Gitare i sve vezano uz njih izdvojena tema

poruka: 4.970
|
čitano: 1.008.653
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Gitare i sve vezano uz njih

Evo sitgo shred master i mogu reći da je pedala pre dobra. 

Evo jedna slika.

MUST visit :D http://www.youtube.com/user/ZOJAmoviesProduction?feature=mhee
17 godina
neaktivan
Re: Gitare i sve vezano uz njih
Xbox360 Modder kaže...

Jel mi može netko reć' u kojem je ovo tonalitetu ?

EDIT: Na 0:20 počinje

[VIDIJO]

G/Em pentatonika... Vozi miško! {#}

~~~ You know, half these gook whores are serving officers in the Vietcong. The other half have got TB. Be sure you only fuck the ones that cough. ~~~
15 godina
odjavljen
zOjA26 kaže...

Evo sitgo shred master i mogu reći da je pedala pre dobra. 

Evo jedna slika.

Au, žuta slova, dobar ulov!  {#}

Bistar sam kao katran.
16 godina
neaktivan
Ima li kabel za spajanje gitare i pojačala baš neko ime, neznam šta da tražim, kod mene u Ogulinu nema specijaliziranih trgovina
Najbolji broj je 73.73 je 21. prosti broj.Njegov zrcalni par, 37, je 12.,a njegov zrcalni par, 21,je nastao množenjem brojeva sedam i tri.U binarnom sustavu, 73 je palindrom: 1-0-0-1-0-0-1.
16 godina
protjeran
Tomislav95 kaže...
Ima li kabel za spajanje gitare i pojačala baš neko ime, neznam šta da tražim, kod mene u Ogulinu nema specijaliziranih trgovina

Kabal za gitaru, ništa više. Inače to nije samo kabal za gitaru, već se koristi i za svašta drugo.

Zar nije blizu Ogulina Karlovac za skoknuti?

Pogledate li količinu mojih zvjezdica, vidjet ćete da ih nema mnogo. Dobio sam ih mnogo više već što ih imaju oni s 5, ali vrijednost im spoznao nisam i izgubih ih. Sada tražim ih u bezdanu foruma.
16 godina
neaktivan
Pa je, ali ne idem ovih dana. Valjda će mi tata moći uzeti kad bude tamo. Zna netko neki shop u Karlovcu gdje mogu kupiti kabel?
Najbolji broj je 73.73 je 21. prosti broj.Njegov zrcalni par, 37, je 12.,a njegov zrcalni par, 21,je nastao množenjem brojeva sedam i tri.U binarnom sustavu, 73 je palindrom: 1-0-0-1-0-0-1.
15 godina
odjavljen
Tomislav95 kaže...
Pa je, ali ne idem ovih dana. Valjda će mi tata moći uzeti kad bude tamo. Zna netko neki shop u Karlovcu gdje mogu kupiti kabel?

Jedino ako ima Chipoteka... Pa naruči iz music shopa poštom:

http://webshop.musicshop.hr/kablovi-c-22_29_81.html

Bistar sam kao katran.
16 godina
neaktivan
Tomislav95 kaže...

Evo imaš ovaj dućan http://www.rainbow-music.hr/ . U Karlovcu ti se to zove muzički centar Karlovac, nalazi se odmah pored privredne banke Zagreb.

Ako nema tu moglo bi se naći i ovdje http://www.comel.hr/

MUST visit :D http://www.youtube.com/user/ZOJAmoviesProduction?feature=mhee
16 godina
neaktivan
S gitarom nisam dobio žice pa me zanima koje da uzmem, koja je razlika među njima. Vidio sa na music web shopu staggove za 30 kn, hoće li to biti dobro?
16 godina
neaktivan
Oprostite na duplom postu, na mobu sam. Možete mi i kabel neki od tamo preporučit, 3m je dovoljno(i da ne bude skup, nisam baš pri parama trenutno :p)
17 godina

Nemoj žice od Stagga uzimat.

When the power of love overcomes the love of power the world will know peace. Music is my religion.
16 godina
neaktivan
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.2.2012 15:57 (Tomislav95).
16 godina
neaktivan

ima li netko iskustva s megamuzikom u zagrebu jer vidim da oni imaju jacksone pa da naručim od njih. i dali ako trenutno nemaju u ponudi magu ja njih nazvati il poslati mail da nabave. jer se malo dvoumim prema kupuvalju s thommana radi prijevoza i carine

15 godina
odjavljen
luka7 kaže...

ima li netko iskustva s megamuzikom u zagrebu jer vidim da oni imaju jacksone pa da naručim od njih. i dali ako trenutno nemaju u ponudi magu ja njih nazvati il poslati mail da nabave. jer se malo dvoumim prema kupuvalju s thommana radi prijevoza i carine

Zbog!!

Megamuzika je govnarski dućan,. to je sve što ću reći.  Uzmi s thommana.

@Tomislav95- ok su.

Bistar sam kao katran.
16 godina
neaktivan
Jakovp kaže...

@Tomislav95- ok su.

Samo još pitanje da uzmem light ili super light? Stvarno neznam razliku, tek počinjem svirati.

15 godina
odjavljen
Tomislav95 kaže...
Jakovp kaže...

@Tomislav95- ok su.

Samo još pitanje da uzmem light ili super light? Stvarno neznam razliku, tek počinjem svirati.

Uzmi super light.

Bistar sam kao katran.
14 godina
neaktivan
Jakovp kaže...

Megamuzika je govnarski dućan,. to je sve što ću reći.

Zašto?
Ja sam tamo kupio gitaru i pojačalu i ok su....

15 godina
odjavljen
TheRunner kaže...
Jakovp kaže...

Megamuzika je govnarski dućan,. to je sve što ću reći.

Zašto?
Ja sam tamo kupio gitaru i pojačalu i ok su....

Puno ljudi ima preloša iskustva, marže su im nevjerojatne, a većinu prodvača boli k za kupce. Ne sve, ali većinu.

Bistar sam kao katran.
17 godina
neaktivan
Jakovp kaže...

Puno ljudi ima preloša iskustva, marže su im nevjerojatne, a većinu prodvača boli k za kupce. Ne sve, ali većinu.

Vidiš čudno, meni se činilo da su u MM najbolji prodavači. Iako nisam bio u puno guitar shopova, definitivno najlošije iskustvo imam u bivšem Beltroniku na Jarunu, koji mi je nažalost, najbliži. Došao sam probati pojačalo, i stavim na mrvu glasnije da dobije fini zvuk, ženska mi dolazi i kaže da stišam malo, da ima posla. Došao sam opet za možda dva tjedna, svirao maximalno 5 minuta i ta ista ženska dolazi meni i frendu i kaže nešto u stilu da ak nećemo kupovati nek se tornjamo.

S druge strane, u MM me je prodavač zvao na kat da sviram na lampašu zato što je primjetio da ono što sviram nije baš za tranzić na kojem sam dolje svirao. Davao mi je informacije o gitari i pojačalu i fakat se vidjelo da zna što priča. Ona ženska iz Beltronika me je, na pitanje da probam neku gitaru sa single-coilicama rekla, pazi sad, da su Stratovi za pop, a Les Paul za žešće stvari. Svjetla strana Beltronika je da u glavnom shopu prije V. Gorice imaju fakat eksperta čiču koji svira kao Hendrix, ali nije baš razgovorljiv.

Što se tiče cijena, tu MM stvarno dere do kože, vjerojatno zato što su najpoznatiji u gradu pa mogu. No ajd, za Božić se zna naći dobrih, ali iz nekog razloga, nepoželjnih komada opreme s dobrim popustom.

EDIT: jedno pitanje za tebe -- u MM sam probao Fenderovog blues jr. i ponekad je lagano zakrčalo. Prodavač mi je rekao da imaju interferencije zbog tramvajskih vodova. Jel to moguće, il me je malo podmazivao? :D

~~~ You know, half these gook whores are serving officers in the Vietcong. The other half have got TB. Be sure you only fuck the ones that cough. ~~~
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.2.2012 20:24 (i_rambo_plache).
15 godina
odjavljen
i_rambo_plache kaže...
Jakovp kaže...

EDIT: jedno pitanje za tebe -- u MM sam probao Fenderovog blues jr. i ponekad je lagano zakrčalo. Prodavač mi je rekao da imaju interferencije zbog tramvajskih vodova. Jel to moguće, il me je malo podmazivao? :D

Tramvajske linije rade to da pojačalo konstantno pišti na visokoj frekvenciji. To moraš biti starno blizu.

Ono što se tu događa je zbog preamp lampi ili nekog hladnog lema.

Bistar sam kao katran.
17 godina
neaktivan
i_rambo_plache kaže...
...

S druge strane, u MM me je prodavač zvao na kat da sviram na lampašu zato što je primjetio da ono što sviram nije baš za tranzić na kojem sam dolje svirao. Davao mi je informacije o gitari i pojačalu i fakat se vidjelo da zna što priča. Ona ženska iz Beltronika me je, na pitanje da probam neku gitaru sa single-coilicama rekla, pazi sad, da su Stratovi za pop, a Les Paul za žešće stvari. Svjetla strana Beltronika je da u glavnom shopu prije V. Gorice imaju fakat eksperta čiču koji svira kao Hendrix, ali nije baš razgovorljiv.

...

Jel to mozda onaj Gibsonov shop? U Novom Zagrebu, taman prije izlaza na brzu cestu za Goricu? Tamo je preko puta stanica? Katastrofa shop (po usluzi).

C provides a programmer with more than enough rope to hang himself. C++ provides a firing squad, blindfold and last cigarette.
17 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...

Jel to mozda onaj Gibsonov shop? U Novom Zagrebu, taman prije izlaza na brzu cestu za Goricu? Tamo je preko puta stanica? Katastrofa shop (po usluzi).

Je, to je taj, mislim da je Lidl blizu. Bio sam jednom da probam neku Vintedžicu koju nisu imali na Jarunu, čiča je cijelo vrijeme bio za pultom, nakon par minuta je došao pokazati svoje vještine :D

Nije se baš kužio u opremu, dao mi je krivu gitaru, ali je svirao kao bog. Nije bio bogzna kako uslužan, ali im se mora priznati da imaju pun žnjurac opreme. Oči su mi slinile... :D

17 godina
neaktivan
i_rambo_plache kaže...
...

Nije se baš kužio u opremu, dao mi je krivu gitaru, ali je svirao kao bog. Nije bio bogzna kako uslužan, ali im se mora priznati da imaju pun žnjurac opreme. Oči su mi slinile... :D

To je, da. Al kad nam je frajer rekel da ne mozemo svirat na nekom Gibsonu, ne sjecam se najbolje, zato jer je to kao samo za one koji misle ga fakat i kupit, okrenuli smo se frend i ja istog trena i otisli. Uzas.

C provides a programmer with more than enough rope to hang himself. C++ provides a firing squad, blindfold and last cigarette.
17 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...

To je, da. Al kad nam je frajer rekel da ne mozemo svirat na nekom Gibsonu, ne sjecam se najbolje, zato jer je to kao samo za one koji misle ga fakat i kupit, okrenuli smo se frend i ja istog trena i otisli. Uzas.

Grozno... Meni se ponekad čini da u HR nije baš poželjno probavati gitare prije kupnje. Imam dojam da kad pitam dal bi mogo vidjeti tu i tu gitaru, da misle da ju samo vidim.

Štaš, valjda im najviše ljudi kupuje start packove pa nisu naviknuti da im neko svira. Skoro svaka gitara koju sam ikad svirao u dućanu je imala prašine na sebi :D

16 godina
neaktivan
i_rambo_plache kaže...

Grozno... Meni se ponekad čini da u HR nije baš poželjno probavati gitare prije kupnje. Imam dojam da kad pitam dal bi mogo vidjeti tu i tu gitaru, da misle da ju samo vidim.

Štaš, valjda im najviše ljudi kupuje start packove pa nisu naviknuti da im neko svira. Skoro svaka gitara koju sam ikad svirao u dućanu je imala prašine na sebi :D

To i je i nije istina...

U Puli ima dva ducana Feedback i Music Shop i oboje su bili vrlo usluzni i puni informacija, ali kod oboje je nekako vladala atmosfera "Dodji - vidi - kupi - dovidjenja". I vlasnici i radnici su stara garda koja je u Puli dobro poznata kao soundmani ili sviraci u raznim bendovima (Pula je mala ;-)

Ali, kad sam zadnji put posjetio ovaj drugi shop - covjek je uveo europske standarde. Ima mali sank, kad netko dodje koga je vec vidio par puta, natoci mu kavu, ponudi malo domace sljivovice, poprica o opremi, etc... vrhunsko iskustvo!!

Nesto tako funkcionira i vani, osim ovako prisnog odnosa. CIm useces u shop prodavac ti ponudi svoje usluge, i onda ti donosi svu opremu koju zelis probati na koliko god dugo hoces. Imaju dedicirane sound roomove gdje sviras i isprobavas. Onaj BOSS-ov efekt sam isprobavao valjda 40 minuta prije nego sam se odlucio na kupnju :-)

Na kraju krajeva... to je skup hobi. Vecina kupujemo polovnu opremu tako da u prodavaonicu odlazimo najcesce po potrosnu robu (zice, trzalice, pojasevi, etc...)

Na nesrecu, zadnje veliko sto sam kupio u trgovini je bio Mesin slanted 4x12, i u tu trgovinu ne samo da se vise ne vracam nego svima govorim da izbjegavaju.

Stoke, ostavim im 1200$ u cashu za 4x12, dodjem za tjedan dana i zelim naruciti 7pinski MIDI kabel od 12$, oni kazu da ne moze bez 7$ kapare!

Nikad vise!

Set as I am in my ways and my arrogance, burden of proof tossed upon non-believers... You were my witness, my eyes, my evidence, Judith Marie, unconditional one...
17 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...
...

Ali, kad sam zadnji put posjetio ovaj drugi shop - covjek je uveo europske standarde. Ima mali sank, kad netko dodje koga je vec vidio par puta, natoci mu kavu, ponudi malo domace sljivovice, poprica o opremi, etc... vrhunsko iskustvo!!

Nesto tako funkcionira i vani, osim ovako prisnog odnosa. CIm useces u shop prodavac ti ponudi svoje usluge, i onda ti donosi svu opremu koju zelis probati na koliko god dugo hoces. Imaju dedicirane sound roomove gdje sviras i isprobavas. Onaj BOSS-ov efekt sam isprobavao valjda 40 minuta prije nego sam se odlucio na kupnju :-)

Na kraju krajeva... to je skup hobi. Vecina kupujemo polovnu opremu tako da u prodavaonicu odlazimo najcesce po potrosnu robu (zice, trzalice, pojasevi, etc...)

Na nesrecu, zadnje veliko sto sam kupio u trgovini je bio Mesin slanted 4x12, i u tu trgovinu ne samo da se vise ne vracam nego svima govorim da izbjegavaju.

Stoke, ostavim im 1200$ u cashu za 4x12, dodjem za tjedan dana i zelim naruciti 7pinski MIDI kabel od 12$, oni kazu da ne moze bez 7$ kapare!

Nikad vise!

E pa to je to. A ne frajer mi se unese, "to je samo za one koji misle kupiti". Cek, cek, wtf? Otkud ti znas jel ja mislim ili ne mislim kupiti? Fuck off, lijepo smo se pobrali i nikad se vise ne vracam tamo.

Al ima jedan zgodan shop u Vlaskoj (ima ih vise tamo, ali ne znam kak se ovaj zove, znam po lokaciji doc tamo). Taj frend s kojim sam bio u tom Gibsonovom shopu je bio jednom u tom u Vlaskoj, neki efekt je isel isprobati, frajer jos njemu veli, na evo ti ova V-ica (ona crno-bijela Gibsonova), jooooj e bas nam je stigel ovaj novi Marshall (neki JCM je bil u pitanju ak se dobro sjecam), evo sam sekundu, sad cu ti njega prikljuciti, joj, hoces mozda i ovaj efekt, onaj, a frend onak stoji, ne zna kaj bi rekel xD. Stvarno su tamo super glede usluge. Nisam dugo tamo bio, nadam se da se nije promijenilo nista. A najvecu impresiju na mene je imal jedan papiric na kojem je pisalo: "U ovoj prostoriji prilikom isprobavanja zabranjeno je svirati sljedece stvari: 1. Seek And Destroy, 2. Stairway to Heaven, 3. Paranoid" - mislim da je Paranoid pisalo, nisam za tu zadnju ziher. To me potpuno osvojilo xD. Pitam onak lika, a zasto se to kao ne smije svirati, vrati mi: "reci, sto si prvo naucil svirat?", ja ko iz puske, For Whom the Bell Tolls, a on: "ah da, i to bi mogli dodati na listu... :D". Lom :D. Stvarno su simpa tamo, samo velim, nisam dugo bio, nadam se da se nije promijenilo...

17 godina
1domagoj1 kaže...

zabranjeno je svirati sljedece stvari: 1. Seek And Destroy, 2. Stairway to Heaven, 3. Paranoid" - mislim da je Paranoid pisalo, nisam za tu zadnju ziher.

Hahaha, to je i mene odvalilo kad sam bio u Rainbowu, jedino je tada na prvom mjestu bio Nothing Else Matters (2. i 3. su bile iste koje si i naveo). {#}

Never before have I encountered such corrupt and foul minded perversity. Have you ever considered a career in the Church?--The Bishop of Bath and Wells, Blackadder II
17 godina
neaktivan

E vidis, mozda je i Nothing Else Matters bila jedna od tih. Umjesto Paranoida. :D

Ma ko bi se sjecal vise... xD

16 godina
protjeran

Da sam dolazio tu prije 5 godina, zeznuli bi me tim Stairway-om...

Pošto ste većinom pričali o prodavnicama koje znate, evo jedna koju ne znate.

Na Dobrinju u Sarajevu, preko puta tržnog centra TOM, nalazi se omanja Yamaha prodavnica u koju su nekako strpana i 2 bubnja. U njoj kupujem sve, od gitara do žica, a što i kupim negdje drugo 100% je došlo preko njih.

E sad, tu rade 2 čovjeka. Jedan mlad, kulturan i vječito pun energije. Letat će po radnji sat vremena i svirat šta god ti poželiš (nisam stručan na el. gitari pa mi je lakše dat njemu da svira). I ima drugi tip, stari čovjek, koji će pričati o svemu.

Možda nisu takvi inače, ali ja naletim na takvo raspoloženje. Ne bih mijenjao tu radnju.

Pogledate li količinu mojih zvjezdica, vidjet ćete da ih nema mnogo. Dobio sam ih mnogo više već što ih imaju oni s 5, ali vrijednost im spoznao nisam i izgubih ih. Sada tražim ih u bezdanu foruma.
16 godina
neaktivan

Lik od kojega sam kupio gitaru nalijepio je sličice po njoj. Msilio sam da su sve samoljepive, ali nisu. Izgleda da je tri nalijepio ljepilom. Neznam što mu je bilo na pameti kada je to radio, ali ok. Recite mi koji je najlakši način skidanja ljepila s gitare da ne oštetim lak?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice