Gitare i sve vezano uz njih izdvojena tema

poruka: 4.970
|
čitano: 1.006.565
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Gitare i sve vezano uz njih
Mate-Kralj kaže...

Bok ljudi htio bih kupiti gitaru,al kao početnik ne znam koju vrsta gitare je najbolja za početnike,električne ili obične?

Čuo sam da su za početnike najbolje obične gitare,bez ikakve električne energije...Pa onda koja bih bila najbolja za mene:klasična,akustična,elektro-akustična i ostale?

Unaprijed Hvala!

Nijedna vrsta gitare nije najbolja.

Uzmi onu vrstu koju zelis svirati, jer ako npr. slusas metal, neces uzeti akusticnu, nego elektricnu.

Samo uzmi u obzir da su elekticne skuplje od obicnih(+ pojacalo).

I don't ask why people lie, I just assume they all do. // InGame: hExX
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.12.2011 9:17 (rocker55555).
17 godina
Gitare i sve vezano uz njih

Crybaby 535Q ili standardni Crybaby GCB95 ?

When the power of love overcomes the love of power the world will know peace. Music is my religion.
16 godina
neaktivan
Xbox360 Modder kaže...

Ako imas malo vise love, idi na 95Q... ima sve dodatne opcije kao i 535Q ali radi na oprugu, tako da ne moras 'kliknuti' za upaliti/ugasiti wah.

But I, being dead, am nothing, not even my dreams... I've spread my ashes under your feet, tread as you wish, for you tread on nothing.
15 godina
odjavljen
Xbox360 Modder kaže...

Mislim da ovaj prvi ima previše beskorisnih opcija....

Ja sam za ono - više sviranja, manje vrćenja gumbića :)

17 godina
Deus ex machina kaže...
Xbox360 Modder kaže...

Ako imas malo vise love, idi na 95Q... ima sve dodatne opcije kao i 535Q ali radi na oprugu, tako da ne moras 'kliknuti' za upaliti/ugasiti wah.

Pa taj 95Q mi se najviše sviđa zbog te opruge, znači da se pedala sama vraća u početni položaj.

Jedino se bojim da se ta opruga ne olabavi.

Jakovp kaže...
Xbox360 Modder kaže...

Mislim da ovaj prvi ima previše beskorisnih opcija....

Ja sam za ono - više sviranja, manje vrćenja gumbića :)

Ma i ja sam za to.

Ali vidim na 535Q postoje i ti neki knobovi.

Dečki, hvala vam na savjetima.

Vidjet ću kak će bit' s parama,

pa možda uzmem 95Q, ako ne onda 95 obični.

When the power of love overcomes the love of power the world will know peace. Music is my religion.
15 godina
neaktivan
http://www.bug.hr/forum/topic/softver-literatura-usluge/prodaja-knjige-hardware/103166.aspx
17 godina
neaktivan
Intelovac123 kaže...

Razlika je jedino u vrsti drveta od kojeg je izrađena gornja ploča. U pravilu je smreka bolje drvo od rebrastog javora. Sve ostalo je od mahagonija, tako da bi gitare trebale biti vrlo dobre.

Jedino za što nema detalja su mašinice, ali vlasnici tih gitara pišu da se gitara ne raštimava. Mislim da je razlika u nijansama i da nećeš pogriješiti ni sa jednom.

EDIT: drugačija boja, ali 67 KM (260 kn) jeftinija

http://www.artist.ba/mex/artikal.php?glavna_kat=19&kat=93&art=68

~~~ PRAVI HRVAT KORISTI CAPS-LOCK ~~~
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.12.2011 17:32 (i_rambo_plache).
16 godina
protjeran
i_rambo_plache kaže...
U pravilu je smreka bolje drvo od rebrastog javora.

Zar ne se prave one skupe gitare i ručni radovi većinom od javora?

And then father, the Rapture dream was over. You taught me that 'evil' is just a word. Under the skin, it's simple pain. We are Utopia, you and I...
17 godina
neaktivan
Mentalist kaže...
i_rambo_plache kaže...
U pravilu je smreka bolje drvo od rebrastog javora.

Zar ne se prave one skupe gitare i ručni radovi većinom od javora?

Ovisi o kojoj vrst gitare se radi. Smreka je mekša od javora tako da daje dublje i punije tonove dok javor kao tvrđe drvo bolje definira više tonove.

Kod skupih gitara je najbitnije koliko je drvo staro, kako je sušeno i održavano. Naravno, svaka vrst drveta ima različite karakteristike, no u pravilu se u akustične za gornju ploču najčešće stavlja smreka dok se javor koristi više kao drvo za električne.

~~~ PRAVI HRVAT KORISTI CAPS-LOCK ~~~
16 godina
neaktivan

trazim jedan program. ne znam kako se točno zove. ugl, sučelje izgleda ovako nekako. ovo je nagrubo skicirano. ne znam sta je u glavnom prozoru, ali ovo siroko je vrat gitare koji se proteze s jednog kraja ekrana na drugi. kako pjesma svira, tu se prikazuju hvatovi. i kako god pomičeš glavni prozor, taj vrat se ne miče nikud, samo gore ili dolje. nisam siguran, ali mislim da je prije 2 ili 3 godine bio na bug ili enter dvd-u, ne znam točno. guglam već 2 sata, ali ga ne mogu pronaći. jel zna možda netko kako se zove taj program?

Atomska bubamara | edomovina.blog.hr
17 godina

Guitar Pro ima slično sučelje.

A life? Cool! Where do I download one of those?
16 godina
neaktivan
imam guitar pro i nije on
15 godina
odjavljen
jurluk kaže...
imam guitar pro i nije on

Power tab?

17 godina
jurluk kaže...

trazim jedan program. ne znam kako se točno zove. ugl, sučelje izgleda ovako nekako. ovo je nagrubo skicirano. ne znam sta je u glavnom prozoru, ali ovo siroko je vrat gitare koji se proteze s jednog kraja ekrana na drugi. kako pjesma svira, tu se prikazuju hvatovi. i kako god pomičeš glavni prozor, taj vrat se ne miče nikud, samo gore ili dolje. nisam siguran, ali mislim da je prije 2 ili 3 godine bio na bug ili enter dvd-u, ne znam točno. guglam već 2 sata, ali ga ne mogu pronaći. jel zna možda netko kako se zove taj program?

power tab,tux guitar?opisi malo bolje dal ti on sluzi za citanje tablatura s neta il nes drugo?

You got to lose to know how to win
16 godina
neaktivan

nije ni power tab ni tuxguitar

ne sluzi za crtanje, nego ima na netu skinut tablature ili sta vec u formatu za taj program i on onda pokazuje koje polje treba stisnut i tako to. znam da postoji demo verzija (ili je postojala) koja je sadrzavala samo neke svjetske hitove, a na stranicama proizvođača su ostali izvođači i pjesme, ali se mora kupit, nije besplatno

17 godina
You got to lose to know how to win
16 godina
neaktivan

aaaaaaa!!!! da, to je to!!! hvala puno! :D

15 godina
neaktivan

imam neku gitaru nema nigdje ništa ispisano po njoj, je postoji mogućnost da je rućni rad?

Igor
16 godina
Vodka 762 kaže...

imam neku gitaru nema nigdje ništa ispisano po njoj, je postoji mogućnost da je rućni rad?

Mogucnost postoji, ali bez slike tesko da odredimo o cemu je rijec.

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.12.2011 17:31 (rocker55555).
17 godina
neaktivan

di početi s učenjem?

ja trenutno gledam osnovne akorde, jel to dobro za početak?

inače, kako brzo prebacivati s akorda na akord?

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
15 godina

Jeli jako bitno za samoucenjaka, tj. zelio bih si kupiti gitaru elektricnu i vidio sam ima u konzumu za 400kn neka, jel to valja za svirati, nista posebno, vise kako kazu za svoju dusu :)

Uvijek radim na nekom projektu, pp ako vas zanima neka suradnja saljite poruku :D ------ Radim plexi kucista, ili sva ostala custom made kucista--posalji mi pp
17 godina
neaktivan
djdomi kaže...

di početi s učenjem?

Pa, od nekud moras :)

Boldano: vjezbom.

FiCoO kaže...

Jeli jako bitno za samoucenjaka, tj. zelio bih si kupiti gitaru elektricnu i vidio sam ima u konzumu za 400kn neka, jel to valja za svirati, nista posebno, vise kako kazu za svoju dusu :)

Kaze ovdje ekipa da je onaj Konzumcaster bio odlican za te pare koliko je kostao, sad ne znam kakvo je stanje s tim.

C provides a programmer with more than enough rope to hang himself. C++ provides a firing squad, blindfold and last cigarette.
15 godina
odjavljen
FiCoO kaže...

Naravno, to je legendarni konzumcaster, uzmi ga mirne duše dok ih još ima.

15 godina
neaktivan
rocker55555 kaže...
Vodka 762 kaže...

Mogucnost postoji, ali bez slike tesko da odredimo o cemu je rijec.

evo slike, nače na ovim mjstima su druge gitare markirane

Igor
15 godina
1domagoj1 kaže...
djdomi kaže...

di početi s učenjem?

Pa, od nekud moras :)

Boldano: vjezbom.

FiCoO kaže...

Kaze ovdje ekipa da je onaj Konzumcaster bio odlican za te pare koliko je kostao, sad ne znam kakvo je stanje s tim.

Ozbiljno il me sprdate :D

Uvijek radim na nekom projektu, pp ako vas zanima neka suradnja saljite poruku :D ------ Radim plexi kucista, ili sva ostala custom made kucista--posalji mi pp
17 godina
neaktivan
FiCoO kaže...

Jebo*ga ti, pa ozblijno, jel ti izgledamo ko da te sprdamo xD?

Fakat, potrazi tu postove, upisi u search konzumcaster, pa citaj, bila je i neka zesca rasprava u vezi te gitare ako se dobro sjecam. :)

C provides a programmer with more than enough rope to hang himself. C++ provides a firing squad, blindfold and last cigarette.
15 godina
1domagoj1 kaže...
FiCoO kaže...

Jebo*ga ti, pa ozblijno, jel ti izgledamo ko da te sprdamo xD?

Fakat, potrazi tu postove, upisi u search konzumcaster, pa citaj, bila je i neka zesca rasprava u vezi te gitare ako se dobro sjecam. :)

Dobro onda...uzet cu ju :)

16 godina

Uzmi konzumcastera dok ga jos ima.

Gitara je za tu cijenu odlicna.

Nikad necu prezaliti sto sam uzeo kopiju Les Paula za 2500kn, a konzumcaster je puuuno bolji od nje. 

15 godina
rocker55555 kaže...

Uzmi konzumcastera dok ga jos ima.

Gitara je za tu cijenu odlicna.

Nikad necu prezaliti sto sam uzeo kopiju Les Paula za 2500kn, a konzumcaster je puuuno bolji od nje. 

Ma odma sutra idem ak treba, sad necu stic xD

17 godina
neaktivan
FiCoO kaže...

Ma odma sutra idem ak treba, sad necu stic xD

Imas jos 9 min, pozuri! {#}

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice