Gitare i sve vezano uz njih izdvojena tema

poruka: 4.970
|
čitano: 1.005.807
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Gitare i sve vezano uz njih

Nije bas ontopic, ali ako netko slucajno zna, gdje bi se mogla nabaviti lijerica i za koliko novaca?

Za one koji ne znaju o cemu je rijec - lijerica.

If you ever write code that is so complex that needs a comment to explain *what* a statement is doing, you probably need to rewrite your code, not comment it.
16 godina

Koji se ovdje akordi vrte?

13 godina
neaktivan
Re: Gitare i sve vezano uz njih
Jakovp kaže...

Ma nije tajna, maketar je nick. Nikola Lužaić.

I tip sigurno ne laže.

aha... Za njega sam čul da je nekad stvarno ok radio za vrijeme YU i ne da ga je pojelo vrijeme nego on sam sebe. Neke nebulozne priče i mašta. Lik tanak sa živcima. He,he... čital sam onaj njegov proglas na drugom Forumu: "U IME ISTINE!!!". Pa tom liku mora da je neko radio u UDBI. To je isto ko: "U IME NARODA!!!".Priča se po gradu da lik ima pojmove: "bit ćeš priveden, dosje u krim policiji, itd..." Prave udbaške fore. Ko zna kaj je slušal od svojih ko klinac. Mislim da lik miješa jako politiku koja nema veze sa majstorstvom kod instrumenata kao nadomestak kaj je fušer. Stoga mislim da je stvarno super savjet: "Zaobići u velikom luku." Još mislim ak mi čovek na motoru sredi felge za 40kn komad kaj bi napravil za 1500e. Isto mislim da ovaj kaj je napisal blog ima novci jer ko ima 1500 u kešu? Ko bi meni donio 1500 u kešu pital bi se kaj mi još može dovest pred vrata? Velika je to odgovornost uzet lovu na blef.

Jakovp hvala na savjetu. Dijelim tvoje mišljenje.

17 godina

Ekipa, hitno prodajem pa ako ima netko zainteresiran.

Niska je cijena jer mi trebaju pare i uz gitaru dajem i gigbag.

LINK

When the power of love overcomes the love of power the world will know peace. Music is my religion.
17 godina
neaktivan
Hambrle kaže...

Prvo su Emol7 i Amol, dalje skinem kasnije.

Emol7 mozes svirati ovako { 0 2 2 0 3 0 } ili ovako { 0 2 2 0 3 3 } kak ti bolje zvuci.

If you ever write code that is so complex that needs a comment to explain *what* a statement is doing, you probably need to rewrite your code, not comment it.
16 godina
1domagoj1 kaže...
Hambrle kaže...

Emol7 mozes svirati ovako { 0 2 2 0 3 0 } ili ovako { 0 2 2 0 3 3 } kak ti bolje zvuci.

Hajde hvala ti puno.

Kad uhvatiš vremena, i ak ti ne bude problem, do kraja da skineš.

Nema hvala buttona, ali hvala {#}

16 godina

Skupio sam pare i sada čekam i prelistavam sve web oglasnike u potrazi za Schecter Damien 6 (ili nešto slično). Imao sam prilike svirat gitaru i oduševila me.

Bila je jedna odlična prilika (nije damien), ali onda još nisam bio pri parama. ŠTETA ! {#}

Netko radi što zna, a netko zna šta radi
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.8.2012 19:26 (AmonZero).
16 godina
neaktivan
@alankish, sviram metal i hard rock, taj stil. Trenutno imam Ibanez GRGR121EX, ali mu bridge pickup ne radi. Kupio sam preko Njuškala i takav je od početka, nije bio zalemljen. Zalemio sam al ništa. Pojačalo imam neki 12 watni tranzistorac koji sam dobio s gitarom.
Po kojoj cijeni budu ti lampaši na oglasniku?
Roses are #FF0000 violets are #0000FF all my base are belong to you.
16 godina
odjavljen
Tomislav95 kaže...
@alankish, sviram metal i hard rock, taj stil. Trenutno imam Ibanez GRGR121EX, ali mu bridge pickup ne radi. Kupio sam preko Njuškala i takav je od početka, nije bio zalemljen. Zalemio sam al ništa. Pojačalo imam neki 12 watni tranzistorac koji sam dobio s gitarom.

Vjerojatno ti je netko rekao da pokušaš zamijeniti taj PU. Cijena malih 15W ti se kreću od 2000 kn. Osobno, ako sviraš moderniji metal/hardrock, preporučio bi da gledaš i tranzistorce, ima odličnih tranzistorskih pojačala, naravno imaju veću snagu od tvojeg 12W, ali i cijenu. Za svirku po doma i s prijateljima lampaško pojačalo je bacanje novca, no ukoliko to nije problem samo naprijed. Baci oko na Peavey, ili pričekaj blagdane, pa ubodi neki tranzistorski laney od 60W i kvalitetniji instrument.

17 godina
neaktivan
Tomislav95 kaže...

Ja sam svojega platio 1000 kn. Ili 900 kn, ne sjecam se tocno. Namjeravao sam ga, i jos uvijek ga namjeravam prodati, ali onda necu imati na cemu svirati, zato jos uvijek cekam.

16 godina
1domagoj1 kaže...
Hambrle kaže...

Mislim da sam skinuo {#}

Ovak nekak ide, po mom, valjda...

Em7

Aksam rani tiho pade, soko bjeli nebu leti,

Am         Em/Em7  Am           Em/Em7

Gordo siri svoja krila, da u Dzennet bascu sleti....

F       Dm    Em/Em7   

Da u Dzennet bascu sleti

Ispravi me ako griješim :D

16 godina
neaktivan
Ima i sad tranzistoraca od 65w na Njuškalu, mislim da su Peavey i Marshall bili, oko 1000 kn.
17 godina
neaktivan
Hambrle kaže...

Mislim da sam skinuo {#}

Ovak nekak ide, po mom, valjda...

Em7

Aksam rani tiho pade, soko bjeli nebu leti,

Am                 Em(7)     Am                 Bm                     C

Gordo siri svoja krila, da u Dzennet bascu sleti....

Dm

Da u Dzennet bascu sleti

Ispravi me ako griješim :D

Malo je neobicna progresija, ne mogu ni ja skroz skuziti, ali bih rekao ovako. ⇖

To je neka kasida?

13 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...

Malo je neobicna progresija, ne mogu ni ja skroz skuziti, ali bih rekao ovako. ⇖

To je neka kasida?

Slušam radio i sve, ali odavno nisam čuo islamskije pjesme.

Možda još od poznate: الله الله هو أفضل، وأنا أحبه كثيرا ويحب لي ولعائلتي.

16 godina
1domagoj1 kaže...

To je neka kasida?

Da, kasida je u pitanju

15 godina
odjavljen
Xbox360 Modder kaže...

Ekipa, hitno prodajem pa ako ima netko zainteresiran.

Niska je cijena jer mi trebaju pare i uz gitaru dajem i gigbag.

LINK

Odlična ponuda!

AmonZero kaže...

Skupio sam pare i sada čekam i prelistavam sve web oglasnike u potrazi za Schecter Damien 6 (ili nešto slično). Imao sam prilike svirat gitaru i oduševila me.

Bila je jedna odlična prilika (nije damien), ali onda još nisam bio pri parama. ŠTETA ! {#}

Vidi gore, te godin gitare su podcjenjene, to su inče kanadske gitare, odlična kvaliteta

alankish kaže...

Vjerojatno ti je netko rekao da pokušaš zamijeniti taj PU. Cijena malih 15W ti se kreću od 2000 kn. Osobno, ako sviraš moderniji metal/hardrock, preporučio bi da gledaš i tranzistorce, ima odličnih tranzistorskih pojačala, naravno imaju veću snagu od tvojeg 12W, ali i cijenu. Za svirku po doma i s prijateljima lampaško pojačalo je bacanje novca, no ukoliko to nije problem samo naprijed. Baci oko na Peavey, ili pričekaj blagdane, pa ubodi neki tranzistorski laney od 60W i kvalitetniji instrument.

Ima malih 5W za 700kn rabljenih. To mu je dovoljno za sobu, i previše.

Svi smo mi Mentalist.
16 godina
neaktivan
Jakovp kaže...

Ima malih 5W za 700kn rabljenih. To mu je dovoljno za sobu, i previše.

Pa je li mi bolje to ili neki jači tranzistorac?

I za koliko para mogu dobit dobru rabljenu gitaru?{#}

15 godina
odjavljen

Jači tranzistor je samo za jednu situaciju - moraš svirati u bendu, a nemaš para za nešto normalno.

Iako s 5W lampašem možeš bez problema svirati na glasnijem boxu, sa 4 dvanajstke, što smatram da bi svaki ozbiljniji gitarist trebao imati.

Za doma i tiše probe je 5w combo sasvim dovoljan.

Svi smo mi Mentalist.
16 godina
odjavljen

Uskoro kupujem el. akustičnu gitaru, dakle glasniju "ritam" gitaru koju je moguće spojiti i na preamp ili gitarsko pojačalo. Zapala su mi za oko ova dva modela, odnosno tri modela. Može i preporuka nečeg četvrtog, s naglaskom na kvaliteti, cutawayu, tanjem vratu i da ima čisti zvuk bez obzira na polje.

1. LINK

2. LINK

3. LINK

13 godina
neaktivan
Slash 666 kaže...

I vidim nekakvu crnu trzalicu na stolu, probam s njom, sound potpuno drukčiji. Pitam ga šta je ovo, kaže da mu je frend iz Amerike dofurao grafitnu trzalicu.
Nakon par pitanja, ispostavlja se da trzalica košta oko 20 dolara, i da je nema kod nas.
Ja vidno impresioniran, pitam ga da li mi može nabaviti, na što mi on kaže da si ju uzmem.

Slash 666

čitam kaj piše i ok. Kaj može proć priča da nečeg nema kod nas u vrijeme internet trgovine?

Pa kod tog lika ti niš nema ispod 100kn, 100 eu ili 100$. Onda počne mlatit po tisućama.

Frajer ima fore kak da klincima žvake dijeli.

Upisati u google:

http://www.talkbass.com/forum/f21/graphite-picks-8011/

tu ti piše da 100 komada grafitnih košta 25 dolara. Možda neke skuplje koštaju 50 komada 20 dolara.

Nije bed ak lik rekel da toga nema kod nas i da 1kom košta 20 dolara al to su retardirane spike. I više ne prolaze osim kod naivnih.

Za 20 dolara u americi kupiš čudo.

Respect...

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.8.2012 8:03 (simo dubajić).
13 godina
neaktivan
Slash 666 kaže...

I vidim nekakvu crnu trzalicu na stolu, probam s njom, sound potpuno drukčiji. Pitam ga šta je ovo, kaže da mu je frend iz Amerike dofurao grafitnu trzalicu.
Nakon par pitanja, ispostavlja se da trzalica košta oko 20 dolara, i da je nema kod nas.
Ja vidno impresioniran, pitam ga da li mi može nabaviti, na što mi on kaže da si ju uzmem.

Tako da, što se mene tiče, čovjek je super, uvijek raspoložen za priču, a i gitare (koje sam probao, držao, i lijepo promotrio) su top kvalitete.

E sad, to je moj dojam, ne želim niti neću proturiječiti tvom stavu, al eto. 

Trzalica za 20$ ?

http://www.thomann.de/gb/dunlop_nylon_max_grip_jazz_iii_carbon.htm

još sam i danas zahvalan ljudima i savjetima. Htel sam jednom otić kod lika al sve kaj su mi rekli: "Laže čim zine."

Zahvalan i spašen.

za top kvalitetu ti treba puno više uvjeta i znanja neg kaj taj ima.

al opet. to je moj dojam.

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.8.2012 8:08 (simo dubajić).
14 godina
neaktivan

Zasto je u guitar pro 6 E dur akord XX210X a inace po netu je EM 022000 ???

Moj nadimak je sranje, ne sviđa mi se i zanemarite ga.
17 godina
neaktivan
Games 4 life kaže...

I koje je sad tvoje pitanje? Pitas za jedan akord zavrsis na drugom.

E dur { 0 2 2 1 0 0 }

E mol { 0 2 2 0 0 0 }

17 godina
neaktivan
Games 4 life kaže...

E mol je 022000, da ne bi bilo zabune (na engleskom bi EM bilo E major (dur), a Em E minor (mol)).

xx210x je samo jedna od varijacija E akorda, a varijacija ima beskonačno mnogo. Teško je sad to brzo i jednostavno objasniti ako nemaš znanja iz teorije, no da probam:

Svaki akord se mora sastojati od najmanje 3 tona (neki akordi i od više tonova). Svi dur akordi se sastoje od prime terce i kvinte - tj. prvog, trećeg i petog tona dur ljestvice tog tona. Dur ljestvica tona E ide:

E - F# - G# - A - B - C# - D# - E

Kao što vidiš, prvi, treći i peti ton su redom, E - G# - B. Kad ta tri tona odsviraš zajedno, odsvirao si E akord.

e|--0--  E
B|--0--  B
G|--1--  G#
D|--2--  E
A|--2--  B
E|--0--  E

Pogledaj malo ovu najpoznatiju varijaciju E akorda. S lijeve strane su napisani tonovi žica u standardnom štimu. Potom imamo oznake polja gdje se stišće E akord, a skroz nadesno su napisani tonovi koji su stisnuti. Primjeti da su to E - G# - B, tj. tonovi koji čine E dur.

Što se tiče slaganja akorada, mislim da su jedina pravila da sadržava samo tonove koji čine taj akord i da bas (najdublji) ton bude prima.

Inače, 1domagoj1 je napravio super tut o glazbenoj teoriji.

I suppose things are better now, but... I don't know, it's complicated. People still hate each other but they just know how to hide it better.
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.8.2012 20:11 (i_rambo_plache).
17 godina
neaktivan
i_rambo_plache kaže...
...
Svaki akord se mora sastojati od najmanje 3 tona (neki akordi i od više tonova). Svi dur akordi se sastoje od prime terce i kvinte - tj. prvog, trećeg i petog tona dur ljestvice tog tona. ...

Ako cemo preciznije, od velike terce, jer se s malom tercom grade mol akordi. {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.8.2012 20:13 (1domagoj1).
14 godina
neaktivan

Hvala.

My bad, mislio sam na Em.

Moj nickname je sranje, ne sviđa mi se i zanemarite ga.
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.8.2012 20:18 (Games 4 life).
17 godina

Najmanje tri tona?Kaj su onda powerakordi koji imaju sam dva tona?

You got to lose to know how to win
15 godina
odjavljen

Ako ima dva tona nije akord.

Svi smo mi Mentalist.
17 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...

Najmanje tri tona?Kaj su onda powerakordi koji imaju sam dva tona?

Procitaj si malo ovu nasu temu Glazbena teorija, rambo je par postova iznad link stavio, tamo sam to objasnio.

Ukratko, powerakord se sastoji od dva tona, prime i kvinte te nekad jos na to i oktava (sto je isti ton kao i prima samo visi). Zasto? Zbog distorzije. Jaka distorzija daje puno harmonijskog sadrzaja zvuku i jedino savrseni intervali zvuce dobro (prima-kvinta, prima-kvarta), cak i terca moze disonantnost izazvati. K tome uzmes u obzir da se vrlo jednostavno i brzo hvataju i imaju isti hvat bilo gdje na vratu, dolazimo do vrlo zgodnog alata za sviranje. Toliko su se ustalili i popularizirali da su se poceli nazivati powerakordima (jer tak i zvuce zbog savrsenih intervala, mocno) iako tehnicki nisu akordi vec intervali, jos ih nazivaju i nepotpunim akordima.

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.8.2012 10:36 (1domagoj1).
17 godina

ok al nemaju isti hvat bilo gdje na vratu :P

You got to lose to know how to win
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice