Zašto se ograničavati samo na Strata i Les Paula? Mislim da bi se za 5000 kn mogla složiti jedna kvalitetna oprema za sviranje po doma.
obožavam strata sa 3 single coil pickupsima, njegov zvuk mi je jednostavno super :P (ali i design) archtopi mi i nisu bas nest posebno. Sviđa mi se onaj novi, kako to nazivaju boljim stratevima koji imaju jedan humbuck pickup spojen od dva single coila.
Pa ne postoji samo Fender Stratocaster... Ima još puno kvalitetnih strat-like gitara. Superstrat (ako si na to mislio) dizajn ne nazivaju "boljim stratom" jer nije ni bolji ni lošiji od strat dizajna. Dizajn sam po sebi ne može biti bolji ili lošiji od drugog dizajna. Archtop nisu gitare koje imaju Les-Paul-like dizajn, nego gitare koje poprečno gledano imaju zaobljeno tijelo u obliku luka.
Kad čuješ gitaru uživo, onda sudi o zvukovima. Nemoj vjerovati svemu što čuješ na internetu niti nemoj imati stereotipe primjerice onaj najpoznatiji da su humbuckeri za metal, a single coilovi za blues. Drvo, oblik, štagod nije glavni faktor u dobivanju zvuka. Na kraju krajeva, pojačalo i efekti su glavne face za oblikovanje zvuka. Zapravo, tuđa mišljenja nemoj baš uzimati u obzir, pogotovo ne od onih koji imaju neke čvrste stavove o tome koja je gitara najbolja ili koje je pojačalo najbolje.
Pozdrav ljudi,imam jedno pitanje,kako se rade coveri pjesama,treba imat nekaj posebno za to ili kaj?Ako mi može neko reći kako se to da najjednostavnije napraviti,snimiti?
Hvala unaprijed :)
Coveri kao oni na YouTubeu?
Ako ćeš po amaterski, snimaj zvuk s onim s čime snimaš video. Ako ćeš profesionalnije, stavi mikrofon pored pojačala. Ako ćeš najprofesionalnije, stavi profi mikrofon pored pojačala.
Možeš koristiti i neki procesor ili interfejs, možeš i izravno kopčati u kompjuter, ali najjednostavnije je snimati pojačalo. Samo nemoj zaboravit mjutat zvuk s kamere...