Gitare i sve vezano uz njih izdvojena tema

poruka: 4.970
|
čitano: 1.006.077
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Gitare i sve vezano uz njih

imam garanciju i sutra budem s baterijom probao. zuji priločno visokim zvukom koj se ne mjenja a pojačava se glasnoca zujanja kad okrečem potenciometre i na pedali i na pojačalu prema gore

15 godina
odjavljen

Onda je moguće da je do napajanja, imaš li neko bolje?

Uglavnom nosi to na garanciju, ako ne valja, to ti je jedina šansa. Te pedale ne NEMOGUĆE popravaljati više manje.

Svi smo mi Mentalist.
16 godina
neaktivan

dobro onda, napajanje bolje nemam al ću isprobati sutra s duracelovom 9v baterijom. s njom bi trebalo bar raditi duže vrijeme bez mjenjanja. na specifikacijama piše da treba 9.6v 200ma napajanje, a ja imam adapter na kojem mogu odabirati voltaža između 3, 4.5, 5, 6, 7.5, 9 i 12v sa 350ma . stavio sam na 9v i dal bi bio problem da je struja prejaka jer treba 200ma

15 godina
odjavljen

Hm daj sliku adaptera.

Na bateriju bi trebalo raditi bez beda, samo što će užasno kratko trajati (oko sat dva vremena). 

Svi smo mi Mentalist.
16 godina
neaktivan

ovo su slike, znam da su mutne ali s mobitelom slikano. adapter je univerzalni i mjenja se voltaža okretanjem žute strelice. sad se ne vidi al je stavljeno na 9, a iduće je na 12v. ima i muške i ženske nastavke. nisam još sve nastavke sprobao ali sada nemogu jer spavaju.

15 godina
odjavljen

Znam taj adapter, i taško da je u njemu problem, ali opet, tko zna. Probaj ti s baterijom pa javi.

Svi smo mi Mentalist.
16 godina
neaktivan

a ako okrenem na 12 jer mu piše da treba 9.6 a adapter daje 9. mala je razlika a ima utjecaja očito. pa 12 nebi bilo prejako vjerojatno?

17 godina
Re: Gitare i sve vezano uz njih
luka7 kaže...

ovo su slike, znam da su mutne ali s mobitelom slikano. adapter je univerzalni i mjenja se voltaža okretanjem žute strelice. sad se ne vidi al je stavljeno na 9, a iduće je na 12v. ima i muške i ženske nastavke. nisam još sve nastavke sprobao ali sada nemogu jer spavaju.

provjeri jel ti dobro okrenut onaj nastavak

You got to lose to know how to win
15 godina
odjavljen

Da nije dobro okenut ne bi uopće radilo.

Nije do napona, jer baterija također padne na nekih 8.5 pri kraju života.

Svi smo mi Mentalist.
14 godina
neaktivan

Stigla gitara :)

Kada pritiskam žice na poljima, dali da ih do kraja stisnem (da žice dodiruju drvo) ili ih savijem samo, pritisnem bez da dodiruju drvo xD

Jer kad dodiruju drvo, znaju zujati, nemogu vam to opisati, ali daju neki cudni zvuk (ne sve zice, samo one pritisnute)

17 godina
neaktivan
Izbjeglica_02 kaže...

Kada pritiskam žice na poljima, dali da ih do kraja stisnem (da žice dodiruju drvo) ili ih savijem samo, pritisnem bez da dodiruju drvo xD

Jer kad dodiruju drvo, znaju zujati, nemogu vam to opisati, ali daju neki cudni zvuk (ne sve zice, samo one pritisnute)

Dovoljno je samo da dotaknu prag, cim dotakne prag, zica je skracena i daje odredeni ton.

C provides a programmer with more than enough rope to hang himself. C++ provides a firing squad, blindfold and last cigarette.
14 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...
Izbjeglica_02 kaže...

Dovoljno je samo da dotaknu prag, cim dotakne prag, zica je skracena i daje odredeni ton.

Hvala :)

Ali problem je bio u krivom položaju prstiju ipak xD

Sad mi je sve jasno, malo mi je frend objasnio kako-šta :D

17 godina
neaktivan

D - A7 - G, kasnije ide modulacija za pola gore, jel moze to proci?

Prvi stih - D A7 D

Drugi stih - D A7 D

Treci stih - G D

Cetvrti - A7 D

Ovo "A mama znam..." ide G A7 D

Jel prolazi? Nisam nasao niti na gitare.info, niti na 2akordi, pa ako je netko registriran moze tamo baciti.

C provides a programmer with more than enough rope to hang himself. C++ provides a firing squad, blindfold and last cigarette.
14 godina
neaktivan

Ako sviram bas gitaru jesam li dobrodošao u ovoj temi? {#}

Vrijeme je za promjene...
17 godina
neaktivan
BenjamiX kaže...

Ako sviram bas gitaru jesam li dobrodošao u ovoj temi? {#}

{#}

13 godina
neaktivan

@1domagoj1

Prvi stih - D A7 D

Drugi stih - D A7 D   D7

Treci stih - G D  

Cetvrti -   Em  A7 D

"A mama znam..." ide

G A7 D

G A7 D

G A7 D

E7  A7

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.7.2012 0:17 (matthewmilitare).
17 godina

Ajd kad ste poceli s basevima mislio sam uzet kroz nekih par mjeseci nekav bas cist da i to malo probam pa me zanima cijena neceg svirljivog!

14 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...
{#}

Uvijek me nasmije ova.{#}

Anyhow evo moje opreme:
Stagg Bass B300-BK 4 žice (htio sam Fendera, ali tog za kojeg sam imao love nisu trenutno imali i kao više se nije mogao nigdje naručit)
Laney RB2 30W

14 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...

Ajd kad ste poceli s basevima mislio sam uzet kroz nekih par mjeseci nekav bas cist da i to malo probam pa me zanima cijena neceg svirljivog!

Stagg basevi su ti izuzetno jeftini, uglavnom kopije Fendera, LTD-a itd.

Samo kaj meni svi pričaju da je njih kupiti ruski rulet više manje, jer često pregore pickupi pa se to kao često treba mjenjat.

Ali eto, moj Stagg drži zasad :)

17 godina
neaktivan
matthewmilitare kaže...

@1domagoj1

Prvi stih - D A7 D
Drugi stih - D A7 D  D7
Treci stih - G D  
Cetvrti -   Em  A7 D

"A mama znam..." ide

G A7 D

G A7 D

G A7 D

E7  A7

Moze, svida mi se, jedino mi ovaj D7 malo tu iskace, teze ga je ukomponirat. I ovdje bih na zadnjem dijelu kod E7 A7 jos dodal i D da zavrsim s tonikom.

17 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...
[...]

Jel prolazi? Nisam nasao niti na gitare.info, niti na 2akordi, pa ako je netko registriran moze tamo baciti.

Heh, gitare.info kopiraju 95% radova s 2akorada (osim domoljubnih koje ne prolaze na 2akordima). Na 2akordima ima Magazina, ali trebaš na homepageu kliknuti prvo nagaSAKI, tek onda M, pa Magazin. Evo direktnog linka:

http://2akordi.net/akordi.net?a=katalog&t=n&b=153&id=30

Samo što je tonalitet, kako si ti napisao, u D, a ne C kao na 2akordima.

17 godina
neaktivan
i_rambo_plache kaže...

Heh, gitare.info kopiraju 95% radova s 2akorada (osim domoljubnih koje ne prolaze na 2akordima). Na 2akordima ima Magazina, ali trebaš na homepageu kliknuti prvo nagaSAKI, tek onda M, pa Magazin. Evo direktnog linka:

http://2akordi.net/akordi.net?a=katalog&t=n&b=153&id=30

Samo što je tonalitet, kako si ti napisao, u D, a ne C kao na 2akordima.

A, tak znaci. Dobro da znam za ubuduce :D

17 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...

A, tak znaci. Dobro da znam za ubuduce :D

Da, u biti je BeTON defaultan kad se ide po slovima u arhivi, ali se može onda switchati na nagaSAKI koji slovi kao, hmm... malo više trashy muzika :D

Stranica je užasno loše koncipirana pošto postoji od 1999. i vrlo malo je mjenjana, ali ajde, bar su nedavno uveli da se mogu linkati radovi i threadovi iz foruma.

17 godina
neaktivan
i_rambo_plache kaže...

... nagaSAKI koji slovi kao, hmm... malo više trashy muzika :D

...

Takva je i najbolja, kad se malo popije s drustvom pa se uzme gitara u ruke... :D

15 godina
odjavljen

Stagovi bassevi su relativno loši, od jeftinajka je bolji olp.

Svi smo mi Mentalist.
14 godina
.9 ili .11
LoL NordicEU : Heineken01
17 godina
neaktivan
KKristijan kaže...
.9 ili .11

Koja ti vise pase. Deblje su pogodnije za nize stimove.

17 godina
Jakovp kaže...

Stagovi bassevi su relativno loši, od jeftinajka je bolji olp.

a nesto tipa ovo

http://www.njuskalo.hr/bas-gitare/ltd-b-50-oglas-5338666

15 godina
odjavljen

Može proć. Ali samo to.

Svi smo mi Mentalist.
14 godina
neaktivan

Kakva vam je gitara Ibanez MTM, lik mi nudi 3000kn, kakva je po vama?, ja sviram heavy metal i tako to.. pantera, metalica, slipknot.. itd

Di si Jokane, puška te ubila!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice