Gitare i sve vezano uz njih izdvojena tema

poruka: 4.970
|
čitano: 1.004.937
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Gitare i sve vezano uz njih
Mentalist kaže...

Poslije ovog, mnogo mi se digao (mislim na njegov polozaj u mojim mislima).

khm khm..

Ima desetak albuma koji su ok, nisu neš spektakularno, jer se vidi da ima sličnih stvari na slučnu foru, no sveukupno mi je fenomenalan.

Kad sviram, nije da učim samo ponavljat točno kako on svira, nego ono, tjera na individualnost i maštu, pa sam odsoliram nešto, ubacim neki rif i tako.

Da nastavim sa zaključcima u tvom stilu.. sjeo mi je. (mislim na njegov položaj u mojim mislima)

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
16 godina
protjeran
ivan dragi kaže...
Mentalist kaže...

Poslije ovog, mnogo mi se digao (mislim na njegov polozaj u mojim mislima).

khm khm..

Ima desetak albuma koji su ok, nisu neš spektakularno, jer se vidi da ima sličnih stvari na slučnu foru, no sveukupno mi je fenomenalan.

Kad sviram, nije da učim samo ponavljat točno kako on svira, nego ono, tjera na individualnost i maštu, pa sam odsoliram nešto, ubacim neki rif i tako.

Da nastavim sa zaključcima u tvom stilu.. sjeo mi je. (mislim na njegov položaj u mojim mislima)

Da, nista specijalno, vecinom ponavljanje, ali hrani um. Podsjetio me na Tocka ovdje.

Ponavljanje mi ni najmanje ne smeta, pa poslusao sam Buckethead-a...

I ja bih, kad bi poboljsao pjesmu, objavio je ponovno, nista strasno.

Takvi su mi najgori, svira nesto, a ne svira to. Zato ja volim klasiku i zakone.

Ako je jedini zivot koji imam onaj na BUG-u, da li to znaci da ja nemam zivota?
17 godina
1domagoj1 kaže...

Počel sam skidat ovo, muči me zadnji četvrti akord u progresiji, ugrubo kolko čujem ova tri su E mol, D dur, G dur, sve ih barre sviram, ovaj četvrti zadnji u progresiji mi je malo mističan, pomoć? :D

EDIT: Jel možda C dur? (nemam zadnje E žice, pa niti ne sviram barre u toj poziciji...)

ivan dragi kaže...

hehe, nisam jedini koji svira frusciantea. tj, već godinu dana sviram samo njega. budem editirao kad ovo napravim.

tooo nisam sam :D ja sam bas naucio svirnat bedroom lick stvarno je super

mozda ti ovo pomogne domagoj 

http://www.guitaretab.com/j/john-frusciante/176958.html

It's hard to believe That there's nobody out there It's hard to believe That I'm all alone...
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.7.2011 21:32 (unknown).
17 godina
neaktivan
Gitare i sve vezano uz njih

Ma ja ti to skidam sam. Ima to puno beneficija kad skidaš tak sam ;)

Ma prilično sam siguran da je E mol, D dur, G dur, C dur, a i ako nije nema veze, jako je blizu.

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
16 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...

Ma prilično sam siguran da je E mol, D dur, G dur, C dur, a i ako nije nema veze, jako je blizu.

Je, C dur je, sjećam se kad sam ja to skidao {#}

A kaj se tiče Fruša, Curtains mi je najbolji album

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.7.2011 11:55 (powerslave).
17 godina
powerslave kaže...
1domagoj1 kaže...

Je, C dur je, sjećam se kad sam ja to skidao {#}

A kaj se tiče Fruša, Curtains mi je najbolji album

dobar je curtains ali meni je nekako više sjeo shadows collide with people :P

It's hard to believe That there's nobody out there It's hard to believe That I'm all alone...
17 godina

Može mi netko preporučit dobru stranicuza akorde imao sam prije knjigu iz koje sam ih sve učio (dosta debela knjiga :P )ali sam ju izgubio a zaboravio kako se svira D major bar chord :( pokušao sam ove neke koje se odma pojavljuju u google searrch stranice ali ništa ne valjaju nemaju što mi treba 

16 godina
protjeran
unknown kaže...

Može mi netko preporučit dobru stranicuza akorde imao sam prije knjigu iz koje sam ih sve učio (dosta debela knjiga :P )ali sam ju izgubio a zaboravio kako se svira D major bar chord :( pokušao sam ove neke koje se odma pojavljuju u google searrch stranice ali ništa ne valjaju nemaju što mi treba

www.ultimate-guitar.com?

17 godina
Mentalist kaže...
unknown kaže...

www.ultimate-guitar.com?

tamo ne mogu nigdje naći akorde

14 godina

guglaj?

griješiti je ljudski al je osjećaj božanski
17 godina
neaktivan
unknown kaže...

... D major bar chord ...

D major = D

bar chord = barre

x 5 7 7 7 5

10 12 12 11 10 10

Ima još mnogo varijacija, ali su ovo "najpoznatije".

Inače, stranica za akorde. Iako, najbolje ti je što prije naučiti kako se slažu akordi pa ti više neće biti potrebne stranice za 99% akorada kakvi se nalaze u pjesmama.

When my time comes, I want to be buried face down. So that anyone who doesn't like me, can kiss my ass.
17 godina
i_rambo_plache kaže...
unknown kaže...

... D major bar chord ...

D major = D

bar chord = barre

x 5 7 7 7 5

10 12 12 11 10 10

Ima još mnogo varijacija, ali su ovo "najpoznatije".

Inače, stranica za akorde. Iako, najbolje ti je što prije naučiti kako se slažu akordi pa ti više neće biti potrebne stranice za 99% akorada kakvi se nalaze u pjesmama.

hmmm... znam ali to se ne može baš preko interneta načiti ili?

16 godina
neaktivan
ChordBook ChordBook
Kako da skinem hrpu filmova, programa i super ekstra igricu sa torrenta? Skinuo bi GTA IV, Windows Vista Super Enterprise Edition, AutoCAD 2011, neki program za uber modeliranje i pravljenje igara!
17 godina
neaktivan
unknown kaže...

hmmm... znam ali to se ne može baš preko interneta načiti ili?

Kak ne bi moglo, pa izgooglaj malo... -.-

http://tinyurl.com/3jwwmkp

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
17 godina

Ovak imam dva pitanja prvo me zanima s cim da busim nove rupe na squieru hocu stavit fenderov pickguard a ne poklapa se s time da bi trebo prvo s necim zapunit stare jer su dosta blizu pa da se nebi desilo nes kaj netreba,i drugo kaj mi sve treba da ugradim killswitch.

Marilyn Manson
17 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...

Ovak imam dva pitanja prvo me zanima s cim da busim nove rupe na squieru hocu stavit fenderov pickguard a ne poklapa se s time da bi trebo prvo s necim zapunit stare jer su dosta blizu pa da se nebi desilo nes kaj netreba,i drugo kaj mi sve treba da ugradim killswitch.

Stvari koje uključuju bušenje gitare je najbolje dati majstoru da napravi.

Ali prije se zapitaj je li ti zaista potreban killswitch ili malo previše slušaš Bucketheada... :D

When my time comes, I want to be buried face down. So that anyone who doesn't like me, can kiss my ass.
17 godina

Imam vise gitare i na jednoj bi stvarno htio imat killswitch :P

Marilyn Manson
15 godina
odjavljen
R4zOR229 kaže...

Paj' sad.

Rupe popuni nekom piljevinom i ljepilom, a bušiš dremelom ako imaš (ručna bušilica), a ako nemaš obična bušilica, samo moraš nabaviti borer od 2mm.

Killswitch, ništa jednostavnije, kupiš ovakav prekidač:

http://www.chipoteka.hr/www_new/modules/moduli/shop/product.php?sifra=2630406512

Izbušiš mu rupu na pickguardu, i na njegove nožice spojiš paralelno jack od gitare.

Nadam se da sam pomogao {#}

17 godina

e puno si pomogo hvala

Marilyn Manson
16 godina
protjeran
i_rambo_plache kaže...

Ali prije se zapitaj je li ti zaista potreban killswitch ili malo previše slušaš Bucketheada... :D

Pa neka je i to razlog...

15 godina
Mentalist kaže...

koji je razlog tvog držanja bug chasopisa u frižideru? (sori za of topic, al moram te pitat) I baš mi je žao što nisi osvojio nagradu.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
16 godina
protjeran
ivan dragi kaže...
Mentalist kaže...

koji je razlog tvog držanja bug chasopisa u frižideru? (sori za of topic, al moram te pitat) I baš mi je žao što nisi osvojio nagradu.

Ljubav, visak mjesta, i da ga netko ne uzme i ode u WC s njim.

17 godina
Jakovp kaže...
R4zOR229 kaže...

Paj' sad.

Rupe popuni nekom piljevinom i ljepilom, a bušiš dremelom ako imaš (ručna bušilica), a ako nemaš obična bušilica, samo moraš nabaviti borer od 2mm.

http://www.chipoteka.hr/www_new/modules/moduli/shop/product.php?sifra=2630406512

Izbušiš mu rupu na pickguardu, i na njegove nožice spojiš paralelno jack od gitare.

e jos nesto koje bi zice trebo koristit za to

Marilyn Manson
15 godina
odjavljen
R4zOR229 kaže...
Jakovp kaže...
R4zOR229 kaže...

Paj' sad.

e jos nesto koje bi zice trebo koristit za to

Bilo koje da nisu gole, tanje su puno praktičnije. Konkretno možeš kupit metar UTP kabela u chipoteci i raskopati ga, unutra ti je 8 tankih žičica.

17 godina

ok makar mislim da bi ove iz utp kabla bile mozda pretanke bojim se da nebi pukle

Marilyn Manson
15 godina
odjavljen
R4zOR229 kaže...

ok makar mislim da bi ove iz utp kabla bile mozda pretanke bojim se da nebi pukle

Mogu biti tanke kolko oćeš, tamo je struja zbilja nikakva. Ove iz utpa znaju pucati da, ali samo treba biti malo oprezniji. Ako ti se ne sviđaju (meni se osobno ne sviđaju) uzmi bilo koje druge, bez straha.

17 godina

Ove rotosound žice uopće ne valjaju imam tvrde za akustičnu gitaru i već su počele hrđat i nekakva zelena plijesan se počela stvarat ispod žica užas! Kao hendrix je svirao na njima valjda je nakon svakog nastupa stavio nove pa nije dolazilo do toga :P

16 godina
protjeran
unknown kaže...

Ove rotosound žice uopće ne valjaju imam tvrde za akustičnu gitaru i već su počele hrđat i nekakva zelena plijesan se počela stvarat ispod žica užas! Kao hendrix je svirao na njima valjda je nakon svakog nastupa stavio nove pa nije dolazilo do toga :P

Da, i meni je bilo smijesno kad sam ga vidio na pakovanju...

17 godina
Mentalist kaže...
unknown kaže...

imaš možda preporuku žica koje da koristim?

16 godina
protjeran
unknown kaže...
Mentalist kaže...
unknown kaže...

imaš možda preporuku žica koje da koristim?

Trenutacno sam na Roto Sound-u. Nisam jos nasao dobre zice (iako su mi najbolje bile Dunlop, od svih koje sam probao).

Svi spominju neke Elixir, probaj njih.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice