći dužinu, širinu i debljinu vrata. sad povečavam cijenu na 2600 kn

gitara je bez ogrebotine, očuvana, svirana možda 5 puta, navikla na žice devetke, ja sam stavljao elixir.

uz nju dajem gratis sobno pojačalo marshall 10 W i torbu za nju.

slike nemam jer nemam usb kabal da ih prebacim, ali ako baš ima zainteresiran netko, nekako ću se snaći pa ih staviti

boja je identična kao sa slike (malo ljepša u stvarnosti) čak je i točkica na 3 polju tamnija od ostalih kao na slici xD

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.1.2013 0:28 (mFcFm).
13 godina
neaktivan
Games 4 life kaže...

Evo imam par pitanja:

1.Vidio sam na stranici od jednog music shopa da pojacala ima za elektricnu gitaru i pod 

posebnom kategorijom za akusticnu gitaru... Znaci li to da nemogu svirati elektro akusticnu

na pojacalu za elektricnu ????

2.Evo video:

Zanima me dali ce pedale za elektricnu gitaru raditi

na elektro akusticnoj ??? I dali ce wah wah pedala isto tako dobro raditi ???

1. naravno da mozes

2. zasto bi koristio efekte na akusticnoj gitari? mislim, mozes i to, ne znam kako ce to zvucati ali mozes...

onaj koji jesam
17 godina
neaktivan

2:

16 godina
neaktivan

Ljudi okušao bih se u izradi vlastitih gitara, i sada me zanima nabavka drva, sav potreban alat imam, jedino me drvo zanima, da li treba naručivati iz inozemstva i ako treba kako, ili se može nabaviti u hrvatskoj, i ako da, gdje, i naravno, kakve su cijene

Prof. dr. sc. torrentologije
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.1.2013 16:55 (Brzi97).
17 godina
neaktivan
royalhero kaže...

U pravu ste bili, gitara je pokojna. Popravak je skuplji od nove za 80 KN.
...
PS. polovno vs. novo?

Uvijek polovno. To je instrument, on ne zastarijeva (kao racunala recimo), sto znaci da se za nesto manje novce moze naci odlican instrument, koji bi kao novi puno previse platio. Naravno, gledaj uvijek da si u mogucnosti isprobati instrument, nikad nemoj kupovati naslijepo (i na nevideno). Posto danas imamo takve mogucnosti, prvo se informiraj na netu (recimo na YT-u vidi neke reviewove i sl.), a onda isprobaj uzivo. Daj si oduska, sviraj koliko god treba dok nisi siguran da je to to. Btw., za taj cjenovni rang je gotovo svejedno koju gitaru uzmes, sve su podjednake, razlika od par stotina kuna ne cini neku gitaru boljom od one koja je jeftinija par stotina kuna. Tu ti pogotovo vrijedi ovo da ju isprobas i odaberes onu koja ti se najvise svida - po boji zvuka, po tome kak ti lezi u ruci, koliko je vrat svirljiv, itd.

Brzi97 kaže...

Ljudi okušao bih se u izradi vlastitih gitara, i sada me zanima nabavka drva, sav potreban alat imam, jedino me drvo zanima, da li treba naručivati iz inozemstva i ako treba kako, ili se može nabaviti u hrvatskoj, i ako da, gdje, i naravno, kakve su cijene

Preporucio bih ti da obavezno prvih par gitara napravis od nekog "srot" drva (nemam pojma - hrast, jela?) da se ispraksiras glede busenja, piljenja, dlijetanja i sve sto ide uz obradu drva. Onda kad si siguran u sebe da krenes s "pravim" drvom (javor, joha, jasen...). Takoder pogledaj i ovdje sto kazu na tu temu. Sretno!

EDIT: Pogledaj i ovdje. A ovdje na engleskom.

The programmer is fighting against the two most destructive forces in the universe: entropy and human stupidity. --Damian Conway
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.1.2013 18:53 (1domagoj1).
13 godina
neaktivan
Brzi97 kaže...

ako ne znas sta tocno radis, probaj prvo na nekom ''šrot'' drvetu kao sto je vec rekao kolega IAKO poslije kada radis na boljem drvu nece ti biti isto jer su drukcije karakteristike razlicitih drva, ima tu jako puno posla i detalja na koje treba paziti, nije tako jednostavno kao sto izgleda....

cijena drveta je visoka, ukratko receno, sumnjam da se netko u HR bavi time, mozda ima nesto zaliha, raspitaj se po glazbenom forumu, tamo ima nekoliko graditelja... 

ako ti je cilj napraviti kvalitetnu gitaru koja bi ti zamijenila takvu iz ducana i pri tome usparati novce, ukratko - nemoj jer ce te ispasti isto a najvjerojatnije i skuplje + vrijeme za izradu koja je rizicna

ako radis iz gusta, samo daj

onaj koji jesam
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.1.2013 20:03 (shimeface).
16 godina
neaktivan

Pa, da počeo bih iz gušta, mogao bih reći da imam dara za raditi u drvu, dosad sam dosta stvari napravio, a sad bih se okušao i u tome, čitao sam malo na gitare.info, i tamo isto spominju za naručivanje drva iz amerike, ali opet nitko nedaje konkretne informacije, pa neznam, mogao bih se otići raspitati možda u okolnih stolara, iako nevjerujem da ću tu dobiti baš kvalitetno drvo, radije bih naručio odnekle, ali da znam sigurno da je to to, pa ako netko zna, stvarno bih bio zahvalan

Prof. dr. sc. torrentologije
13 godina
neaktivan
Brzi97 kaže...

Pa, da počeo bih iz gušta, mogao bih reći da imam dara za raditi u drvu, dosad sam dosta stvari napravio, a sad bih se okušao i u tome, čitao sam malo na gitare.info, i tamo isto spominju za naručivanje drva iz amerike, ali opet nitko nedaje konkretne informacije, pa neznam, mogao bih se otići raspitati možda u okolnih stolara, iako nevjerujem da ću tu dobiti baš kvalitetno drvo, radije bih naručio odnekle, ali da znam sigurno da je to to, pa ako netko zna, stvarno bih bio zahvalan

onda dobro, odma da razjasnimo da te to sve skupa nece izaci jeftino...

iskreno, ne znam od kuda uzimaju drvo, kazem, pitaj na glazbenom forumu pod graditeljima dali netko mozda ima u zalihama nesto drva i dali je spreman prodati, Deda Pantelija bi mogao imati

onaj koji jesam
16 godina

Naletio na ovo pa reko da podijelim s vama...

{#}

Netko radi što zna, a netko zna šta radi
16 godina
neaktivan

Pozdrav. Mislim da ću si uskoro kupovati novo pojačalo, ovo koje imam je neki stari šrot koji sam dobio s gitarom. Inače sviram samo po doma pa može preporuka nekog jeftinijeg pojačala (lampaš su mi preporučivali prije), može rabljeno.

13 godina
neaktivan
Tomislav95 kaže...

Pozdrav. Mislim da ću si uskoro kupovati novo pojačalo, ovo koje imam je neki stari šrot koji sam dobio s gitarom. Inače sviram samo po doma pa može preporuka nekog jeftinijeg pojačala (lampaš su mi preporučivali prije), može rabljeno.

za po doma ti je super mali roland micro cube, mislim da ga ulicni svirac u nekoliko postova prije koristi, pojacalo je ok, ima nesto efekata, sasvim dovoljno.... 

e sad, ako bi htio lampaša, ja bi osobno za po doma uzeo onog malog Voxa ili Fendera (ne znam koja je vise firma) od 5W full lampa, jedan kanal, zvuk je puno bolji od rolanda, iako je 5w glasan je, ako imas kakvu pedalicu odlicna je kombinacija...

iako mislim da za tvoje potrebe bi Micro Cube bio najbolji izbor...

onaj koji jesam
16 godina
odjavljen
Brzi97 kaže...

Registriraj se na glazbeni forum. Sve potrebne informacije možeš pronaći tamo, svojedobno sam radio repliku PRS-a. I nikad nisam zapunio pore u mahagoniju Plač. Sav potreban alat možeš kupiti ovdje, a onaj specifični napraviti sam, isto tako i drvo možeš, i to jako kvalitetno kupiti u RH, osim ako ideš na AAA+ rebraša, po to ideš u Bosnu Cool. Hardware, elektroniku isto tako već možeš kupiti ovdje, ako tražiš nešto specifično, poput narezanih Dunlop medium žice za pragove, ili Kahler, Edge tremola, baciš oko na web shopove u Sloveniji, Njemačkoj, Austriji ili UK. Za sve ostalo je tu ebay i mnoštvo provjerenih prodavača koji imaju specijalizirane trgovine upravo za luthiere, graditelje instrumenata. U svakom slučaju, skup hobi, oboružaj se strpljenjem, živcima, i puno ljubavi prema drvetu i gradnji instrumenata. i još jednom, sve informacije možeš sazanti na gore spomenutom forumu, i čuvaj prste. Sretno {#}

16 godina
neaktivan
Pogledao sam reviewe za Roland i stvarno cool pojačalce. Jedino šteta da nema EQ nego samo jedan tone pot, al ono za tako malo pojačalo jako dobro. Vidio sam Roland Cube x15, jel netko ima s njim iskustva?
16 godina
neaktivan

@Tomislav95

Micro cube sam kupio skupa s gitarom prije par godina.  Za totalnog početnika i više nego dovoljno, pogotvo zato što je modelling pa imaš "sve" u paketu recimo.

Ma da sam kasnije shvatio da se puno bolji zvuk da izvuć iz guitar riga nego iz micro cubea :) Sve u svemu ne bi ti ga baš preporučio. Novi nikako jer je debelo precjenjen

za ono što nudi. Polovni... možda ako nemaš love za nešto bolje.

Od malih lampaša mi se jako sviđa Laney cub8. Ima dobar clean a može se izvuć i fini crunch za full on r'n'r :) Za nešto više trebat će ti pedale...

Ako njega možeš negdje ubost polovnog to bi ti bilo super. Novi je sad oko 900kn (na popustu) u music centru LINK

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.2.2013 10:27 (dax_22).
16 godina
neaktivan
Mislim da to baš nije za mene jer najviše sviram metal i rock. Možda da si uzmem nekog jačeg tranzistorca?
15 godina
odjavljen
Tomislav95 kaže...
Mislim da to baš nije za mene jer najviše sviram metal i rock. Možda da si uzmem nekog jačeg tranzistorca?

Ako želiš da ti uši iskrvare...

Svi smo mi Mentalist.
16 godina
neaktivan
Pa nisu tolko loši :D
15 godina
odjavljen
Tomislav95 kaže...

Jesu, bez brige. Čuo sam ih i previše nažalost, i najgori 5w lampaš je bolji od bilo kojeg tranzistora za te pare.

Svi smo mi Mentalist.
16 godina
neaktivan
Jakovp kaže...
Tomislav95 kaže...

Jesu, bez brige. Čuo sam ih i previše nažalost, i najgori 5w lampaš je bolji od bilo kojeg tranzistora za te pare.

Ok onda. Imaš kakvu preporuku? Na njuškalu se mali lampaši baš i ne prodaju (ili ih ja ne znam prepoznati{#}).

16 godina
neaktivan

pozdrav, može preporuka neke akustične gitare za početnike, da bude cijena do 1000kn?

One bright morning when my work is over I will fly away home ...Bob Marley
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice