Gitare i sve vezano uz njih izdvojena tema

poruka: 4.970
|
čitano: 994.774
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Gitare i sve vezano uz njih
R4zOR229 kaže...

neznam kolko je vezano pitanje ali treba mi neki programcic koji bi mi nekako snizio glasnocu bubnjeva i glasa tako da mogu jasnije cut gitaru,ako postoji tak nes?

Na normalnom audio fajlu? Jako teško. Frekvencije glasa se daju do neke mjere prigušiti, ali za bubnjeve ne znam. A opet, možda kad snižavaš glas, također snižavaš i gitaru u nekoj mjeri, nemam pojma. Probaj potražiti možda ima na Youtube-u master track. Jer kak su ove igre gitarističke, Guitar Hero i ne znam koja još na tržištu, koriste orginal studijske trake instrumenata. Ljudi se sjetili pa ih nekak extractali, pa se na Youtube-u da naći tih traka. Recimo ovako nešto:

E sad, ako ih nema, mislim da bi ipak bilo bolje igrati se s EQ-om pa nekak dić gitaru iznad ostatka.

http://3.141592653589793238462643383279502884197169399375105820974944592.com/index314.html
17 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...

neznam kolko je vezano pitanje ali treba mi neki programcic koji bi mi nekako snizio glasnocu bubnjeva i glasa tako da mogu jasnije cut gitaru,ako postoji tak nes?

Ne.

However, malo tweekanja EQ-a i na konju si. Frekvencije do 1 kHz smanjiš na najmanje (-12 dB je minimum u Winampu), na 1 kHz su powerchordi, na 3 kHz su viši tonovi na gitari poput soliranjana. Na 6 kHz počinju snareovi, a na višim frekvencijama su činele i hi-hatovi. Glas se obično proteže na sličnim frekvencijama na kojima su gitare tako da ga se teško riješiti bez rezanja gitare, ali ionako gitaru ne zamućuje glas, već bas i bubnjevi.

Kad ja pokušavam dobiti čistu gitaru (pretpostavljam da i tebi treba za skidanje tabova), u Winampu spustim sve osim 1K koji mi je na 3/4, 3K na full, a 6K isto na 3/4, a bas zgasim preko regulatora bassa na remotu za zvučnike.

Ovako mi izgleda tweekan EQ u Winampu:

-.- ..- .-. .- -.-. .--. .- .-.. .- -.-. ..-. .. --.. .. -.- .- .-.. .- -.-.
15 godina
neaktivan
Gitare i sve vezano uz njih
i kak da sredim ulaz?
prof.dr.ing.sc.
17 godina

ok hvala na odgovorima budem probo

Life will kill you, even if you're in a rock and roll band
14 godina
neaktivan

Pa neznam desnu ruku...uglavnom neznam ritmove..pa ako mozes daj mmolim te nekoliko ritmova i uz koje ih pjesme mogu svirat??

16 godina
neaktivan

Meštre, budeš li učio ritmove napamet, neš nikad naučit svirat, lipo raspali radio i udaraj uz pjesmu, doć će to na svoje.{#}

Prof. dr. sc. torrentologije
16 godina
protjeran

Samo da kazem da sam zavrsio 4 od 6 strana

-a. Dakle, cijeli pocetak. Do 1:40.

Treba to jos samo uvjezbati.

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.11.2010 21:35 (Mentalist).
15 godina
neaktivan

Jel mi itko može pomoći da nekako dobijem zvuk u Guitar Rigu 4 preko line in-a i ASIO drivera na Windowsima 7?

Matična je Gygabyte-ova, a zvučna neka integruša. Realtekovi su driveri za nju, ako pomaže.

hmda
16 godina
neaktivan

Da se samo pohvalim da ću od silnog razmišljanja i ponuda koje sam gledao kupiti Ibanez RG350DXWH (potrebno mijenjati žice, novi pikapovi (najvjerojatnije DiMarzio Evolution bridge)... Onda kasnije na neck staviti...

U učenju je spas, u neučenju uživanje - sve do zaključivanja ocjena! :)
16 godina
protjeran
4ucker kaže...

Da se samo pohvalim da ću od silnog razmišljanja i ponuda koje sam gledao kupiti Ibanez RG350DXWH (potrebno mijenjati žice, novi pikapovi (najvjerojatnije DiMarzio Evolution bridge)... Onda kasnije na neck staviti...

WOW, prelijepa je.

Biti ces ti nama pravi mali shredder!

17 godina
Slash 666 kaže...

Jel mi itko može pomoći da nekako dobijem zvuk u Guitar Rigu 4 preko line in-a i ASIO drivera na Windowsima 7?

Matična je Gygabyte-ova, a zvučna neka integruša. Realtekovi su driveri za nju, ako pomaže.

i mene zanima amplitube radi ok ali ovo nece prepozna input i sve al output zvuka nikako

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.11.2010 22:14 (R4zOR229).
16 godina
neaktivan

Jel zna neko koja je ovo

gitara na 0:37?

Prof. dr. sc. torrentologije
17 godina
neaktivan
Brzi97 kaže...

Jel zna neko koja je ovo

Akustična flying V, najvjerojatnije custom build.

http://3.141592653589793238462643383279502884197169399375105820974944592.com/index314.html
17 godina
Brzi97 kaže...

Jel zna neko koja je ovo

http://www.guitarmaker.de/acousticVs.htm

15 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...
Slash 666 kaže...

i mene zanima amplitube radi ok ali ovo nece prepozna input i sve al output zvuka nikako

Ja na sedmici imam zvuka na guitar rigu 4, ali me jako živcira to kaj nemrem odjedanput korisiti guitar rig 4 i guitar pro ili bilo koji music,video player, tj. kad upalim guitar rig prvo onda cujem gitaru a guitar pro ne i obrnuto....a na XP-u bez frke radi i guitar rig 4 i guitar pro odjedanput zato sam još uvijek na xp-u.....

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.11.2010 23:35 (iron_guitar).
17 godina
neaktivan
iron_guitar kaže...
R4zOR229 kaže...
Slash 666 kaže...

Ja na sedmici imam zvuka na guitar rigu 4, ali me jako živcira to kaj nemrem odjedanput korisiti guitar rig 4 i guitar pro ili bilo koji music,video player, tj. kad upalim guitar rig prvo onda cujem gitaru a guitar pro ne i obrnuto....a na XP-u bez frke radi i guitar rig 4 i guitar pro odjedanput zato sam još uvijek na xp-u.....

Vjerojatno jer koriste isti MIDI kanal, probaj to podesiti, to mi je prvo palo na pamet, ne znam dal je do toga.

15 godina
neaktivan

Preko zvučnika dobivam zvuk gitare, IAKO sam maknuo kvačicu na listen to this device u recording devices optionsima.

hmda
15 godina
neaktivan

Meni je ovak postavljeno u guitar rigu i sve dobro radi....jedino me muči to kaj sam navel prije...:S

15 godina
neaktivan

Wuhu, rješio sam nekako problem. Hvala svima. Sad me konektor zajeba.a.

Moram novi nabavit

hmda
15 godina
neaktivan

Evo, nije dugo prošlo a ja imam novi problem. Dakle, nakon 5 minuta svirke u Guitar Rig-u, zvuk počne krčkat ko lud. I nema drugog rješenja nego restart GR-iga. Itko zna šta je mogući problem ili rješenje? Ja sumnjam na pregrijavanje zvučne, stvarno neznam šta bi drugo moglo bit.

hmda
17 godina
neaktivan
Slash 666 kaže...

Evo, nije dugo prošlo a ja imam novi problem. Dakle, nakon 5 minuta svirke u Guitar Rig-u, zvuk počne krčkat ko lud. I nema drugog rješenja nego restart GR-iga. Itko zna šta je mogući problem ili rješenje? Ja sumnjam na pregrijavanje zvučne, stvarno neznam šta bi drugo moglo bit.

Onda otvori kučište i probaj ju hladiti s nekim malim ventilatorom ako imaš, s bilo čim. Tak ćeš bar eliminirati da je do toga ako se ponovi.

15 godina
neaktivan
Slash 666 kaže...

Ouch, vidim da se raspravlja o guitar rigu. Joj nemogu da zaspim kad se sjetim kolko je tu bilo zaj*bavanja... Imo milion slicnih problema

Ustekavas li gitaru u line in ili u mic jer ako ustekavas u mic moguce je da ti se pregrijava ustekaj u line in obavezno. Inace sad sviram i u bendu pa sam se moro odrec svih tih guitar rigova i sl.

Probaj nabavit amplitube 3 jer ima nekako "realniji" ton i dublji, zvuci prirodnije jednostavno I NEMA tolko zajeban*ije sa krcenjem i nezeljenim sumom na visokoj distorziji.

E da i kvaliteta distorzije jako ovisi o zvucnicima tak da ti nemogu nista tocno garantirat

Gool luck

Draga, ako citas bilo kojim slucajem nesta na ovom forumu, i naletis na moji post, znaj da jos uvjek zivim za tebe i da te neopisivo volim :)
15 godina
neaktivan

Problem je isti i u Amplitubeu. Probat ću se igrat još malo, pa vam javim.

hmda
17 godina

zanimljivo meni amplitube radi ali guitar rig nikako :S,a u amplitubu nemogu mjenjat preset preko pedale

15 godina
neaktivan

Ma radi i meni super, i jedno i drugo. Ali to traje 5 minuta, i onda počne krčkat čim dobije nekakav signal. Kad držim ruke na žicama ništa. Čim nešto počnem svirat poludi. Čim restartam program sve fino radi. 5 minuta. Sve sam probavo. Neznam kako mi se on-board zvučna može pregrijavati, a i da je to slučaj, nemam venta. Sve ulaze sam probao. Jedino mogu probat promjenit konektor ili kabel, ali ako je u njima problem, zašto prvih 5 minuta radi?

hmda
16 godina
neaktivan
Buffer Overflow kaže...
R4zOR229 kaže...

ajd pitanje,kolko je pametno ic skidat pjesmu po sluhu sa skoro nikakvim znanjem glazbene teorije?

Vrlo pametno. Biti će teško, ali teško je bez obzira na znanje teorije jer sluh je jedno, a teorija drugo. Ali naučit ćeš puno toga i to na najbolji način.

It's a way to go ;)

Tako ja uvijek radim, prvo po sluhu (inače imam odličan sluh, nije da se hvalim, ali eto :), a tek onda ako zapne pomognu tabovi...

Inače ja sada kad sam vratio posuđenu Yamahu C40 sviram vjerovali ili ne na basprimu :S ... Onako na instrumentu koji je predviđen za sviranje izvorne glazbe svirati rock 'n roll i metal - neprocjenjivo i vjerujte moguće! :)

Ovih dana ću nešto snimiti pa vam pokazati...

U učenju je spas, u neučenju uživanje - sve do zaključivanja ocjena! :)
17 godina
neaktivan

Na braču? Pa i ja isto, samo kaj je moj A brač, pa onda to malo smješno zvuči jel, malo je previsoko... al to treba stiskati j*bate, e, hehe. Tambura je instrument za muže {#} hahah. :D

15 godina
neaktivan

Jel netko odavde skinuo onaj pjesmu na koju sam dao link prije par stranica?

hmda
17 godina
neaktivan
Slash 666 kaže...

Jel netko odavde skinuo onaj pjesmu na koju sam dao link prije par stranica?

Koju, daj opet.

16 godina
neaktivan

Vozdra ljudi,trebam malu pomoc,doslo vrijeme da kupim nove zice za gitaru,gitara je ESP/LTD H-101-FM,pa me zanima koje mi zice preporucujete za nju. Hvala unaprijed! ;)

If you squeeze my lizard, ll put my snake on you!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice