Gitare i sve vezano uz njih izdvojena tema

poruka: 4.970
|
čitano: 1.007.173
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
Gitare i sve vezano uz njih

Kao što nitko ne zna, u Sarajevu je u aprilu Međunarodni Festival Gitare.

Ja pojma nemam šta da sviram, Asturias je prepopularan, a ostalo ništa nije dovoljno teško. Iako sam 5. razred gitare, spadam u skupinu od '93 do '95 tako da će tu biti ljudi koji su završili osnovnu muzičku školu.

Pitao sam onog gospodina što je skladao obveznu skladbu za pristupanje najvišoj kategoriji šta bi mi on preporučio i on mi je dao 2 sonate:

Prva (prvi i drugi dio, pa treći):

Druga:

Znate li vi nešto posebno?

Pogledate li količinu mojih zvjezdica, vidjet ćete da ih nema mnogo. Dobio sam ih mnogo više već što ih imaju oni s 5, ali vrijednost im spoznao nisam i izgubih ih. Sada tražim ih u bezdanu foruma.
15 godina
odjavljen
Re: Gitare i sve vezano uz njih
TheRunner kaže...

Vidim da većina udara po električnoj gitari pa jel ima kojih basista ovdje? :)

Ima

16 godina
neaktivan
Jakovp kaže...
woodgamesfx kaže...

Našao sam dobru aplikaciju za iPhone "Epic Tune" , sasvim dobro pomaže kod štimanja.

Pozdrav

PS.

nakon koliko vremena sviranja prestanu prsti ( jagodice ) peć ?

Mjesec dva, ovisi koliko često sviraš. Ja sam imao ogromne žuljeve kad sam počinjao svirati bass, ali sad imam samo tvrđu kožu...

Jesi probao kad akusticni kontrabas? :-D

Ja jesam.

Sa upaljacem sam pritiskao zice, jer nemam 4 sake na ruci, za svaku zicu posebno...

But I, being dead, am nothing, not even my dreams... I've spread my ashes under your feet, tread as you wish, for you tread on nothing.
15 godina
odjavljen
Deus ex machina kaže...

Sa upaljacem sam pritiskao zice, jer nemam 4 sake na ruci, za svaku zicu posebno...

Hehe :)

Probao sam, da se ali je užasno teško općenito svirati, treba dosta prilagodbe, ali svakako bih jednog dana htio naučiti.

16 godina
neaktivan

Meni je sad u djiru violina :-)

Bubnjeve sam mlatio neko vrijeme ali me nisu pretjerano zainteresirali, a saksofon mi je bio interesantan prekratko.

But I, being dead, am nothing, not even my dreams... I've spread my ashes under your feet, tread as you wish, for you tread on nothing.
15 godina
odjavljen
Deus ex machina kaže...

Bubnjeve sam mlatio neko vrijeme ali me nisu pretjerano zainteresirali, a saksofon mi je bio interesantan prekratko.

Ja ću si isto uzet voilinu kad se uselim, probao sam kod prijatelja i mislim da će ići, pomaže malo osjećaj od bassa :)

16 godina
Jakovp kaže...
Deus ex machina kaže...

Ja ću si isto uzet voilinu kad se uselim, probao sam kod prijatelja i mislim da će ići, pomaže malo osjećaj od bassa :)

A ja ću gusle.

15 godina
odjavljen
4ucker kaže...
Jakovp kaže...
Deus ex machina kaže...

A ja ću gusle.

Super, bit ćeš k'o ovaj:

{#}

Poslušajte do kraja, i osjetite šta znači biti braindead {#}

16 godina
protjeran
Jakovp kaže...

Ne možeš ni vjerovati koliko sumnjam u to.

Pogledate li količinu mojih zvjezdica, vidjet ćete da ih nema mnogo. Dobio sam ih mnogo više već što ih imaju oni s 5, ali vrijednost im spoznao nisam i izgubih ih. Sada tražim ih u bezdanu foruma.
15 godina
odjavljen
Mentalist kaže...
Jakovp kaže...

Pa pomaže čisto toliko da se ne osjećam da sam prvi put uzeo u ruke, uspio sam nakon par pokušaja odsvirati sretan rođendan.

16 godina
protjeran
Jakovp kaže...
Mentalist kaže...
Jakovp kaže...

Pa pomaže čisto toliko da se ne osjećam da sam prvi put uzeo u ruke, uspio sam nakon par pokušaja odsvirati sretan rođendan.

Inače violina je najpogodniji instrument za virtuoznost, zbog nedostatka pragova (i lijepog zvuka).

16 godina
neaktivan
Mentalist kaže...

Inače violina je najpogodniji instrument za virtuoznost, zbog nedostatka pragova (i lijepog zvuka).

Meni pase kontrola attacka jer je u pitanju gudalo a ne trzalica (iako neke tehnike ukljucuju trzanje prstima/noktima).

Nervira me reverzni stim u kvintama jer mi je gitarski stim duboko usadjen u svijest, a mislio sam da ce to sjest samo od sebe. Razmisljam se jednostavno ustimat violinu drugacije kad kupim svoju.

16 godina
protjeran
Deus ex machina kaže...
Mentalist kaže...

Meni pase kontrola attacka jer je u pitanju gudalo a ne trzalica (iako neke tehnike ukljucuju trzanje prstima/noktima).

Nervira me reverzni stim u kvintama jer mi je gitarski stim duboko usadjen u svijest, a mislio sam da ce to sjest samo od sebe. Razmisljam se jednostavno ustimat violinu drugacije kad kupim svoju.

Taj pizzicato se rijetko koristi koliko ja znam, i kad se korisi meni ne zvuči lijepo.

Je li ti mrsko pojasniti violinski štim?

15 godina
odjavljen
Mentalist kaže...
Deus ex machina kaže...
Mentalist kaže...

Taj pizzicato se rijetko koristi koliko ja znam, i kad se korisi meni ne zvuči lijepo.

Je li ti mrsko pojasniti violinski štim?

vidi ovo :) to je picikato, trzanje violine prstima.

Violina se štima u kvintama, to je 7 polutonova razlike između dve žice, dok je to kod gitare kvarta, tj 5 polutonova.

16 godina
neaktivan

Bas kako je Jakov rekao, violinski stim je GDAE, kvintni krug koji zavrsava na E.

Obratno od standardne gitare.

No, to je sve minijaturni problem naspram nabadanja po fretlessu. Jos nekako i zvuci kad sviram tonove koji su blizu jedan drugog jer svi imamo taj osjecaj razmaka u prstima, ali kad pokusavam skakati izmedju tonova, katastrofa. Slide (ili glisando ako bas hoces :-P) je nesto jednostavniji jer ga 'cujem' pa znam gdje stati, ali svirati npr. oktave (primjer, solo iz In the name of God) nema sanse - em idu naopacke (treci prst ide gore a prvi prst dolje) em ne mogu pogoditi kuda stisnuti.

15 godina
odjavljen
Deus ex machina kaže...

Bas kako je Jakov rekao, violinski stim je GDAE, kvintni krug koji zavrsava na E.

Obratno od standardne gitare.

No, to je sve minijaturni problem naspram nabadanja po fretlessu. Jos nekako i zvuci kad sviram tonove koji su blizu jedan drugog jer svi imamo taj osjecaj razmaka u prstima, ali kad pokusavam skakati izmedju tonova, katastrofa. Slide (ili glisando ako bas hoces :-P) je nesto jednostavniji jer ga 'cujem' pa znam gdje stati, ali svirati npr. oktave (primjer, solo iz In the name of God) nema sanse - em idu naopacke (treci prst ide gore a prvi prst dolje) em ne mogu pogoditi kuda stisnuti.

Zato na violini postoje standardni, fiksni položaji ruke, to donekle olakšava, ili ljepljene oznaka. Nemoj glisando, to je kao što i vidiš napredna tehnika na violini, zato bi nju trebalo malo polakše i sistematičnije učiti...

16 godina

Naši violinisti, krenite sa solom iz ove pjesme. :) :P

16 godina
neaktivan
4ucker kaže...

Kako je to cudno...

Rekao si "nasi violinisti", ja sam se pronasao u tome, i sad se osjecam lagano gay...

16 godina
Deus ex machina kaže...
4ucker kaže...

Kako je to cudno...

Rekao si "nasi violinisti", ja sam se pronasao u tome, i sad se osjecam lagano gay...

lol

14 godina
neaktivan

Uh kad krene šargija i naši violinisti... 

{#} 

15 godina
odjavljen
TheRunner kaže...

Uh kad krene šargija i naši violinisti... 

{#} 

A tek da vidite Rome u Budimpešti.. Uh, ljudi razvaljuju, a tek tip na marimbi...

17 godina
neaktivan

Uh, jeste se raspisali u ovo malo vremena. Dakle, basisti. Ja namjeravam vec duze vrijeme uzeti bas u ruke. To me jako privlaci, tocnije neki lead bas, tako nesto. Malo distorzija, waha... Vec poduze, poduze vrijeme...

Dalje, violina. Takoder i to isto mislim probati, tetkov otac ima neku staru violinu, hand-made, nesto veceg tijela od 'standardnih', svirao je u nekom selskom bendu prije, pokusat cu to nabaviti. Isto, gledah stim, kao sto kaze Deus, sjeb sjeb, kontra je od gitare i to me buni. Svi instrumenti koje sam svirao su po kvartama stimani, ukljucujuci i tambure, tocnije brač (basprim za one koji ne znaju, to je fensi naziv za brac) pa je to malo zeznuto. A druga stvar je, nema pragova. Pa ti nabadaj tonove...

Sto se bajsa i kontrabajsa tice xD, pa decki moji, to su instrumenti za muže, kaj je vama? xD

Probajte svirat čelo :D, pa da vidite nakon sat-dva :P, prstici ce gorijeti lagano. xD

C provides a programmer with more than enough rope to hang himself. C++ provides a firing squad, blindfold and last cigarette.
16 godina
neaktivan

Evo stiglo mi pojačalo i mogu reć da sam prezadovoljan, jednostavno sam se preporodio nakon što sam prešao sa guitar riga na pojalčalo{#}.

Jel bi mi mogli još preporućit neku distorzijsku pedalu, može biti i iz oglasnika.

Evo par slika pojačala

MUST visit :D http://www.youtube.com/user/ZOJAmoviesProduction?feature=mhee
15 godina
odjavljen
zOjA26 kaže...

Evo stiglo mi pojačalo i mogu reć da sam prezadovoljan, jednostavno sam se preporodio nakon što sam prešao sa guitar riga na pojalčalo{#}.

Jel bi mi mogli još preporućit neku distorzijsku pedalu, može biti i iz oglasnika.

Evo par slika pojačala

Suhr riot ako imaš para, vidim da nisi napisao nikakvu granicu.

16 godina
neaktivan

Uh preskupo, mislim dati max 500kn. Jel bi valjala ova KLIK

MUST visit :D http://www.youtube.com/user/ZOJAmoviesProduction?feature=mhee
17 godina

shredmastera ak nades

You got to lose to know how to win
15 godina
odjavljen
zOjA26 kaže...

NE!!

Za 500 kuna neki big muff, standard.

16 godina
neaktivan
Jakovp kaže...
zOjA26 kaže...

NE!!

Nisu ti dobri Bossovi? Ja sam svirao skoro godinu i pol sa Digitechovim metal monsterom, kroz Davoli lampasa... zvucalo je bas solidno?

15 godina
odjavljen
Deus ex machina kaže...
Jakovp kaže...
zOjA26 kaže...

NE!!

Nisu ti dobri Bossovi? Ja sam svirao skoro godinu i pol sa Digitechovim metal monsterom, kroz Davoli lampasa... zvucalo je bas solidno?

Ma taj digitech nije nešto, ali nije ni koma kao većina bossovih distorzija. Jedina koja valja je kultna heavy metal, HM2!  Ona je označila švedski metal (svi potovi na max!) :)

Nek uzme shread ili drive mastera (starog naravno, crno veliko kućište) ili muffa, ili ako nađe cool cat danelectro.

17 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...

shredmastera ak nades

Tko ce ti to vise naci... Tesko... Discontinued je odavno, a odlicna pedala. Osobno, da sam u posjedu jedne ne bih je nikad prodavao, ni za kakve peneze.

C provides a programmer with more than enough rope to hang himself. C++ provides a firing squad, blindfold and last cigarette.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice