Gitare i sve vezano uz njih izdvojena tema

poruka: 4.970
|
čitano: 1.007.721
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Gitare i sve vezano uz njih
Mentalist kaže...

Ako neko zna, neka pomogne.

Hijeroglifi - za mene.

14 godina
neaktivan
Mentalist kaže...

ne volim note, ja to po sluhu :D

Rest In Peace Steve Jobs, YOU CHANGED EVERYTHING
16 godina
dombak1608 kaže...
Mentalist kaže...

ne volim note, ja to po sluhu :D

Također.

Osjećam se i znam da sam sposobniji od onih koji znaju samo po notama. {#}

16 godina
protjeran
4ucker kaže... 

Osjećam se i znam da sam sposobniji od onih koji znaju samo po notama. {#}

Betoven, Hendl, Bah, Mocart, Šopen su isto to govorili...

Pogledate li količinu mojih zvjezdica, vidjet ćete da ih nema mnogo. Dobio sam ih mnogo više već što ih imaju oni s 5, ali vrijednost im spoznao nisam i izgubih ih. Sada tražim ih u bezdanu foruma.
15 godina
odjavljen
Gitare i sve vezano uz njih

GA5 1500 kn? Tko je tu lud??

http://www.thomann.de/gb/harley_benton_ga15_retoure.htm

Ali za dobrog lampaša treba dati i puno više od 1.5k... makar imao i pola wata. Naučiti ćete to :)

16 godina
Jakovp kaže...

GA5 1500 kn? Tko je tu lud??

http://www.thomann.de/gb/harley_benton_ga15_retoure.htm

Ali za dobrog lampaša treba dati i puno više od 1.5k... makar imao i pola wata. Naučiti ćete to :)

'oće. Ja sam se preporodio uz svoj.

Što se Bentona tiče, vidjeh' i ja da je malo previše dati 1,5K za njega, iako mi se čini kod onog oglasa da je korisnik mislio na GA15 a napisao GA5.

17 godina

Ja imam Bugeru V5, odlično pojačalo, finog zvuka, minimalistički (baš kako volim), plaćeno 1000 kuna, vrlo povoljno, a sad im je cijena drastično porasla http://www.audiopro-croatia.com/mex/artikal.php?art=6884...za 400 kn više dobije se Bugera V22, hm...{#}

Men aren't fat, only fat women are fat.
16 godina
peraja kaže...

Ja imam Bugeru V5, odlično pojačalo, finog zvuka, minimalistički (baš kako volim), plaćeno 1000 kuna, vrlo povoljno, a sad im je cijena drastično porasla http://www.audiopro-croatia.com/mex/artikal.php?art=6884...za 400 kn više dobije se Bugera V22, hm...{#}

Super pojačalo. Sve pohvale.

15 godina
odjavljen

Ga15 ne valja, ima puno tranzistora u predpojačalu, bolje uzeti neku bugeru. GA5 je super, samo bi bilo dobro kopčati ga na bolji box, njegov nije neka sreća.

16 godina
Jakovp kaže...

Ga15 ne valja, ima puno tranzistora u predpojačalu, bolje uzeti neku bugeru. GA5 je super, samo bi bilo dobro kopčati ga na bolji box, njegov nije neka sreća.

Moja greška. {#}

16 godina
Mentalist kaže...
4ucker kaže...

Hmm.. Vidim po Internetu da korisnici i nisu pretjerano sretni s dotičnim.

Ja ipak dajem glas za Harley Bentona GA5 + ako kupuje ovaj neka se malo produži: LINK

Ma korisnici nikad nisu sretni...

Uglavnom, ja bih više volio 95 dodatnih Watt-a nego mikroskopsko bolji zvuk.

Treba mi pojačalo za kućnu upotrebu. Ne planiram držati nikakve "mini-koncerte" po ikakvim klubovima. Gitara mi dođe kao hobi, tako da mi ne treba nešto posebno :)

mmm... donuts
15 godina
odjavljen
Hambrle kaže...

Treba mi pojačalo za kućnu upotrebu. Ne planiram držati nikakve "mini-koncerte" po ikakvim klubovima. Gitara mi dođe kao hobi, tako da mi ne treba nešto posebno :)

Za kućnu upotrebu su najbolji mikro lampaši, od 0.06 do 0.5w, samo nisu baš česti.

16 godina
Jakovp kaže...
Hambrle kaže...

Za kućnu upotrebu su najbolji mikro lampaši, od 0.06 do 0.5w, samo nisu baš česti.

Jesul' ti onda glasni kao prdeži poslije graha ili? :P

15 godina
odjavljen
4ucker kaže...
Jakovp kaže...
Hambrle kaže...

Jesul' ti onda glasni kao prdeži poslije graha ili? :P

Dovoljno su glasi, ovisi o kabinetu.

Ako imaš pola vata u kabinetu osjetljivosti 100db, čut ćeš zvuk glasnoće 96db, što je prilično glasno :)

17 godina
neaktivan
Mentalist kaže...

Sto te muci?

C provides a programmer with more than enough rope to hang himself. C++ provides a firing squad, blindfold and last cigarette.
14 godina
protjeran

zna li netko u SB gdje mogu popraviti čivije na gitari

http://facebook.com/k.krizic
16 godina
protjeran
1domagoj1 kaže...
Mentalist kaže...

Sto te muci?

Nista ne zvuci kako treba. Vjerovatno jest dobro odsvirano, ali tako ne zvuci.

Pogledate li količinu mojih zvjezdica, vidjet ćete da ih nema mnogo. Dobio sam ih mnogo više već što ih imaju oni s 5, ali vrijednost im spoznao nisam i izgubih ih. Sada tražim ih u bezdanu foruma.
16 godina
Mentalist kaže...
1domagoj1 kaže...
Mentalist kaže...

Sto te muci?

Nista ne zvuci kako treba. Vjerovatno jest dobro odsvirano, ali tako ne zvuci.

Možda je skener preš'o dva puta preko papira.

Znalo mi se to dešavati sa svakojakim dokumentima.

15 godina
neaktivan

Gdje ima lekcija ( na domaćem jeziku ) za poćetnike ( akustična gitara ). 

16 godina
woodgamesfx kaže...

Većinu toga ćeš pronaći na www.gitare.info .

16 godina
neaktivan
woodgamesfx kaže...

Evo ima na youtubu 

To ti je samo jedna lekcija, potraži ih na njegovom kanalu još.

MUST visit :D http://www.youtube.com/user/ZOJAmoviesProduction?feature=mhee
17 godina
neaktivan
woodgamesfx kaže...

Najbrži i najbezbolniji način za naučiti svirati za početnika je instruktor ili knjiga (može i e-book).

gitare.info, lekcije na youtubeu i sl. je ok, ali početnik se vrlo lagano izgubi u moru (ma šta moru, oceanu) različitih lekcija dok knjiga daje sigurnost da imaš sve što ti treba na jednom mjestu.

~~~ North Korea - best Korea ~~~
14 godina
neaktivan

E otac je kupio na sajmu za 300 kn coron live 15 pojačalo, dobro radi ali nema uzemljenje, jel to tako proizvedeno il je neko mjenjal kabel ? Da zamjenim s nekim kablom koji ima žicu za uzemljenje?

Ustajte prezreni na svijetu !
15 godina
neaktivan

Ekipa kaj mislite o Martyu s GuitarJamz.com ?

Početnik sam na el. gitari i gledam njegove free lessons i sviram kako on kaže. Za sad sam na 6 instrukciji i znam svirati A-dur, A-mol, D, G-mol.

Peace.......Ja sam muško, zakaj svi mislite da sam žensko ?
15 godina
neaktivan
4ucker kaže...

zOjA26 kaže...

i_rambo_plache kaže...

Thanks ljudi, evo krećem sa Am i E iz knjige koju sam dobio sa gitarom. 

17 godina
neaktivan
Tinča14 kaže...

Ekipa kaj mislite o Martyu s GuitarJamz.com ?

Početnik sam na el. gitari i gledam njegove free lessons i sviram kako on kaže. Za sad sam na 6 instrukciji i znam svirati A-dur, A-mol, D, G-mol.

Gm? Kako je medu ova tri ostala akorda uletio barre akord? :D

woodgamesfx kaže...
Thanks ljudi, evo krećem sa Am i E iz knjige koju sam dobio sa gitarom.

Straight forward. Tako je, bravo, dva najlaksa koja zapravo imaju isti hvat, samo na razlicitim pozicijama. Nakon njih mozes nauciti i A dur i onda D dur (malo da izvjezbas prste). :)

C provides a programmer with more than enough rope to hang himself. C++ provides a firing squad, blindfold and last cigarette.
14 godina
neaktivan

Što je B dur,  Hes dur ili H dur ? U nekim pjesmama pojavljuje se kao Hes dur, a u nekima kao H.

Ustajte prezreni na svijetu !
17 godina
neaktivan
Diplomirani pješak kaže...

Što je B dur,  Hes dur ili H dur ? U nekim pjesmama pojavljuje se kao Hes dur, a u nekima kao H.

Ne postoji Hes dur. Tehnicki gledano. Imas ovako, anglo-saksonsku nomenklaturu (valjda se tako kaze, uglavnom, engleska) koja tonovima daje sljedeca imena: C D E F G A B C (C dur s oktavom). Imas europsku nomenklaturu (jos od baroka, klasike itd.) koja imena tonovima daje ovako: C D E F G A H C (opet C dur s oktavom). E sad, ocito je gdje nastaje konfuzija. Nastaje kod tona B (po engleskom) tj. tona H (po nasem, europskom). To je jedno te isti ton kojem dajemo razlicito ime.

E sad, dalje. Imamo snizilice. Kad upotrijebis snizilicu na nekom tonu, taj ton snizis (logicno) za pola tona. Ako gledamo po engleskoj nomenklaturi, a zelimo sniziti recimo ton B (iliti H po nasem), to zapisemo kao Bb (ovaj mali b oznacava snizilicu). E, ako gledamo po europskoj nomenklaturi i zelimo sniziti isti taj ton (ali mi ga zovemo H), to onda nece biti Hb, nego samo b. Malo b je po nasoj nomenklaturi snizeni ton H. Znaci, ne zove se Hes, vec se zove 'be', malo slovo 'b'.

Uglavnom, zbog toga sto postoje dvije vrste oznacavanja tog tona, dolazi do zabuna. Ako pise veliko B dur, najvjerojatnije se radi o engleskom oznacavanju, dakle to je isto kao i H dur. Ako pise Bb dur, to je onda B-dur ako gledas po nasem zapisu, a negdje ces naletiti i na Hes dur (sto nije bas tocno). Uglavnom, 'Hes dur' =/= H dur. 'Hes dur' ima toniku b, tj. snizeni H. Dakle, za pola tona nize.

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.1.2012 19:00 (1domagoj1).
17 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...
[...]

E sad, dalje. Imamo snizilice. Kad upotrijebis snizilicu na nekom tonu, taj ton snizis (logicno) za pola tona. Ako gledamo po engleskoj nomenklaturi, a zelimo sniziti recimo ton B (iliti H po nasem), to zapisemo kao Bb (ovaj mali b oznacava snizilicu). E, ako gledamo po europskoj nomenklaturi i zelimo sniziti isti taj ton (ali mi ga zovemo H), to onda nece biti Hb, nego samo b. Malo b je po nasoj nomenklaturi snizeni ton H. Znaci, ne zove se Hes, vec se zove 'be', malo slovo 'b'.

[...]

Zar se ne (engleski) Bb zapisuje kao veliko B po naški? Mislim, nikad nisam bio previše upoznat s tim (retardiranim) našijenskim zapisom, ali na domaćim tablaturama viđam veliko B, a ne malo b za Bb.

~~~ North Korea - best Korea ~~~
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.1.2012 19:14 (i_rambo_plache).
16 godina
protjeran
i_rambo_plache kaže...

Zar se ne (engleski) Bb zapisuje kao veliko B po naški? Mislim, nikad nisam bio previše upoznat s tim (retardiranim) našijenskim zapisom, ali na domaćim tablaturama viđam veliko B, a ne malo b za Bb.

Zašto ti je retardirano?

Koliko se ja sjećam (rijetko čitam note u slovima) sniženo H, nezavisno od toga što snilizilica izgleda kao b, piše se velikim slovom. Ako griješim, ispravljajte!

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice