Ako neko zna, neka pomogne.
Hijeroglifi - za mene.
Hijeroglifi - za mene.
ne volim note, ja to po sluhu :D
ne volim note, ja to po sluhu :D
Također.
Osjećam se i znam da sam sposobniji od onih koji znaju samo po notama.
Osjećam se i znam da sam sposobniji od onih koji znaju samo po notama.
Betoven, Hendl, Bah, Mocart, Šopen su isto to govorili...
GA5 1500 kn? Tko je tu lud??
http://www.thomann.de/gb/harley_benton_ga15_retoure.htm
Ali za dobrog lampaša treba dati i puno više od 1.5k... makar imao i pola wata. Naučiti ćete to :)
GA5 1500 kn? Tko je tu lud??
http://www.thomann.de/gb/harley_benton_ga15_retoure.htm
Ali za dobrog lampaša treba dati i puno više od 1.5k... makar imao i pola wata. Naučiti ćete to :)
'oće. Ja sam se preporodio uz svoj.
Što se Bentona tiče, vidjeh' i ja da je malo previše dati 1,5K za njega, iako mi se čini kod onog oglasa da je korisnik mislio na GA15 a napisao GA5.
Ja imam Bugeru V5, odlično pojačalo, finog zvuka, minimalistički (baš kako volim), plaćeno 1000 kuna, vrlo povoljno, a sad im je cijena drastično porasla http://www.audiopro-croatia.com/mex/artikal.php?art=6884...za 400 kn više dobije se Bugera V22, hm...
Ja imam Bugeru V5, odlično pojačalo, finog zvuka, minimalistički (baš kako volim), plaćeno 1000 kuna, vrlo povoljno, a sad im je cijena drastično porasla http://www.audiopro-croatia.com/mex/artikal.php?art=6884...za 400 kn više dobije se Bugera V22, hm...
Super pojačalo. Sve pohvale.
Ga15 ne valja, ima puno tranzistora u predpojačalu, bolje uzeti neku bugeru. GA5 je super, samo bi bilo dobro kopčati ga na bolji box, njegov nije neka sreća.
Ga15 ne valja, ima puno tranzistora u predpojačalu, bolje uzeti neku bugeru. GA5 je super, samo bi bilo dobro kopčati ga na bolji box, njegov nije neka sreća.
Moja greška.
Hmm.. Vidim po Internetu da korisnici i nisu pretjerano sretni s dotičnim.
Ja ipak dajem glas za Harley Bentona GA5 + ako kupuje ovaj neka se malo produži: LINK
Ma korisnici nikad nisu sretni...
Uglavnom, ja bih više volio 95 dodatnih Watt-a nego mikroskopsko bolji zvuk.
Treba mi pojačalo za kućnu upotrebu. Ne planiram držati nikakve "mini-koncerte" po ikakvim klubovima. Gitara mi dođe kao hobi, tako da mi ne treba nešto posebno :)
Treba mi pojačalo za kućnu upotrebu. Ne planiram držati nikakve "mini-koncerte" po ikakvim klubovima. Gitara mi dođe kao hobi, tako da mi ne treba nešto posebno :)
Za kućnu upotrebu su najbolji mikro lampaši, od 0.06 do 0.5w, samo nisu baš česti.
Za kućnu upotrebu su najbolji mikro lampaši, od 0.06 do 0.5w, samo nisu baš česti.
Jesul' ti onda glasni kao prdeži poslije graha ili? :P
Jesul' ti onda glasni kao prdeži poslije graha ili? :P
Dovoljno su glasi, ovisi o kabinetu.
Ako imaš pola vata u kabinetu osjetljivosti 100db, čut ćeš zvuk glasnoće 96db, što je prilično glasno :)
Sto te muci?
zna li netko u SB gdje mogu popraviti čivije na gitari
Sto te muci?
Nista ne zvuci kako treba. Vjerovatno jest dobro odsvirano, ali tako ne zvuci.
Sto te muci?
Nista ne zvuci kako treba. Vjerovatno jest dobro odsvirano, ali tako ne zvuci.
Možda je skener preš'o dva puta preko papira.
Znalo mi se to dešavati sa svakojakim dokumentima.
Gdje ima lekcija ( na domaćem jeziku ) za poćetnike ( akustična gitara ).
Većinu toga ćeš pronaći na www.gitare.info .
Najbrži i najbezbolniji način za naučiti svirati za početnika je instruktor ili knjiga (može i e-book).
gitare.info, lekcije na youtubeu i sl. je ok, ali početnik se vrlo lagano izgubi u moru (ma šta moru, oceanu) različitih lekcija dok knjiga daje sigurnost da imaš sve što ti treba na jednom mjestu.
E otac je kupio na sajmu za 300 kn coron live 15 pojačalo, dobro radi ali nema uzemljenje, jel to tako proizvedeno il je neko mjenjal kabel ? Da zamjenim s nekim kablom koji ima žicu za uzemljenje?
Ekipa kaj mislite o Martyu s GuitarJamz.com ?
Početnik sam na el. gitari i gledam njegove free lessons i sviram kako on kaže. Za sad sam na 6 instrukciji i znam svirati A-dur, A-mol, D, G-mol.
Thanks ljudi, evo krećem sa Am i E iz knjige koju sam dobio sa gitarom.
Ekipa kaj mislite o Martyu s GuitarJamz.com ?
Početnik sam na el. gitari i gledam njegove free lessons i sviram kako on kaže. Za sad sam na 6 instrukciji i znam svirati A-dur, A-mol, D, G-mol.
Gm? Kako je medu ova tri ostala akorda uletio barre akord? :D
Straight forward. Tako je, bravo, dva najlaksa koja zapravo imaju isti hvat, samo na razlicitim pozicijama. Nakon njih mozes nauciti i A dur i onda D dur (malo da izvjezbas prste). :)
Što je B dur, Hes dur ili H dur ? U nekim pjesmama pojavljuje se kao Hes dur, a u nekima kao H.
Što je B dur, Hes dur ili H dur ? U nekim pjesmama pojavljuje se kao Hes dur, a u nekima kao H.
Ne postoji Hes dur. Tehnicki gledano. Imas ovako, anglo-saksonsku nomenklaturu (valjda se tako kaze, uglavnom, engleska) koja tonovima daje sljedeca imena: C D E F G A B C (C dur s oktavom). Imas europsku nomenklaturu (jos od baroka, klasike itd.) koja imena tonovima daje ovako: C D E F G A H C (opet C dur s oktavom). E sad, ocito je gdje nastaje konfuzija. Nastaje kod tona B (po engleskom) tj. tona H (po nasem, europskom). To je jedno te isti ton kojem dajemo razlicito ime.
E sad, dalje. Imamo snizilice. Kad upotrijebis snizilicu na nekom tonu, taj ton snizis (logicno) za pola tona. Ako gledamo po engleskoj nomenklaturi, a zelimo sniziti recimo ton B (iliti H po nasem), to zapisemo kao Bb (ovaj mali b oznacava snizilicu). E, ako gledamo po europskoj nomenklaturi i zelimo sniziti isti taj ton (ali mi ga zovemo H), to onda nece biti Hb, nego samo b. Malo b je po nasoj nomenklaturi snizeni ton H. Znaci, ne zove se Hes, vec se zove 'be', malo slovo 'b'.
Uglavnom, zbog toga sto postoje dvije vrste oznacavanja tog tona, dolazi do zabuna. Ako pise veliko B dur, najvjerojatnije se radi o engleskom oznacavanju, dakle to je isto kao i H dur. Ako pise Bb dur, to je onda B-dur ako gledas po nasem zapisu, a negdje ces naletiti i na Hes dur (sto nije bas tocno). Uglavnom, 'Hes dur' =/= H dur. 'Hes dur' ima toniku b, tj. snizeni H. Dakle, za pola tona nize.
E sad, dalje. Imamo snizilice. Kad upotrijebis snizilicu na nekom tonu, taj ton snizis (logicno) za pola tona. Ako gledamo po engleskoj nomenklaturi, a zelimo sniziti recimo ton B (iliti H po nasem), to zapisemo kao Bb (ovaj mali b oznacava snizilicu). E, ako gledamo po europskoj nomenklaturi i zelimo sniziti isti taj ton (ali mi ga zovemo H), to onda nece biti Hb, nego samo b. Malo b je po nasoj nomenklaturi snizeni ton H. Znaci, ne zove se Hes, vec se zove 'be', malo slovo 'b'.
Zar se ne (engleski) Bb zapisuje kao veliko B po naški? Mislim, nikad nisam bio previše upoznat s tim (retardiranim) našijenskim zapisom, ali na domaćim tablaturama viđam veliko B, a ne malo b za Bb.
Zar se ne (engleski) Bb zapisuje kao veliko B po naški? Mislim, nikad nisam bio previše upoznat s tim (retardiranim) našijenskim zapisom, ali na domaćim tablaturama viđam veliko B, a ne malo b za Bb.
Zašto ti je retardirano?
Koliko se ja sjećam (rijetko čitam note u slovima) sniženo H, nezavisno od toga što snilizilica izgleda kao b, piše se velikim slovom. Ako griješim, ispravljajte!