Gitare i sve vezano uz njih izdvojena tema

poruka: 4.970
|
čitano: 1.004.875
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Gitare i sve vezano uz njih
KKristijan kaže...

Dakle nisam se pohvalio kako sam postao ponosan vlasnik jednog Vintagea(reissude edition,strat) :D

I na kraju ipak uzeo roland cube 10x :/

zvuk mi je savršen,taman za ono sto sviram,blues i slično.Topao i pun.

Čestitam..

..ali meh. {#}

Ja sad bježim od tranzistoraca što dalje otkako mi je kolega jakovp preporučio Fendera Champ 600. Preporod!{#}

15 godina
odjavljen
4ucker kaže...
KKristijan kaže...

Dakle nisam se pohvalio kako sam postao ponosan vlasnik jednog Vintagea(reissude edition,strat) :D

I na kraju ipak uzeo roland cube 10x :/

zvuk mi je savršen,taman za ono sto sviram,blues i slično.Topao i pun.

Čestitam..

..ali meh. {#}

Ja sad bježim od tranzistoraca što dalje otkako mi je kolega jakovp preporučio Fendera Champ 600. Preporod!{#}

Tako je, nije džabe da 99% ozbiljnih giatrista svira na lampašima :)

Tranzistori su samo.. Kompromis {#}

14 godina
Gitare i sve vezano uz njih

bit ce lampasa za koju godinu :_)

griješiti je ljudski al je osjećaj božanski
15 godina
neaktivan

zelim snimit pjesmu na kompjuter(s el. gitarom) za li tko kako cu to

Igor
17 godina

amplitube,audacity,guitar rig

Marilyn Manson
15 godina
neaktivan
Vodka 762 kaže...

zelim snimit pjesmu na kompjuter(s el. gitarom) za li tko kako cu to

Prvo: trebaš spojiti gitaru i računalo na jedan od ova 3 načina, sve ti piše tu > http://www.gitare.info/page.php?id=6372

Drugo: trebaš instalirati ASIO drivere http://www.asio4all.com/ i jedan od programa preko kojeg češ svirati kao što ti je rekao R4zOR229, ali možeš za snimanje koristiti i druge programe tipa Cubase, Nuendo, FL Studio i slični.

UP THE IRONS!!! \m/
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.7.2011 13:21 (iron_guitar).
16 godina
neaktivan

. Kakav tip žica koristi osoba koja svira u pozadini?

Kako da skinem hrpu filmova, programa i super ekstra igricu sa torrenta? Skinuo bi GTA IV, Windows Vista Super Enterprise Edition, AutoCAD 2011, neki program za uber modeliranje i pravljenje igara!
17 godina
neaktivan

Žice ko žice, bolje je pitanje koji štim... Niži je od standardnog E, a vjerojatno zato ima i možda deblje žice. Ali ova progresija mi je fenomenalna, odličan zvuk, lijepo čisto odsvirano, zbilja odlično.

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
16 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...

Žice ko žice, bolje je pitanje koji štim... Niži je od standardnog E, a vjerojatno zato ima i možda deblje žice. Ali ova progresija mi je fenomenalna, odličan zvuk, lijepo čisto odsvirano, zbilja odlično.

Zvuk je baš onako "metalan". Ne znam, ali moja gitara (akustična) ima puno mekši zvuk. A baš bi htio postići takav. Metalan.

Zvuk.

Kako da skinem hrpu filmova, programa i super ekstra igricu sa torrenta? Skinuo bi GTA IV, Windows Vista Super Enterprise Edition, AutoCAD 2011, neki program za uber modeliranje i pravljenje igara!
17 godina
neaktivan

Pa to više ovisi od gitare kakvu imaš nego od žica koje imaš...

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
15 godina
odjavljen

Nove SS žice i malo više presencea na pojačalu

17 godina
neaktivan

Meni pomalo zvuči na dobro - instrument, ne pridjev :)

EDIT: mislim da su i Dire Straitsi u nekim pjesmama koristili dobro, pošto je na coveru Brothers in Arms.

When my time comes, I want to be buried face down. So that anyone who doesn't like me, can kiss my ass.
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.7.2011 11:50 (i_rambo_plache).
15 godina
odjavljen

Resonator gitara, ima ih jeftino kod nas.

16 godina
protjeran

Postoji li neko sredstvo zastite zica?

Prije sedam dana sam stavio nove (na elektricnu) i vec su prilicno zahrdzale. Jako je vruce, i uvijek sviram znojnim rukama, pa pitam (znam i ja za brisanje krpom poslije sviranja)...

Ako je jedini zivot koji imam onaj na BUG-u, da li to znaci da ja nemam zivota?
16 godina
Mentalist kaže...

Prije sedam dana sam stavio nove (na elektricnu) i vec su prilicno zahrdzale. Jako je vruce, i uvijek sviram znojnim rukama, pa pitam (znam i ja za brisanje krpom poslije sviranja)...

Zahrdale tako brzo?

Meni nisu nikad zahrdale, svake traju po pola godine manje vise(pa dobiju "tup" zvuk).

Takoder sviram sa znojnim rukama i nebrisem zice krpom poslije sviranja...

Koje zice imas?

Nikad te necemo zaboraviti. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina
protjeran
rocker55555 kaže...
Mentalist kaže...

Zahrdale tako brzo?

Meni nisu nikad zahrdale, svake traju po pola godine manje vise(pa dobiju "tup" zvuk).

Takoder sviram sa znojnim rukama i nebrisem zice krpom poslije sviranja...

Koje zice imas?

Roto sound 10 regular yellows.

16 godina
Mentalist kaže...

Nisam bas upoznat sa tim zicama, ali koliko vidim po komentarima ljudi oni nemaju takvih problema.

Ovo su prve zice da su ti zahrdale ili se i sa drugima to dogadalo?

16 godina
protjeran
rocker55555 kaže...
Mentalist kaže...

Nisam bas upoznat sa tim zicama, ali koliko vidim po komentarima ljudi oni nemaju takvih problema.

Ovo su prve zice da su ti zahrdale ili se i sa drugima to dogadalo?

Apsolutno sa svim, osim zimi. Cini mi se da je moj znoj neki opasan...

Basovi nisu ni malo, ali su prve tri... Nije bas da se ne moze svirati, ali ocekivao sam da ce makar biti sjajne 2 sedmice.

16 godina

Cudno...

Nevjerujem da je do znoja.

Mozes probati ove Elixirove Anti-Rust zice.

Samo neznam dali ih ima igdje u Hrvatskoj.

16 godina
protjeran
rocker55555 kaže...

Cudno...

Nevjerujem da je do znoja.

Mozes probati ove Elixirove Anti-Rust zice.

Samo neznam dali ih ima igdje u Hrvatskoj.

U BiH sam, u nas mogu kupiti D'Addario, Fender, Rotosound i Dunlop zice (mozda sam neke zaboravio, ali sumnjam).

17 godina
neaktivan

Mislim da postoji, ali nemam pojma kaj je to i kak se zove. Znam samo da sam jednom vidio lika jednog, uličnog svirača na moru, slušao ga do kraja, pa kad je završio malo popričao s njim i dok je spremao gitaru, imal je neku tubicu s nekom tekućinom, nemam pojma kojom, prešao je po žicama gore dolje par puta i sa krpom onda obrisal, ja sam ga pital za kaj mu je to, veli da zaštiti žice. E sad, nisam se sjetil pitati ga kaj je to :/, iako sam ga možda i pital, ali sam onda očito zaboravio, jer je to dosta davno bilo. Ali eto, po tome kaj sam vidio, ja bi rekel da postoji, samo ne znam zbilja kaj je to i gdje se može nabaviti.

EDIT: A evo i citat s jedne stranice: "Just to give you a laugh, when I was a young guitarist about 16 I didn't have much money and would have to make strings last as long as possible, therefore when they started losing their tonal quality I would remove them and put them in boiling water which removed all the impurities that had imbedded in the strings. This was a common practice back then especially with expensive Bass strings."

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.7.2011 17:51 (1domagoj1).
15 godina
odjavljen

To se zove FastFret. Štiti žice, samo se namaže nakon svake svirke. Košta oko 50-60 kn kolko ja znam.

17 godina

FastFret kao i srodni Finger-ease služe više kao lubrikanti kojima se žice premažu da bi prsti lakše "klizili" po njima. Ako želiš baš zaštitu za žice, onda ti treba String Coating kojim premažeš žice iza svirke. Na žicama ostane tanak sloj tog sredstva koji štiti žice i ne ubije ton.

Za tvoj problem bi ti pomogle i neke žice sa već nanesenim zaštitnim coatingom gore, na primjer popularne Elixirke ili Ernie Ball.

Isti problem kao i ti ima i moj prijatelj koji se češće znoji i još ima nekakav lužnati znoj tako da mu žice potamne nakon dva dana. Problem je riješio koristeći gore navedene žice sa coatingom u suradnji sa String Coating tekućinom kojom premaže žice iza svakog sviranja. Ako uspiješ nabaviti nešto od toga, vjerujem da ćeš uspješno otkloniti i svoj problem {#}

Never before have I encountered such corrupt and foul minded perversity. Have you ever considered a career in the Church?--The Bishop of Bath and Wells, Blackadder II
17 godina
neaktivan

Počel sam skidat ovo, muči me zadnji četvrti akord u progresiji, ugrubo kolko čujem ova tri su E mol, D dur, G dur, sve ih barre sviram, ovaj četvrti zadnji u progresiji mi je malo mističan, pomoć? :D

EDIT: Jel možda C dur? (nemam zadnje E žice, pa niti ne sviram barre u toj poziciji...)

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.7.2011 16:11 (1domagoj1).
15 godina

hehe, nisam jedini koji svira frusciantea. tj, već godinu dana sviram samo njega. budem editirao kad ovo napravim.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
14 godina
protjeran

koju bi mi dobru akusticnu preporucili za 2000 kn ?

15 godina
odjavljen
nick_01 kaže...

Onu koja ti najbolje paše u ruci i koja ti najbolje zvuči. (odeš u dućan pa probaš)

14 godina
protjeran
Jakovp kaže...
nick_01 kaže...

Onu koja ti najbolje paše u ruci i koja ti najbolje zvuči. (odeš u dućan pa probaš)

samo jedan je u gradu i sve neke vintage unutra, ne svidaju mi se

bitno da je gitara dobra, ja cu se naviknut kao pocetnik

16 godina
protjeran
nick_01 kaže...

Sve ce ti lezati u ruci isto.

Moja preporuka je, otidji u prodavnicu s najvecim izborom i uzmi onu koja ti je najljepsa, sve ostalo neces ni primjetiti.

16 godina
protjeran
1domagoj1 kaže...

Počel sam skidat ovo, muči me zadnji četvrti akord u progresiji, ugrubo kolko čujem ova tri su E mol, D dur, G dur, sve ih barre sviram, ovaj četvrti zadnji u progresiji mi je malo mističan, pomoć? :D

EDIT: Jel možda C dur? (nemam zadnje E žice, pa niti ne sviram barre u toj poziciji...)

O tom Frusciante-u sam mislio onako, da je neki obicni gitarista iz popularnije grupe.

Poslije ovog, mnogo mi se digao (mislim na njegovo polozaj u mojim mislima).

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice