Gitare i sve vezano uz njih izdvojena tema

poruka: 4.970
|
čitano: 1.006.199
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
odjavljen
Gitare i sve vezano uz njih

Kupi knjigu gitara za neznalice, ja ju imam i dobra je.

Svi smo mi Mentalist.
14 godina
neaktivan
Re: Gitare i sve vezano uz njih

Vec sam cita nesto o gitarama ..koju mi gitaru savjetujete ..klasičnu ili akustičnu...neki pričajku da su iste neki govore da su žice na klasičnoj šire pa je lakše svirati akorde radi položaja i mjesta za prste ?'

...

Do koliko novca da kupim ako kupujem polovnu, kažeš da je polovna bolje od nove ...kak to mislim ne razumin bas ... 

14 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi.

Sviram gitaru vec oko 2 tjedna i naucio samo 8 akorda i 2 pjesme (ne cijele pjesme, svaka u trajanju oko pola minute, mozda vise).

Pa vas sad pitam: mislite li da sam premalo naucio kroz ova 2 tjedna i da se trebam vise potruditi ili da trebam malo sporije uciti ??

I par savjeta za početnika ako nije problem :)

Moj nadimak je sranje, ne sviđa mi se i zanemarite ga.
16 godina
Games 4 life kaže...

Pozdrav ljudi.

Sviram gitaru vec oko 2 tjedna i naucio samo 8 akorda i 2 pjesme (ne cijele pjesme, svaka u trajanju oko pola minute, mozda vise).

Pa vas sad pitam: mislite li da sam premalo naucio kroz ova 2 tjedna i da se trebam vise potruditi ili da trebam malo sporije uciti ??

I par savjeta za početnika ako nije problem :)

Ako mozes to sto si naucio odsvirati bez greske u pravom tempu, onda mozes dalje, zasto ne.

Ali ako ne mozes, sviraj to sto si naucio dok ne bude bolje zvucalo i islo "glatko".

Tako se uglavnom sve pjesme uce.

Nekad ce pjesma imati prebrze izmjene akorda za tvoje mogucnosti, ali nemoj odustati, nego nauci tu pjesmu u sporijem ritmu i sviraj ju stalno.

Pa ju nakon nekog vremena pocnes malo brze svirati, pa jos brze i doci ces do pravog tempa.

Naravno, trebas imati strpljenja, jer pocetak je najtezi.

Ali kad naucis osnove, sve ce ici lakse.

I don't ask why people lie, I just assume they all do. // Steam: http://steamcommunity.com/id/Hexx2012
14 godina
neaktivan

odakle ucis s neta ili imas kakve knjige ako si sneta daj link ako nije tajna pozz želim ti uspjeh u učenju

13 godina
neaktivan
ante5656 kaže...

Do koliko novca da kupim ako kupujem polovnu, kažeš da je polovna bolje od nove ...kak to mislim ne razumin bas ... 

Gle posto ti trenutno gitara treba samo za ucenje, a ne za nekakve gaze polovnu je bolje kupovati zato jer je takvo vrijeme kakvo je ljudi nemaju novaca pa se na oglasniku mogu naci gitare koji su snizene za 200-300 kn i vise(ovisi o gitari), a prakticki su netaknute tako da je to stvar ustede.Eto pronadji neku gitaru koja ti se svidja, postavi link pa cemo vidjeti...Nemoj nikaj preskupo mozda nekakva yamaha,fender ili ibanez, al nemoras se drzati toga.LP

EDIT:

http://www.njuskalo.hr/gitare/akusticna-gitara-squier-oglas-5549570

http://www.njuskalo.hr/gitare/gitara-yamaha-c30m-oglas-5455215

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.7.2012 16:11 (Johnny4286).
14 godina
neaktivan

ante5656, Ucim s youtube-a, potrazi malo.

Moj nadimak je sranje, ne sviđa mi se i zanemarite ga.
14 godina
neaktivan

Games ja sam onako gledao ovu i ostale lekcije od ovog autora i odlicno je objašnjeno 

što ti misiš 

15 godina
neaktivan

imam jedno pitanje: zašto su les paul-i iz 1959 najvrijedniji?

Igor
15 godina
odjavljen

Početak proizvodnje, rijetki su itd. Što su stariji to su vrijedniji, isto vrijedi i za druge kultne instrumente.

Svi smo mi Mentalist.
14 godina
neaktivan
Johnny4286 kaže...
Izbjeglica_02 kaže...

Kada moram povlačit prema gore, to me najviše jebe, jer uvijek na tankoj E žici dobivam neki cudni ton, i nekako mi je cudno povlacit prema gore i tesko mi se je zaustavit na 5 žici, uvijek fulam... Kada povlačim prema dole i stobam, bude okej.

Malo mi je bedasto ovo govoriti,ali sad ...... {#} Kada sviras neki akord neka ti prsti budu sto blize pregradi izmedju polja, ali to si valjda shvatio vec {#}

Gle probaj nesto sa jednostavnijim ritmom ako te to muci. Probaj nesto tipa-As tears go by od Stonesa (G,A,C ,D i E ako se ne varam) ili mozda od gospona sa moje slike pjesma Hurt (G,A,C,D i F) tu imas baree koji mozes hvatati na 4 zice, ali posto dolazi nakon a mola nije ga problem (nakon vjezbanja) uhvatiti i na 6 zica.LP

Nema više beda oko toga, E, D, A picim bez problema :D Samo sam izvježbao...

A što se tice piva, valjda cu pohvatat ritam kad tada... A i ucit cu jos jednu pjesmu od azre, pa mi mozda ona bolje legne :)

14 godina
neaktivan
Johnny4286 kaže...
ante5656 kaže...

Gle posto ti trenutno gitara treba samo za ucenje, a ne za nekakve gaze polovnu je bolje kupovati zato jer je takvo vrijeme kakvo je ljudi nemaju novaca pa se na oglasniku mogu naci gitare koji su snizene za 200-300 kn i vise(ovisi o gitari), a prakticki su netaknute tako da je to stvar ustede.Eto pronadji neku gitaru koja ti se svidja, postavi link pa cemo vidjeti...Nemoj nikaj preskupo mozda nekakva yamaha,fender ili ibanez, al nemoras se drzati toga.LP

EDIT:

http://www.njuskalo.hr/gitare/akusticna-gitara-squier-oglas-5549570

http://www.njuskalo.hr/gitare/gitara-yamaha-c30m-oglas-5455215

Što misliš o novim gitarama do 500 kn ??

13 godina
neaktivan
ante5656 kaže...

Što misliš o novim gitarama do 500 kn ??

Baš sam svirao jednu danas i to na pojačalu od isto toliko para.

Nemoj ništa očekivati i nećeš se razočarati. To će ti biti dovoljno da dobiješ onu žarku želju za napredovanjem kad čuješ svoje sviranje i još veću želju za kupovanjem skupih stvari.

14 godina
neaktivan

Kako misliš na pojačalu ..koliko znam samo električne idu na pojačalo a ja pričam o klasičnoj

16 godina
ante5656 kaže...

Kako misliš na pojačalu ..koliko znam samo električne idu na pojačalo a ja pričam o klasičnoj

Između ostaloga, imaš i elektro-akustičnu.

15 godina
odjavljen

Idu i klasične u pojačalo ako netko to želi.

Svi smo mi Mentalist.
14 godina
neaktivan

Ok ali što mislite o novim obicnim klasicnim gitarama do 500 kn tj  bez pojacala samo gitara do 500 kn

edit :

evo primjera ovo 

http://www.njuskalo.hr/gitare/akusticna-gitara-melodi-std44-crna-boja-oglas-1880150

http://www.njuskalo.hr/gitare/klasicna-gitara-stagg-c542-oglas-626269

dvoumim se između ove dvije ... neznam da li klasicnu ili akusticnu ..sto vi mislite ... 

ne bih htio biti iritantan ali molim vas da požurite s odgovorima jer cu ovih danan naruciti gitaru  

pozz ante

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.7.2012 17:30 (ante5656).
15 godina
neaktivan
Jakovp kaže...

Početak proizvodnje, rijetki su itd. Što su stariji to su vrijedniji, isto vrijedi i za druge kultne instrumente.

a za strato castere i telecaster( mislim iz koje godiner su najvrijedniji)

Igor
15 godina
odjavljen

Ne znam napamet, prva koja je početak proizvodnje, vjerojatno oko 1954. Pogledaj na wikipediji.

Svi smo mi Mentalist.
15 godina
neaktivan
Jakovp kaže...

Ne znam napamet, prva koja je početak proizvodnje, vjerojatno oko 1954. Pogledaj na wikipediji.

vrijedeli šta iz 1967

Igor
15 godina
odjavljen

Itekako.

Svi smo mi Mentalist.
13 godina
neaktivan
Vodka 762 kaže...
Jakovp kaže...

vrijedeli šta iz 1967

59' les pauli su najvrijedniji zbog starosti drva a i obrade istog... 

vrijedi, vrijedi, samo sto ne moze tebi nitko reci koja gitara tebi najvise pase osim tebe samoga.... izaberi gitaru koja tebi najbolje lezi u ruci i uhu, a poslje ces i tako shvatit da je gitara samo alat

onaj koji jesam
14 godina
neaktivan
ante5656 kaže...

Ok ali što mislite o novim obicnim klasicnim gitarama do 500 kn tj  bez pojacala samo gitara do 500 kn

edit :

evo primjera ovo 

http://www.njuskalo.hr/gitare/akusticna-gitara-melodi-std44-crna-boja-oglas-1880150

http://www.njuskalo.hr/gitare/klasicna-gitara-stagg-c542-oglas-626269

dvoumim se između ove dvije ... neznam da li klasicnu ili akusticnu ..sto vi mislite ... 

ne bih htio biti iritantan ali molim vas da požurite s odgovorima jer cu ovih danan naruciti gitaru  

pozz ante

Molim vas odgovor jer  bih je trebao što prije početi učiti svirati

16 godina
ante5656 kaže...

Molim vas odgovor jer  bih je trebao što prije početi učiti svirati

Kakvu vrstu glazbe mislis svirat?

I don't ask why people lie, I just assume they all do. // Steam: http://steamcommunity.com/id/Hexx2012
14 godina
neaktivan

Domace klapske,bozicne,ove svecane,rozgu,magazin , grdovica..

16 godina

Trebao bih kupiti stalak za el. gitaru.

Nađoh ovo na ebay-u.

Da uzmem to il se može nešto bolje kupit ?

Netko radi što zna, a netko zna šta radi
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.7.2012 23:58 (AmonZero).
13 godina
neaktivan
AmonZero kaže...

Nađoh ovo  na ebay-u.

Vjeruj mi na riječ, žalit ćeš cijeli život što nisi uzeo onaj za zid.

Ja imam jedan jako cool, kad se ubaci vrat u njega i gitara spusti, on se sam zakopča. Kad digneš gitaru, otkopča se.

U mojoj sobi su 3 gitare, ona na zidu nikad ne smeta, jedna stane i nekako, ali ova treća stoji u ormaru.

17 godina
AmonZero kaže...

Nađoh ovo na ebay-u.

Za koju gitaru to?Ja imam takav al na njemu je klasicna i el. tesko moze na njega.Imam jos ovakav za strat oblik gitaru i jedan montiran na zidu za flying V,tak da ak imas mjesta na zidu mozes i uzet za zid ja sam svog naso na ebayu za nekih 30-35kn doso je sa sarafima jos sam ga u knauf montiro i evo nakon nekih godinu i pola jos uvijek drzi ko prvi dan.

You got to lose to know how to win
16 godina
Onjegin kaže...
AmonZero kaže...

Nađoh ovo  na ebay-u.

Vjeruj mi na riječ, žalit ćeš cijeli život što nisi uzeo onaj za zid.

Ja imam jedan jako cool, kad se ubaci vrat u njega i gitara spusti, on se sam zakopča. Kad digneš gitaru, otkopča se.

U mojoj sobi su 3 gitare, ona na zidu nikad ne smeta, jedna stane i nekako, ali ova treća stoji u ormaru.

Uvjek sam bio neki skeptičan u vezi tih držača za zid. Da mi sličajno nebi zeznilo vrat jer gitara nije baš lagana.

EDIT:

Ma budem naručio onda danas taj držač. 30 kn ni tu ni tamo, a nemam baš mjesta u sobi tak da će na zidu bit odlično.

Hvala ekipa

Netko radi što zna, a netko zna šta radi
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.8.2012 10:41 (AmonZero).
14 godina
neaktivan
ante5656 kaže...

Domace klapske,bozicne,ove svecane,rozgu,magazin , grdovica..

Itko??

Ne vjerujem da ovo nitko ne zna ....

i mislim stvarno je bezobrazno od nekih članova što ne pomognu jer več 5 dana molim za odgovor i vise me sramota da ne ispadnem iritantan i dosadan...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice