Gitare i sve vezano uz njih izdvojena tema

poruka: 4.970
|
čitano: 1.005.576
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Gitare i sve vezano uz njih
athlon64 kaže...

,,,,, ?mislim na koncertima se ne nose pojacala sa zvucnicima za gitaru nego se bend ušteka u jednu miksetu,,,,,

Rili? Prvi put cujem za ovo...

Primjeti mikrofon na zvucniku dolje lijevo i dolje desno... skroz desno, rack sadrzi "miksetu" i "sound processor"... cca vrijednosti oko 40ak-60ak tisuca $$$...

"Cakija je covjeku najbolji drug u nevolji kad ga neko pojede!"
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.9.2011 21:06 (Deus ex machina).
15 godina
Deus ex machina kaže...
athlon64 kaže...

,,,,, ?mislim na koncertima se ne nose pojacala sa zvucnicima za gitaru nego se bend ušteka u jednu miksetu,,,,,

Primjeti mikrofon na zvucniku dolje lijevo i dolje desno... skroz desno, rack sadrzi "miksetu" i "sound processor"... cca vrijednosti oko 40ak-60ak tisuca $$$...

dude nisam imao pojma da se to ovako radi, hvala na informaciji.

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina
neaktivan
athlon64 kaže...
Deus ex machina kaže...
athlon64 kaže...

dude nisam imao pojma da se to ovako radi, hvala na informaciji.

Poanta je u tome da sva ta pojacala postoje jer prije svega, ne pojacavaju cijeli spektar frekvencija jednako nego samo one koje su specificne za gitaru, a kao drugo, proces distorziranja cistog gitarskog zvuka je negdje na granici znanosti, umjetnosti i magije. Vecina bogatijih muzicara a bogme i neki amateri placaju masne cifre da bi se domogli nekih starih pojacala zbog specificnog zvuka koji je jako tesko ili nemoguce reproducirati....

Jedan od poznatijih primjera je Metallica - njihov trademark amp je Mesa Boogie MK2, i neko vrijeme su skoro pa placali suho zlato za MK2 glave...

All that being said - ako nisi purist, ne trazis 'svoj' zvuk ili nesto slicno tome, sasvim slobodno mozes kupiti neku pedalu (moj favoriti su Boss, Digitech) ili modeling pretpojacalo (Line6 POD) i onda ustekati izlaz iz pedale u miksetu... zvucat ce sasvim odlicno.

"Cakija je covjeku najbolji drug u nevolji kad ga neko pojede!"
15 godina
neaktivan
Gitare i sve vezano uz njih

Nabavio sam gitari Yamaha G-240 :) Odakle da pocnem?

LoL acc THCJoshi
15 godina
odjavljen
Jonja kaže...

Ako nemaš vremena i novaca za učitelja (a to bih ti preporučao) onda si nađi youtube lekcije koje ti se čine najbolje. Nađi opise kako držati vrat i trzati, na početku je ergonomija najbitnija da ne biš za*ebo dlanove.

Kasnije ljestvice, pa akordi, pa pjesme itd.

Iako zbilja preporučam instruktora!

15 godina
neaktivan
Jonja kaže...

http://www.gitare.info/ :)

UP THE IRONS!!! \m/
17 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...
...Jedan od poznatijih primjera je Metallica - njihov trademark amp je Mesa Boogie MK2, i neko vrijeme su skoro pa placali suho zlato za MK2 glave... ...

Tocnije, James je od mame dobio na poklon jednog Marshalla, Jose Arrendondo Modified, 100 watta Marshall SLP. Evo i slika tog Marshalla. Na njega je nakeljil Pro Co Rat distorzijsku pedalu i to je imal na prvom albumu (Kill 'Em All, 1983.), dok im 1984. nisu popalili svu opremu.

Kad su im popalili cijeli busic (bus kao prijevozno sredstvo) s opremom, nisu nikaj imali, a to je bilo na turneji (s Antraxom izmedu ostalih), obratili su se Anthraxu i oni su im posudili svoju opremu i nastupali su s njom. E onda su poceli traziti pojacalo koje bi bilo makar blizu tom Jose Arrendondo Modified Marshallu, ali presli su dva kontinenta (Amerika i Europa) i nista, na kraju je James kombinirao Mesa Boogie MkII C+ i Mesa Boogie Quad Preamp s Marshallom JCM 800 i Marshallom 4x12 boxom, Mesu je slaveal u Marshalla i s tim (i jos nekim trikovima, recimo, oblozil je cijelu kutiju od ampa s tkaninom) je dobio taj legendarni Master of Puppets zvuk (prvo Ride the Lightning, al su na RTL-u koristili puno reverba onda su odustali od toga i dobili taj suhi, brutalni zvuk koji ima MOP), ako nikaj drugo (i nikom drugom), meni je legendaran.

Over and out, uzivajte ;)

Gentoo... it's like wiping your ass with silk. Or sandpaper. // There's no school like the old school and I'm the fucking headmaster!
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.9.2011 4:14 (1domagoj1).
15 godina

yebena prica,btw zapalili su im bus s opremom 1984? nisam pojma imao.

17 godina
neaktivan
Jakovp kaže...
roko121roko kaže...

Sad dolazimo do pitanja je li to dobro ili loše {#}... Nisam siguran na koji squier mislim, zaboravio sam točan model.

Dobro je, imaju bolju kontrolu kvalitete. Kad kupuješ squiera treba ih isprobati više, nisu svi isti.

Inače imaš squier bullet, affinity, standard, vintage modified, classic vibe (prema najboljem). Ovaj zadnji je već respektabilni instrument i vjerojatno bolji od yamahe. Iako i ona može biti sasvim ok promjenom pickupova.

Probaj novog Jazzmastera iz Vintage Modified serije. Boljeg Squiera nisam svirao od VM Jazzmastera.

athlon64 kaže...

yebena prica,btw zapalili su im bus s opremom 1984? nisam pojma imao.

Popaliti je, zagrebačkim žargonom, ukrasti.

~~~ Прво Хрват, тек онда човек! ~~~
15 godina

aha lol, pokrali su im opremu xd.

17 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

aha lol, pokrali su im opremu xd.

Da, pokrali. "Popalili" sam napisal kao kolokvijalni izraz.

Jbt, sto sam ja u stanju nadrobiti kad se vratim doma u 4 ujutro...

EDIT: Samo da se ispravim, na Ride the Lightningu je koristil Tube Screamera s JMP2203 Marshallom. A ta kradja opreme u Bostonu rane 1984. je djelomicno i utjecala na Jamesa da napise Fade to Black. To nisam gore spomenul. ;)

There's no school like the old school and I'm the fucking headmaster!
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.9.2011 13:15 (1domagoj1).
16 godina
neaktivan

Ljudi što kažete na ovo pojačalo KLIK

Jel bi valjalo za sobnu upotrebu ili se za te novce da naći neko bolje?

MUST visit :D http://www.youtube.com/user/ZOJAmoviesProduction?feature=mhee
15 godina
odjavljen
zOjA26 kaže...

Ljudi što kažete na ovo pojačalo KLIK

Jel bi valjalo za sobnu upotrebu ili se za te novce da naći neko bolje?

Ok je za sobu, ali ovo na oglasu je preskupo, obično se prodaju za 500-600 kn. Inače za 700-800 kn se nađu rabljeni 5w lampaši, ali nema ih uvijek u oglasniku.

15 godina
neaktivan

evo ljudi gotovo sve,upisal se,u ponedjeljak idem od 17:00 do 18:00,e sad neka preporuka za akustičnu (ne klasičnu) za početnika do 800kn??

Clausen von hassuen da Huge Boner donka le Giant Boner blitzkreig da penis of mammoth girth struass ven throbbing enormous von sack of pubes.
15 godina
odjavljen
luka94 kaže...

evo ljudi gotovo sve,upisal se,u ponedjeljak idem od 17:00 do 18:00,e sad neka preporuka za akustičnu (ne klasičnu) za početnika do 800kn??

Evo, jedna od ove tri će ti biti odlične za početak:

http://www.njuskalo.hr/gitare/akusticna-fender-gitara-povoljno-oglas-3489972

http://www.njuskalo.hr/gitare/prodajem-akusticnu-gitaru-epiphone-dr-100na-oglas-2984212

http://www.njuskalo.hr/gitare/ibanez-v72e-oglas-3589013

Ja bih uzeo fendera.

Ima dosta staggova, nisu loši, ali ove gitare imaju bolju završnu obradu.

15 godina
neaktivan
Jakovp kaže...
luka94 kaže...

Evo, jedna od ove tri će ti biti odlične za početak:

http://www.njuskalo.hr/gitare/akusticna-fender-gitara-povoljno-oglas-3489972

http://www.njuskalo.hr/gitare/prodajem-akusticnu-gitaru-epiphone-dr-100na-oglas-2984212

http://www.njuskalo.hr/gitare/ibanez-v72e-oglas-3589013

Ja bih uzeo fendera.

Ima dosta staggova, nisu loši, ali ove gitare imaju bolju završnu obradu.

fender ili ibanez,na onog ibaneza sam bacil oko

Clausen von hassuen da Huge Boner donka le Giant Boner blitzkreig da penis of mammoth girth struass ven throbbing enormous von sack of pubes.
16 godina
neaktivan
luka94 kaže...

Ovisi sto zelis svirati... njezniji, rock zvuk, idi na Fendera... zvuci i opako ako ga crankas posteno...

Ako ides na ibaneza, zaboravi na njeznije sviranje ;-D.. Kako god ustimao amp, ibanez zvuci ko bager...

It is loneliness that makes the loudest noise... This is true of men as of dogs... - Eric Hoffer \n http://alone.pleasantnightmare.com
15 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...
luka94 kaže...

Ovisi sto zelis svirati... njezniji, rock zvuk, idi na Fendera... zvuci i opako ako ga crankas posteno...

Ako ides na ibaneza, zaboravi na njeznije sviranje ;-D.. Kako god ustimao amp, ibanez zvuci ko bager...

ono su akustične

15 godina
odjavljen

ALERT!

http://www.glazbeni-forum.com/oglasi/showproduct.php?product=16776

Ovakva cijena se rijetko vidi, 1500 kn ispod cijene.

15 godina
neaktivan

Ovako, želim se upisat na neki tečaj gitare.

Nisam početnik već jako puno toga znam.

Čuo sam da je moderni rock institut dobar, rock akademija je navodno još bolja ali akademija rock akademija puno košta.

Jel mi možete vi nešto preporučit, najbolje ako znate iz osobnog iskustva.

Barem 2 puta tjedno, ako znate odmah navedite cijenu.

One good thing about music, when it hits you, you feel no pain. - Bob Marley
15 godina
odjavljen
perodigitron kaže...

Čuo sam da je moderni rock institut dobar, rock akademija je navodno još bolja ali akademija rock akademija puno košta.

Ja ti preporučam osobnog instruktora koji je dobar.

Ove akademije će ti uglavnom izmust pare, a najgora je definitivno rock akademija, tako ne naučiš ništa, iako ti oni uvale mišljenje da sve znaš i da si spreman biti novi kirk hammet.

17 godina
perodigitron kaže...

guitarmasterclass.net

When the power of love overcomes the love of power the world will know peace. Music is my religion.
15 godina
neaktivan
Jakovp kaže...
perodigitron kaže...

Ja ti preporučam osobnog instruktora koji je dobar.

Ove akademije će ti uglavnom izmust pare, a najgora je definitivno rock akademija, tako ne naučiš ništa, iako ti oni uvale mišljenje da sve znaš i da si spreman biti novi kirk hammet.

Ma ja ni neočekujem da će oni od mene Hammleta, Slasha ili nekog takvog

Nego meni se to možda čini bolje zbog toga što će tamo valjda biti nas više pa bi to trebalo i manje koštati, a uz to čuo sam recimo da takve akademije odmah slažu bend, pa onda kad se dosegne određeno znanje i nauči neka stvar onda se skupe i probaju kao bend.

Ja znam samo za MRI i rock akademiju, a vjerojatno postoji neko jeftiniji i bolji od njih.

15 godina
odjavljen
perodigitron kaže...

Nego meni se to možda čini bolje zbog toga što će tamo valjda biti nas više pa bi to trebalo i manje koštati, a uz to čuo sam recimo da takve akademije odmah slažu bend, pa onda kad se dosegne određeno znanje i nauči neka stvar onda se skupe i probaju kao bend.

Ja znam samo za MRI i rock akademiju, a vjerojatno postoji neko jeftiniji i bolji od njih.

Više će te koštat, a to što će vas biti više je koma.

Uglavnom moj prvi savjet je da nađeš dobrog instruktora {#}

15 godina
neaktivan
Jakovp kaže...
perodigitron kaže...

Više će te koštat, a to što će vas biti više je koma.

Uglavnom moj prvi savjet je da nađeš dobrog instruktora {#}

Eh uzo bi ja tebe za instruktora, ali si iz Rijeke.

Budem još vidio vjerojatno ima ovdje neko tko je naučio preko takvih akademija.

Što se tiče stranica na internetu, tako sam naučio dosta toga no sad bi fakat želio nekog uživo.

15 godina
odjavljen
perodigitron kaže...

Što se tiče stranica na internetu, tako sam naučio dosta toga no sad bi fakat želio nekog uživo.

Joj nemoj mene, ja znam nešto sitno teorije {#}

Ali da si u Rijeci imao bih ti super preporuku.

Nego, ulogiraj se u glazbeni forum, i tamo pitaj za preporuku, to ti je najbolja opcija.

15 godina
neaktivan
Jakovp kaže...
perodigitron kaže...

Joj nemoj mene, ja znam nešto sitno teorije {#}

Ali da si u Rijeci imao bih ti super preporuku.

Nego, ulogiraj se u glazbeni forum, i tamo pitaj za preporuku, to ti je najbolja opcija.

Ok budem, javit ću na kraju šta izaberem

14 godina
neaktivan

Ovako:
1. Gdje u Zagrebu mogu kupiti električnu gitaru i sve ostalo što je potrebno kao pojačalo?

2. Koliko otprilike bi to sve koštalo? Znači, da nije nešto preskupo. Ja sam računao do 6k.

3. Imate li kakve preporuke?

4. Odakle učiti najbolje?

17 godina
neaktivan
TheRunner kaže...

Ovako:
1. Gdje u Zagrebu mogu kupiti električnu gitaru i sve ostalo što je potrebno kao pojačalo?

2. Koliko otprilike bi to sve koštalo? Znači, da nije nešto preskupo. Ja sam računao do 6k.

3. Imate li kakve preporuke?

4. Odakle učiti najbolje?

1. Megamuzika (Fender, Squier) Vlaška; Glazbena kutija (Ibanez) Vlaška; Music Shop No.1 (Vintage, Epiphone), Jarun, N. Zagreb prema V. Gorici

2. Košta od 1'000 kn pa do 30'000 kn, što više možeš dat, to ćeš bolju opremu dobit, s tim da je prosječnom rekreativnom gitaristu sasvim dovoljna oprema za 6'000 kn jer se u tom rangu može naći i izvrsna gitara i izvrsno pojačalo.

3. Za gitaru i pojačalo? U pravilu vrijedi -- što skuplje to bolje, a preporuke najviše ovise o stilu muzike koji bi svirao.

4. Ako ne uz instruktora ili glazbenu, onda svakako uz JEDNU knjigu. Što manje izvora, to će biti lakše i brže učenje. Veliko NE! video lekcijama.

~~~ Прво Хрват, тек онда човек! ~~~
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.10.2011 18:59 (i_rambo_plache).
16 godina
neaktivan
i_rambo_plache kaže...
4. Ako ne uz instruktora ili glazbenu, onda svakako uz JEDNU knjigu. Što manje izvora, to će biti lakše i brže učenje. Veliko NE! video lekcijama.

Iz znatizelje - zasto?

Osobno nisam nikad koristio nista osim nekoliko linkova za vidjeti uzorke akorda i ljestvica, i to je to...

It is loneliness that makes the loudest noise... This is true of men as of dogs... - Eric Hoffer \n http://alone.pleasantnightmare.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice