Gitare i sve vezano uz njih izdvojena tema

poruka: 4.970
|
čitano: 1.004.720
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Gitare i sve vezano uz njih

E - 82.4
A - 110
D - 146.8
G - 196
B - 246.9
E - 329.6

evo ti u Hz

You got to lose to know how to win
14 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...

E - 82.4
A - 110
D - 146.8
G - 196
B - 246.9
E - 329.6

evo ti u Hz

E hvala to mi je trebalo.

Moj nickname je sranje, ne sviđa mi se i zanemarite ga.
14 godina
Gitare i sve vezano uz njih

Moze preporuka gitare do 4k kn obavezno sa FR-om. Vecinom sviram hard rock, ali i sve ostale tipove muzike, moze i polovna.

15 godina
neaktivan

jeli ne'ko ovo mižda radio.... volio bih ovo uradit an neznam kakva je ovo boja

Igor
14 godina
protjeran

Znam da se to masovno upotrebljava za kamuflazu oruzja. Pitaj u nekoj oruzari, mozda znaju?!

daniel
15 godina
odjavljen
Svi smo mi Mentalist.
14 godina
protjeran

Evio ti kakvo...

S tim da  si mozes naruciti "cover" kakav god hoces.

daniel
14 godina
neaktivan
shadowlapy kaže...

Moze preporuka gitare do 4k kn obavezno sa FR-om. Vecinom sviram hard rock, ali i sve ostale tipove muzike, moze i polovna.

Pa ako ti ovo nije prva gitara zašto ti treba preporuka, definitivno bi na tvom mjestu uzeo nešto rabljeno.

15 godina
odjavljen
daniel.hajdinjak666 kaže...

Evio ti kakvo...

S tim da  si mozes naruciti "cover" kakav god hoces.

To tvoje je airbrush :)

Svi smo mi Mentalist.
14 godina
protjeran

Nije stari, to ti se tak radi na velikim serijama oruzja u kadama i folijama topivim u vodi. Ko bi par tisuca puski "brushal"?

Vodka; javi se na PP ak hoces, pa te spojim s tipom koj to radi na puskama, pa ga pitaj kolko kosta. To kaj frajer radi se ne haba.

daniel
15 godina
odjavljen

Ok, folije, ali nije swirl.

Svi smo mi Mentalist.
17 godina

Ekipa, jel ima gdje za kupit Ernie Ball žica onak' da su tri paketa žica u kompletu?

Prodao sam Godina i kupio Vintage V100 na kojem su 9-ke (dosad sam koristio samo 11-ice i 10-ke) 

i mislim da ću odsad bit' na 9-kama, puno se lakše bendaju i općenito je lakše svirat.

When the power of love overcomes the love of power the world will know peace. Music is my religion.
16 godina
Xbox360 Modder kaže...

Ekipa, jel ima gdje za kupit Ernie Ball žica onak' da su tri paketa žica u kompletu?

Prodao sam Godina i kupio Vintage V100 na kojem su 9-ke (dosad sam koristio samo 11-ice i 10-ke) 

i mislim da ću odsad bit' na 9-kama, puno se lakše bendaju i općenito je lakše svirat.

Kako si do sad zadovoljan gitarom?

17 godina
4ucker kaže...

Kako si do sad zadovoljan gitarom?

Iskreno, puno više nego s Godinom.

Gitara ima puno više sustaina, ljepši i puniji ton i 100-put bolje izgleda.

Ali imam neke planove za promijenit pickupe i još neke stvari (switch, potove, jack itd.)

Sad mi je najbitnije samo kupit žice 9-ke i odnijet gitaru jednom liku na profi setup.

When the power of love overcomes the love of power the world will know peace. Music is my religion.
16 godina
neaktivan

Imam jednu 'situaciju', ne bih je bas nazvao problem jer nije tako ucestala...

Dakle, na jednoj gitari, vec se 3 put za redom dogodilo da je pukla najdeblja zica, i to bas oko konjica. Prva dva puta okrivio sam losu zicu i ljeto + znojnu ruku ali sad mi se vise ne cini kao slucajnost nego pattern.

Sad sam zamjenio zice ponovno i stavio sam combo - 3 tanke i 3 debele, i provjerio sam utor na konjicu - nema nekih cudnih izbocenja ili icega.

Gitara je Ibanez RG tako da nije bas neko smece.

Any ideas?

I wanna feel the changes coming down... I wanna know what I've been hiding...
15 godina
odjavljen

Za prvu ruku probaj nanijeti sloj grafita na konjić, običnom olovkom. Ako to ne pomogne, morati ćeš dat malo izbrusiti.

Svi smo mi Mentalist.
14 godina
neaktivan

Evo pitanje: dali mi treba metronom ???

15 godina
neaktivan
Games 4 life kaže...

Evo pitanje: dali mi treba metronom ???

Kupiti ga ne moraš jer imaš na internetu sve moguće metronome, i aplikacije za mobitele. Meni kao totalnom početniku pomaže, sad iskusnije neznam što će reči. 

ಠ_ಠ Rolling on the floor laughing until someone jump on me a makes me stop rolling on the floor laughing but then I do it again cuz it's awesome
15 godina
odjavljen

Ne bi bilo loše da sviraš s metronomom.

Svi smo mi Mentalist.
14 godina
neaktivan

Evo jos jedno pitanje: mogu li stavit B žicu .014" na mjesto G žice i onda ju samo na štimat???

Ili A žicu na mjesto G ???

15 godina
odjavljen

Ne, nije to baš sigurno.

Svi smo mi Mentalist.
14 godina
neaktivan

I jos jedno pitanje: sto sve od teorije bi jedan dobar gitarist

trebao znati ???

15 godina
odjavljen

Dosta toga, od pravilnog držanja i sviranja, preko skala, do tvorbe akorda, harmonija, itd, imati osjećaj za ritam i skupno muziciranje.... 

Svi smo mi Mentalist.
17 godina
neaktivan

Badava je znati svu teoriju ak ju nigdje ne primjenjuješ il ne prepoznaješ. Najbolje prvo učit ono kaj možeš dobro shvatit u početku i kak bude ti to postalo jasno, tak krenut na malo kompliciranije stvari. Al da treba znat teoriju za neke stvari, treba. Ak si početnik, skidaj kaj više stvari, ne zamaraj se sa teorijom previše u početku, probaj samo imat u glavi onaj sound koji čuješ i koji želiš odsvirat. Kad pohvataš osnove, i stvoriš nekakav dojam za svaki interval, akord, feeling, kaj već, baci se onda i u istraživanje teorije. A brdo teorije imaš i na netu, bilo hrvatskim il drugim stranicama.

Konkretno, gitare.info je dobra stranica za upoznavanje s teorijom, početnom il naprednom. A da ne spominjem i druge stranice.

Al kao što rekoh, kaj više stvari skineš, to budeš više teorije znao onak nesvjesno, sam od sebe budeš neke stvari shvaćal i lakše ti bude tak ih naučit, nego bubat teoriju napamet bez da znaš o čemu se radi.

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.10.2012 21:19 (N. Ohm).
15 godina
odjavljen

Po meni je najbitnije svirati u bandu, jer tamo sve naučiš u praksi, jednostavno stvari sjednu na mjesto.

Svi smo mi Mentalist.
17 godina
neaktivan
Jakovp kaže...

Po meni je najbitnije svirati u bandu, jer tamo sve naučiš u praksi, jednostavno stvari sjednu na mjesto.

Agree with that! U bendu, al i doma isprobavat sve i svakaj s gitarom. I to dok se ima volje, a ne ono da ti je to obveza kao "Joj sad moram ić svirat gitaru kad jučer nisam", nego treba to s uživanjem.

Btw, ajd da stavim jednu našu obradu, pa da se ima...  

, i ak se kome gleda, ima još 2 obrade na mom youtube channelu. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.10.2012 21:34 (N. Ohm).
15 godina

Frend prodaje yamahu eg 112 s yamahinim pojačalom ga-10.

Gitara je ok, za početnika sasvim dovoljna. Zvuk je fenomenalan s obzirom na low price. Malo šteka na switchu (5 stupnjeva), zna izgubiti kontakt što ponekad iritira. Body i neck gitare su u vrlo dobrom stanju, mašinice su ok, stavljene su nove žice, sad neznam točno koje je stavio, to ću ga pitati. Kabel je nov, 5-6 metara. Kurbla je uključena.

Distorzija na pojačalu je malo čudna, kad stavim slušalice je puno bolja, možda tako mora biti s obzirom da je to ipak jeftino pojačalo.

Malo me brine taj prekidač, ja to nisam nikad mijenjao i ne bi htio sad učiti, neznam koliki je to problem? Gledam po netu te prekidače, ima ih svakakvih, od 50kn nadalje.. jel paše bilo koji s 5 stupnjeva ili mora biti neki posebni?

Jel ok 800 kuna za cijeli set?

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
16 godina
ivan dragi kaže...

Frend prodaje yamahu eg 112 s yamahinim pojačalom ga-10.

Gitara je ok, za početnika sasvim dovoljna. Zvuk je fenomenalan s obzirom na low price. Malo šteka na switchu (5 stupnjeva), zna izgubiti kontakt što ponekad iritira. Body i neck gitare su u vrlo dobrom stanju, mašinice su ok, stavljene su nove žice, sad neznam točno koje je stavio, to ću ga pitati. Kabel je nov, 5-6 metara. Kurbla je uključena.

Distorzija na pojačalu je malo čudna, kad stavim slušalice je puno bolja, možda tako mora biti s obzirom da je to ipak jeftino pojačalo.

Malo me brine taj prekidač, ja to nisam nikad mijenjao i ne bi htio sad učiti, neznam koliki je to problem? Gledam po netu te prekidače, ima ih svakakvih, od 50kn nadalje.. jel paše bilo koji s 5 stupnjeva ili mora biti neki posebni?

Jel ok 800 kuna za cijeli set?

Imho, 800KN je i ispod cijene za cijeli set.

14 godina

Možete mi preporučiti neku (novu) akustičnu gitaru do nekih 1500-2000 kn,

Ako ova tema nije namjenjena ovakvim pitanjima se ispričavam i samo zanemarite post.

Ako sam ti barem malo pomogao, stisni gumb HVALA
15 godina
neaktivan

što vi kažete na ovu bizarnu stvar

http://www.deanguitars.com/ulijonroth.php

Igor
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice