alt, sopran, ... koji bi? mislim da 1-1.5 soma eura nije toliko skupo za sax.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
alt, sopran, ... koji bi? mislim da 1-1.5 soma eura nije toliko skupo za sax.
Ne znam koji bih, kad volim sve.
No trenutacno, nemam vremena da se zabavljam saksofonom, niti profesora (morao bih ici u Sarajevo).
A niš, onda otvori temu kako naučiti svirati sax možda se netko pametan nađe. :))
Pozdrav...
Vjerojatno kao padobranac upadam u temu, ali je pratim ponekad i imam pitanje...
Imam akustičnu gitaru doma, a kod frenda sam probao klasičnu i puno mi je lakše na njegovoj svirati. Možda zato što su žice drukčije ili nešto drugo
Inače sviram sint, a gitaru ovako iz fore sam učim pa me zanima preporuka neke jeftinije gitare za početnike (može i rabljena)...
Nemojte mi zamjeriti na upadanju i možda glupom pitanju, al eto ako je itko voljan izdvojiti vrijeme slobodno :D
Pozdrav...
Vjerojatno kao padobranac upadam u temu, ali je pratim ponekad i imam pitanje...
Imam akustičnu gitaru doma, a kod frenda sam probao klasičnu i puno mi je lakše na njegovoj svirati. Možda zato što su žice drukčije ili nešto drugo
Inače sviram sint, a gitaru ovako iz fore sam učim pa me zanima preporuka neke jeftinije gitare za početnike (može i rabljena)...
Nemojte mi zamjeriti na upadanju i možda glupom pitanju, al eto ako je itko voljan izdvojiti vrijeme slobodno :D
Kupi si klasičnu, kineska od 300 ili 200 kuna (china shop ili konzum) nije loša uopće.
Danas mi je doslo ovo malo govno prezadovoljan sam i preporucio bi svakom ko ima problema s ispadanjem remena
Strap lock anyone ? (govorim o punokrvnom, ne ovom što je na slici)
Puno praktičnije od ovog što si kupio.
Njub pitanje, ali čemu to čudo služi?
Mislim, nikad mi nije trebalo pa niti ne znam...
To sluzi da mozes pojas cvrsto prikvacit i otvacit kad treba, ne kosta puno i jako jednostavno se koristi i instalira.
To sluzi da mozes pojas cvrsto prikvacit i otvacit kad treba, ne kosta puno i jako jednostavno se koristi i instalira.
Jok, rupica na mojem remenu je tak malog promjera da sve i da hoću otkvačit, ne mogu bez značajne sile XD. Rupica na remenu mi ima promjer točno ko i debljina tog tiplina na koji se zakvači. :D
OMG they invented the black-triangle-looking duct tape !!!!!
Koja je bolja za zabavu, za pocetnika?
http://www.glazbena-kutija.hr/grupe_proizvoda/gitare/akusticne_gitare/80/14/30
http://www.glazbena-kutija.hr/grupe_proizvoda/gitare/akusticne_gitare/744/14/30
Zasto?
10 | Yamaha |
---|---|
2 | Ibanez |
Koja je bolja za zabavu, za pocetnika?
( ... )
Zasto?
Ova ili bilo koja do 500 kuna (skupa s torbom).
Zašto?
Zato što su nove žice 100 kn (imaš dobre i za manje..). Kao drugo, to što ti ja kažem da je XYQWZ gitara super jer ima nešto što je meni super je isto kao da me pitaš da ti preporučim ženu :)
Konkretno Yamaha mi je super, čudi me što nije popularnija, ova druga ima 12 žica pa mi nije jasno zašto bi nju svirao kao početnik? Brijem da si fulao?
Uzmi neku za malo love, ispočetniciraj se na njoj, vidi koji ti zvuk s vremenom paše, što očekuješ od gitare, što želiš svirati... Dati soma kuna za zabavu.. daj ih radije meni, dobit ćeš gitaru iz 1980 "melodija mengeš" (klasična) (platio sam je 250 kuna i dobio Ritterovu torbu uz nju đaba), i mogu ti reći da mi bolje zvući od desetak "novih" koje sam htio kupiti. Na njoj su hanabach žice, mekane.
A i teško ćeš igdje naći lošu gitaru. Stvar je sluha i ukusa.
Moja preporuka je da ne kupuješ novu gitaru u shopu dok barem 2-3 godine ne sviraš po drndalima. I onda uđi u shop, sjedni, odsviraj si njih desetak i koja ti bude najbolje zvučala nju uzmi.
Ova ili bilo koja do 500 kuna (skupa s torbom).
Zašto?
Zato što su nove žice 100 kn (imaš dobre i za manje..). Kao drugo, to što ti ja kažem da je XYQWZ gitara super jer ima nešto što je meni super je isto kao da me pitaš da ti preporučim ženu :)
Konkretno Yamaha mi je super, čudi me što nije popularnija, ova druga ima 12 žica pa mi nije jasno zašto bi nju svirao kao početnik? Brijem da si fulao?
Uzmi neku za malo love, ispočetniciraj se na njoj, vidi koji ti zvuk s vremenom paše, što očekuješ od gitare, što želiš svirati... Dati soma kuna za zabavu.. daj ih radije meni, dobit ćeš gitaru iz 1980 "melodija mengeš" (klasična) (platio sam je 250 kuna i dobio Ritterovu torbu uz nju đaba), i mogu ti reći da mi bolje zvući od desetak "novih" koje sam htio kupiti. Na njoj su hanabach žice, mekane.
A i teško ćeš igdje naći lošu gitaru. Stvar je sluha i ukusa.
Moja preporuka je da ne kupuješ novu gitaru u shopu dok barem 2-3 godine ne sviraš po drndalima. I onda uđi u shop, sjedni, odsviraj si njih desetak i koja ti bude najbolje zvučala nju uzmi.
Nisam vjerovao dosad da se u jednom postu može dati toliko loših savjeta. Tijela klasičnih gitara za 200-tinjak kuna su napravljene od iverice koja otupljuje zvuk što daje onaj usrani zvuk gitarama - ovo znam pošto i sam imam takvu gitaru - a ni žice za 500 kuna ne mogu popraviti takvo usrano nerezonantno smeće.
@piksic - potroši onoliko novaca koliko imaš na raspolaganju. Ako te se sviranje neće dojmiti, cijena gitara u pravilu ne pada, tako da ju možeš prodati za onoliko koliko si ju kupio (eventualno 100-tinjak kuna manje, pošto nije nova iz dućana). Onaj Ibanez je 12-stringer, što bi značilo da ikakvo soliranje možeš zaboraviti, ovo je gitara SAMO za ritam. 12 žičana gitara zvuči punije, ali trebaš kupovati dva paketa žica, ima širi vrat i ne možeš solirati. However, ovaj Ibanez ti je isti kao i taj 12-string, samo što ima 6 žica, a ne 12.
Ibanez je jači od Yamahe u drvetu tijela (mahagonij vs. nato -- nato je malo lošiji klon mahagonija), ali Yamaha ima Gotoh mašinice koje slove kao najbolji brend mašinica u svijetu gitara. Ali znajući da Ibanez ima jako kvalitetnu izradu, mislim da su i ove mašinice na Ibanezu dobre. Ibanezica (6-string) je jeftinija stotinjak kuna od Yamahe, ali obje gitare daju izvrstan omjer kvalitete i cijene. Nećeš pogriješiti ni sa jednom, ali moj glas ipak ide Ibanezu (6-string s mog linka).
Nisam vjerovao dosad da se u jednom postu može dati toliko loših savjeta. Tijela klasičnih gitara za 200-tinjak kuna su napravljene od iverice koja otupljuje zvuk što daje onaj usrani zvuk gitarama - ovo znam pošto i sam imam takvu gitaru - a ni žice za 500 kuna ne mogu popraviti takvo usrano nerezonantno smeće.
@piksic - potroši onoliko novaca koliko imaš na raspolaganju. Ako te se sviranje neće dojmiti, cijena gitara u pravilu ne pada, tako da ju možeš prodati za onoliko koliko si ju kupio (eventualno 100-tinjak kuna manje, pošto nije nova iz dućana).
Iako sam malo karikirao, neću ulaziti u njegovo imovinjsko stanje, ali po meni se ne isplati kupnja nove gitare od 1500 kuna ako si početnik. Ovo je bio prvi link s njuškala i nije bila poanta u toj gitari nego u cijeni.
Toliko? rekao sam mu da kupi polovnu. 1 savjet. Ionako gleda akustične, a ne klasične, tako da ziher neće kupiti klasičnu od 200 kuna od iverice.
Po meni je bolje da kupi polovnu, ima ih jako kvalitetnih po oglasnicima, i ne bi mu preporučio da riskira s novom i kasnije prodaje ak mu se neš ne dopada. A ovo dalje ovisi za što mu gitara točno treba, što u svom postu nije naveo. Ako ima 1500 kuna baš odvojeno za to i baš hoće novu, pa nema niš loše u tome. A možda baš želi 12 žicericu, što opet nije naveo.
Htio sam mu reći da jeftinije može dobiti prek oglasnika jer gitara je gitara, čak još bolje da je netko svirao na njoj, a izbjegavaš maržu trgovca itd. A ako te se ne dojmi opet možeš prodati, po istoj cijeni. Ili nek kupi Martina
Kakva su vaša iskustva sa Jackson gitarama u nižem cjenovnom rangu? (oko 2000-2500 kn)
Pozdrav,imam pitanje u vezi žica,kada bi ih trebalo mijenjati tj.koji je znak da ih treba promijeniti,jel li hrđavost,starost ili nešto drugo,imam rezervno pakiranje al želim ga ga bezveze potrošiti.
Pozdrav,imam pitanje u vezi žica,kada bi ih trebalo mijenjati tj.koji je znak da ih treba promijeniti,jel li hrđavost,starost ili nešto drugo,imam rezervno pakiranje al želim ga ga bezveze potrošiti.
Tup zvuk, hrđa, gubitak štima...
Samo hrdzavost, nista drugo. Kad vise ne mozes bend izvoditi, mijenjaj.
Ja, osobno, mijenjem cim nabavim paket novih.
I primjetio sam na D žici na mjestima pragova je popucala malo,al ok,bendat još mogu
Jel ima tko kakva iskustva s Vintage gitarama?
inače tip koji se "kao" kuži u to kaze da imaju gibsonovu elektroniku (naravno govorim o elektricnim gitarama)
inače tip koji se "kao" kuži u to kaze da imaju gibsonovu elektroniku (naravno govorim o elektricnim gitarama)
Nemaju gibsonovu elektroniku.
Inače može se dobro proć, samo treba ubosti dobar primjerak
Kako je kolega rekao, ovo sa Gibson elektronikom nije istina, ali su gitare kao takve skroz dobre. Za taj cjenovni rang sasvim dobro imitiraju svoje uzore. Kod izbora je bitno isprobat koliko je god moguće primjeraka u dućanu pa odabrat onog koji zvuči najbolje budući da ima neke manje razlike u kvaliteti među istim modelima. Dakle, sjest i malo isprobavat i siguran sam da ćeš pronaći neki primjerak koji je dobar i koji ti odgovara.
U mojoj gitarskoj kolekciji je i jedan Vintage V100 i za gitaru te klase, po mom mišljenju, odlično odrađuje posao. Zvuk je blizu Les Paulu a niti sam filing gitare u ruci nije toliko daleko.
Ukoliko je planiraš kupit novu kod (za sada jedinog) zastupnika Vintagea, preporučam da se pojaviš sa solarnim sistemom plaćanja (pare na sunce) jer se sa gazdom da dogovorit jako lijep popust.
Sve u svemu, vjerujem da ćeš biti zadovoljan akvizicijom, javi svoja iskustva
Evo ja imam isto V100 kao i kolega iznad mene, zvuk je dobar iako ga još nisam uštekao u neko kvalitetnije pojačalo. Vrat je izuzetno ugodan i meni baš na mjeru. Sve u svemu odlična kupovina.
Sutra idem probat Vintageovu imitaciju stratocastera, a ovo s parama i je fora, obecano mi je 25% popusta ako majstor dobije lovu na ruke, inace sad malo gledam videoe i zvuk mi se cini sasvim solidan, no sutra cu se stvarno uvjerit o cemu se radi.
btw,kupujem i roland cube 15x...u njegovu kvalitetu sam uvjeren, ako netko ima bolji prijedlog za tu cijenu,nek javi :D
Sutra idem probat Vintageovu imitaciju stratocastera, a ovo s parama i je fora, obecano mi je 25% popusta ako majstor dobije lovu na ruke, inace sad malo gledam videoe i zvuk mi se cini sasvim solidan, no sutra cu se stvarno uvjerit o cemu se radi.
btw,kupujem i roland cube 15x...u njegovu kvalitetu sam uvjeren, ako netko ima bolji prijedlog za tu cijenu,nek javi :D
Kolko para je taj roland cube? Mislim po kvaliteti su ok ali svaki lampaš ih pojede zvukom...
Također sam ponosan vlasnik Vintagea V100 uz Fender Champa 600, gitara je jako dobra..
mislim da dode negdje oko somića
mislim da dode negdje oko somića
Da, za te pare nađeš 5w lampaša u oglasniku. Frend gitarist je došao kod mene uspoređivat mog lampaša 5w, harely bentona 5w i donio svog roland cubea 20, i rekao je da je to nebo i zemlja hehe :) Ipak je moj ručni rad imao najbolji zvuk
Dakle nisam se pohvalio kako sam postao ponosan vlasnik jednog Vintagea(reissude edition,strat) :D
I na kraju ipak uzeo roland cube 10x :/
zvuk mi je savršen,taman za ono sto sviram,blues i slično.Topao i pun.
ja sam uzeo cube 20x :)))),,,bas i nije za blues