Gitare i sve vezano uz njih izdvojena tema

poruka: 4.970
|
čitano: 1.004.815
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Gitare i sve vezano uz njih

Ne mogu jer treba podesit truss rod,

a to neću dirat.

When the power of love overcomes the love of power the world will know peace. Music is my religion.
15 godina
neaktivan

Jel znate možda neku pjesmu kod koje se puno koriste bare akordi?

Kao kod Dire Straits - Sultans of Swing.

Znam da se može svirati i sa manje korištenja bare akorda, ali ja želim baš ovako.

One good thing about music, when it hits you, you feel no pain. - Bob Marley
16 godina
protjeran
Re: Gitare i sve vezano uz njih
perodigitron kaže...

Kao kod Dire Straits - Sultans of Swing.

Znam da se može svirati i sa manje korištenja bare akorda, ali ja želim baš ovako.

Asturias.

Ako je jedini zivot koji imam onaj na BUG-u, da li to znaci da ja nemam zivota?
15 godina
neaktivan

Hvala, ali ovo nekako nije moj stil.

Ja inače sviram trzalicom i na električnoj.

Btw. mislim da je ovo i malo preteško za mene.

15 godina
perodigitron kaže...

Pa sve pjesme možeš svirati sa bareima. Cranberries - Just my Imagination recimo. Pa Don't Speak od No Doubta. Jel ciljaš na neke određene akorde, jer ovak napamet se nemrem sjetiti. Pa reci točno koje akorde bi svirao da se sjetim jer znam da sam recimo za Gm i Bm svirao On Mercury od RHCP jer je brzog ritma i fakat se ubiješ ispočetka.

Ili sam totalno fulao jer misliš na nešto drugo?

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
15 godina
neaktivan

Puno ti hvala na ovome, nisi totalno fulao. :D

14 godina
protjeran

Pozdrav ljudovi!

Neki dan sam vidio Washburn G2V za nekih 1200KN / 260KM, prodaje ga lokalni gitarista, pa da pitam Vas da li je isplativa? Nisam ju još probao...

Sting like a bee, flow like a butterfly...
14 godina
protjeran

Usput, jeste li ikada razmišljali o izradi vlastite gitare?

Sting like a bee, flow like a butterfly...
15 godina
odjavljen
Buller kaže...

Pozdrav ljudovi!

Neki dan sam vidio Washburn G2V za nekih 1200KN / 260KM, prodaje ga lokalni gitarista, pa da pitam Vas da li je isplativa? Nisam ju još probao...

Ta gitara ti je niš posebno...

A što se tiče izrade... Morat ću te razočarat {#}

14 godina
neaktivan

Mene zanima jedno pitanje .. sta mislite o Toledo gitarama ? Ja imam jednu Toledu gitaru, i moram priznat da sam razocaran -.- naravno, dobio sam je na dar {#}

17 godina
neaktivan
Zasto si razocaran?
Stara japanska: ako pas laje, nije dovoljno kuhan. Ako se netko potrudi da ti da odgovor na pitanje, pa bar mu možeš stisnuti HVALA.
17 godina

zato kaj je tek pocel svirat i na nis mu to ne lici i odma je gitara kriva {#} ak sam ja mogo svirat na klasicoj iz konzuma za 200kn prezivjet ces i ti ovo

Marilyn Manson
15 godina
neaktivan

Pročito sam u knjizi Gitara za neznalice(da znam da je forumaš i_rambo_plache učio iz nje) da se može kupit neki pretvarač i pomoći njega se gitara može ukopčat u AUX ulaz u liniju.

Tada linija služi ko pojačalo.

Jel to neko probao i koliko to košta?

14 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...

zato kaj je tek pocel svirat i na nis mu to ne lici i odma je gitara kriva {#} ak sam ja mogo svirat na klasicoj iz konzuma za 200kn prezivjet ces i ti ovo

Drito to {#} zato vas pitam, ak je neko igral na njoj, kakva su njegova iskustva ? Jer ja neznam fkt el je do mene il gitare -.-

15 godina
odjavljen
perodigitron kaže...

Pročito sam u knjizi Gitara za neznalice(da znam da je forumaš i_rambo_plache učio iz nje) da se može kupit neki pretvarač i pomoći njega se gitara može ukopčat u AUX ulaz u liniju.

6 kn

15 godina
neaktivan
Jakovp kaže...
perodigitron kaže...

6 kn

Opa pa to je skoro besplatno :D

A kakav je zvuk?

15 godina
neaktivan

Vjerojatno ovisi o linji?

15 godina
odjavljen
perodigitron kaže...

Vjerojatno ovisi o linji?

Pa nije nešto, ali ok za vježbat po doma.

17 godina
neaktivan
fakEEE kaže...
R4zOR229 kaže...

Drito to {#} zato vas pitam, ak je neko igral na njoj, kakva su njegova iskustva ? Jer ja neznam fkt el je do mene il gitare -.-

kriv si ti :D

Stara japanska: ako pas laje, nije dovoljno kuhan. Ako se netko potrudi da ti da odgovor na pitanje, pa bar mu možeš stisnuti HVALA.
17 godina
neaktivan
fakEEE kaže...

Mene zanima jedno pitanje .. sta mislite o Toledo gitarama ? Ja imam jednu Toledu gitaru, i moram priznat da sam razocaran -.- naravno, dobio sam je na dar {#}

Taj Toledo mi je misterij totalni.

http://www.bug.hr/forum/topic/ostalo/gitare-sve-vezano-uz-njih/62647.aspx?page=4&jumpto=1153303&sort=asc&view=flat

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
14 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...
fakEEE kaže...

Taj Toledo mi je misterij totalni.

http://www.bug.hr/forum/topic/ostalo/gitare-sve-vezano-uz-njih/62647.aspx?page=4&jumpto=1153303&sort=asc&view=flat

Uff..znaci tebi ima predobar zvuk !? Onda mora da ja falsam majketi u pm xD al to je oke :)

Ja sam je dobio od starog na dar prije par godina .. kaze da ju je platio oko 700kn .. drugo nis neznam :/

17 godina
neaktivan

E ne znam kak je tvoja, al meni je moja fakat okej i ima mi odličan zvuk.

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
17 godina
neaktivan
fakEEE kaže...

Uff..znaci tebi ima predobar zvuk !? Onda mora da ja falsam majketi u pm xD al to je oke :)

Ja sam je dobio od starog na dar prije par godina .. kaze da ju je platio oko 700kn .. drugo nis neznam :/

Ne mora značit da ti imaš istu gitaru kao i domagoj, štoviše, upada mi u oči jako reflektirajući finish (lak) na gitari i natpis na naljepnici "The perfect choice for beginners" (sa slika iz topica "Kako naučiti svirati gitaru?"). Jako reflektirajući lak obično skriva slabo drvo (na akustičnim/klasičnim gitarama se često za gitare nižeg ranga koristi iverica), a gitare koje se reklamiraju kao idealne za početnike nisu baš prekvalitetne.

Točnije, takva reklama cilja na skupinu ljudi koji misle da zapravo postoje gitare za početnike i napredne - što je FYI najveći nonsens u svijetu gitara, jer postoje samo kvalitetne i nekvalitetne gitare - i za to se baš uklapa ona narodna - koliko para toliko muzike.

Inače, akustične gitare do nekih ~1500 kn su gitare nižeg ranga. On the bright side, meni je već 8 godina primarna gitara šrot koji je koštao 700 kn. :D

When my time comes, I want to be buried face down. So that anyone who doesn't like me, can kiss my ass.
17 godina
neaktivan

Skupilo se nešto para pa bi si uzeo novu el. gitaru (oko 2000 kn, može i korištena)

Imate koju preporuku ili neki market od kud bi mogao uzeti ili tako nešto?

EDIT:

I šta mislite o ovoj gitari?

http://www.bamguitar.si/lm/index.php?page=shop.product_details&flypage=yagendoo_VaMazing_1.tpl&product_id=2062&category_id=226&option=com_virtuemart&Itemid=84&lang=sl

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.6.2011 17:43 (nailer).
17 godina
neaktivan
nailer kaže...

Skupilo se nešto para pa bi si uzeo novu el. gitaru (oko 2000 kn, može i korištena)

EDIT:

http://www.bamguitar.si/lm/index.php?page=shop.product_details&flypage=yagendoo_VaMazing_1.tpl&product_id=2062&category_id=226&option=com_virtuemart&Itemid=84&lang=sl

Iako prvi put vidim ovog Ibaneza, INF3 i 4 su pupovi koji idu na RG seriju (i ok su), korištena drveća zvuče dobro (iako mi je malo čudna kombinacija tijela od mahagonija i vrata od javora). Bridge je fiksiran pa ni tu ne bi trebalo bit problema. Ovak prema specifikacijama, sasvim solidna gitara, mislim da nije baš previše (osim izgledom) drugačija od RG serije.

No ja već neko vrijeme pikiram Squier Vintage Modified Jazzmastera (sam da se prikupe pare), al dvaput kaj sam bio u Megamuzici, nisu ga imali. Ljudi na internetu pišu da je gitara mrak (čak da je bolja i od Fenderove Blacktop inačice Jazzmastera), jedino što su nabili cijenu od 3240 kn u Megamuzici, al mislim da će se to dat i 20% dolje jer na internetu košta pišljivih 300$.

Pa, jel je netko imao iskustva s Squier Vintage Modified Jazzmasterom?

When my time comes, I want to be buried face down. So that anyone who doesn't like me, can kiss my ass.
17 godina
neaktivan

Hvala, a jel imaš neku drugu za preporučiti za sličnu cjenu?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
protjeran
i_rambo_plache kaže...
nailer kaže...

EDIT:

Iako prvi put vidim ovog Ibaneza, INF3 i 4 su pupovi koji idu na RG seriju (i ok su), korištena drveća zvuče dobro (iako mi je malo čudna kombinacija tijela od mahagonija i vrata od javora). Bridge je fiksiran pa ni tu ne bi trebalo bit problema. Ovak prema specifikacijama, sasvim solidna gitara, mislim da nije baš previše (osim izgledom) drugačija od RG serije.

No ja već neko vrijeme pikiram Squier Vintage Modified Jazzmastera (sam da se prikupe pare), al dvaput kaj sam bio u Megamuzici, nisu ga imali. Ljudi na internetu pišu da je gitara mrak (čak da je bolja i od Fenderove Blacktop inačice Jazzmastera), jedino što su nabili cijenu od 3240 kn u Megamuzici, al mislim da će se to dat i 20% dolje jer na internetu košta pišljivih 300$.

Pa, jel je netko imao iskustva s Squier Vintage Modified Jazzmasterom?

Da, svirao sam ju, ali ne dovoljno dugo da bih dao neku procjenu, a za ono malo vremena koje sam proveo svirajući ju, mogu reći da je super... Sviđa mi se onaj osjećaj kako "leži" u ruci, te kako glatko mogu na njoj svirati bez vježbe (naspram mog Vintagea V100), te njen topao zvuk... Sve preporuke!

Sting like a bee, flow like a butterfly... /// R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina
protjeran

Koliko bih zelio svirati saksofon, tako slican zvuku gitare, tako mocan, tako opak, tako tuzan, tako lijep...

14 godina
protjeran
Mentalist kaže...

Koliko bih zelio svirati saksofon, tako slican zvuku gitare, tako mocan, tako opak, tako tuzan, tako lijep...

...tako skup.

Sting like a bee, flow like a butterfly... /// R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina
protjeran
Buller kaže...
Mentalist kaže...

...tako skup.

I vrijedi toliko.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice