Gitare i sve vezano uz njih izdvojena tema

poruka: 4.970
|
čitano: 1.003.521
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Gitare i sve vezano uz njih
Deus ex machina kaže...

Sick puppies - You're going down... key, snizeni H (iliti B)...

A ono, dokle cemo opustat zice? Dok ne budem montirao dalekovodne kablove na gitaru?????

Drop D... ajde nek ti bude lijencino, zamisli kako je tesko drzati standardni powerchord

Drop bD... ajde, vokalist ima problema, pa cemo sniziti polustepen

Drop C... uf... dobro... dosao si iz Armenije i imas specifican vokal i stil pjevanja, nek ti bude... Drop C it is... (system of a down)

Drop B... bas moras, jelda, jer ne bi mogao biti Tool ili APC da sviras u normalnom stimu ko svi ostali, ne, bas mora bit nesto posebno

Drop bB.... a idi u k****

I tu je naravno Korn...  Drop A...j*bes muziku, samo nek bruji, ako frekvencija nije tako niska da vidis zvucnik golim ocima kako ide naprijed nazad, onda nisi dovoljno cool...

Kako mi pocinje to ic na zivce.....

Bas me fino nasmijalo :)

Btw nije li 90% toola u drop D :P

Drop C me sjetio da mi se sluša kyuss :)

17 godina
neaktivan
Gitare i sve vezano uz njih

Zna li netko na kojim temperaturama i vlažnosti se skladište gitare i jel isto za električne i akustične?

14 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Presretno izjavljujem da prvi koncert ide vec za 6 tjedana!

Jucer sam napokon preselio rig u prostoriju, vise ne moram voziti volume kontrolu :-D

Setlista je sredjena, ali nije zakucana u kamen. Veselica je da sam skinuo do sada svega par pjesmi sa liste... bit ce posla slijedecih 6 tjedana :-)

Boldao sam stvari koji sam skinuo...drzite mi fige za ostatak.

Ovo ce biti prvi put u zivotu da zaradim placu od sviranja :-D New experience, yay!

3 Doors Down - When Im Gone
A Perfect Circle - Judith
Audioslave – Like a stone
Audioslave – Show me how to live
Billy Idol – Rebel Yell
Blur - Song#2
Breaking Benjamin - Breath
Breaking Benjamin - So Cold
Creed - Higher
Creed - What If
Disturbed - Down With The Sickness
Disturbed - Stupify
Godsmack - Cryin Like A Bitch
Godsmack - I Stand Alone
Godsmack - Faceless
Linkin Park - Given Up
Linking Park – One step closer
Metallica - Enter Sandman
Metallica - Sad But True
Ozzy Ozborne - No More Tears
Papa Roach - Between Angel and Insects
Papa Roach - Last Resort
Puddle Of Mudd - Blurry
Puddle Of Mudd - She Hates Me
Rage against the Machine - Bulls On Parade
Rage against the Machine - Killing In The Name Of
Rage against the Machine - Wake up
Red Hot Chili Peppers - Dani California
Red Hot Chili Peppers - Give It Away
Red Hot Chili Peppers - Suck My Kiss
Saving Abel - Addicted
Sick Puppies - Maybe
Sick Puppies - Odd One
Sick Puppies - You're Going Down
Shinedown - Heroes
System of a Down - Aerials
System Of A Down - Toxicity
Theory of a deadman - Say goodbye
Three Days Grace - Just like you
Velvet Revolver - She Builds Quick Machines
Velvet Revolver – Slither

hmmmmmm vidim ne svirate avenged sevenfold :(

KCB
17 godina

ne razumijem tu vasu opsjednoutost time bendom mene iskreno zanima jer vama synster gates stvarno dobar gitarist?

Marilyn Manson
17 godina
neaktivan

Jel zna tko na kojim temperaturama i vlažnosti se skladište gitare?? Imam jednu akustičnu doma, stoji mi gore u sobi gdje radijator grije dok je hladno do 22 stupnja. Vlažnost je možda nekih 65%. Jel to utječe kako na drvo gitare (dobro, loše)? I koji su idealni uvjeti za gitaru?

16 godina
protjeran
R4zOR229 kaže...

ne razumijem tu vasu opsjednoutost time bendom mene iskreno zanima jer vama synster gates stvarno dobar gitarist?

Jer=/=je li. Smece band.

Ako je jedini zivot koji imam onaj na BUG-u, da li to znaci da ja nemam zivota?
16 godina
protjeran

Sto se mene tice, Serj Tankian je predobar za muziku koju SOAD svira vecinom, ali si ponekad i odgovaraju.

Ako je jedini zivot koji imam onaj na BUG-u, da li to znaci da ja nemam zivota?
17 godina
neaktivan

Itko?? U vezi skladištenja gitare??

17 godina

Aj kaj si dosadan nemoj ju drzat ispod klime blizu radijatora i nece joj nis bit

Marilyn Manson
17 godina
neaktivan

No shit? Pa to i ja znam, i vjerojatno isto da ju ne držim direkt na suncu dok je vani 35 C. Al ne pitam to.

16 godina
neaktivan
Jakovp kaže...

Eh vidiš cijeli moj bend je u drop B (BEADF#B) ali su zato tu 13-tke hehe :)

Ma, nije problem B, moj zadnji autorski bend je isto svirao u B (moja sevenstringerica i fivestringer bass)...

No B-flat, odnosno A#??? Ono.... sta je previse je previse... ako ti vokalist ne zna/ne moze pjevat u D ili C, trazi drugog... a ne malo po malo opustat zice sve vise i vise...

Jos malo pa ce mi trebati klijesta da promjenim i nastimam zice...

It's not like you killed someone....it's not like you drove a hateful spear into his side....praise the one who left you broken down and paralyzed....He did it all for you...
15 godina
odjavljen

Ma da, ispod b je već problem da...

17 godina
neaktivan

@ N. Ohm

Za drvo je najbolje da bude u što sušem prostoru. Ukoliko je vlažnije, može doći do pucanja spojeva nakon duljeg perioda vremena. Isto tako i za hardware - što suše to bolje. Ako je običan kromirani hardware, nakon duljeg vremena može početi hrđati. Direktno izlaganje suncu može naštetiti laku. Ne smije se drastično mijenjati temperatura prostora pošto se onda drvo steže i rasteže i može doći do pucanja spojeva.

Samo treba koristiti logiku. U našem klimatskom području, nije belaja ako se drži na sobnoj temperaturi. No ipak, ako ne koristiš gitaru, stavi ju u podrum/šupu. Ako nemaš futrolu, nabavi barem gig bag (oko stotinjak kuna) da bude zaštićena od prašine i prljavštine.

Ne znam ja ništa, ja sam ovdje biciklom
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.3.2011 11:19 (i_rambo_plache).
17 godina
neaktivan

Dobar odgovor! Hvala!

17 godina
neaktivan

Da pitam vas gitariste, kako vi najbolje svirate , tj. kako vam je najugodnije i najlakše odsvirat nešto svoje, neke improvizacije ili jednostavne neke strane pjemse? Dal sjedečki, dal stojite, dal žmirite dok svirate, gledate u pod, u zid?

Evo recimo meni je fascinantno što mi najbolje idu improvizacije, tj. stvaranje glazbe dok si gledam prste lijeve ruke na gitari, al prek ogledala. Tj, ne ogledalo, već u sobi i kojoj sviram električnu imam ormarić sa staklenim vratima. Nevjerojatno, gledam u prste i tak mi najbolje idu improvizacije. Kad gledam drito u prste na vratu (znači bez ogledala), to mi nekak djeluje ograničeno i ko da ne znam šta svirat. Al ovak... Čudno jel da?

15 godina
odjavljen
i_rambo_plache kaže...

@ N. Ohm

Za drvo je najbolje da bude u što sušem prostoru. Ukoliko je vlažnije, može doći do pucanja spojeva nakon duljeg perioda vremena. Isto tako i za hardware - što suše to bolje. Ako je običan kromirani hardware, nakon duljeg vremena može početi hrđati. Direktno izlaganje suncu može naštetiti laku. Ne smije se drastično mijenjati temperatura prostora pošto se onda drvo steže i rasteže i može doći do pucanja spojeva.

Samo treba koristiti logiku. U našem klimatskom području, nije belaja ako se drži na sobnoj temperaturi. No ipak, ako ne koristiš gitaru, stavi ju u podrum/šupu. Ako nemaš futrolu, nabavi barem gig bag (oko stotinjak kuna) da bude zaštićena od prašine i prljavštine.

Sve ok, samo ja ne bih preporučio podrum jer je u njima obično vlažno. Sobna temperatura, i ne blizu redijatora. Na dulji period držati u koferu s malo opuštenim žicama.

17 godina

emm ljudovi imam pitanje jel postoji kakav footswithc za micro cube(roland)?

Marilyn Manson
15 godina
odjavljen

Evo video frenda kak svira

Comment,Rate, Subscribe, ThumbUp 5 stars what ever

Pinky je zakon I ♥ π ⇓ tu klikni :)
15 godina
odjavljen
R4zOR229 kaže...

emm ljudovi imam pitanje jel postoji kakav footswithc za micro cube(roland)?

Naravno. Samo moraš pročitat u uputstvima treba li ti momentarni ili obični.

17 godina
neaktivan

Neki dan sam saznao da se stari radiji mogu moddati u pojačala za gitaru. Nevjerojatno je to što se stari i ispravni (lampaški) radiji prodaju i za po stotinjak kuna na njuškalu.

Koliko sam shvatio, ima radija koji imaju phono input te na takvima nije potrebno nikakvo moddanje, samo treba nabaviti 6.35mm - RCA adapter. Evo i primjer kako zvuči:

CLEAN

OVERDRIVE

Jel je to stvarno tako lagano i ima li kakvih caka u tome? Jesu li radiji kakvi su se prodavali u doba bivše Juge imali taj famozni phono input i jel se stvarno može spojiti gitara preko adaptera u phono input i svirati?

17 godina
protjeran
bobica257 kaže...

Evo video frenda kak svira

Comment,Rate, Subscribe, ThumbUp 5 stars what ever

"zapinje" malo. {#}

ne mogu sad hvaliti solo jer je momak mlad.

uhvatio se solidno zahtjevne dionice i nije ju dotjerao do kraja.

f = 2^{12k/12} \times 440 \,\mbox {Hz} = 2^k \times 440 \,\mbox {Hz}
15 godina
odjavljen
i_rambo_plache kaže...

Neki dan sam saznao da se stari radiji mogu moddati u pojačala za gitaru. Nevjerojatno je to što se stari i ispravni (lampaški) radiji prodaju i za po stotinjak kuna na njuškalu.

Koliko sam shvatio, ima radija koji imaju phono input te na takvima nije potrebno nikakvo moddanje, samo treba nabaviti 6.35mm - RCA adapter. Evo i primjer kako zvuči:

CLEAN

OVERDRIVE

Jel je to stvarno tako lagano i ima li kakvih caka u tome? Jesu li radiji kakvi su se prodavali u doba bivše Juge imali taj famozni phono input i jel se stvarno može spojiti gitara preko adaptera u phono input i svirati?

Nema problema, ako nema aux input samo moraš nać mjesto u koje ćeš "ubost" signal, obično na drugu lampu (prva je heptoda/mixer radio frekvencija, taj dio treba zaobić)

Uglavnom netko ko se kuži u elektroniku napravi to u pola sata. I treba pripatzit da radio zbilja radi, i po mogućnosti promijeniti elektrolite ako ih ima.

17 godina
neaktivan
Jakovp kaže...

Nema problema, ako nema aux input samo moraš nać mjesto u koje ćeš "ubost" signal, obično na drugu lampu (prva je heptoda/mixer radio frekvencija, taj dio treba zaobić)

Uglavnom netko ko se kuži u elektroniku napravi to u pola sata. I treba pripatzit da radio zbilja radi, i po mogućnosti promijeniti elektrolite ako ih ima.

Baš sam se nadao tvome odgovoru, neću se pačati s elektronikom, to ostavljam za neka buduća vremena. Ovako ću probati naći neki radio koji ima neki in. Mislim, za toliko malo para se stvarno dobije pristojan zvuk, bar prema ovome što sam vidio na youtubeu. Svakako je to veliko novčano rasterećenje pošto bi bio red i da kupim svoju gitaru, a mislim da nema smisla kupovati low-end pojačalo za neke, ipak malo pristojnije pare  :D

Imam još dva pitanja:

1. Znaš li možda jesu ti inputi na lampaškim radijima iz 50-ih/60-ih rijetkost ili je (skoro) svaki radio imao aux in (znam da je linija koju sam imao imala aux, a i tranzistor kakav sad imam ima line in)?

2. U radijima se po običaju koriste drugačije lampe nego u gitarskim pojačalima (bar oni o kojima sam čitao na internetu), a koliko se kužim u lampe, neke lampe u radijima se koriste u predpojačalima u gitarskim pojačalima, ali ne vidim nijedne lampe za power amp, a radijski signal nikad ne ide u overdrive pa me zanima koliko će onda te lampe u radiju izdržati ako bi bile pod opterećenjem overdrivea?

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.4.2011 23:32 (i_rambo_plache).
15 godina
odjavljen
i_rambo_plache kaže...
Jakovp kaže...

Baš sam se nadao tvome odgovoru, neću se pačati s elektronikom, to ostavljam za neka buduća vremena. Ovako ću probati naći neki radio koji ima neki in. Mislim, za toliko malo para se stvarno dobije pristojan zvuk, bar prema ovome što sam vidio na youtubeu. Svakako je to veliko novčano rasterećenje pošto bi bio red i da kupim svoju gitaru, a mislim da nema smisla kupovati low-end pojačalo za neke, ipak malo pristojnije pare  :D

Imam još dva pitanja:

1. Znaš li možda jesu ti inputi na lampaškim radijima iz 50-ih/60-ih rijetkost ili je (skoro) svaki radio imao aux in (znam da je linija koju sam imao imala aux, a i tranzistor kakav sad imam ima line in)?

2. U radijima se po običaju koriste drugačije lampe nego u gitarskim pojačalima (bar oni o kojima sam čitao na internetu), a koliko se kužim u lampe, neke lampe u radijima se koriste u predpojačalima u gitarskim pojačalima, ali ne vidim nijedne lampe za power amp, a radijski signal nikad ne ide u overdrive pa me zanima koliko će onda te lampe u radiju izdržati ako bi bile pod opterećenjem overdrivea?

Pa postoje dobre šanse da ima aux in, pogledaj na njuškalu, ima ih dosta, pa priupitaj imaju li dodatan ulaz.

Što se tiče lampi i zvuka, postoje dosta različitih radija, a ne mogu ti ni opisat koliko različitih lampi se tu koristilo. Neke od njih se koriste i danas da, i to preamp, ali i power lampe čak još i više (el84 najčešće).

A za overdrive ne brini, ne smeta to lampama ni malo, a svi ti radio uređaji su rađeni ručno point to point, pa ako su u ok stanju ne bi rtebalo biti problema.

Samo pazi da ne daš previše para, da ne bi isplao da si mogao kupit nešto bolje.

I da, ne mora značit da će zvučat kao ovo što si vidio na youtubu, jer ima dosta različitih, ali svejedno bi trebalo dobro radit.

17 godina
Možda netko zna koliko bi me recimo orginalni ne korišteni Fender stratocaster ili recimo Gibson les paul koštao? (američki)
po mogučnosti neku najnižu cijenu, jer ne znam kako se cijene kreću a na oglasnicima nalazim od 8k kuna do 30k kuna. Još sam nov u ovome :P
15 godina
odjavljen
unknown kaže...
Možda netko zna koliko bi me recimo orginalni ne korišteni Fender stratocaster ili recimo Gibson les paul koštao? (američki)
po mogučnosti neku najnižu cijenu, jer ne znam kako se cijene kreću a na oglasnicima nalazim od 8k kuna do 30k kuna. Još sam nov u ovome :P

U oglasnicima su valjda rabljeni {#}

Uglavnom stratovi novi su od 8000 do 15000 kn, a les paulovi od 8000 (studio) do 22000.

Rabljeno stratovi (američki) idu po oglasima od 5000 do 12000, a les paulovi su obično od 12000 do 15000. Meksički fenderi se rabljeni mogu uzet za 3000, a novi oko 5000 otprilike. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.4.2011 10:54 (Jakovp).
17 godina
Jakovp kaže...
unknown kaže...

U oglasnicima su valjda rabljeni {#}

Uglavnom stratovi novi su od 8000 do 15000 kn, a les paulovi od 8000 (studio) do 22000.

Rabljeno stratovi (američki) idu po oglasima od 5000 do 12000, a les paulovi su obično od 12000 do 15000. Meksički fenderi se rabljeni mogu uzet za 3000, a novi oko 5000 otprilike. 

bože dragi trebam dignut kredit da to kupim  :D
ali kakva je razlika u zvuku između meksičkog i američkog? meksički sigurno više zuji? (tj. nekavalitetniji zvuk)

17 godina
neaktivan
unknown kaže...

Zašto se ograničavati samo na Strata i Les Paula? Mislim da bi se za 5000 kn mogla složiti jedna kvalitetna oprema za sviranje po doma.

17 godina
i_rambo_plache kaže...
unknown kaže...

Zašto se ograničavati samo na Strata i Les Paula? Mislim da bi se za 5000 kn mogla složiti jedna kvalitetna oprema za sviranje po doma.

obožavam strata sa 3 single coil pickupsima, njegov zvuk mi je jednostavno super :P (ali i design) archtopi mi i nisu bas nest posebno. Sviđa mi se onaj novi, kako to nazivaju boljim stratevima koji imaju jedan humbuck pickup spojen od dva single coila.

16 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi,imam jedno pitanje,kako se rade coveri pjesama,treba imat nekaj posebno za to ili kaj?Ako mi može neko reći kako se to da najjednostavnije napraviti,snimiti?

Hvala unaprijed :)

If you squeeze my lizard, ll put my snake on you!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice