meni uopće nije jasno šta je on skrivio,može mi ko pojasnit?
http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D1%83%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%80_%D0%B5%D0%BB_%D0%93%D0%B0%D0%B4%D0%B0%D1%84%D0%B8
Tamo pronadji
http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D1%83%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%80_%D0%B5%D0%BB_%D0%93%D0%B0%D0%B4%D0%B0%D1%84%D0%B8
Tamo pronadji
Skrivio je sto je svom narodu obezbedio besplatan hleb, skolovanje u inostranstvu, medicinsku negu, skoro pa besplatno gorivo, i jos mnogo toga.
Skrivio je sto je svom narodu obezbedio besplatan hleb, skolovanje u inostranstvu, medicinsku negu, skoro pa besplatno gorivo, i jos mnogo toga.
gorivo je bilo nenormalno jeftino
i oni ga zbog toga ubili?
Lopovi ubijaju lopova... Ništa neobično u današnjem svijetu...
i oni ga zbog toga ubili?
nisu bas zbog toga.. koplikovano je to, procitaj na wikipediji..
Koliko sam ga pratio, a jesam podosta, Hrvatska je izgubila velikog prijatelja. Počivao u miru pukovniče..
Nevjerujem ja da su ga ubili ali
požaliti će libijci ovu "demokraciju" za koju su se borili.
Hear all, trust nothing.
Jesam li ja jedini skeptik što se tiče ovoga ili nas ima još koji mislimo da ovo nije gadafi!? Jedan tako veliki diktator i (ne)čovjek da se krije po rupama i ovako neslavno da završi svoj život?
Žao mi je ali rano je još da povjerujem u to! :S
Nego da vidimo malu anketu što vi mislite!?
15 | mrtav je 100% |
---|---|
26 | živ je (ovo je montaža) |
Libija ce tek sada propast... http://autoholik.net/car-biz/libijski-pobunjenici-u-gadafijevom-sjedistu-pronasli-elektricni-fiat-500
.
On je ostao u Libiji do smrti a mogao je da pobegen i da se negde sakrije kao Bin Laden
IMHO, trebao je pokupit zlato i zbrisat u venezuelu...ili argentinu
Zasto smo podrzavali gadafija ?
Isti taj Gadafi je slao nama dok smo bilo pod sankcijama
Taj Gadafi nije priznao nezavisnost Kosova i prvi se pobunio
Taj Gadafi je pole bombardovanja 99 slao pare za oporavak drzave
Gadafi je zaposljavo nase ljude kad ovde nisu imali sta da jedu
Taj gadafi se borio protiv ljudi koji su mu unistili detinjstvo
Mi imamo drugacije prioritete... Kosovo je druga prica, a ovo je hrvatski forum i ne pokreci nacionalne svade.
Cinjence su da je Gadafi cinio dobre stvari za Libiju i mlade tamo. Osigurao im je zivot dok se ne osove na noge i imali su puno vise nego mi...
Nešto mi govori, da Gadafi nije mrtav.
No, u slučaju da je ovo istina, počivao u miru, vječna ti slava zbog svojeg opiranja "velikim dečkima".
EDIT: na ovim snimkama što sam vidio, to je lice slično gadafiju, to nije gadafi...
S obzirom da je Documenting Reality pun raznih videa i slika, vijest je istinita
inače šta će sad radit sa onim fiatom?
Neće vam sada biti u stanju pomoći izgleda što se tiče tog nesretnog Kosova, a vi ga u niste u stanju ''vratiti'' jer ja ne znam za nesposobniji narod glede vojnih konflikata bilo koje vrste.
On topic: Iako mislim da je mrtav, snimke i slike zaista nisu dovoljne bilo kakvu potvrdu, potrebna je nepristrana obdukcija.
Jesam li ja jedini skeptik što se tiče ovoga ili nas ima još koji mislimo da ovo nije gadafi!? Jedan tako veliki diktator i (ne)čovjek da se krije po rupama i ovako neslavno da završi svoj život?
Nemogu da verujem da jos neko misli da je montaza
da citiram jedan komentar sa interneta..
Sad će Libijski narod vidjet svoga Boga sa Wall Streeta, MMF-a, S&P-a, Exxon Mobile-a, Shell-a i ostalih anglosaksonskih hoštaplera..
ni sami ne znaju kog su si vraga natovarili za vrat..
dat ga meni
Tamo pronadji
jel imas link na nekom normalnom pismo neznamo svi egipatske hijeroglife.
procitaj si onaj link od cince.mozda nebudes vise tako uskih pogleda.al cisto sumnjam
Evo sto je sve napravio za Libiju.. C/P od nekoga tko je ovo vec na forumu objavio
Europska Unija i Amerika duguju Libijskoj državi 200 milijardi dolara za isporučenu naftu. 2012 godine ističu koncesije velikih naftnih kompanija koje polažu pravo na Libijsku naftu. Gadafi je zatražio vraćanje duga i zaprijetio je da će u suprotnom sklopiti međudržavne ugovore sa drugim zemljama i kompanijama. Zbog toga je došlo do ovog neviđenog razaranje Libije.
Da li je Libijski građanin imao razloga buniti se protiv režima Muamera el Gadafija? Mislim da nije. Ako gledamo standard Libijskog naroda i povlastice koje im pruža država imali su vrlo lijep i lagodan život. Živjeli su kao mali bogovi.
Libija ima 6,5 miliona stanovnika, a ima 14 miliona registriranih automobila.
Ako neko hoće studirati u bilo kojoj državi u svijetu on podnosi molbu i država mu osigurava stan, hranu, automobil, besplatno školovanje i mjesečnu stipendiju od 2300 dolara.
U Libiji se ne plaća voda, struja, plin i porez, a krediti se daju bez kamata.
Ako u roku od pet godina ne možete vratiti kredit, država ga otpisuje ili vraća za vas.
Svaki punoljetni građanin Libije, kada napuni 18 godina, dobiva ključeve od stana.
Ako hoćete kupiti auto vi dajete 20-30% od cijene, a ostalo dotira država.
U Libiji za 10 dolara možete kupiti 85 litara benzina ili nafte.
U Libiji je hrana gotovo besplatna, 10kg kruha košta 0,15 dolara.
U Libiji njihovi građani ne rade fizičke poslove, sve su stranci.
Živio sam 10 godina u Libiji po raznim gradovima i nikada nisam vidio ni jednog prosjaka na ulici.
Libijci ne idu raditi po bijelom svetu jer za to nemaju potrebe.
U Libiji ni jedan građanin nije izbačen ili mu je oduzet stan ili auto zato što nije mogao vratiti kredit, što nije rijedak slučaj po ovim takozvanim demokratskim zemljama koje su se okomile na Libiju.
dat ga meni
slomit će mi srce ak ga unište :(
Šta bi šakali radili nego ono što cijelo vrijeme rade,godinama su se borili protiv njega,reformi,školstva;za fiat če privezat' dva konja tegleča.
Nemogu da verujem da jos neko misli da je montaza
Pa nebi ni valjalo kad bi svi ljudi tako lako prihvaćali informacije koje im se daju na pladnju. Na što bi to ličilo... No s vremenom svi steknu uvjerenja u vjerodostojnost i istinitost informacija ako su one ustvari točne!
Ovaj čovjek je zbilja napravio nešto i njemu treba odati počast.
Evo sto je sve napravio za Libiju.. C/P od nekoga tko je ovo vec na forumu objavio
Europska Unija i Amerika duguju Libijskoj državi 200 milijardi dolara za isporučenu naftu. 2012 godine ističu koncesije velikih naftnih kompanija koje polažu pravo na Libijsku naftu. Gadafi je zatražio vraćanje duga i zaprijetio je da će u suprotnom sklopiti međudržavne ugovore sa drugim zemljama i kompanijama. Zbog toga je došlo do ovog neviđenog razaranje Libije.
Da li je Libijski građanin imao razloga buniti se protiv režima Muamera el Gadafija? Mislim da nije. Ako gledamo standard Libijskog naroda i povlastice koje im pruža država imali su vrlo lijep i lagodan život. Živjeli su kao mali bogovi.
Ako neko hoće studirati u bilo kojoj državi u svijetu on podnosi molbu i država mu osigurava stan, hranu, automobil, besplatno školovanje i mjesečnu stipendiju od 2300 dolara.
Ako u roku od pet godina ne možete vratiti kredit, država ga otpisuje ili vraća za vas.
Svaki punoljetni građanin Libije, kada napuni 18 godina, dobiva ključeve od stana.
Živio sam 10 godina u Libiji po raznim gradovima i nikada nisam vidio ni jednog prosjaka na ulici.
U Libiji ni jedan građanin nije izbačen ili mu je oduzet stan ili auto zato što nije mogao vratiti kredit, što nije rijedak slučaj po ovim takozvanim demokratskim zemljama koje su se okomile na Libiju.
to bio raj
to bio raj
joooj da smo mi hrvati kao narod libije,pa šta bi mi napravii sa našom vladom...^^
jos jedna drzava koju su ameri shebali.